icon

Muži na zoznamkách a dôležitosť cvičenia po štyridsiatke

24. okt 2025

Ahojte, som zrelá žena, po 40tke a nejako som sa nalogovala na Facebook zoznamku. A veľmi rýchlo odtiaľ asi aj odídem. Väčšina mužov sa ma pýta na cvičenie, či chodím do fitka.
Doslovne citujem: "Ako sa odreaguješ po práci? Chodíš do fitka, kde si vyčistíš hlavu alebo robíš niečo iné pre svoje telo?"

Tak takto... som štíhla (56 kg, 172 cm), cvičím doma aktívne 3x do týždňa a chodím raz do týždňa na SM systém a viac krát do mesiaca na fyzio. Nie do fitka nechodím. Ani nebehám - kvôli krčnej. Ani nie som nejaký turista. Áno starám sa o svoje telo, v rámci svojich možností.

Toto je vec, na ktorej dnes záleží mužom? Inak je to jeho prvá úvodná otázka.
Nie to, aké mám hodnoty, aká som, čo tu hľadám... ale to, či chodím do fitka a robím niečo pre svoje telo? Toto nie je jediný prípad, kedy muž píše takto nejako. To teraz každý musí chodiť do fitka? Keď nechodím, tak už som neprešla filtrom?

Strana
z3
elzu
24. okt 2025

Narazila jsi na blba a urcite jeste na spoustu blbu narazis 😉 pak se konecne najde nekdo, kdo stoji za to, a vyvine se z nej nakonec stejne blb…je lepsi se na to pripravit- protože pak budes mile překvapená, az tam potkas nekoho, kdo blb neni a ani se z nej nestane 😉
(Ber to s trochou nadsázky, to stejne si muzou myslet i chlapi o zenach 😉)

zuzanita1609
24. okt 2025
@rozculena

@anonym_autor a akú otázku čakáš ako prvú??

@rozculena čo si dnes varila? 😅😂(myslím tú neprvoplanovú otázku)

liusa82
24. okt 2025

no neviem ale ja keď sa popozerám po meste tak sa mi nezdá že by chlapi nejako extra cvičili 🙂 samé pivne bruchá vidím.Máloktorý je pekne vyšportovaný alebo chudý a v staršom veku to už ani nehovorím.Oni by kolkokrát chceli od ženy princeznú a majú kopec nárokov a pritom tak absolútne nevyzerajú.Aby to bolo teda vyvážené.Ja necvičim načo,mlandrava zatial nie som,postavu mám chudú tak načo sa trýzniť.A nevadilo by mi to ani u chlapa len nech je chudý nemusi chodiť vôbec do posilky.Ale na túru napríklad zájdem rada to áno

anonym_0706c4
24. okt 2025

Ja na tejto otázke nevidím nič zlé. Možno on do fitka chodí a vidí to ako možnosť ako spolu tráviť čas a spoznávať sa. Mám niečo po 40, do fitka nechodím, za to chodím denne pešo z práce, 2x do týždňa mám zumbu a začala som s jogou. A takto by som mu to aj napísala. Teda za predpokladu, že by som bola na zoznamke, čo nie som. Mám manžela a ten do fitka chodí. S dcérou. A v našom vzťahu nám táto skutočnosť neprekáža. Zbytočne to analyzuješ a hľadáš chybu tam, kde možno nie je. Ani on tam nemusí chodiť. Možno iba nevie ako začať konverzáciu. Vždy lepšie, ako keby ti hneď dával návrhy na sex. Či?

strawberry0797
24. okt 2025
@ankare

@anonym_25cd33
@pralinka25
A este každý pije matchu. 😅

@ankare alebo rybari. Kto nema fotku s rybou, neni chlap 🤣 by ma zaujimalo, na aku zenu to zabera.

procrastique
24. okt 2025

Ja keď som bola na zoznamke v roku pána, tak som to zas robila presne opačne. Každý kto ukázal na fotke svaly alebo ukázal, že športuje tak bol ihneď vyradený zo zoznamu.

Aj som sa snažila si hovoriť že ,, však tí chlapi nemajú inú príležitosť na fotku len vo fitku či na túre " ale nedalo mi a všetkých som ich vždy vyradila :D čiže určite to funguje na obidve strany...

procrastique
24. okt 2025

Ak môžem poradiť, tak ja by som na tvojom mieste dala do profilu niečo, čoho sa môže nejaký chlap chytiť aby netápal v takých blbostiach.

Ja som tam mala napríklad že ,, Počas každej dovolenky fotím najkrajšie vchodové dvere.
A xy mužov mi napísalo prvú správu, že to znie ako super záľuba a že kde som zatiaľ odfotila najkrajšie dvere, jednoducho sa hneď dala nadviazať konverzácia.

Daj si tam niečo také že ,, zbieram vojnové známky " ,, mojím kariérnym cieľom je nájsť najlepšiu pistáciovú zmrzlinu v kraji " ,, vo voľnom čase rada nosím alobalovú čiapku na hlave " ,, rada zazdieľam najlepší tip na kapučíno v BA, ak máš lepší, uznám prehru "
,, mohla by som sa živiť ako tvorca narodeninových osláv, milujem balóny " alebo čokoľvek iné, od čoho sa dá odraziť do konverzácie.

morpheuss
24. okt 2025
@biba_18

@madeincssr len je otázka - zablokovala by som rovno takého s klobáskou v ruke keby sa ma pýtal či mám rada opekačky? 😏

@biba_18 no myslím, že väčšina žien by hneď zablokovala chlapa, čo si hneď na prvej fotke drží v ruke svoju klobásu

biba_18
24. okt 2025

@morpheuss 🤦‍♀️

pralinka25
25. okt 2025
@procrastique

Ak môžem poradiť, tak ja by som na tvojom mieste dala do profilu niečo, čoho sa môže nejaký chlap chytiť aby netápal v takých blbostiach.

Ja som tam mala napríklad že ,, Počas každej dovolenky fotím najkrajšie vchodové dvere.
A xy mužov mi napísalo prvú správu, že to znie ako super záľuba a že kde som zatiaľ odfotila najkrajšie dvere, jednoducho sa hneď dala nadviazať konverzácia.

Daj si tam niečo také že ,, zbieram vojnové známky " ,, mojím kariérnym cieľom je nájsť najlepšiu pistáciovú zmrzlinu v kraji " ,, vo voľnom čase rada nosím alobalovú čiapku na hlave " ,, rada zazdieľam najlepší tip na kapučíno v BA, ak máš lepší, uznám prehru "
,, mohla by som sa živiť ako tvorca narodeninových osláv, milujem balóny " alebo čokoľvek iné, od čoho sa dá odraziť do konverzácie.

@procrastique presne toto som mala na mysli. proste cokolvek ine ako 150 rovnakych profilov

telefon00
25. okt 2025
@procrastique

Ja keď som bola na zoznamke v roku pána, tak som to zas robila presne opačne. Každý kto ukázal na fotke svaly alebo ukázal, že športuje tak bol ihneď vyradený zo zoznamu.

Aj som sa snažila si hovoriť že ,, však tí chlapi nemajú inú príležitosť na fotku len vo fitku či na túre " ale nedalo mi a všetkých som ich vždy vyradila :D čiže určite to funguje na obidve strany...

@procrastique no vidíš, napríklad ja si na profilovke vychutnávam dobrú kávičku 😎. Je to pekná momentka 😎. Je niekde nejaké pravidlo, že chlap na fotke čo nie ukazuje, ale má svaly je automaticky cvok? No neviem neviem ale ja keď idem hocikde, tak ženy ma idú očami zožrať...len škoda ze pôsobím nedostupne a väčšina ma berie, že na mňa nemajú. Veľká škoda tohoto škatulkovania... aj ten najväčší najviac potetovany svalovec môže byť dobrý lekár a otec či partner....

anonym_c06c2e
25. okt 2025

@telefon00 Teba by som nechcela kvôli tebe, nie kvôli tomu že cvičíš. Tiež si zvláštny v postojoch.

procrastique
25. okt 2025
@telefon00

@procrastique no vidíš, napríklad ja si na profilovke vychutnávam dobrú kávičku 😎. Je to pekná momentka 😎. Je niekde nejaké pravidlo, že chlap na fotke čo nie ukazuje, ale má svaly je automaticky cvok? No neviem neviem ale ja keď idem hocikde, tak ženy ma idú očami zožrať...len škoda ze pôsobím nedostupne a väčšina ma berie, že na mňa nemajú. Veľká škoda tohoto škatulkovania... aj ten najväčší najviac potetovany svalovec môže byť dobrý lekár a otec či partner....

@telefon00 Pozri, každý si môže stanoviť aké len chce kritériá. Gratulujem že sa idú potrhať za tebou, uži si to a nestrácaj čas na koňovi.

blanblan
25. okt 2025
@anonym_autor

@cutespider nie, s takýmto typom muža, - ktorý ako prvú otázku položí to, či chodím do fitka - nemám záujem nadväzovať komunikáciu. Odpísala som a zablokovala som ho.

@anonym_autor chudák, veď to vôbec nemusel myslieť tak ako si to ty zobrala😄

telefon00
25. okt 2025
@anonym_c06c2e

@telefon00 Teba by som nechcela kvôli tebe, nie kvôli tomu že cvičíš. Tiež si zvláštny v postojoch.

@anonym_c06c2e každý jeden človek na svete je iný, neskatulkuj, nesud knihu podľa obalu 🙂. Ja napríklad verím, ze by si bola dobra žena a možno aj si... 😉

telefon00
25. okt 2025
@procrastique

@telefon00 Pozri, každý si môže stanoviť aké len chce kritériá. Gratulujem že sa idú potrhať za tebou, uži si to a nestrácaj čas na koňovi.

@procrastique užívam, sú to roky driny a ten obdiv je zaslúžený 🫶😎

rozculena
25. okt 2025
@zuzanita1609

@rozculena čo si dnes varila? 😅😂(myslím tú neprvoplanovú otázku)

@zuzanita1609 možno 😀

anonym_c06c2e
25. okt 2025

@telefon00 Áno. Ale nie pre teba, veď o tom som písala.

telefon00
26. okt 2025
@anonym_c06c2e

@telefon00 Áno. Ale nie pre teba, veď o tom som písala.

@anonym_c06c2e tu došlo k nedorozumeniu z tvojej strany. Nepovedal som, že by si bola dobrá žena pre mňa 😉.

anonym_c06c2e
26. okt 2025

@telefon00 Presne tak som to pochopila. Tento typ humoru. Brrr.

telefon00
26. okt 2025
@anonym_c06c2e

@telefon00 Presne tak som to pochopila. Tento typ humoru. Brrr.

@anonym_c06c2e a zase nedorozumenie, to nebol vtip, ani sarkazmus či dvojzmysel. 😊...

brontofuz
27. okt 2025

5 minut na zivo je viac ako si vypisovat dva mesiace

earlgrey
27. okt 2025

Bola som na zoznamkách dosť dlho a ani raz som sa s takým niečim nestretla. Teraz mi náhodne na FB vyskakujú skupiny - zoznamovacie a keď tam vidím tie ženy, dámy v zrelom veku a začnem čítať komentáre, tak mám dosť...40 komentárov od mužov - Ahoj, si krásna, si nádherná, napíš mi správu (pre predstavivosť - žena, ktorej jedno oko uteká, žena, ktorá si ráno zabudla oholiť fúzy, žena, ktorá má široký úsmev a zuby ako zlé nabité klince v dreve, dáma, ktorá má možno 120kg, dáma zvráskavená, ovisnuté prsia...a tak ďalej a tak ďalej - nesúdim, to len pre predstavivosť). Vtedy mám pocit, že muži berú hocičo, len aby bolo.
Takže autorka - ak máš foto na FB a si v zoznamkách a si štíhla, brala by som to ako kompliment, že máš super postavu a mužov zaujíma, či sa venuješ fitku, cvičeniu atď. Možno si to poňala z tej druhej strany a dotklo sa ťa to, čo je podľa mňa úplná hlúposť. Na svoj vek by si mohla byť kúsok asertívna a nepripúšťať si nejaké slová takto k srdcu. Vážne za moje dlhé roky pôsobenia na zoznamkách, mužom je absolútne ukradnuté, či chodíš do fitka alebo nie.

Strana
z3