icon

Vyhadzujete jedlo a potraviny?

5. jan 2026
anonym_8ed0c8
5. jan 2026

@anonym_autor ak niečo zostane že niečo nezjeme, posúvam kamoskinmu psíkovi.

anonym_e5b91a
5. jan 2026

Stane sa že zabudnem na dátum. Alebo do varenia neminiem niečo celé a zabudnem na to. Varené nedojedene mrázím a mám aspoň rýchlo po ruke, keď mi treba jedna porcia na rýchlu večeru alebo obed.

anonym_499735
5. jan 2026

@anonym_autor ano a dosť často.

viestta
5. jan 2026

Akurat dnes som vyhodila 1 a pol plesniveho chleba. Nestava sa nam to casto, ale splesnel aj ten co sa kupil na Silvestra a nezjedol sa a aj ten co sa kupil v sobotu. Zvycajne sa nam to nestava, do kuchynskeho odpadu vyhadzujem len nezjedene zvysky z taniera. Zvadnutu zeleninu a ovocie zvyknem susit alebo inac spracovat, zvysne 1 - 2 porcie jedla mrazit.

betulinka1
5. jan 2026

@anonym_autor velmi malo vyhadzujeme. Varime vacsinou na jeden den, takze to nejako odhadneme. Jedine gulas tu jedia dva dni moji chlapi. Ryžu supnem aj psovi do granúl alebo spagety. Maso sa u nas zje. Zeleninu zjem ja alebo korytnačka. Nejako sme si to podelili.

anonym_ca27cc
6. jan 2026

Nevyhadzujeme vôbec nič. Máme psy, mačky vonku, sliepky, prípadne svokor chová svine. Pečivo suším pre zajka alebo na strúhanku. Ešte aj keď mi spadne vajíčko tak zavolám psy a spapajú ho 🙂

anonym_bf12fd
6. jan 2026

Nevyhadzujem. Ak viem, že sa niečo nezje, že veľa toho urobím, tak dám do mrazáku, alebo občas jednej susede, alebo druhej... alebo minule som dala rómom, čo chodili zbierať po kontajnéroch. Potešili sa.

anonym_0886fc
6. jan 2026

@anonym_autor Občas sa stane, že nejaký chlieb nezjeme ale ho ususime pre známu, ktorá má sliepky Stane sa, že kúpim ovocie v sietke a už pri rozbaleni je niektoré nahnite, tiež ho je potrebné vyhodiť.Inak sa snažím nakupovať a variť s rozumom.Napriklad cez sviatky a po nich sa nič nevyhodilo.Vsetkeho bolo tak akurát, žiadne tony šalátu, rezňov,kapustnice a koláčov

sense
6. jan 2026

Málokedy resp ozaj minimálne,a za mňa je to plytvanie

sara07
6. jan 2026
@marsmykkok

@sara07 áno posledný polrok s ovocím bieda v obchodoch. Pomaranče, mandarínky 3 eurá kilo a vyzerajú tak že by som ich ani prasatám nedala. Dnes že kúpim liči si trochu, nemala som ešte tento rok a mám ich rada, no 5 euro kilo a malé a zelené, no des fakt.

@marsmykkok zaujimave že ked kupim velké balenie v čechách alebo rakusku , tak vydržia kym sa nezjedia, tu fakt kupiš kilo , pol kila na obed a rano vyhadzuješ
zeleninu chodime k jednomu kupovat z dvora , no len ten je v zime zavrety
mrkvu v obchode ked pozeram tie konce tak žasnem, skutočne preberam a len hned uvarit

rayla
6. jan 2026

Nie. V chladničke mám jedlo usporiadané podľa trvanlivosti - čo treba zjesť skôr, davam dopredu. Chlieb keď ostane, ususim a dávam susede pre sliepky. Keď niekto nedoje varené, dám nasmu psovi.. ked mi zhnije jablko, uhorka... dám do kompostu a potom o rok na hriadky. Dá sa pekne stravovať a nakladať s jedlom aj tak, aby človek zbytočne neplytval..

margotka17
6. jan 2026

@anonym_autor nakupujeme podľa toho, čo chcem variť. Snažím sa uvariť tak, aby sa zjedlo v daný deň napr. halušky bryndzové, čo sa aj zje hneď. No iné jedlá kľudne aj na 2 dní, čiže nevyhadzujem. Suchý chlieb zbieram pre sliepocky čo má sestra. Rožky meliem na strúhanku. Nevyhadzujem nejako jedlo.

ema22270
7. jan 2026

Stane sa to obcas - napr trochu polievky, alebo cestoviny, ked su v chladnicke uz dlho. Ale snazime sa naozaj nevyhadzovat. Na vianoce nic, okrem trošky kapustnice, lebo sme ju jedli týždeň. A este sa mi to bohuzial stava pri balenej sunke, ze uz fakt na druhy den vecer po otvoreni, zapacha. To kupujem synovi do skoly.

dismonika
7. jan 2026
@anos18

@anonym_autor ja takmer nič nevyhadzujem, stane sa, že prinesiem nejaké ovocie a druhý deň je to už plesnivé. Tak to vyhodím. Inak nakupujem tak, aby sa to zjedlo. Alebo ak po uvarení zistím,že to asi nezjeme, tak hneď mrazím. Ak náhodou ostane pečivo, tak rožky idú na strúhanku, chlieb na krutóny, už som varila zo staršieho chleba chlebovú polievku, robila som placky z chleba. Snažím sa všetko využiť, aby sa neplytvalo. Ale mne napríklad nevadí, keď jem 3-4 dní to isté, teším sa, že nemusím variť 😃

@anos18 presne, aj my tak robíme.

mamusa123456789
7. jan 2026

@anonym_autor dávam susedinym sliepkam alebo prasiatku a oni nám dajú vajíčka a sme všetci spokojny

anonym_8d5a26
7. jan 2026

@anonym_autor žiaľ áno 😏 nedávno sa vyhodilo mäso slanina salámy všetko zabalené ešte
Celkom často sa to stáva
Nakúpi sa nieje Veľká mraznička takže to ostane v chladničke
Musíme odcestovať nieje čas na varenie alebo sa nám nechce zabudne sa na to a už je po záruke
A aj keď to není pokazené nezjeme to už

dianaaaaa
7. jan 2026

Určite nie....s potravinami neplytvame...kupujeme len to,čo potrebujeme a skonzumujeme

anonym_913d76
7. jan 2026

@anonym_autor dnes. Zabudla som dať v noci navarene cestoviny do chladničky. Cely hrniec

peter8435
7. jan 2026
@koniarova

Keď sa nezje a nedá inak uskladniť, tak áno. Čo iné s ním mám urobiť?

@koniarova no zbytocne toho vela nekupovat nie sa potom vyhovarat, ze co s tym mam robit. Zbytocne vyhodene peniaze.

simca06022011
7. jan 2026

varene nie, sem tam sa nam podari smotana a pod po zaruke, ze nevsimnem.. pripadne ak nejake ovocie/zelenina chyti plesen, a take veci ze dcera si robi cestoviny, otvori litrovu paradajvkou omacku a necha polovicu, zalozi to niekde.. nevsimneme si .. ale to su ojedinele pripady. Pecivo mrazim, ovocie, zelenina nam dlho vydzria a aj zasoby kupujem. Jedlo varene sa u nas vzdy zje.
Z vianoc sa narp vyhodili len suche kolace co nam podonasali ludia, a este par kusov kremovych co sme dostali "lebo tetky na dedine piekli a musime si zobrat" ale uz 26.12. boli tradicne pokazene skysnute.. :DDD to je to vypekanie a rozdavanie od mikulasa pomaly :D

koniarova
7. jan 2026
@peter8435

@koniarova no zbytocne toho vela nekupovat nie sa potom vyhovarat, ze co s tym mam robit. Zbytocne vyhodene peniaze.

@peter8435 predpokladá, že nakupuješ a varíš ty. A nikdy, nikdy vám nič nezostane. Palec hore 👍👍👍. Bodaj sme všetci takí boli.

viestta
7. jan 2026
@peter8435

@peter8435 tebe sa este nestalo, ze sa navarilo a nieco sa do dvoch dni nedojedlo? Aj ked sa navarilo tolko ako sa zvycajne zje a tentoraz sa nezjedlo? Ak nie, mas moj obdiv, pretoze nam sa to obcas stane. Co sa da odlozit do mraznicky odlozim, co sa neda odlozit, tak zial konci to v kuchynskom odpade, lebo my v panelaku nemame hydinu, ktorej by som to mohla dat.

060106
7. jan 2026

Tak my máme také šťastie že keď nám niečo zostane tak to dáme buď psovi, kocúrom,sliepkam a za chvíľku aj prasiatku. Takže nič nevijde na zmar.🙂

anonym_6273b9
7. jan 2026

Nie, neplytvame ... Občas aj po záruke zjeme. Vždy lepšie ako vyhodiť.

anonym_954312
8. jan 2026

@anonym_autor my pravidelne 🙈 nakupujem vela a neustriehnem vsetky datumy a aj ked je uvarene alebo objednane z restiky tak nezjeme vsetko a domace zvierata nemam

anos18
8. jan 2026
@anonym_954312

@anonym_autor my pravidelne 🙈 nakupujem vela a neustriehnem vsetky datumy a aj ked je uvarene alebo objednane z restiky tak nezjeme vsetko a domace zvierata nemam

@anonym_954312 to,že prešiel dátum spotreby neznamená, že potraviny sa pokazili. Bežne použijem kyslu smotanu, jogurt po záruke....vydrží ryža, strukoviny, odskúšané mám ale, že bryndza sa pokazí aj pred dátumom spotreby a cottage cheese, čo kupujem v Lidl, tiež nevydrží dlhšie. Čiže tie veci, čo viem, že nevydržia, kupujem iba v množstve, ktoré sa zje.

valikav
9. jan 2026

v podstate niec- hoci varíme veľa. Základom je vedieť, čo mám v chladničke - takže všetko dávam do skla - najviac sa mi osvedčili dózy Glasslock, lebo ostatné sklenené po čase akoby zmliečneli (vysoká teplota od umývačky?) . Ak vidim, že niečomu končí spotreba (jogurt, syry a pod) a nestiham jesť, dávam do mrazničky - tam to pár dní vydrží a nepokazí sa. A naučila som sa kombinovať zbytky do nového jedla 🙂

katkazatka
9. jan 2026

Nevyhadzujem, neplytvam. Viem zhodnotit kolko toho potrebujeme a zjeme. Jedlo sa nema vyhadzovat. Aj kvoli financnej stranke, aj etickej.

leidin
9. jan 2026

Tak bohuzial, ked casto dnes robia nekvalitne potraviny, ani nemam chut to dojest. Nejake zmaknute uhorky kysle, popucene, akoby nestacilo, ze do kysleho davaju cukor. Vsak ked uz recept maju na hlavu, preco by nepredavali rovno aj skazene.

nyusika
9. jan 2026

ja pochybujem, ze niekto kupuje naschval vela potravin - ved ked sa nezje, vzhodim.

ale neverim, ze sa niekomu niekedy nestalo, ze mu proste nieco ostalo.
a ja teda nie som kontajner, aby som nasilu do seba hadzala nieco stare....a ani psovi take nedavame.
a uz vobec nie veci po zaruke - ako to tu vyssie niektore deklarujete.
nepisem o minimalnej doby trvanlivosti, ale o "spotrebujte najneskor do"