Bolt ponúka možnosť výberu ženy taxikárky
Ahojte, len sa chcem podeliť o info, že Bolt prišiel s novou možnosťou výberu - kde si cestujúce z dôvodu bezpečnosti, aby ich nejaký taxikár neobťažoval, môžu vybrať v aplikácii, že chcú aby pre ne prišla žena-vodička. A taxikárky si môžu určiť, že chcú voziť iba ženy - aby ich zase naopak cestujúci muži neotravovali.
Necitam komenty, ale v TT to fungovalo uz pred 100 rokmi. Zena si vyziadala zenu vodicku, nic nove, nic nezvycajne.
@mk1111111111 A prišiel kočiš s pohoničom. Pred 100 rokmi.
Príde mi šialene aka diskusia sa tu zvrtla pre maličkosť. Ja ako mladá baba, keď som šla v sukni, ci odvážne nalicena, možno seci oblecena alebo len pekne, z rande alebo kamkoľvek som si skoro vždy zažila nepríjemné skúsenosti s vodičmi. Odmala som v mužskom kolektive a väčšina priatelstiev mam s mužmi.😀 Ale boli chvíle, kedy by som uvitala mat možnost. Po znásilneni som mala dlho v sebe strach, ano riešila som to aj na terapiach. Ale viete ako v tej dobe by mi padlo keby som nemuela mat úzkosti z muža, ktorý možno iba flirtoval, ale ja som sa nevedela ozvať.
Dnes neriešim, viem sa ozvať, ale vo večernych hodinach som kludnejsia ak je soferka žena. 🙂 Btw zenske kruhy nemusím a kvasok nerobim. 😉
Co ja viem. Ja by som skor bola za to aby sme zili v tak vyspelej solocnosti ze si zena nemusi volat zensku taxikarku
No a co,tak je na vyber a? Kde je problem? 🤔 Komu uz moze vadit,ze si niekto vyberie zenu taxikarku? Tak ako mame na vyber,ci chceme gynekologa/gynekologicku, psychologa/psychologicku....tak co je divne na tom,ze sa niekto boji sadnut do taxika cudziemu chlapovi? Keby neboli prasata,nikdy by takato iniciativa nevznikla.
@abbey1 no vidím celkom rozdiel v Tom ak trans človek čo prechádza zmenou je v šatni (mám také kolegyne a kolegov, kým neprešli na uplnu zmenu, boli v pôvodných šatniach) a medzi tým keď si ma niekto sadnúť do auta k cudziemu človeku.. keď žena v minulosti zažila násilie od muža, môže mať problém byt s ním zavretá v aute a dôverovať mu.. tak ako po znásilnení by ťa nemal vyšetrovať muž, ale žena, preto lebo obeť s tým môže mať problém.. ak tomu nerozumies, tak som rada že si to nikdy nezažila.. a to že je taká možnosť voľby neznamena, že to musíš využiť.. môžeš vklude chodiť s mužmi v taxíku ako ti je libo.. ale ostatni sa môžu rozhodnúť podľa svojho uváženia..
Jemine, my sa ako spoločnosť nikdy neposunieme. Keď žena povie, že treba ísť na terapiu, keď potrebujem ženské fitko.
Nie, ja si len potrebujem kľudne zacvičiť bez toho, aby mi každý jeden, kto prejde okolo mna nepozeral na zadok.
A nesadať si do taxíku s obavou aký muž ma odnesie.
Ženy majú ísť na terapiu (chodia, bohužiaľ )a muži, ktorí tie traumy majú na svedomí pôjdu kam? 🙂 minimálne na povinnú kastraciu by mali..
ja uprimne nechapem ten hejt na moznost vybrat si. nemyslim si ze spolocnost dospeje do stadia ze sa v nej bude bezpecne citit kazdy. pretoze v prvom rade je clovek jedinec. a ludia su rozni. zeny su od prirody slabsie ako muzi. vacsina. nedavno tu bol uzivatel thomas ktoreho s jeho frustraciou a nenavistou voci zenam by som sama v taxiku ani nikde inde stretnut nechcela. a muzov ktori su frustrovany zo zien je v poslednom case bohuzial vela.
@pralinka25 Ja sa tiež nestačím diviť. Všetci majú plné huby slobody, máme slobodu prejavu, slobodu slova, slobodnú voľbu lekára... sloboda, sloboda... Ale keď chce niekto slobodnú voľbu taxikára, tak je problém!
Ja by som si vybrala zenu ak by bola taka moznost v boltovi. Nehladajte sa tym nic.
@h2 no ja som z tejto temy doslova sokovana. a to ja nie som zrovna clovek co by vyhladaval zenske spolocenstva kruhy stvorce a kvasky ci co to. normalne fungujem aj s chlapom gynekologom a podobne. ale ze uz niekomu moze vadit ponuka moznost si vybrat je nad moje chapanie.
NEmoznost si vyberat sme tu mali 40 rokov. nebolo to bohvie co.
@selest ja s tebou suhlasim, ze zit v takej spolocnosti by bolo idealne, ale je to utopia, chlapi (nie vsetci, ale velke percento) su zvery a prasce od prirody, a nezmenilo to ziadne napredovanie spolocnosti, ani snaha o vychovu ci prevychovu..... Niektorym jedincom nepomoze NIC....
@pralinka25 niektorí by tu nemožnosť slobody veľmi uvítali aj dnes a majú silny spomienkový optimizmus.. ale keď slo o nasadenie ruska kvôli chorobe, tak to bolo už pomaly týranie ľudí 🥴
@jana_eyre_2 ano vsimla som si to tiez.
Podla mna je to pre pocit bezpecia, maju ludia teraz rozne fobie, rozne zazitky z asebou.. AK niekto chce, nech si vyberie. ja ostanem pri klasickom objednavani, nemam dovod riesit pohlavie vodica. Co by ma viac trapilo, su jeho/jej schopnosti vodicske :D Lebo ako sa tu uz pisala, jazdi tam kazdy... Neveim teda, o co ide v tejto teme :D ale vobec mi neprekaza ze to zaviedli, a keby to nezaviedli, tiez s tym nemam problem..
@jednoduchomirka ved to je uz vo svete bezne. Mozes si vybrat muza ci zenu, farbu auta, ci SUV alebo sedan alebo konkretny typ auta. Ja ked nestiham dieta niekam odviest a volam mu taxi, vzdy si pytam ženskú vodicku. Este sa nad tym dispečer nikdy nepozastavoval.
@jednoduchomirka super, dobrý nápad veľa žien to uvíta.Ak by som išla večer mimo Ba zavolala by som si ženu pre pocit istoty.
@betulinka1 no a ja prave naopak... vzdy si pytam konkretnych muzov, ked mi maju dceru niekam viezt :D A iste nie bolt.
@simca06022011 a koľko rokov ma dcera? Pretože ja si zase myslim, ze vela dievčat 18-20 ročnych uvita radsej vodičku, že sa budu citit viac uvolnenejsie
@zuzanapjat 14 a mna uvolnenejsie netrapi, mna trapi bezpecnost jazdy. A nie boltacki vodici/vodicky= kde fakt soferuje hocikto, hocijako. Plus ona vodicov niektorych aj pozna a mindraky z muzov nema :D vozili ju ako 3rocnu, aj skolacku malu a aj teraz :D je to len o zvyku. Ja som sa so ziandou vodickou nikdy necitila uvolnenejsie :DD Dokonca ani mimo taxi, ked si to tak preberiem v hlave.. dokonca priam hororove zazitky mam so zenami za volantom:DDD Tak mozno preto mam takyto nazor (a fakt, nikoho nechcem urazit, mne je jasne ze su aj super vodicky.. napr u nas ma bolt jednu v BB co je super, ale .. popravde.. si predstav ze si ju vyberie 5zien.. kolko budem cakat na taxik??:D)
@jana_eyre_2 V poriadku. Rovnako chcem mať pocit bezpečia bez trans osôb, či pseudo trans osôb v šatni či na toalete.
Len ma zarazilo, že niekto pre jedno pochopenie má a druhý už pochopenie si nezaslúži, ale musí mať.
@abbey1 chápeš že šlo najmä o to, že človek má možnosť voľby však? Prečo by preto nemal mať človek pochopenie?
@januska12323 nepísala som o umývaní rúk. 😃 v lete sa opláchnem, keď je teplo, aj vo výstrihu. Takže mi nechýba, aby tam na mňa pri tom pozeral nejaký chlap. Už som stretla aj ženy, ktoré si umývali stehná v lete.. myslím, že by im to tiež bolo nepríjemné keby tam bol pri tom nejaký chlap.
@simca06022011 bolta neriesim, toho v meste ani nemame. Iba rozne Taxi.
a ja uprednostnujem zeny lekarky, ked si mozem vybrat a je mi jedno, ze sa separujem. Ak je zena aj muz lekar rovnaky odbornik, tak uprednostnim na druhom mieste pohlavie
Mame moznost si zvolit zenu gynekologicku, zenu zubarku, obvoďáčku, ist do pokladne k zene atd.... je to separacia? Ak by ste dcere objednavali vecer z akcie taxik, koho by ste zvolili?

@lenkakravcova okukovať keď si umýva ruky? Však to robí oblečená, tak isto ju môže okukovať aj pri pokladni alebo na prechádzke. Trans ľudia sa cítia ako druhé pohlavie, to z nich nerobí hneď násilníkov. Keď ide o to ja by som bola za spoločné záchody ak by to znamenalo, že tam budú len kabínky. Uvidela by som presne to isté ako teraz v oddelených toaletách, oblečených ľudí mimo kabínky. Ak by sme sa bavili o šatniach tam tiež keby boli kabínky môže sa vedľa mňa vyzliekať kto chce.