icon

Nezamestnateľní ľudia

xlucia
29. sep 2012

za posledne tri tyzdne som sa rozpravala s niekolkymi kamaratkami.bud su nezamestnane, alebo coskoro budu nezamestnane, bolo im to avizovane dopredu. okrem dvoch, maju ostatne aj vysoku skolu, kazda ineho smeru. ani jedna si nevie najst pracu. niektore zacinaju byt z toho zufale. ked si predstavim ze ma o chvilu caka to iste, zrovna pokojna nie som... ☹
je fakt nemozne najst si pracu? vsetky su z bratislavy. ked si uz nevie najst pracu vysokoskolacka v BA, tak potom neviem co zvysok slovenska
vy mate aku skusenost? ja mam v sirokom okoli "az" tri maminy, ktore ostali po rodicovskej na povodnom mieste 😖

irenkask
5. okt 2014

@zuzkaanicka
Ale na tvojom sa kadečo podpísalo po tej revolučnej skaze.
Pozri tu máš kamoša ktorý tiež miluje a považuje za slobodu demokraciu a šťastie to čo ty a je ako tvoja dvojička a dokonca za tvoje šťastie bojoval v najslávnejšej revolúcii spolu s opitými umelcami a študentami.
Je to taká pekná rozprávočka na dobrú nôcku pre diskusné fórum MK pre pekné a poslušné detičky .

http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/55...

zita19
5. okt 2014

ja sa vôbec adminom necudujem, ze poniektorých blokuju. Maju pravdu.

zuzkaanicka
5. okt 2014

@irenkask na com ficis? 😝

irenkask
Odpoveď bola odstránená
stellamaris
5. okt 2014

@zuzkaanicka 😀 to som sa chcela spytat tiez.Nech je to cokolvek,nech zvysi davku 😀

luci11
5. okt 2014

Ďalšia téma vhodná na zamknutie 😒

slavka034
5. okt 2014

@irenkask ja by som ani nebola prekvapená,keby si v ´89 stála v prvom rade na námestí s poriadnym zväzkom kľúčov v ruke... 😉

klincek
5. okt 2014

@blondiee83 Dva roky su dlha doba, mne priniesli dost zmien, zivotnych i nazorovych. Hadat sa mi uz nechce.

zita19
5. okt 2014

@luci11 nie, tema je dobra, aj diskusia bola cca este pred pol hodinou na urovni... Len niektora to tu hodila na fekalnu uroven...

luci11
5. okt 2014

@zita19,áno,všimla som si,že je to už iný level... 😕

slavka034
5. okt 2014

@irenkask ty tepša májová,ja mám aj vek uvedený,za starenu sa ešte nepovažujem 😀 😀 😀 😀 😀
spím dobre,nič ma neserie a unavená nie som,užívam si života 😀 😀 😀
ty nemôžeš byť reálna 😀 😀 😀 😀 😀 😀
takže ty si lesbička teda? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

irenkask
5. okt 2014

@zuzkaanicka
Momentálne na hlupákoch fičím, ale ja z nich profitujem ako z dobre odstrašujúcich príkladov .
Ale túto virtuálnu vojnu ste fakt vyhrali všetky ste tu ukázali ako sa robí v kapitalizme kartelová dohoda a úspešná kariéra tak vám diskutérkam gratulujem ste fakt úspešné osoby vo virtuálnom svete a víťazky .
🙂 🙂 🙂

zita19
5. okt 2014

@irenkask kto chce kam, pmozme mu tam... Tak co by sme ti nepomohli. Dokonca velmi rady.

zuzkaanicka
5. okt 2014

@irenkask mozes byt kludna, my sme uspesne aj v realnom zivote ... to Ty asi nemozes o sebe napisat.

regetka
5. okt 2014

Milé dámy, kedže je tu sa vedie dialog o nezamestanosti, potrebuje od Vás povzbudenie ,že si prácu nájdem po MD,a snáď my niektorá poradí, čo bola v rovnakej situácií,ale je tu ale....pracovala som v banke v BA 13 rokov, pokiaľ som odišla na MD,takže prax mám a príjem nič moc 671€ v hrubom a to sa nechválim, ale prácu som mala rada a tu istotu,že mzdu dostanem, a bola som sama a stačilo my to....teraz sa mám vrátiť, po 5 rokov, zamestnávateľ my drží miesto, a tu prichádza ale....som slobodná mamička s dvoma deťmi,mladšiu my nevzali do škôlky,na súkromnú nemám a opatrovateľky sú v BA drahé.Desím sa toho, že musím dať výpoveď , ísť na úrad práce,ale zamestnať sa nemôžem, lebo neviem kam s dieťaťom (staršiu,bude mať 5 rokov, zobrali do škôlky až teraz).Peniaze potrebujem, s vyživného zaplatím tak akurát nájomné a poplatky.Desím sa toho, s čoho uživím detí, nemám tu nikoho , kto my postráži deti, babka býva 230 km ďalej, kamarátky pracujú,Deti všade som brávala so sebou , i ked bývam v BA nemám auto a musím podotknúť i keď menej pohodlne ale i autobusom sa človek dostane kamkoľvek.Teraz mám príjem spolu 500€, i v BA dá vyžiť, samozrejme nechodím s deťmi do kina,nekupujem drahe zanačky a oblečenie majú z výpredajov, ale snažím sa im dať maximum.A neodsudzujte ľudí v BA, že si nájdu rýchlejšie prácu v BA, možna jej je viac, ale ani sestra si tu nenašla išla pracovať do zahraničia, a mnoho rodín, čo poznám, že majú dom, byt či dve autá, ich majú na úver, či niekto z partnerov pracuje v zahraničí, majú zaväzky na niekoľko rokov.Robila som si plány, že keď začnem pracovať,budem môcť deťom viac dovoliť, zobrať ich napr. do ZOO ,ale plány sa my rúcajú.....Taktiež sa troška bojím toho chaosu,ráno rýchlo do škôlky,potom pre ne poobede, a nebodaj budú choré....ale hovorím si, mnohé to zvládajú, zvládnem to i ja,...snáď o prácu neprídem, a vyrieši sa situácia,babka sa my ponúkla, že my postráži dcérku,ale dať ju 230km odomňa preč,a vidieť ju cez vikend raz či 2x do mesiaca je premňa nemyslítelné.....MD my kočí vo februári,ale už teraz mám nočné mory 😖

maznacik007
5. okt 2014

@regetka nuz je aj taka moznost ze sa dohodnes na vypovedi a spravis to tak ze pol roka budes dostavat podporu cca 800 eur mesacne a znovu pojdes s malou na zapis uvedies ze si samozivitelka chod na miestny urad otravuj a budes si hladat pracu a najdi si studentku cci inu mamcku na rd na vykrytie chorob a pod

mircalla
6. okt 2014

@regetka Rozumiem. V banke su tie platy pri prepazke zial dost nizke.Jedine skusat a skusat. Ja som tiez po 10 rokoch v banke sla inam, skusila by som aj personalne agentury, mam skusenost, ze firmy skor reaguju na ne, lebo si najprv preklepnu kandidata a odporucaju ho.
Urcite sa ale vyhnut tomu, ze viete, mam deti budem potrebovat toto a toto, musis posobit dojmom, ze to nic neoovplyvni.
Ja som si s obrou praxou 2,5 mesiaca intenzivne hladala miesto a to ozaj som ani nebola po MD. Nie je to lahke, ale kto sa snazi, podari sa. v BA Urcite

zuzkat1
6. okt 2014

@regetka a co keby babka dosla k vam zatial a ty by si priebezne hladala inu skolku...alebo skus osobne za riaditelkou tej kde chodi starsie dieta

tilly
6. okt 2014

@zuzkat1 to vazne, vasi dali ziadost a dostali byt? hmmm... nasi cakali 6 rokov na maly krcalek, potom dalsich x kym sa dostali k normalnemu byvaniu a urcite to zadarmo nebolo... tych 6 rokov byvali s mojou babkou a jej synom v dvojizbaku s malym deckom... to bolo akoze dobre??? teraz by si na ten byt zarobili, alebo zobrali hypo a splacali... vtedy nebola ina moznost, len cakat, obehavat, tlacit, uplacat a aj tak to trvalo 6 rokov... neviem odkial si, mozno niekde to bolo jednoduchsie, tu v ba to take jednoduche nebolo...

a co cestovanie? tie vsetky vybavovacky okolo toho a ked ti niekto z rodiny zdrhol za kopecky, tak nehrozilo cestovat vobec... to by mi strasne vadilo, teraz, ked chcem, tak idem lyzovat do rakuska, talianska, francuzka, na dovcu k moru, na lod do karibiku, bez obstrukcii, bez papierovaciek, bez buzeracie debilnych uradnikov, len tak... aaale chce to jednu vec... mat na to peniaze 😵 😵

tilly
6. okt 2014

@liebling98 mojmu dedovi ako podnikatelovi tiez vsetko zobrali 😠

rainee
6. okt 2014

baby nehadajte sa tu alebo si napiste IP, lebo nam zamknu temu 😉

rainee
6. okt 2014

@regetka ja som mala pred MD velmi dobru pracu, ale casovo narocnu + sluzobky aj do zahranicia. ale musela som to nechat, lebo dcera bola velmi casto chora a bolo nerealne aby som bola kazdy mesiac na OCRke, tak som si vybavila predlzenu RD. za chvilu mi bude koncit, cize tiez sa pozeram po novej praci a mam dost obavy, hlavne sklbit to casovo a do toho tie choroby, no uvidime. mas to tazke, ale ked ti malu zoberu o rok do skolky tak uz bude lepsie, drzim palce.

zuzkat1
6. okt 2014

@tilly ja uz toto nekomentujem

rainee
6. okt 2014

@mircalla jasne, clovek sa musi prispsobit trhu prace a je to kazdeho problem ako si to cele zariadi, to ja chapem. len som pisala ze to nie je jednoducha situacia, sme tu x mamiciek takych.
a tiez nie je pravda, ze kazda zena na md ohlupne a strati prac.navyky, ja som si naprikad este snazila pocas md kvalifikaciu vylepsit 😉

tilly
6. okt 2014

@zuzkat1 ked nemas protiargument, nekomentujes.... pozri si niekedy namiesto telenovely serial vypravej 😉 je to v archive CT1, je to dost realisticke na to, aby ti to otvorilo oci a je tam aj romantika 😉 vynikajuci serial

tilly
6. okt 2014

@rainee to je presne pravda, na md hlupneme a prichadzame o pracovne navyky, nech robis co robis, stane sa to, tiez som si dokoncila vysku na md, aj som obcas nieco do prace urobila, ale tie navyky... potom je dost problem sa zaradit ☹

bublinkajasminka
6. okt 2014

ja som z nitry a pracujem len na pol uvazku...robila som na cely ale krizou sme prijali opatrenia a som na polovicnom....aktivne si hladam pracu mam VŠ ekonomickeho smeru a po 5 mesiacoch ze nic!!!! 😝 😝 😝 som z toho dost desna, zistila som, ze ak v nitre nemam znamosti nemam ani sancu

zuzkat1
6. okt 2014

@tilly nekomentujem lebo na tuto temu sa uz nebavim a romantiku neznasam...

nikam
6. okt 2014

@regetka Ahoj, necitala som diskusiu, iba Tvoj prispevok. Ja som bola na stretnuti so zastupcami mestskej casti Petrzalka s mamickami - prisli tam dve pracovnicky z miestneho uradu, boli to panie kompetentne a zodpovedne prave aj za oblast skolok. Neviem, z ktorej mestskej casti si, ale ony mamickam v Tvojej situacii odporucali obratit sa priamo na miestny urad, odbor skolstva (tusim), vysvetlit situaciu, spravia vsetko pre to, aby miesto pre dcerku nasli. Tvoja situacia je ozaj tazka, verim, ze aj v inych miestnych castiach to funguje podobne. Drzim palce.
A este mi napadlo, samozrejmou podmienkou je trvaly pobyt matky v miestnej casti, kde skolku hladas.

tilly
6. okt 2014

@zuzkat1 😀 😀 😀 😀 😀