Môžem trpieť panickými záchvatmi alebo úzkosťou?
Ahojte viem že je to hlúpost tu vipisovat že nie ste dr ale musím či stim niekto mal.taketo isté problémy ako mám i ja mám bušenie srdca sťažené dýchanie točenie hlavy pri chôdzi vnútorný nepokoj na hrudi tak isto má bolia lopatky plecia hlava.ma.boli ale na pohotovosti mi povedali že si mám dávať suché teplo tak Mi to robí dobre hlava ma nebolí v zadu krk má bolí že vraj je to krcna chrptica už to nezvládam najhoršie je to sťažené dýchanie bojím sa strašne budem vďačný za každú odpoveď magnézium si dávam tiež chcel by som fungovať tak ako som bol pred tím som mladý mám iba 23 r celé dni iba ležím bol som veselý chalan ako aj ostatný ale teraz sa mi to všetko rozpadáva už sa bojím že mám nejakú vážnu chorobu namislam si všelijaké veci budem vďačný za odpoveď 🙂🙄
@slavomirtokar57 keď len ležíš cele dni, douc sa gramatiku.
Chod k neurologovi a on ta pošle na testy - môže to byt aj tetania. Alebo si jednoducho lenivý z toho že cele dni ležíš. Nemáš depky?
@anonym_618b79 pekné som sa iba opýtal nič na Tom není že gramatiku neovládam tak ako by som mal depresie mám áno tiež stoho že mám niejaku chorobu atď už fakt neviem užívam magnézium ale cítim že nič nezaberá sťažené dýchanie mám hlava ma nebolí lopatky má bolia tiež 😩
Prečo ležíš celé dní a nerobíš niečo, resp nechodíš do roboty?
@sisska96 no kôli tomu som.na.PN pracujem ako opatrovateľ ale pri takichto ťažkosti sa mi nedá pracovať neustále 😩
@sisska96 no kôli tomu som.na.PN pracujem ako opatrovateľ ale pri takichto ťažkosti sa mi nedá pracovať neustále 😩
@slavomirtokar57 som zdrav.sestra,odporúčam ti návštevu psychológa,ten ťa vypočuje a najlepšie nasmeruje. Môže to byť depresia;úzkosť atď
@slavomirtokar57 som zdrav.sestra,odporúčam ti návštevu psychológa,ten ťa vypočuje a najlepšie nasmeruje. Môže to byť depresia;úzkosť atď
@bubinkaaa
@bubinkaaa ďik za odpoveď naozaj si to vážim už naozaj neviem čo mám robiť dám si všeličo ale nič som na zblaznenie už keď som vonku sa mi točí hlava pri chôdzi tiež rozprávam sa s niekim.pocas toho mám zvieravi pocit strachu proste úzkosť musím odísť preč a ľahnúť si Non stop pijem vodu kôli tomu keď sa mi to stáva som rád za odpovede naozaj 🥺
@slavomirtokar57 tak musíš sa liečiť, lebo takto sa nedá
hospitalizácia?
@sisska96
@sisska96 hospitalizacia ? Tu v našej nemocnici v Michalovciach stále mi iba rozprávajú že je to s krčnej chrbtice inak mňa boli v zadu v krku ako sú uši som predtým tak to nikdy nebol neviem čo mi to spustilo že som tak to dopad smejem sa ale vo vnútri cítim veľkú úzkosť také zvierave pocíti keď sa s niekim rozprávam ciťal som aj úzkosť strach môze byť spusčatom ?
@slavomirtokar57 tak musíš sa liečiť, lebo takto sa nedá
@sisska96 v mt som musel
nechať prácu tam mám obvodnheo doktora on mi predpísal lieky guajakuran len že mi robia zle 1xsom užil hneď mi zneho bolo zle
hospitalizácia?
@sisska96 poznáte niekoho kto sa stim stretol alebo zažil takéto niečo podobné ako i ja prosím ?
@sisska96 poznáte niekoho kto sa stim stretol alebo zažil takéto niečo podobné ako i ja prosím ?
@slavomirtokar57 chod za doktorkou a nech ta odporučí k neurologovi a toho sa spýtaj či nemôžeš mať tetaniu.
Nie je to tetanus (proti tomu si asi očkovaný). Vygoogli si tetania a pozri si príznaky
@slavomirtokar57 chod za doktorkou a nech ta odporučí k neurologovi a toho sa spýtaj či nemôžeš mať tetaniu.
Nie je to tetanus (proti tomu si asi očkovaný). Vygoogli si tetania a pozri si príznaky
@anonym_618b79 vsetko čo sa tam píše mám takéto isté stavy mne je tak to už lepšie len to sťažené dýchanie pocit nedostatku vzduchu a zvieravi pocit na hrudi mám 😩😩
@slavomirtokar57 Áno , jedna mala také úzkosti že bola mesiac hospitalizovaná v sanatóriu
@slavomirtokar57 Áno , jedna mala také úzkosti že bola mesiac hospitalizovaná v sanatóriu
@sisska96 pomohlo jej to prosím vás sú tam ľudia alebo iba na samotke ? 🙄🙄
@anonym_618b79 vsetko čo sa tam píše mám takéto isté stavy mne je tak to už lepšie len to sťažené dýchanie pocit nedostatku vzduchu a zvieravi pocit na hrudi mám 😩😩
@slavomirtokar57
Treba ist odborníkovi a zvazit hospitalizáciu
Keď budes len doma ležať, o pár rokov upadnes do takej depky, že sa už viac nepostavíš .
Potrebuješ liečbu, lieky a psychoterapiu, žiadne magnezium ti nepomôže
@slavomirtokar57 máš problémy s chrbticou,z toho máš tie stavy
@sisska96 sanatórium? S akou diagnózou?
Mala som tie isté príznaky plus triasli sa mi ruky ,pri silnom rozčúlený alebo rozrušený ma oblieval studený pot,bilo mi rýchlo srdce myslela som si že mám infarkt.Po vyšetreni sa zistilo že to nieje fyzické ale psychické .Dali mi diagnózu NCA (neurocirkulacna astenia) a panicka porucha .Mala som asi dva,tri roky dosť veľké existenčné problémy a keď som už mala všetko vyriešené ,bola som v kľude tak mi stačilo troška sa rozrušiť alebo ako by som to povedala a už bolo
Ja by som skor odporučila dat si doporiadku krčnú chrbticu ak cele dni ležíš, alebo sedíš a kukáš do telefónu- u mna to je najväčší spúšťač..ja pracujem 8hodin za pc a potom aj 4hodiny denne malujem figurky co podnikám a veru od kedy som začala byt v takej polohe este viac a uplne sa minul cas na cvičenie tak sa mi uzkosti začínajú vracať aj príznaky ako popisuješ..ked si nedávam prestávky prídu aj migrény..
ja mam problemy s krcnou ale teda poviem ti, prave pre bolest by som nedokazala len lezat
Ja by som skor odporučila dat si doporiadku krčnú chrbticu ak cele dni ležíš, alebo sedíš a kukáš do telefónu- u mna to je najväčší spúšťač..ja pracujem 8hodin za pc a potom aj 4hodiny denne malujem figurky co podnikám a veru od kedy som začala byt v takej polohe este viac a uplne sa minul cas na cvičenie tak sa mi uzkosti začínajú vracať aj príznaky ako popisuješ..ked si nedávam prestávky prídu aj migrény..
@dollyzv takéto isté stavy si mala ako i ja ? Trasú sa mi tiež ruky nohi sa mi podpamuju nevladem proste sa udržať tak sa mi trasu nohi
ja mam problemy s krcnou ale teda poviem ti, prave pre bolest by som nedokazala len lezat
@anonym_ca8891 ja tiež nie ale dávam si stále suché ťeplo na krk bolesty hlavy prejdú a aj krk má prestane bolieť len to sťažené dýchanie plus -zvieravi pocit na hrudi točenie hlavy búšenie srdca už neviem ako mám fungovať sa bojím ísť ďaleko že dostanem infarkt alebo niečo také
@anonym_ca8891 ja tiež nie ale dávam si stále suché ťeplo na krk bolesty hlavy prejdú a aj krk má prestane bolieť len to sťažené dýchanie plus -zvieravi pocit na hrudi točenie hlavy búšenie srdca už neviem ako mám fungovať sa bojím ísť ďaleko že dostanem infarkt alebo niečo také
@slavomirtokar57 ekg nerobili ci rtg pluc. Neurolog/ortoped?
Prides mi vystresovany, vela robi stres...musis sa prve ukludnit
@anonym_ca8891 EKG mám v poriadku RTG nemám pluc cítim sa ok len to čo som už písal višie sťažené dýchanie točenie hlavy a ostatné veci
@anonym_ca8891 saturaciu mám 98 % pohode tak neviem prečo to sťažené dýchanie ďakujem za každú odpoveď 🙂
Chod k neurologovi a on ta pošle na testy - môže to byt aj tetania. Alebo si jednoducho lenivý z toho že cele dni ležíš. Nemáš depky?
@anonym_618b79 to je podpora 🤦🏻♀️ sa hanbi
@slavomirtokar57 aké magnezko berieš? Šumáky a lacné verzie sú na nič. Minimálne Magne B6 si daj. Potrebuješ aj 1000 na deň. Alebo pozri Magnesium malat https://www.brainmarket.sk/brainmax-energy-magn...
Tiež si dávaj elektrolyty a stráž si pitný režim (meraj si koľko vypiješ). To dokáže naozaj narobiť paseku v organizme. Samozrejme žiaden kofeín, energeťáky. Snaž sa pravidelne a dobre jesť (bielkoviny- mäso, cottage, tvaroh), veľa zeleniny (dusená, aj čerstvá), zdravé polysacharidy (vločky, ryža). A v neposlednom rade DOBRE SPI. Snaž sa zaľahnúť do 22.00 a spať 7-8 hodín. Ešte stále si vo vývoji. Pred spaním aspoň 2 hodiny nesleduj obrazovky, radšej sa prejdi na čerstvom vzduchu, čítaj si knihu. Ideálne eliminovať digitálnu záťaž. Sociálne siete, správy, o hraní ani nehovorím. Všetko vypni. Potrebuješ nechať telo odpočinúť, vypnúť. A postarať sa oň. Dať mu, čo potrebuje. Kľudne napíš. Prešla som si tým, ale vo vyššom veku. Dá sa to do poriadku, chce to len čas a začať sa o seba cielene a pravidelne starať
@anonym_ca8891 EKG mám v poriadku RTG nemám pluc cítim sa ok len to čo som už písal višie sťažené dýchanie točenie hlavy a ostatné veci
@slavomirtokar57 to je skor psychika akoze prezil si dake tazke obodbie? mozno by nebolo od veci zobrat este krv a poslat za psychologom...