Ako posunúť menzes 13 ročnej kvôli dovolenke?
Dievčatá mam asi hlúpu otazku ale skusim.
Tie ktoré máte 13ročné dcéru, čo maju už pravidelný menzes, ako riešite dovolenku? Už minuly rok jej to pokazilo tábor a teraz jej to znova vychadza presne na dovolenku 🤦♀️ Zial termin si nevieme zmenit skrz prace, ale sediet pri mori s menzesom bude pre nu za trest. 😩😩
@arcenciell tabletky, nic jej nebude, je to 1razova zalezitost, bezne sa predpisuju aj mladym dievcatam, samozrejme nie je to idealne, ale raz v roku jej to neublizi. Uzite si dovolenku😀
@arcenciell 13-ročnej nijako. Je to ešte dieťa a hormonálne tabletky pre ňu nie sú vhodné. Nech skúsi použiť tampón. Moja dcéra má tiež 13 a vie ho použiť. Kupujem jej tie najmenšie OB mini. Ak sa to nepodarí, tak len vydržať. Ja som tiež takto bola s rodičmi na dovolenke a pár dní som sa preto nemohla kúpať. Dovolenku som si aj tak užila.
Mne to dali v 14tich, neviem si predstavit vtedy nejak inak to posuvat. Este co ma napadlo cim to teoreticky vyvolat, je tazka namaha v teple, proste dva tyzdne dost sportovat napriklad. Tymto sa to mne vyvola mimo terminu aj teraz . Mozno by som sa pytala ineho gynekologa. Taky pristup sa mi nepaci. Ved to nerobite kazdy mesiac.
Minuly rok sme presne riesili takto dovolenku s dcerou. Skusala tampon,inak pouziva vlozky a nebol jej prijemny, nevedela sa uvolnit a zzit sa s nim. Takze prve dva dni silnejsie do vody nesla a potom sme chodili na opustenejsiu plaz a menila plavky. Tento rok som zazrela reklamu na plavky menstruacne a asi zainvestujem pre dcery.
@arcenciell nerob to. Poznam zeny, nie jednu, ktore si kvoli dovolenke, tymi tbl pokazili cely cyklus.
Existuje veľa iných možnosti než presúvanie menzesu
Malé tampóny, menštruačné hubicky ktoré by ani necítila
https://www.notino.sk/joydivision/soft-tampons-...
Alebo spomínané menštruačné plavky.
Pchať do nej tabletky je asi ta najhoršia možnosť. V živote by som to nespravila sama sebe nie to dieťaťu vo vývine
@arcenciell sú na to lieky, ktoré predpisuje gynekológ. Samozrejme on zváži,či je to pre ňu vhodné.
Ja som tieto lieky použila raz,tiež keď som mala ísť na dovolenku,no to som už bola dospelá a rozhadzalo mi to cyklus, ktorý sa dlho upravoval, tuším skoro pol roka to trvalo :/ takže ja osobne by som si to už viac nikdy nedala, jedine keby mi to na moju svadbu vychádzalo 😅
Ale určite to treba prebrať s gynekológom, vôbec som si není istá, od koľkých rokov je to.
Toto som našla v článku,ktorý má 10rokov
@arcenciell Ja by som dala lieky. Naco sa bude trapit s bolestami na dovolenke. 🤦🏻♀️ Nema to uzivat tyzdne ani mesiace, iba par dni. Ja som mala tiez tusim 3x a to norethisteron, a vsetko bolo ok. Ziadny rozhadzany cyklus.
A sestricke nic do toho. By som sa objednala k Doktorovi a poradila sa. ✌🏼
@arcenciell skús oslabiť krvácanie, mne na silnú menštruáciu odporučil brať veľa Céčka, ascorutin je proti krvácaniu, skús sa spýtať všeobecnej lekárky.
Tak mojej 13r dcére trvá menzes týždeň a teda dosť silný. Povedala rovno že s tým na dovolenku určite nepôjde. Tampóny si nevie dať, že ju to boli. Takže tiež som rozmýšľala nad tabletkami u dr. Ja som si vždy posuvala menzes keď bolo treba a ok.
@simsalabim vdaka za tip. Nevedela som, ze existuju aj mestruacne plavky. A kde si to kupila?
Autorka: viem ta pochopit. Ja mam 15rocnu a minule leto som do posledneho mesiaca cakala aby som vypocitala termin, kedy mozme ist na dovolenku a to mame terminy v robote aj ja aj muz. Potom som mala problem zohnat vhodnu dovolenku pri mori, lebo uz bolo vsetko vybookovane. Tento rok som si povedala, ze na to nemam nervy, tak som vymyslela iny tip dovolenky.
@ivana11155 ja si to úplne neviem predstaviť, možno keď ma niekto slabý menzes tak ok moze pouzit menstr.plavky ale inak by som to musela meniť každú pol hodinu asi a do vody mi to tiež nepríde hygienické.
Ako môže nejaká dr napísať že 13 ročná je skoro dospelá žena??? V živote by som dcére (15) nedala lieky, je to telu neprirodzené posúvať menzes, a ešte tak mladému dievčaťu...dovolenka nie je len o kúpaní, a keď radšej naučiť na tampón alebo menštruačne plavky a keď vyjde vody prezliecť
@ivana11155 ja v tom case bud v Nemecku alebo v Britanii, uz neviem. Ale uz kupis aj u nas, online.
@anjelicek26 to mamickam nevysvetlite. Ja mam mendzes od svojich 9viatich rokov a musim povedat,ze od tych 14tich som brala norethisteron ked sme sli k moru. Nie je to len o krvacani, ja som mala a aj mam neskutocne silnu a bolestivu menstruaciu, kebyze mam ist k moru v tych horucavach a mam mat mendzes a dat si tampon tak sa radsej zavriem na izbe. Pre mna by to bola onicom dovolenka s plno obmedzeniami.

@natassha1 ale mne predsa neslo o to, silou mocou jej pchat tabletky… nazov temy mi zmenil MK, ja som si prisla iba po skusenosti ako to riesia ine mamicky, ci to skratka pretrpia, alebo zvladaju dievcata tampony, prip. Iny napad…. Nic viac