icon

Zoznamovanie sa po štyridsiatke. Ako zvládnuť rozdiely v príjmoch?

8. okt 2025

Ahojte, potrebujem názor nezainteresovaných ľudí. Zoznamovanie sa v určitom veku, povedzme okolo 40r. Ak žena už má určité zázemie, určitú pozíciu a nezarába zle.
Povedzme, že nezarobím 10.000 a svoje financie si musím naozaj odmakať. Ani nebývam v dome s troma kúpelňami a nemám celý vozový park. Ale mám určitý štandard. Svoj.
A s mužmi, čo sú na okolí, čo prejavujú záujem, čo mi prípadne napíšu sa nestretávame. Ja dokážem mužovi pomôcť a aj ho finančne, keď to potrebuje potiahnuť. Ale čo robiť, keď väčšina mužov má príjem možno polovicu z môjho? Keď zaplatia svoje náklady a alimenty, tak im zostane niečo málo...

Úprimne, tí muži, čo sú finančne lepšie ako ja sa pozerajú po iných ženách. Mladších do 30r.

Ako by ste to brali vy dámy, nerobilo by vám to problém pri zoznamovaní sa v 40tke?

autor
8. okt 2025
@anonym_ee8dcd

@anonym_autor 12 rokov rozdiel.Urcite by nemal zaujem o rovesnicku.Ako dlho ste boli spolu?

@anonym_ee8dcd on mal starsie zeny, rovesnicky, ja pod 40r som bola pre neho vemi mlada.

anonym_ee8dcd
8. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_ee8dcd on mal starsie zeny, rovesnicky, ja pod 40r som bola pre neho vemi mlada.

@anonym_autor Tak to je výnimka, takých veľa nebude.Prečo ste sa rozišli keď ste si tak rozumeli

barbora01
8. okt 2025

@anonym_autor ach tieto rady, že starší muži budú radšej s mladou a ty v 40tke už nikoho nenájdeš. Osloboď sa od stereotypov a pozri sa na svet novými očami. Ja som až po 40tke zažila, že mladých mužov neskutočne priťahujú staršie ženy. Toľko návrhov som nemala keď som bola mladšia. A nebolo to o peniazoch, vtedy som žiadne nemala. Ale iné som chcela, ja keď som sa prehupla finančne vyššie, tak sa mi zmenil aj okruh priateľov na takých, ktorí zarábajú buď toľko ako ja alebo viac. Stalo sa to automaticky, prečo u teba nie?

minilla
8. okt 2025

Este pred realnym hladanim partnera by som sa najskor pozrela na to, preco sa na teba lepia typy, ktore treba financne dotovat. Co v tvojom spravani ich pritahuje. A s odbornikom na tom popracovala. Pretoze nic nie je nahoda.

anonym_e7e737
8. okt 2025

Musis byt velmi krasna, aby si si takeho nasla. Jednoducho povedane. Ak si tuctova 40tnicka, nemas sancu.

julish
8. okt 2025
@lenka.25

Dobrevyzerajuci a dobre zarábajúcu štyridsiatnik si nebude hľadať styridsiatnicku . Tak ako ty máš nejaké nároky , tak aj chlap .

@lenka.25 Preco by si styridsiatnik nehladal styridsiatnicku??

julish
8. okt 2025
@biba_18

ak by som mala ako chlap taký príjem neviem ci by som hľadala rovnako zarábajúcu rovesníčku, lebo buďme úprimní - žena taký príjem nemá len tak. asi má vlastnosti ktoré pravdepodobne nie sú veľmi ženské. alebo práci obetuje viac než by muž ocenil…

@biba_18 ??? Co su zenske vlastnosti? Pre ktore zeny nezarabaju vela? Wow

vler
8. okt 2025
@julish

@biba_18 ??? Co su zenske vlastnosti? Pre ktore zeny nezarabaju vela? Wow

@julish to ma tiez zarazilo

biba_18
8. okt 2025

@julish @vler ale ja píšem o vlastnostiach ktoré sú menej ženské, napr. povedzme nejaká bezohľadnosť či neústupčivosť… poznám v korporáte pár manažeriek, bohužiaľ o každej sa vyjadrujú nelichotivo o ich povahách…

sevrin
8. okt 2025
@anonym_autor

@sevrin btw, toto presne mám, čiže tu by nebol problém 🙂 A to nemám silikóny bratu.

@anonym_autor no ale čo z toho, že?

anonym_2550c8
9. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_7bdf68 čiže slušne zarábajúca, relatívne dobre vyzerajúca 40tnička nemá šancu stretnúť muža okolo 50tky v podobnom nastavení?

@anonym_autor nehladaj si 50tnika,alw bormalne rovesnika.Lepsie robesnik s mensim platom nez ty ako majetnejsi 50tnik-ten uz pomaly ide do dochodku.A rovesnika najdes.

feri0852
9. okt 2025

@anonym_autor úplne ta chápem, ale to iste sú ženy. Vo veľkej väčšine len zavesené na chlapovi, nech sa postará a oni robia máličko, alebo vôbec. Ver tomu, že už po 35 je problém si nájsť sebe rovného partnera. Ako si sama písala, zabezpečený muž nechce 40ku, ale 25 ročnú s ktorou sa chvíľku zabavi

anonym_f68dfe
9. okt 2025

Môj zarába menej ako ja, ale spolu nám to stačí a stačilo aj na hypotheku v zahraničí.
A bez jeho príjmu by som sama byt vonku nikdy nemala šancu financovať. Takze mi to vobec nevadí.

Rozdielne príjmy by mi ani tak nevadili ako tie rozdielne výdaje. Takze za mna rovný rovného si hľadá, v tvojom prípade by som hľadala slobodného vez záväzkov. Nie be hypo atď ale bez záväzkov. Lebo ked nebude mať kopec výdajov, ostane mu pre váš spoločný život viac.

A hlavne záleží čo vlastne hľadáš. Niekoho na spoločný život, založenie rodiny? Alebo kamaráta na spoločné trávenie času, ale bývať chceš naďalej sama? Aj to hra vo výbere rolu.

tenerifka
9. okt 2025
@anonym_autor

@eeffka nie, normálne spoločné fungovanie, žitie spolu, domácnosť, občas nejaké výlety po Slovensku, predĺžený víkend na Liptove alebo v Tatrách, a raz do roka dovolenka by mohla byť. Skôr mi ide o to, aby bol samostatný, aby mal vlastné bývanie, slušné, nejakú normálnejšiu prácu, voľný čas. Ja som pomerne flexi a to očakávam aj muža, takú nejakú časovú, priestorovú a aj finančnú flexibilitu.

@anonym_autor nemyslim si, ze som mala stastie, ale skor rozum. Je jasne, ze debil sa najde v kazdom narode, ale konkretne v tejto teme zena hlada Slovaka nad 40, ktory chce tiez vztah a ma na slovenske pomery nadstandardny prijem. Velmi mala pravdepodobnost, ze takeho najde, preto som napisala, ze v zahranici by mala vacsiu sancu, okrem vyssich prijmov tam aj muzi aj zeny zostavaju dlhsie slobodni a zakladaju si rodiny neskor.

morpheuss
9. okt 2025

@anonym_autor
Podľa chatgpt je na Slovensku cca 3800 mužov vo veku 50-60 rokov, ktorí sú slobodní a majú plat 4000eur v hrubom a viac (to aby mal aspoň cca tých 3000 v čistom)
Slobodných žien vo veku 18-50 rokov je 1,2-1,3 milióna. Preto si nevieš nájsť vysnívaného partnera, je to obrovský nepomer a títo muži si majú možnosť vyberať partnerku z veľmi širokého spektra. A to som ani nebral do úvahy to, že väčšina z nich sa pravdepodobne ani netúži nejako prehnane viazať...

anonym_85c41b
9. okt 2025
@morpheuss

@anonym_autor
Podľa chatgpt je na Slovensku cca 3800 mužov vo veku 50-60 rokov, ktorí sú slobodní a majú plat 4000eur v hrubom a viac (to aby mal aspoň cca tých 3000 v čistom)
Slobodných žien vo veku 18-50 rokov je 1,2-1,3 milióna. Preto si nevieš nájsť vysnívaného partnera, je to obrovský nepomer a títo muži si majú možnosť vyberať partnerku z veľmi širokého spektra. A to som ani nebral do úvahy to, že väčšina z nich sa pravdepodobne ani netúži nejako prehnane viazať...

@morpheuss to je sialene cislo, z toho je nejake percento aj homosexualov. A ze preco je taka nizka porodnost🤔

anonym_36e86f
9. okt 2025

Zaujimava diskusia, na uvod by som vyvratil ze by si 40nik s vysokym platom nehladal styridsiatnicku, ja som sa po rozchode s byvalou partnerkou (ktora bola o 10 rokov mladsia) prave v 45 rokoch vydal hladat prave skor ku mne vekom blizsiu partnerku. Ale nepodarilo sa a to som ani nemal naroky na jej plat skor som len chcel aby ona na mna nehladela len ako na chodiacu penazenku. Vzdy tam boli nejake problemy, naroky ani neviem ako to definovat proste zeny v tomto veku strasne vela riesili vsetko preanalyzovali. Nakoniec som skoncil o 18 rokov mladsou aj ked som sa zaprisahal ze uz tak mladu nechcem, ale proste sadli sme si, bola to vlastne jedina zena pod 40 s ktorou som v tejto faze isiel vobec na rande.

A este k tym peniazom, chapem ak nechces niekoho priamo vydrzovat ci tahat ho z problemov, ale od urciteho levelu financneho zabezpecenia je uplne v pohode ak ten zabezpecenejsi plati veci viacej. Ved aj tak ak to beriem ze uz chcem s tou osobou byt navzdy tak to vidim ako investiciu do nas. My utratime rocne za dovolenky okolo 30000 eur ak by som si povedal ze teda budem platit len sebe tych 15000 a hladal financne seberovnu partnerku tak sanca je aka? Ano ja som chlap, ale myslim si ze v dnesnej dobe to uz je jedno, hlavne ked ocakavam od toho partnera ze je rovnako nastaveny a cestovatelsky typ ako ja. Nakonci dna ak by som siel na tu dovolenku sam a platil si to svoje nebola by to ani zdaleka tak super dovolenka ako ked tam idem s niekym koho mam rad.

morpheuss
9. okt 2025
@anonym_36e86f

Zaujimava diskusia, na uvod by som vyvratil ze by si 40nik s vysokym platom nehladal styridsiatnicku, ja som sa po rozchode s byvalou partnerkou (ktora bola o 10 rokov mladsia) prave v 45 rokoch vydal hladat prave skor ku mne vekom blizsiu partnerku. Ale nepodarilo sa a to som ani nemal naroky na jej plat skor som len chcel aby ona na mna nehladela len ako na chodiacu penazenku. Vzdy tam boli nejake problemy, naroky ani neviem ako to definovat proste zeny v tomto veku strasne vela riesili vsetko preanalyzovali. Nakoniec som skoncil o 18 rokov mladsou aj ked som sa zaprisahal ze uz tak mladu nechcem, ale proste sadli sme si, bola to vlastne jedina zena pod 40 s ktorou som v tejto faze isiel vobec na rande.

A este k tym peniazom, chapem ak nechces niekoho priamo vydrzovat ci tahat ho z problemov, ale od urciteho levelu financneho zabezpecenia je uplne v pohode ak ten zabezpecenejsi plati veci viacej. Ved aj tak ak to beriem ze uz chcem s tou osobou byt navzdy tak to vidim ako investiciu do nas. My utratime rocne za dovolenky okolo 30000 eur ak by som si povedal ze teda budem platit len sebe tych 15000 a hladal financne seberovnu partnerku tak sanca je aka? Ano ja som chlap, ale myslim si ze v dnesnej dobe to uz je jedno, hlavne ked ocakavam od toho partnera ze je rovnako nastaveny a cestovatelsky typ ako ja. Nakonci dna ak by som siel na tu dovolenku sam a platil si to svoje nebola by to ani zdaleka tak super dovolenka ako ked tam idem s niekym koho mam rad.

@anonym_36e86f "na uvod by som vyvratil "....."Nakoniec som skoncil o 18 rokov mladsou" - tak to si teda úplne vyvrátil 😂

amdornik
Odpoveď bola odstránená
anonym_0a7262
9. okt 2025
@tenerifka

@anonym_0a7262 no bobuzial, pise sa tam, ze dievca nema peniaze ani pracu.... A na Slovensku ju bude mat? Ked idem zit do zahranicia a mam gule na to, ze sa tam vydam a porodim dieta, tak sa najprv zabezpecim pre pripad, ze by sa manzelstvo rozpadlo.... A nemusim utekat na Slovensko, kedze sa uzivim aj v tom zahranici. Len to by zeny museli pouzivat aj mozog, nielen rozkrok...

@tenerifka no teraz sa dobre mudruje, máš 50+, dávno dospelé deti, a šťastie, že sa ti manželstvo vydarilo. Ktovie aký biznis si mala vybudovaný, keď si išla za chlapom. Možno ste ho budovali spolu, Po rokoch sa dobre mudruje.

anonym_ccc1e8
9. okt 2025
@anonym_36e86f

@anonym_36e86f Haha tak to si zabil.Ani sám tomu neveríš, aké bludy si popísal.A znova sa potvrdilo, že úspešný chlap s PENIAZMI bude priťahovať mladé zlatokopky.

biba_18
9. okt 2025

ste si neuvedomili v jeho príspevku to jedno dôležité slovo? ženy vo veku všetko zbytočne riešia a analyzujú… ženy všeobecne ale neskôr to mužom začína vadiť… a tie ktoré to nerobia, majú partnerov lebo muži to oceňujú… ta tak nejak…

anonym_36e86f
9. okt 2025
@anonym_ccc1e8

@anonym_36e86f Haha tak to si zabil.Ani sám tomu neveríš, aké bludy si popísal.A znova sa potvrdilo, že úspešný chlap s PENIAZMI bude priťahovať mladé zlatokopky.

Vobec ste to nepochopili :( Tazko sa to zdoraznuje slovami ale ja som fakt chcel zenu 40+ vyse rok a pol som randil len so zenami 40+ A urcite medzi nimi bolo viac zlatokopiek, vek o tom ci je niekto zlatokopka nehovori vobec nic.

Ano nebudem klamat ze urcite chlap s peniazmi ma vacsi vyber ako chlap bez penazi ale netvarme sa ze vsetky mlade zeny su hned zlatokopky.

Moja predchadzajuca priatelka ktora bola o 10 rokov mladsia so mnou zacala chodit ked som bol nezamestnany a byval u rodicov v malom byte :D

@morpheuss
@amdornik
@anonym_ccc1e8

morpheuss
9. okt 2025
@anonym_36e86f

Vobec ste to nepochopili :( Tazko sa to zdoraznuje slovami ale ja som fakt chcel zenu 40+ vyse rok a pol som randil len so zenami 40+ A urcite medzi nimi bolo viac zlatokopiek, vek o tom ci je niekto zlatokopka nehovori vobec nic.

Ano nebudem klamat ze urcite chlap s peniazmi ma vacsi vyber ako chlap bez penazi ale netvarme sa ze vsetky mlade zeny su hned zlatokopky.

Moja predchadzajuca priatelka ktora bola o 10 rokov mladsia so mnou zacala chodit ked som bol nezamestnany a byval u rodicov v malom byte :D

@morpheuss
@amdornik
@anonym_ccc1e8

@anonym_36e86f Ja vôbec netvrdím, že tvoje ženy sú zlatokopky... tvrdím len, že z toho výberu, čo si mal, si si nakoniec aj tak vybral mladšiu, hoc si pred tým vyskúšal x žien v tvojom veku. To je presne problém, ktorý má autorka, že jej konkurujú mladšie ženy a je to ťažká konkurencia. Čím naznačujem, že si bohužiaľ bude musieť ubrať zo svojich nárokov...
Doplním, že žena, ktorú priťahuje úspešný a bohatý muž nie je rozhodne hneď zlatokopka. Len jednoducho tak ako mužov odjakživa priťahovali krásne ženy, tak ženy odjakživa priťahujú úspešní muži. Je to proste podvedomé a je to jednoduchý indikátor toho, že takýto muž má kvalitný genetický materiál. Pritom to môže byť skromná žienka...
Počul som napríklad o podnikateľovi (v dôchodcovskom veku), ktorý mal vzťah so svojou 20+ ročnou zamestnankyňou, ktorá robila upratovačku. A keď išli na dovolenku, celú si ju platila sama, lebo od neho nechcela prijať peniaze.

tenerifka
9. okt 2025
@anonym_0a7262

@tenerifka no teraz sa dobre mudruje, máš 50+, dávno dospelé deti, a šťastie, že sa ti manželstvo vydarilo. Ktovie aký biznis si mala vybudovaný, keď si išla za chlapom. Možno ste ho budovali spolu, Po rokoch sa dobre mudruje.

@anonym_0a7262 mala som rozum na chlapa, nie stastie na chlapa. Ano, biznis sme vybudovali spolu. Ked som odchadzala zo Slovenska, mala som 24, a vzdy som mala nejaku zabezpeku, pre to, ze nie vsetko sa musi podarit. A pracovala som cely zivot, najprv na Sk, a potom som zacala necely mesiac po prichode do Spain, bez znalosti jazyka, len s kvakavou nemcinou. A vies preco? Lebo nie som leniva hnida a nic na svete nie je zadarmo.
Ziadne stastie, len praca a rozum

anonym_36e86f
9. okt 2025
@morpheuss

@anonym_36e86f Ja vôbec netvrdím, že tvoje ženy sú zlatokopky... tvrdím len, že z toho výberu, čo si mal, si si nakoniec aj tak vybral mladšiu, hoc si pred tým vyskúšal x žien v tvojom veku. To je presne problém, ktorý má autorka, že jej konkurujú mladšie ženy a je to ťažká konkurencia. Čím naznačujem, že si bohužiaľ bude musieť ubrať zo svojich nárokov...
Doplním, že žena, ktorú priťahuje úspešný a bohatý muž nie je rozhodne hneď zlatokopka. Len jednoducho tak ako mužov odjakživa priťahovali krásne ženy, tak ženy odjakživa priťahujú úspešní muži. Je to proste podvedomé a je to jednoduchý indikátor toho, že takýto muž má kvalitný genetický materiál. Pritom to môže byť skromná žienka...
Počul som napríklad o podnikateľovi (v dôchodcovskom veku), ktorý mal vzťah so svojou 20+ ročnou zamestnankyňou, ktorá robila upratovačku. A keď išli na dovolenku, celú si ju platila sama, lebo od neho nechcela prijať peniaze.

@morpheuss ano aj moja priatelka si vsetko platila sama pokial sa dalo a mali sme dlhe diskusie preco to budem platit ja.

A suhlasim ako vravis mladsie zeny konkuruju urcite, ale v mojom pripade mali tie starsie silnu konkurencnu vyhodu lebo som na mladsie bud nepozeral vobec alebo pozeral s nedoverou a skusenostami ktore som si nechcel zopakovat. A to ze nakoniec "vyhrala" mladsia bolo o vsetkom moznom len nie o veku.

morpheuss
9. okt 2025
@anonym_36e86f

@morpheuss ano aj moja priatelka si vsetko platila sama pokial sa dalo a mali sme dlhe diskusie preco to budem platit ja.

A suhlasim ako vravis mladsie zeny konkuruju urcite, ale v mojom pripade mali tie starsie silnu konkurencnu vyhodu lebo som na mladsie bud nepozeral vobec alebo pozeral s nedoverou a skusenostami ktore som si nechcel zopakovat. A to ze nakoniec "vyhrala" mladsia bolo o vsetkom moznom len nie o veku.

@anonym_36e86f Pozri, ja ti za seba poviem, že kebyže mám teraz hľadať partnerku, tak si už ani nič vážne nehľadám... nechcem pri nikom spať, chrápať a prdieť. Mám rád svoj priestor... Hľadal by som len babu na zábavu, dovolenky, dobrý sex... takže určite by som lovil v mladších vodách cca mínus 10-15r.
Každopádne, tebe držím palce, nech vám to obidvom čo najdlhšie vydrží...

anonym_2550c8
9. okt 2025
@feri0852

@anonym_autor úplne ta chápem, ale to iste sú ženy. Vo veľkej väčšine len zavesené na chlapovi, nech sa postará a oni robia máličko, alebo vôbec. Ver tomu, že už po 35 je problém si nájsť sebe rovného partnera. Ako si sama písala, zabezpečený muž nechce 40ku, ale 25 ročnú s ktorou sa chvíľku zabavi

@feri0852 Boze len aby ta 25 rocna chcela 40 rocnejo ,tp je taka traposina povatsine su pre mlde baby stari 40tnici.

julish
9. okt 2025
@morpheuss

@anonym_autor

@morpheuss Tieto čísla sú strašná blbosť, absolútne to nesedí

morpheuss
9. okt 2025
@julish

@morpheuss Tieto čísla sú strašná blbosť, absolútne to nesedí

@julish aké sú tvoje?