icon

Akú máte prácu?

24. sep 2022

Ahojte, ženy poraďte, akú prácu hľadať ? Mám vš ekonomického zamerania , absolútne ma práca za Pc v kancli nenapĺňa, nebaví . Aké profesie vykonávate aj fyzické kľudne, aby som zarobila aspoň nad 1200-1300 e v čistom. A nie som v Blave. Kde pozeráte ponuky, profesia nič moc, samy IT ....dajte tipy

trema
25. sep 2022

Sestra je zdravotná sestra, robi aj nocne, vikendy a zarobi tolko

77katarina
25. sep 2022

@juliavolna Tak napríklad v Hospice 483 euro v hrubom pri 6 hodinovom úväzku 😂

autor
25. sep 2022

@jolien88 síce to je Blava to mám kus ďalej ale hod link prosím ťa. Čo zahŕňa práca priznám pod názvom neviem čo si predstaviť. Dik

autor
25. sep 2022

@nana123 ako keby som o sebe čítala len ja nemôžem byť taká hrdinka ťahám účty po rozvode sama. Byť doma bez práce nehrozí alebo meniť prácu a ísť do rizikovej kde nezarobim. Výdavky sú nastavené fixne ako bývanie hypo poistky výdavky deti škola jednoducho nejde aby som hrdinský niečo vymýšľala.drzim ti prsty nech sa ti podarí niečo super 👍

dreamss
Autor odpoveď zmazal
dreamss
Odpoveď bola odstránená
dreamss
Odpoveď bola odstránená
kornelies
Autor odpoveď zmazal
1ryba
Odpoveď bola odstránená
monimat95
25. sep 2022

@juliavolna juh stredného Slovenska tiež 🙂 625€ je môj maximum a teda nemám zlú robotu klasika 8,5hodiny v práci pondelok až piatok 🤷🏻‍♀️ (patrím medzi zdravotnícke odbory)

kornelies
Autor odpoveď zmazal
1ryba
Odpoveď bola odstránená
oli18
25. sep 2022

@rakywanda ty máš dve rôzne školy? Pedagogickú a OA?

iwesska
25. sep 2022

Ak chces pracu v inej oblasti,ako si vystudovana,tak zacinas v podstate od 0,ako ktorykolvek stredoskolak,takze na takyto plat bez praxe v danej oblasti mozes zabudnut. Nechapem,ked nevies sama,co ta bavi,tak ako si to nevedela pri vybere skoly,cakas,ze tu ti cudzie zeny vyberu,co ta bavit bude? 🤔 Ja mam skvelu pracu - ak v kancelarii,aj mimo nej tvorim a vyrabam. Je to super relax. Ale gro prace tvoria skusenosti,ktore som uz mala. Do labaku do vyskumu ta napr.s ekonomickou nezoberu,takze neviem,ako ti pomoze to,co robia ine zeny.

alchemilkazltozelena
25. sep 2022

@1ryba súhlasím.. nemôže mať 1300 v čistom ani omylom.. dokonca by som povedala že ani v hrubom

iwesska
25. sep 2022

@jolien88 Super,ale asi bude zadrhel v naplni prace,ked neviete nikoho zohnat. Aj moj byvaly sef vyplakaval, ze nikoho nevie najst, ale ked sme mu hovorili,ze ma ubrat z narokov,lebo nikoho nenajde,nedal si povedat🤷‍♀️ Mna napr. okamzite odradi pozicia,kde odomna chcu nieco predavat,oslovovat novych klientov,zasielat ponuky a pod.,aj ked by mi 2,5 litra nukali.

kaja01
25. sep 2022

@iveta7677 mam klientov a robim na živnost, su to klienti z ktorými robím roky.

rakywanda
25. sep 2022

@oli18 áno, dve rôzne vysoké.

stanulienkat
25. sep 2022

@alchemilkazltozelena no cudovala by si sa, ale v Brátyslave nepadaju holuby do huby. Veeela SS aj VS tu ma max 800-900 v cistom.

ajajka
25. sep 2022

Ahoj pred 20 rokmi som sa učila za krajčirku no neuživilo ma to . Tak som išla do výroby topanok sitie topanok a postupne som sa vypracovala na veducu výroby a aj sijem baví ma to naplna a aj zarobim len to bol dlhý proces pokjal som robila čo ma baví aj zarobila keby len šijem nezarobím tolko ..ale je to aj o štastí ked si ta šefovia všimnú ze si zodpovedna a daju ti šancu 😉

pictbridge
25. sep 2022

Ja som manikerka. No to ťa musí baviť nedá sa to robiť kvôli peniazom. Ale zarobiť sa dá parádne. Takže radím služby. Ak si šikovná budeš sa mať super. A vyjdeš aj oveľa vyššie s platom ako píšeš. A to som v chudobnom kraji no služby pôjdu stále.

ajajka
25. sep 2022

No v prvom rade musíš zistit čo ta baví ale podla mna išla by som do štatneho sektoru tam stale zvysuju školstvo zdravotnictvo ..len tam treba ešte nejake kurzy školt ..

mpg
25. sep 2022

@nana123 Poznala som také prípady, ktoré kvoli vyhoreniu v práci, hľadali nové uplatnenie. Ale je to tak, že každá práca má
aj plusy, aj mínusy. A každú treba ovládať (získať si prax), tým môže viac zarobiť. Obyčajne stačí zmeniť túto prácu za novú (ale podobnú, v ktorej sa dajú uplatniť VŠ + predchádzajúca prax), na inom mieste to ide trochu inak, iný kolektív.
Začínať v niečom, v čom nie je vyučený, to znamená niečo sa znovu učiť a obyčajne mať aj nižší plat.
A vo veľa prípadoch by sa dalo povedať, že táto nespokojnosť so svojou terajšou prácou je spojení aj s celkovou nespokojnosťou v osobnom živote, sú ľudia, ktorí sú nespokojní aj s partnerom, aj bez neho, aj v práci a možno aj v novej práci.
Stará mama by povedala, že si nevážia, čo majú, ale stále by chceli niečo, čo nemajú.

mimikas
25. sep 2022

Máš vysokú ekonomickú, čiže keď si spravíš pedagogické minimum môžeš učiť na strednej ekonomickej.

lilinka88
25. sep 2022

@pictbridge lenže služby nie sú tak,že začne a zarába. Obzvlášť ak má ekonomickú školu. Ak by aj našla niečo,čo ju baví, treba si urobiť kurzy, certifikáty,značku, vedieť sa predať, presadiť. Väčšina žien ponúka obdobné služby buď na čierno ako hobby alebo ak to má ako prácu,tak na živnosť. Čo sú zase vysoké náklady na odvody, aspoň základné vybavenie, reklamu, ak by chcela vlastný priestor mimo svoj byt,tak ešte nájom,energie. A to teda, keď si vezmem,že v čistom by chcela 1300€, tak v hrubom,aby mala aspoň 2500€

autor
25. sep 2022

@iwesska zamotavas zbytočne, nik netvrdí aby mi tu ženy vyberali robotu. Mnohé pozície človeka ani nenapadnú az kým to nezistí od niekoho kto to robí. Zbytočne riešis preco ja neviem čo chcem robiť čo má baví alebo preco som študovala to a ono. Hľadám inspiraciu nič viac

autor
25. sep 2022

Ženy hľadám inspiraciu že napíšete robím toto uživí má to baví ma to. A nie diskusie o tom kto je ako s čím nespokojný a prečo kto nevedel čo ide študovať a robiť. Chapeme sa veď keď nemáte čo k téme nemusíte písať. Hauk

lilinka88
25. sep 2022

Otázka bola položená kde zarobis min 1300€ v čistom a aby to nebola kancelárska práca. nie čo robíme,baví nás a uživí nás.
Lebo ja napr robím čo ma baví,aj má to uživí dokonca aj ako slobodnú mamičku, ale zarobím o niečo menej a je to v podstate kancelárska práca...

gemerka17
25. sep 2022

@mimikas taky plat, čo chce v skolstve mať nebude ani s 30 ročnou praxou a so všetkými možnými priplatkami a atestaciami.

autor
25. sep 2022

@lilinka88 milujem ženy ktoré sa odbavuju v chytaní za slovíčka. Áno mám limit príjmu nepôjdem do horšieho ale nápad zaujímavej práce prečo nie človek vždy zvažuje a nehrajte sa že všetky zarábate 500 v čistom . Píšete tu mám prácu baví ma to aj zarobím 🤣🤣 tak dik presne viem čo robíš 👍👍 ja zas nechápem takéto komentáre 🤣 pár ich tu bolo k veci za čo vám ženy ďakujem a opúšťam diskusiu. Pekný deň ☀️