Vaginálna mykóza. Čím to môže byť?
Dobry den, chcem sa opytat, ci ma niekto skusenosti s castou vaginalnou mykozou. Mala som ju casto, potom som bola vysetrena na imunologii koli aj inym veciam a mala som asi rok pokoj. Okrem toho neovulujem, takze beriem clostibegyt a pregnyl. Nejak sa mi to pozeram, ze opat asi vratilo. Uz to mam druhy krat, asi pred 3 tyzdnami a je to tu znovu. Je to velmi neprijemne. Chcem sa opytat, ci mi niekto nevie poradit, ci to moze mat za nasledok aj oralny sex. Dost dlhu dobu sme mali s manzelom chraneny pohlavny styk, pretoze sa mi robia protilatky proti spermiam a chraneny styk s kondomom to vraj pomoze vravel mi moj lekar /imunolog/, taktiez sme nemali v tu dobu oralny sex. Neviem, ci to bolo tym, no mykozu som dlho nemala. Teraz sa pokusame o babo a tiez mame aj oralny sex, tak neviem. Dakujem za odpovede.
čistý biely jogurt je fajn a kľudne môže ísť aj do pošvy 🙂
@bubu4125 aj ja som sa trápila roky s podobným problémom ako Ty. Liečili sme sa obaja a stále sa to vrátilo. Potom som sa vykašľala na chémiu a tabletky...ani neviem, čo mi presne pomohlo. Či očistná kúra, zmena životosprávy alebo všetko do kopy. Ale je to preč 😉 Raz za čas si dám zo spodu želé z aloe vera a aj moje kamošky si to veľmi chvália. Je to super vec!
@zdraviezprirody želé z aloe??? kupuješ či ako??? ja som práveže zmenila životosprávu, nakoľko ma manžel opustil, sa mi zmenilo všetko! schudla som skoro 14kg...
ale asi vyskúšam ten jogurt...
@bubu4125 aloe želé kupujem. Vyskúšaj jogurt a ak by si nebola spokojná, dám Ti info o želé.
@zdraviezprirody ďakujem pekne!!! ale to aloe ma zaujíma, pestujem doma aj rastlinku a odoberám produkty z aloe...ale o želé som nepočula! pošli mi niečo do IP....bola by som veľmi rada! ďakujem!
@bubu4125 IP poslaná a čakám, že potom napíšeš Tvoju skúsenosť 🙂
@zdraviezprirody dakujem krásne! idem si to prečítať! 😉
ahojte, ja som nasla babsky recept na opakovane mykozy a to oreganovy olej. Denne 2 kvapky alebo 2 kapsule. Poculi ste o tom? Viem, ze oreganovy olej je vyborny na ochorenia hornych a dolnych dychacich ciest, likviduje viry a bakterie v tele, ale nepocula som, ze by na trvalo likvidoval aj mykozy.
Odporúčam, aby si Vaša polovička nesadala na vrejných WC na dosku, muži sú práve Tí, ktorí prenášajú túto pliagu, majú dlhší močovod, sú bezpríznakoví nosiči.
Za druhé vylúčiť akékoľvek kvasinkové potraviny, : PIVO, VÍNO, PLESNIVÉ SYRY, .... ja som to urobila a opakovaná mykóza sa už každý mesiac neohlásila.. prišla presne vypočítaná na deň a takto to trvalo skoro rok! Katastrofa!!!
Zaradila som do svojho jedálnička tbl. s názvom Lactoflor.
Používala som aj krém Candibene a spray Candibene, ale spray len v začiatkoch keď som začala pociťovať pálenie a pocit poškrabkať sa ... v pokročilom šťádiu ho neodporúčam, lebo to nevydržíte od bolesti štípania a pálenia...
Pokiaľ som vystihla ranné štádium, najviac zaberal tento spray a mykóza sa neprajavila v plnej sile...
Ale myslím, že mne určite pomáha vyhýbať sa pitia môjho obľubéného moku --- PIVA !!!
No dnes si sem-tam dám radšej trošku vína, ale stojí to za to !!!
ja mam tiez obcas s tymto problem. pomahaju mi canesten gyn tablety. dobre sa zasuvaju. tiez musim obmedzovat prijem sladkeho... to uz ide tazsie🙂
ahojte ja mam tiez dost starosti s tymto problemom, niekedy sa idem zblaznit trva to aj niekolko dni a neviem z coho to je vobec si to neviem odsledovat z akeho jedla to moze byt, ale pouzivam canesten gyn mast, je v kazdej lekarni tak nie je problem
dobry ja vecsinou mam od anitbiotik mikozu ked ju mam mozem pratnera fajcit bez gumi moze ju tiez dostat ked ho budem bez gumi 😲
@ajkapajka1 no chlamydie sa dajú zlykvidovať aj oregánovým olejom. je to najsilnejšie prírodne antibiotikum a antiseptikum.
Ahojte baby mykóza je veľmi nepríjemná a viem veru o tom svoje..trápila som sa s ňou viac ako rok.. :( moja gynekologička mi odporúčala všetko možné mastičky,krémiky,tabletky atď...nič nepomáhala ... potom zase neholiť sa,nenosiť tangá,nenosiť rifle atď...samozrejme zúfalo som skúšala všetko.. ale nepomohlo nič..na moju otázku či nemôže mykózu spôsobovať antikoncepcia odvetila že nikdy a v žiadnom prípade.. no a čuduj sa svete že keď som ju prestala užívať nikdy viac sa u mňa mykóza neobjavila.. z tohoto dôvodu by ma nikdy nijaký lekár nenahovoril nato aby som si dala predpísať antikoncepciu..

@anait to som čítala skúsenosti žien a nie gynekológov,,,aj keď tí to tiež neodporúčajú