Hrozné PMS
Ahojte dievčatá,
posledný rok ma trápi veľmi silné PMS, hlavne na nálade sa to prejaví (telesne tiež, ale to by som vedela prežiť). Ovuláciu mám relatívne skoro, okolo 12 dňa cyklu a hneď ako prebehne, už cítim zmeny - som nenormálne nervózna. A to trvá do začiatku menštruácie, čiže cca dva týždne mi je hrozne. Depky ani nie, skôr som nenormálne nervózna - pociťujem agresívny hnev na veci, ktoré neviem nájsť, alebo mi spadnú z ruky, hnevám sa na všetko, čo ma čo i len troška otravuje. Nenormálne ma serie aj manžel (úplnými kravinami, napr že kúpil 3 balenia chleba, ktorý nemám rada, totálne sa za to hanbím jak to píšem :D), pričom hneď v tú istú dobu mám výčitky, pretože on je fakt super a vôbec si to nezaslúži. V tých dvoch týždňoch sa mi cyklicky vracajú frustrácie, nad ktorými bežne mávnem rukou. Som hrozne netrpezlivá, irituje ma, ako ľudia okolo mňa jedia, dýchajú :D ale samozrjeme, že si to nechávam pre seba. Pripadám si neschopná a tučná.
Len na margo životného štýlu - nepijem alkohol, iba príležitostne, športujem pravidelne, stravujem sa normálne zdravo. Vzťah aj intímny život máme skvelý. Akurát deti ešte nemáme a nemôžeme mať (teda len pomocou darcu), tak neviem, či to môže súvisieť s tým, že mám 29 a žiadne deti. Každopádne, niekedy prepadám zúfalstvu, že som takmer 2 týždne z mesiaca hrozná. Keď však príde ms, je mi úplne super zas, ako mávnutím prútika.
Popravde, robím si starosti, že ak teda v budúcnosti budem tehotná, či nebudem počas 9 mesiacov z manžela nervózna tak, ako teraz, lebo bojím sa, že by nám to mohlo ozaj poškodiť vzťah... fakt je to mega rozdiel, pred ms a po.
Budem vďačná za skúsenosti, či ženy, ktoré mali pms, mali podobné stavy aj v tehotenstve a podruhé, čo vám pomohlo na pms čo sa týka nervozity. Len ma prosím nesprdnite, viem, že to znie hrozne, aj sa kontrolujem, čiže nie som nejaká xantipa, ale vnútorne ma to zožiera a nechcem chovať negatívne emócie voči ľuďom, ktorých mám rada.
Vďaka veľmi pekne!
@lady911 berieš ešte ten vitex jahňací?

@lady911 a čo je to vitex jahnaci?