icon

Nezamestnateľní ľudia

xlucia
29. sep 2012

za posledne tri tyzdne som sa rozpravala s niekolkymi kamaratkami.bud su nezamestnane, alebo coskoro budu nezamestnane, bolo im to avizovane dopredu. okrem dvoch, maju ostatne aj vysoku skolu, kazda ineho smeru. ani jedna si nevie najst pracu. niektore zacinaju byt z toho zufale. ked si predstavim ze ma o chvilu caka to iste, zrovna pokojna nie som... ☹
je fakt nemozne najst si pracu? vsetky su z bratislavy. ked si uz nevie najst pracu vysokoskolacka v BA, tak potom neviem co zvysok slovenska
vy mate aku skusenost? ja mam v sirokom okoli "az" tri maminy, ktore ostali po rodicovskej na povodnom mieste 😖

matafilipova
5. okt 2014

@dai prosim, mozes aj mne napisat meno tvojej IT firmy?, manzel momentalne meni pracu a tiez o takom niecom uvazuje (je to trapne, ale ja fakt neviem, cez ake IP si to posielate spravy 🙂 nikdy som to tu na konovi nepotrebovala 🙂

zita19
5. okt 2014

@ukulela houbiky su vysvetlenim...Uz so kludnejsia. Uz som sa bala, ze babka ma paranoju zo mna... 😝 Mozem sa ist zaoberat zaujimavejsimi temami. Dufam, ze uz tam Vasilisa nie je, lebo potom mam po ptakach 😀 😀 😀

zuzkaanicka
5. okt 2014

@matafilipova ked sa pozries na lubovolny prispevok, tak pod nim je nakreslena ikonka obalky-kliknes na to a mozes pisat spravu autorovi prispevku🙂

blondiee83
5. okt 2014

@cecil36
@klincek velkou zhodou okolnoti niekto tuto temu znova nacal - zrovna dva roky aj par dni po tom, co sme si sem pisali nase reakcie...
Mile damy, dva roky ubehli, ziadny tvrdy pad (ako ste mi predpovedali ci skor tajne dufali?) ma necakal, moje nazory zostali stale rovnake a ak chcete pockat dalsie dva roky, stretneme sa tu na tomto mieste 😉

matafilipova
5. okt 2014

@zuzkaanicka Dakujem, odteraz uz budem vediet 🙂

irenkask
5. okt 2014

@zuzkaanicka
Zosmiešňovať nemusím , lebo to viete dobre samé majsterky múdrosti a cnosti , verte si čomu chcete mne je to lautr jedno a ak som vám na posmech tak ma neoslovujte a nepíšte mi nič, pretože ak sa nemýlim ja som vás prvá nikdy neoslovila a s vami nemienila diskutovať, lebo to nedokážete.
A či vy budete tvrdiť to alebo ono, tak sa to aj tak nezmení tak ako vy chcete.
Ak ja lysohlávky tak vy ste asi napustené kadejakými chemikáliami a fekáliami zo zdravej stravy a očkovacích látok.
Ale ja nie som diskriminačný typ a aj takí musia žiť.
@zita19
Lepšie byť babka ako trúba, pozri sa sama na seba čo si ty najprv aj s tým hniezdom ktorým disponuješ , to sú asi tvoji ochrankári keď ti tak letia na pomoc.
Diskusia s vami nie je nijaká diskusia len vnucovanie vašich paranojí.
A dajte si radšej tie lysohlávky možno že vám zaberú .

zuzkaanicka
5. okt 2014

@irenkask svojim prispevkom si len potvrdila, co som pisala-Ty vies akurat urazat a zosmiesnovat ... ale tym svet nezmenis na svoj obraz-nastastie 😵

maznacik007
5. okt 2014

@irenkask mam sice uctu k sedinam ale teda neda mi ... prosim Vas s cim vas naockovali ? to je fakt neskutocne ako niekto moze takto reagovat ....

irenkask
5. okt 2014

@maznacik007 Môžeš sa čudovať, ale aká akcia taká reakcia a platí pre teba príspevok 14. 29 .
No to je fakt ale fakt neskutočné ...................

matafilipova
5. okt 2014

Jejda zeny, toto pokracovanie tejto diskusie fakt nema zmysel, vsak je 1000 005 inych zaujimavejsich a prijemnejsich veci, co sa da robit v nedelu poobede, tak si ju nekazte 🙂 🙂 🙂

zita19
5. okt 2014

@matafilipova prijemnesich urcite ale mna cakaju neprijemne... Treba mi prehodit obsadenie satnika... A taaaak sa mi nechceee 😝 😝

mircalla
5. okt 2014

@rainee No pises, ze si bola na par pohovoroch. A co cakas? ja ked som odisla z firmy a hladala si miesto som bola minimalne na 20 pohovoroch, aby som si nasla miesto. to je uplne normalne, a to som ani vtedy este nebola na MD. 500 euro brutto v BA s VS vzdelanim? - neviem o akych poziciach sa bavime, u nas vo firme len absolovneti dostanu aspon 1000 euro nastupny.

tiez -nehnevaj sa ale je uplne bezne pracovat do 17 hod minimalne (v BA sa zacina neskor). to uz je na vas, aby ste si to s manzelom zariadili s vyzdvihovanim so skolky. my tiez obaja pracujeme dlho a dako to musi fungovat
tazke skus sa zamysliet - mat aj dobre miesto, aj plat, aj skrateny pracovny cas....to asi nejde, treba sa prisposobit.

otazne je aj ako dlho si bola doma, pises, ze si napredlzenej rodicovskej, takze asi dost dlho - zamestnavatelia sa pozeraju aj na toto, clovek,co je dhsie doma, predsa len strari zrucnosti. ja som bola doma 2,5 roka, co uz bolo dost dlho, co sa vypadku z prace tyka. Keby to bolo 4-5 rokov, uz je to horsie s hladanim miesta.

emma_932
5. okt 2014

@misskisa nechce sa mi tu citat, ako sa baby hadaju, precitala som len tvoj prvy prispevok.
mame podobny problem - nevieme zohnat ludi. na internete je kopec ponuk, ale ked sa ozveme, nemaju zaujem pracovat. niektori slubia, ze nastupia /jednemu sme dokonca aj ubytko vybavili/ a jednoducho prestal dvihat tel., reagovat na sms.... pritom tu ma MK je kopec tem "ako si privyrobit na materskej", baby sa stazuju, ze nemaju z coho zit, lebo ich chlapy si nevedia najst robotu a pod. ponukame celkom slusny plat, ubytovanie, ak dotycny byva daleko a NIC. absolutne NIC. v zivote to nepochopim 🙄

mircalla
5. okt 2014

@emma_932 Mozem sa opytat, je to aj taka praca, ze len cez vikendy? sestra ma babo,jej priatel je normalne zamestnany, ale cez vikendy este brigaduje, aby si privyrobil. mohol by teda len cez vikendy

emma_932
5. okt 2014

@mircalla nie je to na vikendy, je to normalna robota na tyzden. ide o pracu v zahrdanickej firme, takze praca manualna, ale zato /myslim/ celkom slusne zaplatena. + ubytko...

mircalla
5. okt 2014

@emma_932 teda, tak som som myslela,ze ci sa da, ze by robil len vikendy - podla dohody
Citam to po sebe a nedava to zmysel

mircalla
5. okt 2014

@emma_932 aha uz si prave odpovedala....zial to by neslo, lebo ma zamestnanie. ale dakujem

tilly
5. okt 2014

@misskisa moja mamina ma tiez 66 rokov a teda nikdy nespominala na to, ako bolo za sociku dobre, tam bolo dobre len tym, co boli lenivi a radi sa zasivali, chodili ku kadernicke cez pracovnu dobu, alebo tym, co vedeli zit s tym systemom, cize vsade sa dostat cez uplatky a sikovne sa vtierat... tym je dobre aj teraz, ti prevratili kabaty a zostali sikovni aj nadalej, ale ta prva skupina, tych lenivych, ti teraz len nadavaju, lebo teraz treba makat...

tilly
5. okt 2014

@zuzkat1 kedy bolo o rodinu lepsie postarane? ty vies ako sa clovek dostal k bytu? dovolenky? myslis roh zajazdy? kto sa k nim dostal? kolko sa na to cakalo?
jedine, co bolo asi fakt lepsie bolo zdravotnictvo a skolstvo, ale aj tam sa ficalo na uplatkoch...

zuzkat1
5. okt 2014

@tilly tak nasi dali vraj ziadost a dostali byt,ano aj tie,ale viem ze aj manzel ako dieta a aj moji stari rodicia boli aj pri mori...a uplatky🙂 lebo to teraz nie je vsak?

zuzkat1
5. okt 2014

@tilly tak nasim bolo dobre a cely zivot makaju a v zivote nedali ziadny uplatok... Ja by som to naopak povedala teray je sveta zit ritolezom a lenivym individuam...

zuzkaanicka
5. okt 2014

@zuzkat1 a myslis, ze dokedy by to takto mohlo fungovat, ze das ziadost a dostanes byt? ... je jasne, ze to raz muselo skoncit ... je fakt naivne si mysliet, ze to bol dobry system, akurat naucil ludi natahovat ruky a odmietat zodpovednost.

zuzkat1
5. okt 2014

@zuzkaanicka ja som len odpovedala na otazku ako sa dostali k bytu... Nemienim sa uz dotahovat...ale skutocne si nemyslim,ze je lepsie toto...mladi ludia sa zadlzuju az do dochodku a trasu sa ze ak nebudu vediet splacat tak skoncia na ulici...vsade len nahananie sa a stres...

zuzkaanicka
5. okt 2014

@zuzkat1 no, dobre, ale ja sa pytam, co myslis, dokedy mohlo fungovat take, ze das ziadost a dostanes byt zadarmo?

zuzkat1
5. okt 2014

@zuzkaanicka dovtedy kym skupinka gymnazistov nezacne strngat klucami.... A tymto koncim tuto temu🙂

zuzkaanicka
5. okt 2014

@zuzkat1 sama vidis, ze toto nemohlo dlho fungovat, tak radsej koncis debatu 😉

zita19
5. okt 2014

@zuzkat1 dali ziadost a dostali? To kto ti toto nakukal? Na drusztevne sa pekne cakalo v poradovniku a este sa muselo clenske zaplatit. Clenske co predstavovalo 2 rocne platy obidvoch rodicov. Statny dostavali IBA vybrane profesie: vojaci, policajti, niekedy ucitelia a aj to museli byt ucitelia obidvaja, plus este asananti (to su ti, co im zburali ich rodinne domy v ramci nejakej investicnej vystaby). A este kolko rokov sa na byty cakalo. Uvediem ti priklad zo zivota: Moj otec, vtedy zamestnanec narodneho podniku Optika so sidlom v Bratislave poziadal o byt, pre svoju vtedy trojclennu rodinu. Samozrejme bol zapisany do poradovnika. Kedze byt nebol a rodina sa rozrastla o dalsieho clena isiel robit tam, kde mal sancu na byt. Do Kosic do VSZ. Tam dostal byt po 2 rokoch, kde on zil na ubytovni a my s mamou v Devinskej u babky a dedka v 2 izbovom domceku este s jeho dospelou slobodnou sestrou. Ked dostal byt tak sme sa prestahovali za nim. Ked som bola na strednej dosiel mu list z Bratislavy, ze teda asi na buduci rok by mohol ten 2 izbovy byt aj dostat. Cize cakal na byt viacc ako 15 rokov!!!! 😀 😝 Dievca ZOBUD SA!!!! Kedze som v tej dobe prezila pri plnom vedomi a s uvedomovanim si stuacie viac ako 30 rokov (cca od veku 10 rokov, kedy nas prisli druhy krat oslobodit Rusi az do neznej revolúcie) tak toto ti nezozeriem. Mozno nejaka naivka, ktora v casoch neznej revolúcie tahala drevenu kacku by ti toto zozrala, mozni niekto, kto trpi selektívnou amnéziou na niektore veci ti aj pritaka, ale trepes tu o sociku jednu blbost za druhou.
Prepac, ale po precitani toho co tu pises nemozem pouzit jemnejsi slovnik. Aj ten co som pouzila ma teda riadne obrusene hrany aby tak nebolel.

jana_eyre
5. okt 2014

@zuzkat1 aj moji stari rodicia dostali byt.. ale az potom ako im zhabali cely rodinny dom aj s obchodom..

zuzkaanicka
5. okt 2014

@jana_eyre ved to bol ten" super system"-kym mali z coho tak rozdavali-ako zo svojho 😝

zuzkat1
5. okt 2014

@zuzkaanicka koncim debatu lebo nikam nevedie...
@zita19 nakukali mi to rodicia...este ziju a nie su senilni