Prečo žijú niektorí ľudia v hlbokom lese?
Nedávno mi vybehol účet jednej ženy ktorá žije s mužom a s 2 deťmi do 3r niekde hlboko v lese na Gemeri nejakých 40 km od civilizácie všetko jedlo si tam vyrábajú sami ten muž evidentne asi má nejaký home office .
Ona chodila v nejakých látkach poobliekana, samozrejme veľká moralistka o kojení atď. to nebudem ani komentovať
Porod samozrejme doma v lese ale na poslednu chvilu smer nemocnica lebo by umrela aj s deckom … a dalej klasika deti nepoznaju NIC SLADKE jedia len ich domacky vyrobenu stravu, do roka nedostali nic len materske mlieko ani prikrm … jedia veci ktore sami vypestuju rozumej ziadne obchody. Ale teraz pri najväčší šok že ak k nim niekto plánuje prísť na návštevu musia si doniesť vlastné jedlo pretože oni neuznávajú pohostenie ľudí. Nepiju kavu ani caje.
Preco takych psychopatov pustame toto pustat do eteru ako nieco normalne ? Ved to je normalne pravek
@mirkava presne to že tie deti ako vyrastú … chudata budu izolovane od sveta ako tarzani… bohuzial mali propagovane prispevky a vybehli mi…. Najprv som si myslela ze len nejak na dedine chatu maju ale nie….v podstate úplne izolované deti… tam to oni všetko rozprávajú školu budú riešiť tak že ich budú učiť z domu
@anonym_autor je mi ľúto tých detí, akože dobre žijú v nejakej "čistote" co sa týka toho "zlého" sveta okolo nás, jedia zdravé potraviny. Ale čo socializacia? Ako budú existovať v tomto digitálnom svete? No ako som písala je to ich voľba, my sa tu môžeme trošku zamýšľať a rozoberať, ale detí by mali pripraviť na život mimo ich bubliny.
@anonym_4c005b Tak taká lesná rodinka čo žije vraj ako v prvotnopospolnej spoločnosti má ten hnusný instagram a internet? No fuj fuj. Alebo žeby to žiadna bio-eko-raw rodinka nebola a iba by robili platene divadlo pre followerov. A sme doma...
@anonym_8632be nikde som nezachytila, že by o sebe hovorili, že žijú ako v prvotnopospolnej spoločnosti. To by ich deti nemohli ani knihy používať. Akosi postrádam pointu ale obohať ma, keď toľko vieš. Kde sa bije veľa času tráveného v prírode, jedením jedál zo záhrady alebo kvalitných zdrojov s používaním sociálnych sietí?
@anonym_4c005b Tak taká lesná rodinka čo žije vraj ako v prvotnopospolnej spoločnosti má ten hnusný instagram a internet? No fuj fuj. Alebo žeby to žiadna bio-eko-raw rodinka nebola a iba by robili platene divadlo pre followerov. A sme doma...
@anonym_8632be Dodam, ze mozno aj tato tema je platene divadlo, ktore im ma ziskat pozornost a dalsich followerov.
@anonym_8632be nikde som nezachytila, že by o sebe hovorili, že žijú ako v prvotnopospolnej spoločnosti. To by ich deti nemohli ani knihy používať. Akosi postrádam pointu ale obohať ma, keď toľko vieš. Kde sa bije veľa času tráveného v prírode, jedením jedál zo záhrady alebo kvalitných zdrojov s používaním sociálnych sietí?
@anonym_4c005b Evidentne si ich sledovateľka, kedže máš o nich nejaký prehlad a nenápadne sa ich zastávaš. Ja ani neviem kto to je, nemám instagram, len vychádzam z toho čo tu čítam. Takže nie, nebudem ťa obohacovať, nato si vystačíš sama. A teraz choď podojit kravy a zamiesiť maslo
Teda pozrela som si ich profil a vôbec nežijú tak ako opisuješ,chodia na nakúpi a aj medzi ľudí,takže zas deti majú socializáciu ,aj keď pri takýchto malých deťoch to nie je ešte ani potrebné,oblečený chodia tiež normálne,tie návštevy aj vysvetlila prečo si nosia vlastne jedlo,jednoducho majú obchod ďaleko a zvyšok rodiny sa stravuje inak a preto si nosia to jedlo
Už zas robiť z iných ľudí niečo čo niesu,len preto,že žijú inak ako ty ,je trošku mimo
Tvoj zivot sa tiež určite dosť ľudom nepáči a asi ti to nevravia a nechcú ,aby si zila ,ako si to oni predstavujú
Mam kamosku, ktora s muzom takto odišla žiť mimo civilizácie. Mali svoj statok, vsetko si robili doma. Velmi sme sa ani necudovali, roky makali v zahraničí, chceli mat kľud a založiť rodinu v príjemnom prostredi. Vsetko bolo ok, oni deti socializovali. Az kym jedno z deti neochorelo a museli s nim na onko. Presťahovali sa vsetci tam, kde ich najviac potrebuje ich dieta. Obdivujem ich zato, ako vedia, chcú ci musia, urobit veľké zmeny v živote. Nepozerajú na inych, ale nato co potrebuje ich rodina.
@anonym_autor ty si sa tiež vyjadrila pohŕdavo o žene z tvojho príspevku...že moralistka o kojeni...to je čo prosím ťa? Propagovať a vyzdvihovať dojčenie je vždy super. Kojenie je prirodzená strava pre malé decko, nie UM. A malo by sa to neustále vtľkať do hláv hlavne mladej generacii. Bábiky v hrackarstve s flašou, reklamy na UM všade....toto je podľa mňa chorá propaganda. A k tomu kopec mýtov, ktoré sa stále prenášajú od staršej generácie. Ja čo som sa na počúvala sprostostí o slabom mlieku, keď bol môj 3 mesačný v lete takmer každú hodinu na prse...viem si predstaviť, koľko mamičiek je na základe týchto dristov zneistenych a s dojčením skončia.
@anonym_8d6e15 len či ťa neplatia sektarky laktačne aby si aj nezmyselne a odveci riesila kojenie ty choroto mimozna. Aj o tejto sorte zien mam dost info.
@anonym_autor V pohode,pre mna su vacsi psychopati psickari,co propaguju len utulky a chovne stanice a uz su psy pomaly vsade,v spravach,reklamach,restikach a ocuravaju vsetko.To, co ty pises mi nevadi,ked tym nikoho neobtazuju,zato psickari svojimi čoklami uz zacinaju obtazovat.
@anonym_e7588d och s tymi psami a psickarmi maximalne suhlasim
@anonym_autor zijem v meste, velkom meste..maximalne natrieskany priestor ludmi
Ano zijem v byte ale so zahradou a terasou, vecer tam sediet je nieco neskutocne, mat taky kusok zelene vo velkosti 2 izboveho bytu priamo pod oknom
Avsak mame aj dom na dedine, to je o niecom inom, iny zivot, iny ludia, prostredie neskutocne , hned pri lese, keby som mohla byvam tu natrvalo
Pesrujeme co sa da
@anonym_autor čoraz viac a viac ľudí sa sťahuje do lesov, kupujú a stavajú zruby ďalej od chorej civilizácie, pestujú svoju úrodu, chovajú zvieratá... aby nemuseli jesť otrávené jedlo zo supermarketov... Ja im fandím a sledujem pár takých ľudí (z Ukrajiny, Švédska, Chorvátska..) páči sa mi ich štýl života.. Nie sú to psychopati, ale normálni ľudia, viac psychopatov som si všimla tu na MK.
@anonym_68b09f pestujú svoju úrodu. Ty vieš vôbec čo je to starať sa o zvieratá a najmä sadiť a okopávať zemiaky,zeleninu a pod.? aby s bola sebestačná celý rok ? To sa narobíš ako hovädo. takto sa robilo na poliach ešte pred 20 - 30 rokmi.
na slovensku nenajdes miesto kam je 40 km do civilizacie. max. 15. slovensko je veľmi husto obývané..
syn má spol. z 8 r. gymn. ktorá žije kdesi na salaši aj so svojim partnerom.
matka z toho nadšená nie je. Ale zas eko bio raw.
@anonym_68b09f pestujú svoju úrodu. Ty vieš vôbec čo je to starať sa o zvieratá a najmä sadiť a okopávať zemiaky,zeleninu a pod.? aby s bola sebestačná celý rok ? To sa narobíš ako hovädo. takto sa robilo na poliach ešte pred 20 - 30 rokmi.
@anonym_a32704 predstav si, že viem 🙂 Som dievča z dediny a pestovali sme zeleninu, ovocie, ovocné stromy.. chovali sme sliepky, zajace, skoro každý na dedine choval 1-2 prasiatka, robili sa zabíjačky na jeseň... nechodilo sa do fitka pracovalo sa na záhrade.. boli to pekné časy ❤
@mirkava presne to že tie deti ako vyrastú … chudata budu izolovane od sveta ako tarzani… bohuzial mali propagovane prispevky a vybehli mi…. Najprv som si myslela ze len nejak na dedine chatu maju ale nie….v podstate úplne izolované deti… tam to oni všetko rozprávajú školu budú riešiť tak že ich budú učiť z domu
@anonym_autor možno tie deti budú lepšie vzdelané a použiteľné do života, ako tie, ktoré sa narodili s tabletom prilepeným k dlani. A možno majú aj krajšie detstvo ako deti vychované v Auparku, Avione, v detských kútikoch a Ikea jedálni. Nie možno, ale určite 😘
@anonym_8d6e15 len či ťa neplatia sektarky laktačne aby si aj nezmyselne a odveci riesila kojenie ty choroto mimozna. Aj o tejto sorte zien mam dost info.
Laktacne poradkyne si niekoho platia? Myslela som, že ľudia platia im. Žiadnu osobne nepoznám, ich služby som nikdy nevyužila. Ja viem, že kopec žien z rôznych dôvodov nedojčí svoje deti, a je super, že UM existuje, ale propagovať UM a nedojcenie by sa nemalo. Je to len alternatíva. Takže propagovať dojčenie je za mňa v poriadku, podľa teba nie. Asi ťa teda podľa tvojej logiky platia výrobcovia UM.
@darina77 naši starí rodičia? ty máš koľko rokov?
Napríklad ja 40 a áno moja starká tak žila
Ak niekto niekomu neublizuje, nech si zije ako chce 🙂
@anonym_autor V pohode,pre mna su vacsi psychopati psickari,co propaguju len utulky a chovne stanice a uz su psy pomaly vsade,v spravach,reklamach,restikach a ocuravaju vsetko.To, co ty pises mi nevadi,ked tym nikoho neobtazuju,zato psickari svojimi čoklami uz zacinaju obtazovat.
@anonym_e7588d
Ked nieco ocikaju je neprijemne, ale ked sa vykadia a ti uzasni psickari nemaju ani zaujem si po ich upratat ked ich to uz nedokazu naucit. To ked vidim na travniku tak mi je na 🤮
@anonym_autor ty si sa tiež vyjadrila pohŕdavo o žene z tvojho príspevku...že moralistka o kojeni...to je čo prosím ťa? Propagovať a vyzdvihovať dojčenie je vždy super. Kojenie je prirodzená strava pre malé decko, nie UM. A malo by sa to neustále vtľkať do hláv hlavne mladej generacii. Bábiky v hrackarstve s flašou, reklamy na UM všade....toto je podľa mňa chorá propaganda. A k tomu kopec mýtov, ktoré sa stále prenášajú od staršej generácie. Ja čo som sa na počúvala sprostostí o slabom mlieku, keď bol môj 3 mesačný v lete takmer každú hodinu na prse...viem si predstaviť, koľko mamičiek je na základe týchto dristov zneistenych a s dojčením skončia.
@anonym_8d6e15
Propagovať a vyzdvihovať dojčenie je vždy super, ale mozno pre teba 😉 Nie kazda zena chce/ ma zaujem kojit. Tvoj 3 mesačný v lete bol takmer každú hodinu na prse, ale ine mamicky si predstavuju inak prezit leto ako s dietatom na prsniku 🙂 Takze nie, nie je to pre kazdu. Kojenie nezaruci ani hlbsi vztah k matke, ani lepsiu imunitu a lepsie zdravie a vyvoj dietata. Dokaz- ja, min 5ludia z mojho okolia a moje deti 😎 Takze ty koj ako dlho budes chciet ked je to pre teba super, ostatne nechaj zit a zariadit si to tak, aby to pre ne bolo super 🙂
A prečo to sleduješ a trápi Ťa to? Toto je zas nepochopiteľné pre mňa. Les ma síce neláka, ale koľko ľudí, toľko chutí. Nechcela by som žiť ani v obrovskom prepchatom meste. Chorá doba, toto sledovanie na sociálnych sieťach.
@anonym_autor Juj, by si sa čudovala, koľko skutočne nebezpečných psychopatov žije v bytoch na sídliskách a denne vidia deti do škôlky. 🙂
Nevidim na tom nic zle. Ziju v prirode a so suladom. Nie je na tom nic psycho....prave naopak je nam to ( malo by nam to byt prirodzene). A co na tom ze si navsteva nosi vlastne jedlo- to robim aj ja- napriklad kavu- nemienim mat doma 120 druhov kavy- doma pijeme bezkofeinovu + mame este jednu zrnkovu do kavovaru- pride mi zbytocne kupovat ine- lebo svagor pije 3v1, sestra nesku, druha popradsku grankovu, tretia tchibo..... A co je na tom ze dlho kojila??? Neexistuje ziadna nahrada mlieka ziadna formula ktora by bola lrpsia ako materske mlieko- ziadna. No matka krora nemoze kojit( nechce kojit) nie je horsia ako matka co koji. A cukor je nezdravy " bonus" poslednych 150 rokov. Tisicky rokov zili ludia bez cukru. A tebe to vadi iba preto ze ona zije uplne inak ako ty a je ovela viac spokojnejsia a stastnejsia ako ty. A to ta sere. Lebo stastny clovek nema potrebu hejtovat odlisny sposob zivota.
@anonym_55dcdd ty si čo za žumpu? Odkiaľ máš tú drzost niečo také vypustiť z úst? Predstáv si ked uz velmi chces vediet - kojila som 2,5r.
Ale napríklad moja švagriná nemohla.
Len či nahodou ty si nemohla a tato tvoja odpoved je vykvet mozgu kde ti asi zašlo mlieko. Ale ty mas miesto mozgu zo slivky kostku hrdinka.
@anonym_autor Aha autorka, mas tu dve strany diskusie a reagovala si iba na prispevky o kojeni plus raz nieco k detom.
Ako anonym mozes napisat, ze si kojila 2,5 roka, my ti mozme a nemusime verit. Hlavne ak reagujes takto podrazdene.
Kazda matka ma pravo rozhodnut sa, ci chce alebo nechce kojit, ked moze. A aj tie, co nemozu, su uplne v pohode. O kojeni su tu desiatky, ak nie stovky, tem. Kazdy ma svoj nazor a moze ho mat. Ale tu zenu z videi si nazvala moralistkou o kojeni, mna zumpou a este jednu diskutujucu, asi omylom, choroto mimoznou, takze svoju frustraciu z nekojenia nadalej potvrdzujes.
O co ti islo, ked si zalozila tuto temu? Diskutovat si nechcela, nediskutujes.
To ta na instagrame alebo fb nieco znervozni a ty ides vyplut jedovatu slinu na mk?

@anonym_8e54a7 sme_rodinka. Na instagrame.