icon

Ťažko nadväzujem vzťahy. Ako si nájsť nových priateľov?

persephonexo
Včera o 21:52

Ahojte,
v poslednom čase mám pocit, že potrebujem do života nové kamarátstva, no nikdy som veľmi nevedela nadväzovať nové vzťahy. Mám kamarátky, ktoré mám stále rada a vyrastali sme spolu, ale nechcem byť na nich závislá. Aj ony majú kamarátstva mimo mňa a trávia viac času s inými ľuďmi, čo im samozrejme nevyčítam.
Často mám však pocit, že som len „vedľajšia kamarátka“. Aj keď ma vedia vypočuť a podporiť, väčšinou som ja tá, ktorá je hlavný iniciátor kontaktu. Preto by som si chcela nájsť aj iné kamarátky – niečo nové.
Som skôr tichší a nenápadný typ, pôsobím možno nezaujato, no veľmi by som bola rada, keby som stretla niekoho, kto je na tom podobne a rozumieme si.
Mali ste to niekedy podobne? Ako ste to riešili?

anonym_e48a50
Včera o 22:39

@persephonexo začala som sa sústrediť na samu seba a je to lepšie. Posuvam sa, darí sa mi, nepotrebujem k tomu nikoho. Venujem sa škole, práci, rodine.

persephonexo
autor
Dnes o 00:55
@anonym_e48a50

@persephonexo začala som sa sústrediť na samu seba a je to lepšie. Posuvam sa, darí sa mi, nepotrebujem k tomu nikoho. Venujem sa škole, práci, rodine.

@anonym_e48a50 To pomáha aj mne, ale napriek tomu by som chcela skúsiť tvoriť nové kamarátstva ajkeď som dlho na tom trvala, že nepotrebujem nikoho atď. A nemám čo stratiť cítim sa dobre aj sama so sebou.

anonym_19469c
Dnes o 04:32

To musí prísť asi len nejak prirodzene. Napríklad "núteným" dlhodobejším stretávaním sa kvôli niečomu. Na takomto mieste máš čas sa s tými druhými oťukať, nadviazať otvorenejšiu debatu... No a potom už len záleží na tom, či budete mať obaja záujem ten vzťah udržiavať aj ďalej. S pribúdajúcim vekom sa kamarátstva na večnosť budujú už ťažšie. Ľudia majú svoje životy, skúsenosti, nemajú potrebu nadväzovať už až tak ešte niečo nové.

wade
Dnes o 06:51

Priateľstva vznikajú spoločnými zážitkami. Preto mávame dobre priateľstva zo škôl. Nájdi si aktivitu čo ta baví a nájdi podobnú skupinu. Tam budú tvoji priatelia.