icon

Ako sa zmenilo vaše telo počas dvoch rokov pandémie?

momomama22
9. dec 2021

Ahojte,

je množstvo dôkazov, že pandémia mala neblahý vplyv nielen na duševný stav ľudí ale aj na ich telá.
Napríklad mnohým ľuďom sa pod rúškami a respirátormi začalo robiť akné, začali im viac padať vlasy (je za tým stres aj zhoršené stravovacie návyky), pribrali, zubári tiež hlásia zvýšený počet kazov a iných zubných problémov, viac sa vyskytuje syndróm karpálnych tunelov, bolesti chrbta a kvôli vynechaniu pravidelných lekárskych prehliadok aj iné problémy a zhoršené zdravie.
Zaujíma ma, či ste si aj vy všimli na sebe nejaké zmeny počas tohto obdobia? Budem rada, ak sa podelíte 🙂
Monika

Strana
z2
alison11
9. dec 2021

Som si našla prácu a tak som zhodila 6kg za 2roky 🙂 a akné to mám od 10rokov kde lepšie kde horšie a vlasy pod čapicou v práci mastnejú ale aj to som vyriešila trvalou 😀,takže fajn.Až na tie respirátory a masky sa to dá.

mamina0078
9. dec 2021

@momomama22 mne sa zlepšilo duševné zdravie aj fyzické tým, že som začala aktívnejšie cvičiť a zdravšie sa stravovať. A dokonca aj akné som si dala definitívne do poriadku na čo som nemala predtým čas.

viestta
Odpoveď bola odstránená
sssss123
9. dec 2021

schudla som, po lekároch som sa vďaka covidu nabehala dosť, takže preventívky absolvované, akurát očnú som si nechala na budúci rok, zhoršil sa mi zrak, vlasy tiež chvílu padali ale už sú ok

breznica
12. dec 2021

Ja mám pandémiu 12.rok. mám ťažko postihnuté dieťa, ktoré vyžaduje 24hodinovu starostlivosť, keď samé nedokáže nič,len ležať.okrem toho, že nám prvé mesiace zrušili všetky rehabilitácie a terapie nevnímam žiadny rozdiel v mojom živote.ja sa musím udržiavať, lebo ak sa mi niečo stane alebo vážne ochoriem,o dieťa sa nebude mať kto postarať.pribratie počas pandemie je dobrá výhovorka pre tých, čo sú leniví so sebou niečo robiť

marca12
12. dec 2021

@momomama22 nic sa nezmenilo. Travim sice viac casu pozeranim do mobilu. Ale na vahe som nepribrala,neprejedam sa,nemam zhorsenu plet ani vlasy. Netteba sa vyhovarat na pandemiu. Kto bol pohodlny predtym,je pohodlny aj pocas pandemie a zmenila by sa mu hmotnost aj bez pandemie.

tianna
12. dec 2021

@momomama22 ekzém pod nosom ktorého sa nedá zbaviť a to nosím rúško minimálne keďže som doma a noc čo noc nočné mory, nie z covidu ako takého ale z toho kam toto celé speje.. 🙇🏼‍♀️

gina17
12. dec 2021

Akné 🙁

slovakboy
12. dec 2021

@momomama22 najprv som schudol dramaticky od Corony ktorú som dostal. Potom som v lete športoval tak som posilnil na svaloch. A teraz zase priberám od sladkosti ktoré milujem. A zub mi vypadla plomba ešte v lete teraz som objednaný k zubárovi. A s rúško cítim take drazdenie na prieduškach ako keby od vlákien neviem.

kylie1983
12. dec 2021

Ja som Chvalabohu na začiatku stihla laparoskopiu, hneď na to otehotnela, čiže cez pandemiu tehotenstvo+homeoffice+4 ročná doma. Október 2020 porod, čiže zima viac-menej doma, prechádzky. U mna sa vela nezmenilo tym pádom. Teraz mínus 5 kg, citim sa najlepsie ako som sa kedy cítila. Skončila som s cukrom. Takmer 🤩

elenita
12. dec 2021

@breznica je mi to velmi luto a prajem Vam vela sil ❤

veronikaszabova
12. dec 2021

@momomama22 na zaciatku korony (prvy lockdown) som sa zatala, zmenila stravu... Schudla 32 kilogramov, zmenila farbu vlasov, celkovy postoj k sebe samej. Zacala som cvicit, jazdit na korculiach, kole, behat 🙂 aktualne ficim doma na beziacom pase (vonku je zima 😂). Cize za mna - zmena k lepsiemu. Citim sa lepsie po psychickej aj fyzickej stranke.
Treba sa k tomu postavit z tej lepsej stranky a nebedakat, co vsetko zle korona priniesla.

cucoriedkacucoriedka
12. dec 2021

@momomama22 schudla som 9 kil...viac sa hybem...ale zhorsil sa mi zrak...na prevebtivky pri gynekologicke som bola.u zubara tiez....akurat vsrobecneho som.zanedbala ale chodim kazde 4 mesiace darovat krv...tak asi je to oka🙂

cucoriedkacucoriedka
12. dec 2021

@veronikaszabova waaaw.klobuk dole;)

stela585
12. dec 2021

@rebeca89 ahoj, nejaké tipy ako sa ti podarilo tak veľa schudnúť? Diky 🙂

rebeca89
12. dec 2021

@stela585 ahoj, kompletná zmena stravy a cvičenie 😉 začala som pravidelne jesť-mne vyhovovalo 5 krát denne- 3 veľké jedlá a 2 menšie. Každý deň čerstvá zelenina a ovocie a žiadne sladkosti. začala som cvičiť kardio na trenažéri (taký steper kde sa zapája celé telo) a postupne som pridala aj posilňovanie (drepy,kliky, brušáky,cviky na zadok a lýtka). A začalo to ísť krásne dole 🙂 Držím palce ak sa do toho pustíš 🙂

olivnik
12. dec 2021

Nijak, posilky boli otvorené, behať sa dá aj bez nich alebo inak hýbať v prírode a rusko mi nespôsobuje žiadne problémy.. Doteraz sme aj tak dnuka museli mať rusko a nie respirátor a ta bavlna mi nejak nevadila. 😁

natasha1988
12. dec 2021

@momomama22 Pocas roku 2020 som bola tehotna s druhym dietatom. Rychlo som ziskala povodnu vahu 50kg a tvar 😉 ploche brucho. Stravujem sa tak ako chcem - zdravo a pohybujem sa . Takze za mna som v skvelej forme. Lepsej ako ked som chodila do sedavej prace. Ale to je uz minulost. Teraz sa staram o seba viac, aj kvoli detom a pohybu mam pri detoch tiez dost.

petatrubicka
12. dec 2021

@momomama22 schudla som vyse 20kg,citim sa vyborne

euka210
12. dec 2021

@momomama22 pribrala som par kil...ale ci za to moze pandemia 🤔 ...sme na dedine, tu je pohyb aj ked je lockdown

lucinka1988
12. dec 2021

@momomama22 stihla som otehotnieť a porodiť a naspäť sa dostať na svoju pôvodnú váhu, ja na svojom tele nevidím nič nežiadúce, keď tak len zmenu k lepšiemu aj napriek dvom tehotenstvám

lessiie
12. dec 2021

Schudla som 17 kíl 🙂

ckatka
13. dec 2021

@momomama22 mne sa zmenilo dosť zásadne...
Pribudla mi jazva po cisarskom reze a trochu sa mi zväčšili prsia. 😂
Boli to doteraz najlepšie dva roky môjho života 💙
Btw- na preventívnych prehliadkach u zubára sme všetci boli úplne normálne, ja dokonca ako tehotná 2x do roka.
A manžel nosí rúško /respirátory /rukavice v práci už hádam 15 rokov takmer vkuse a je stále (viac menej) normálny. Používame satenove ruky z mary kay, pijeme kolagén s vitamínmi a veľa chodíme na vzduch.
Žiadne iné zmeny nepozorujeme na sebe ani na deťoch.
Akurát pes je vysportovanejsi, lebo sme mali naňho viac času 😂😂😂

Všetko je vec pohľadu. Pandémia nepandemia, to ako vyzeráme a ako sa cítime, za to si môžme len a len sami.

Strana
z2