Čo pokladáte za dobrý plat?
Ja som si myslel, že dobre zarábam, keď už som nastúpil do práce. Od vtedy mi už aj asi 5krat zvýšili plat ale vždy sa nájde niečo čo ma tak ovplyvní, že mám až depresiu kvôli peniazom. Jaká je spodná hranica, kde si poviete, že toto je dobrý plat?
Taká, kde po zaplatení všetkých poplatkov a odratani sumy na stravu, ti ostane aspoň 150€ na sporenie.
Toto je take individuálne...pre niekoho je dobrý plat tak 4000 pre niekoho 900e...q niekto ma 700e a je spokojný...blbá otázka
2000€ v čistom?
@klarissa25 je to individuálne. Ale potrebujem buď psychológa alebo aspoň názory iných individuálnych ľudí aby ma to posunulo niekde. Nechcem do konca života naháňať peniaze ale momentálne to robím a veľmi mi to nerobí dobre
@123kika1234 u nás? 😆
Tak ale tam bude asi inde problém, stacia ci tvoje príjmy na pokrytie výdavkov plus ti niečo ostane?
@simonettasimonova tak otázka nebola na priemerný, ale dobrý plat 😀 záleží od vzdelania, práce a pod, tak pre ITčkara napr je to napriklad dobrý a možno priemerny plat
Keď mi pred ďalšou výplatou ostane 500 z predošlej.
Tak asi to bude zavisiet aj od tvojich vydavkov.
Si anonymna, kolko teda zarabas, ak mas z toho taketo stavy?
Kazdy mame iny standard, ine vydavky a teda aj ine ocakavania a potreby.
@123kika1234 ja neviem ci to záleží od vzdelávania keď niektori obvodaci zarobia minimalku a upratovačka kanclou so základnou ma 800v čistom ale niekde sa stala chyba. Možno ITckari zarobia ale nič moc robota myslím. Sme na Slovensku netreba zabúdať na to 😆
@klarissa25 áno aj si odložím. Problém je, že som veľmi ovplyvniteľný človek. Keď som začínal robiť 4 roky dozadu som mal 1200 v čistom a hneď z rodiny som si vypočul, že len toľko?
Taktiež už aj len tu na MK natriafam na diskusie, kde mám pocit, že som najväčší chudák a šanca na založenie rodiny aby človeku aj zostali peniaze je nulová
No neviem odkiaľ to tu máš...ale vieš koľko ľudia na Slonaku ma minimálnu mzdu ? Resp aspoň jeden z rodiny ? Je ich ale ze neúrekom
sak napis kraj poziciu a vysku mzdy si anonym predsa
dobry plat pre kazdeho znamena nieco ine...niekto ma hypo 170e a niekto 900e, niekto ma sumu za energie 50e a niekto 250e, niekto ide na vikend k jazeru za 100e a niekto na dva tyzdne do dubaja za 5000e cize ide celkovo o zivotny styl, akym zijes...nato si musis odpovedat ty sam...
@123kika1234 ďakujem. Presne chcem počuť predstavy ľudí. Je mi jedno odkiaľ su a v jakej brandži. Každý má v hlave asi ten limit, kde môže povedať, že povedzme tých 2000 je dobrý plat.
Aj kebyže zarábam 800 a niekto povie, že má 900 tak by som nepovedal, že to je už dobrý plat. Aj kebyže nemá žiadne iné výdavky. A tiež opak. Ak mám 5 či 10 tisíc eur plat asi nepoviem, že 2-3 tisícovy plat je zlý plat
Neviem co chceš počuť. Pre finančného riaditeľa je plat 2000 veľmi málo, pre recepčneho je to veľmi vela. Každý by mal poznať svoju hodnotu na pracovnom trhu. Keď nevieš hod si to do porovnania na stránke profesia.sk a budeš vedieť . Alebo napíš mesto a profesiu a dostaneš adekvátne odpovede ... pre mňa je dobrý plat taky, z ktorého si bez odriekania viem odložiť 400€ na konci mesiaca.
Ja zastávam názor, že ak mám celý mesiac makať na 100%, tak považujem za nedôstojné, ak by mi zamestnávateľ mal ponúknuť podpriemerný plat. Preto mám podmienku pri debate o zmene zamestnania, aby v tom novom nebola nástupná mzda pod hranicu priemernej mzdy 1200 € brutto.
Čo sa týka mojej preferencie, preferujem zamestnania s platom od 1500 € brutto vyššie, pretože zastávam názor, že ak mám mesačne v práci stráviť cca 180 hodín, tak nech to má zmysel aj pre mňa a moju rodinu, teda nielen pre môjho zamestnávateľa.
P.S.: Inzeráty na profesii s platmi pod 900 € brutto preto považujem za vrcholne nedôstojné, ba až drzé zo strany zamestnávateľov.
@lamonita kde by si toľko minala bez záväzkov?
2k všeobecne si myslím že je to plat z ktorého sa dá vyžiť a ostane aj na priemernú dovolenku.
Ale veď zalezi od výdavkov zbytočne napíšem, že plat xy, keď človek má polku z toho hypo, leasing...a nie má možno plat polovicu z toho a neplatí hypo a viac mu zostane
Autor čo myslíš tým, že si ovplyvnitelny?ty by si aj bol spokojný, ale druh hovoria, že to je málo?
Veď daj vek sumu...
Už 1 200 v čistom je dosť, tu na MK sa platom chvália len tí kt. majú čím, nie je to hodnoverná vzorka
Podla toho aka pozicia, ake mas vzdelanie, v akom regione...niekto z regionu kde je menej prace ti napise ze mu staci 1100 v hrubom a niekto z ineho regionu by kvoli tomu "ani nevstal v postele"...
Za mna spokojnost pri 3000€/netto.
2000 +
synov kamarát VŠ techn. smeru 3 stupňa, Continental Púchov, vek kamaráta 29 rokov.... 3000 e / mesiac nástupný plat

1500 v čistom ale bez záväzkov. Bez hypo, deti a pod...