icon

Podeľte sa o skúsenosti s odmietnutím na pohotovosti

11. júl 2024

Stalo sa Vám niekedy? Človek s úrazom a personál by ho poslal preč. Sama viem, ze na to právo nemajú a ziadna spadovost neexistuje. Predsa ak sa stane úraz a človek má trvalé bydlisko cez pol Slovenska, nebude chodiť tam.
Mate skúsenosti aj s takýmto správaním?

colsami
11. júl 2024

Nie nemam taku skusenost, bola som uz na pohotovosti aj mimo miesta bydliska, kedze trvaly pobyt mam inde...

A bol to taky vazny neodkladny stav na pohotovost? Vtedy by som este "rozumela" takym poznamkam.

danieli
11. júl 2024

Nie, syn mal uraz na lyziach a kedze viem, ze u nas je pohotovost len taka zakladna na prezitie a vacsinou posielaju na vyssie pracovisko, rovno sme sli tam a nikto neriesil odkial sme a preco k nim

anjelicek26
11. júl 2024

Asi budeš musieť napísať viac. Lebo toto je nejaké divne, všetci vieme, že môžeš ist na pohotovosť kdekolvek. Len som už pocula viac krát, že mamičky idu extra na inú pohotovosť, lebo na tej druhej sluzi ten večer lekar XY..

autor
11. júl 2024

Jedna sa o Bratislavu, tých urgentov je tu viac, stalo sa to v nedeľu. Pád dospelého, skončilo to dlahou na ruke. Bolo nutné ošetrenie. Prisaham, že pani na recepcii ma asi extra príplatky za to, že pacientov otáča.

lula3108
11. júl 2024

Mne sa tak stalo v piestanoch aj v ba. V piestanoch sme boli na pobyte a dostala som zlcnikovy zachvat, na pohotovosti ma sice osetrili ale povedali ze mam ukoncit dovolenku a ist domov a keby sa mi to opakovalo uz ma nezoberu lebo nepatrim k nim a ked mi nieco je tak mam byt doma👍
V ba zase v ruzinove hrozne riesili preco som mesiac predtym bola na pohotovosti na antolskej a zrazu som v ruzinove - stahovali sme sa z petrzalky do ruzinova zrovna tyzden predtym. To mi teta povedala ze mam ist rano o 2 cez celu ba na antolsku ked som tam uz raz bola😄jooj ja mam zazitkov s pohotovostami

lady083
11. júl 2024

Pohotovost a urgent su dve rozdielne veci.. v nadpise pises pohotovost a v prispevku urgent. Kazde funguje inak.

autor
11. júl 2024

@lady083 normalne do nemocnice, ktorá je vybavená, trebalo urobiť RTG. Čiže urgentny prijem.

gab1sol
11. júl 2024

Kde ste boli a kam vás poslali? Ono, môže sa stať, že ste boli nesprávne. Ja som raz volala, už ani neviem, kde, ale zisťovali o čo ide, aké sú ťažkosti a podľa toho nás poslali na konkrétne miesto (v našom prípade Antolská). Inak, chodíme na Kramáre.

bubuzu
11. júl 2024

Nie je to tak, že na urgentný príjem sa má chodiť,len ak treba hospitalizáciu okamžitú? Ciže len naozaj vážne stavy, život ohrozujúce stavy. Nie vtedy, keď len treba RTG kvôli úrazu. Vtedy treba ísť na pohotovosť. Opravte ma, ak sa mýlim.

mamina7070
11. júl 2024

ktory urgent? zlomena ruka?

autor
11. júl 2024

@bubuzu mýliš, na pohotovosti je jeden lekár, v podstate obvodný, slúži od 16 do 22, nie je v nemocnici ale v poliklinke alebo na nejakom mieste. Vie dat lieky od bolesti a antibiotika na anginu. Do ucha už pozrieť nevie, nemá na to vybavenie. Vtedy sa ide do nemocnice na urgent. O nejakej zlomenine môžeš len snívať.

zzuunnaa
11. júl 2024

mna neotočili ale pocuvala som stále, že pod nich nepatrím a prečo som nešla do miesta bydliska atd atd…

basska_b
11. júl 2024

Staci povedat, ze vy na tej adrese uz nebyvate a ste v podnajme poblíž. Ja viem, neni to pravda, ale napr. ja patrim pod pohotovost Bory, ak sa mi Bory nelubia, su tu Kramare, ale oboje nemocnice moc nemusim, ak by som si mala vybrat, pojdem v ramci BA radsej inde... hoci samozrejme, ked mi bude najhorsie, asi nebudem preberat

mamina7070
11. júl 2024

na bory urgent urcite nechod ani omylom to je jedna parodia

kacena4
11. júl 2024

nikdy ale raz ma poslali od dveri ku dceram ze nie urgent v nemocnici ale miestna pohotovost staci

nssv2
11. júl 2024

Ano stalo 🙂 dokonca som tehotna spadla v robote, udrela si hlavu a z Antolskej ma poslali do Ružinova, že pod nich nespadám

panonia
12. júl 2024

Ano v Skalici na pohotovosti že mam ist do Senice ale nikdy som nešla, lebo v Senici nie je nemocnica ani RTG ani labak nie je otvoreny a v Skalici ano aj tak nas poslali tam.. Vzdy som bola naštartovana na tu jednu sestričku 😀. Naštastie pohotovosť v Senici zrušili.

taktotedanie
13. júl 2024

V bratislave je to bezne

stanulienkat
13. júl 2024

Ak ide o vaznu vec, mali by osetrit, ale necudujem sa im, je tu nastahovana polovica vychodu a zvysku Slovenska. Nie su kapacity, personal. Su pretazeni. Uz len Cakat ako nam Fico ozdravi zdravotnictvo.😀

vreckovka2
14. júl 2024

Manzelovi volali raz okoloiduci sanitku. Tak im vraveli, ze ich prave dezinfikuju a dlho by to trvalo. Isiel teda do najblizsej nemocnici a v pohode porobili vsetky vysetrenia. Osetrili. Bez reci.