Zoznamovanie sa po štyridsiatke. Ako zvládnuť rozdiely v príjmoch?
Ahojte, potrebujem názor nezainteresovaných ľudí. Zoznamovanie sa v určitom veku, povedzme okolo 40r. Ak žena už má určité zázemie, určitú pozíciu a nezarába zle.
Povedzme, že nezarobím 10.000 a svoje financie si musím naozaj odmakať. Ani nebývam v dome s troma kúpelňami a nemám celý vozový park. Ale mám určitý štandard. Svoj.
A s mužmi, čo sú na okolí, čo prejavujú záujem, čo mi prípadne napíšu sa nestretávame. Ja dokážem mužovi pomôcť a aj ho finančne, keď to potrebuje potiahnuť. Ale čo robiť, keď väčšina mužov má príjem možno polovicu z môjho? Keď zaplatia svoje náklady a alimenty, tak im zostane niečo málo...
Úprimne, tí muži, čo sú finančne lepšie ako ja sa pozerajú po iných ženách. Mladších do 30r.
Ako by ste to brali vy dámy, nerobilo by vám to problém pri zoznamovaní sa v 40tke?
Ako sa da overit kto komu platil dovolenku?
Inak suhlasim, ak mlada zena a starsi chlap, tak zabezpeceny. Mozu byt aj vynimky, kde je zena vyslovene na starsich a suvisi to s jej otcom.
Z týchto všetkých príspevkov sa ako najlepšie riešenie ukazuje hľadať päťdesiatnika, so slušným príjmom, ktorý z nejakého dôvodu už nechce zakladať rodinu s deťmi (môžu tam byť rôzné dôvody má už deti, necíti sa nato zdravotne a pod.).
@anonym_autor
Pozri, reálne si už stará dievka. Aj to je voľba. Ale ak chces mať aspoň nejakého kamaráta, musíš proste poľaviť z narokov
@anonym_autor
Uplne ti rozumiem. Je naozaj na “trhu” vela chlapov ktori ajked nejaky normalnejsi prijem maju, ten skonci u ex.
Ja som rozvedena a podledny rok som vel randila lebo som bola bez partnera a teda videla som kadeco, ajked stretka som mala viacmenej s chlapmi ktorych by som zaradila do vyssej strednej triedy.
Ja som v tom case mala dobry prijem (takmer 3 netto s vyzivnym) a napriklad som zacala randit s chalom ktory je rozvedeny, zaraba podla jeho slov nadstandarne, neviem kolko, ale plati vela ex zene. Nasledne bol dost zhrlos a na vsetkom setri.
Mne to prekazalo. Niekedy mal take reci ze “nechce ist autom” a ja ze whaaaat
Nepotrebujem milionara ale chlapa s rovnakym nastavenim co sa tyka financii a kvality zivota
Podla mna chlapi okolo tej 50 su normalnejsi v tomto smere a rozumne pises ze uz maju aj teoreticky vacsie deti a teda viac casu (na teba napr)
Ja sice teraz dlhsie s jednym randim ale je tam vela zvlastnych veci …
@anonym_autor robilo by mi to veľký problém. Od partnera v tomto veku by som očakávala, že bude mať financie vyriešené minimálne tak ako ja, ideálne lepšie. A nie, že po zaplatení všetkých výdavkov mu nezostane ani na to, aby sme si spolu mohli zaletieť na dovolenku alebo víkend. Obmedzovalo by ma to. V tomto veku by som už nebrala žiadne kompromisy.
Napisem moje skusenosti. Randila som so zabezpecenym 50-nikom (manazer v energetike) - mal dom bez hypoteky, sluzobne auto a ziadne zavazky, teda stary mladenec avsak s velmi tazkou tvrdohlavou povahou a navyse skrob, peniaze pustil maximalne na jedlo. Potom tu bol 35 rocny mamanek, byval s matkou v 2 izbovom byte a mal auto na lizing. Tento bol nepouzitelny co sa tyka rodinneho zivota, proste jedno prerastene decko.
Tazko najst partnera financne aj mentalne na rovnakej urovni. Ja vsak ocakavam ze ludia 35+ uz maju svoje byvanie (hoci na hypoteku), nejake uspory a rozpocet aspon raz do roka na dovolenku. Takto to mam ja ocakavam to aj od partnera, aby sme sa vedeli potiahnut v pripade choroby alebo materskej.
@anonym_autor
Uplne ti rozumiem. Je naozaj na “trhu” vela chlapov ktori ajked nejaky normalnejsi prijem maju, ten skonci u ex.
Ja som rozvedena a podledny rok som vel randila lebo som bola bez partnera a teda videla som kadeco, ajked stretka som mala viacmenej s chlapmi ktorych by som zaradila do vyssej strednej triedy.
Ja som v tom case mala dobry prijem (takmer 3 netto s vyzivnym) a napriklad som zacala randit s chalom ktory je rozvedeny, zaraba podla jeho slov nadstandarne, neviem kolko, ale plati vela ex zene. Nasledne bol dost zhrlos a na vsetkom setri.
Nepotrebujem milionara ale chlapa s rovnakym nastavenim co sa tyka financii a kvality zivota
Podla mna chlapi okolo tej 50 su normalnejsi v tomto smere a rozumne pises ze uz maju aj teoreticky vacsie deti a teda viac casu (na teba napr)
@anonym_9a08dd a to nechcel ist tym autom aby usetril? Lebo ja tiez vela krat idem radsej MHD ako autom a to niesom teda zgrlos 🙂
Aj ked mal som znameho co si kupil Posche a potom nemal na tankovanie a servis tak s nim chodil len v Piatok a Soboty ohurovat babenky :D
@malinkajozka tuto sa musim priklonit k tomu ze neni ten prijem uplne jedno ak planujes dost cestovat a nechce sa ti zrovna platit mu aj to cestovanie. Vela ludi aj v mojom okoli prave kvoli tomuto najviac riesi prijem partnera kedze radi cestuju do drahych destinacii ale zaroven niesu natom az tak dobre aby platili pripadne aj za partnera.
Mám len 23 takže, môzem dať len úvahu. Keď doštudujem, tak plánujem pracovať v rakúsku, kde pracujú aj moji rodičia a teta. Takže môj príjem bude zhruba 3x vyšší, ako má väčšina ludí u nás na Gemeri. Pochybujem že mi bude dvoriť Rakúšan, keďže oni nami opovrhujú. Kamarátov aj budúcich frajerov mám doma. Takže ja túto situáciu budem mať už v 30-ke, a v 40-ke už budem mať aj našetrené, možno aj vlastný byt. Povaha sa nemení, takže asi aj v 40 budem rovnaká. Ja si myslím že prvoradé je si rozumieť. Proste ak sa mi bude chalan páčiť, bude slušný, tak mi to je jedno. Hlavne aby sme si vychádzali. Lebo načo by mi bol bohatý keď si sním nesadnem? Ja nikdy nebudem riešiť že zarába menej, alebo že on nemá byt a ja mám. Tak príde ku mne a hotovo. Pre mňa je priorita aby bola harmónia. Aby sme si rozumeli, vychádzali, mali sa radi.
@sevrin btw, toto presne mám, čiže tu by nebol problém 🙂 A to nemám silikóny bratu.
@anonym_autor 💪
Mám len 23 takže, môzem dať len úvahu. Keď doštudujem, tak plánujem pracovať v rakúsku, kde pracujú aj moji rodičia a teta. Takže môj príjem bude zhruba 3x vyšší, ako má väčšina ludí u nás na Gemeri. Pochybujem že mi bude dvoriť Rakúšan, keďže oni nami opovrhujú. Kamarátov aj budúcich frajerov mám doma. Takže ja túto situáciu budem mať už v 30-ke, a v 40-ke už budem mať aj našetrené, možno aj vlastný byt. Povaha sa nemení, takže asi aj v 40 budem rovnaká. Ja si myslím že prvoradé je si rozumieť. Proste ak sa mi bude chalan páčiť, bude slušný, tak mi to je jedno. Hlavne aby sme si vychádzali. Lebo načo by mi bol bohatý keď si sním nesadnem? Ja nikdy nebudem riešiť že zarába menej, alebo že on nemá byt a ja mám. Tak príde ku mne a hotovo. Pre mňa je priorita aby bola harmónia. Aby sme si rozumeli, vychádzali, mali sa radi.
@simona_racz 💛💚💙
Ked sme moj muz a ja začinali on mal 36,a ja 37 rokov.Ja som mala aj mam dve teti z predošleho manzelstva a on bol stary mladenec,bezdetny,z uverom a 0 eur na ucte.Robil za minimalku a aj ked neprispieval rodičom ledva prezival.To bolo v roku 2016.Teraz 9 rokov potom mame sa velmi dobre odhladnut od toho aka kriza je,a ze zijeme v najhudobnejšej časti Chorvatska,a zemetrasenie v roku 2020 z nas skoro urobilo bezdomovcov.Dnes mame spolocne jedno dieta,prijal moja dva syna.Mame dva auta,dom,a mozem povedat ze zijeme celkom dobre kedze dokazeme kazdy mesiac na bok odlozit skoro jednu vyplatu.Ja mam prijem 1600-1900,a manzel 1200.Dost cestujeme,mame koničky z ktorych mame aj prijem.Ked si spomeniem ako sme len začinali.Vsetko sme spolu zvladli.Peniaze neni su vsetko.obaja mame uz vela rokov na to ze bi sme sa blaznili.Co je clovek starsi viac hlada pokoj a rodinne zazemie.
@canerko 💛 wau, pekne
Prosím vás, ako vy ihneď viete koľko kto zarába? To padne otázka na prvom, druhom, treťom rande? Ak je mi s tým človekom fajn, tak sa s ním rozídsn, lebo po mesiaci zistím jeho plat?
Úprimne ja vôbec netuším, koľko zarábajú najbližší členovia rodiny či najbližšie kamarátky
@abbey1 presne, ja tiež neriešim kto kolko zarába. Jeden kamoš je taký že sa stretne so ženou a hned otázka že kolko zarábaš? 🙂 vždy sa na tom smejeme. To vidím že chodíme von, po akciách, tak si všetci vedia zaplatiť. Pokial nemajú dlhy a problémy tak pohoda.
Čo ma ešte zaujalo že “ak muž zarába viac to nevadí” akože schvalujete zlatokopky? Alebo ako to mám chápat? Veď nech si každý zarába kolko chce. Niekedy to ani nieje vedomosťami, ale rozdielmi medzi krajinami. Za tú istú prácu dostanete v zahraničí zaplatené viac. Tým chcem povedať, že budem mať frajera, dajme tomu zarábajúceho minimálku, chcem niekam íst, ja budem mať na to a on nie, tak kvôli tomu nepôjdeme? Teta mala takého že nemal ani vodičák. Pendluje tak vždy keď sa vracala z turnusu tak sa pre neho zastavila, odviezla, potom priviezla, v podstate ona všetko ťahala. Nikdy jej neprekážalo že má menej ako ona. Ale nebolo ani to, čo píše autorka že len napožičiavala a nevrátili jej. On si nikdy nič od nej nepýtal. Proste ona zorganizovala výlet a pozvala ho. Užili si výlet, boli spolu, mali pekný deň. Teraz by sa to nemalo konať len preto že on na to nemal? Ona to brala tak že slobodná, dobre zarábajúca žena. Zarobila viac ako sama potrebovala, mala rezervy, tak to nesriešila. Ale zo strany muža nešlo o podvod že by od nej úmyselne ťahal peniaze.
Prečo chce 40tocna žena robiť opatrovateľku 50tnikovi?
@anonym_autor
@anonym_9a08dd že nechcel isť autom hehe. Red flag 🙂
@anonym_autor a čo, ak muž robí napríklad v domove dôchodcov opatrovateľa? Má empatiu, zmysel pre zodpovednosť, práca ho baví a to, že je to jedno z najhorších a aj najhoršie platených zamestnaní, nie je jeho chyba, ale toho, kto za takú prácu dáva taký plat😬
@anonym_autor podľa toho čo píšeš potom sa musíš pohybovať vo vyšších kruhoch...pri takom plate,ved tak si zabezpec vstupy na večierky,do drahých hotelov a reštaurácií na rôzne celebrity akcie ci firemné večierky kde sa pohybujú bohatí muži, ved pri tvojom plate to nemôže byť problém. Alebo rovno hľadaj na FB a zoznamkach takých ako píšeš. A treba proste hľadať tam. Jasne, ze niekde v tescu na nákupe ci na úrade asi nezoženies taky kus,ako chceš. Proste musíš ísť na to cielene,takí muži sa pohybujú tam kde píšem vyššie.
ja trochu nechapem. asi fakt plati, ze cim viac penazi clovek ma, tym viac je na peniaze.
ak fakt mas viac ako 3000eur v cistom mesacne, tak mas dost na dobry vlastny zivot a aj na to, aby si toho muza na ten predlzeny vikend ci veceru raz za cas pozvala. a ak s nim nechces byvat(ked pozadujes aby mal vlastne byvanie), tak nehladas partnera ale milenca. chodievaj na vylety teda s kamoskami...
po mojej skusenosti je pre mna laska 1000x dolezitejsia ako peniaze. s manzelom sme mali od zaciatku oddelene ucty. na vsetko sme sa skladali(okrem byvania, to kupil z velkej vacsiny za svoje peniaze on a ja som tam mala len podiel). nic neplatil len on sam, hoci zarabal aj 3x viac ako ja(a to mam teraz plat okolo 1300€ v cistom). napriek tomu som nikdy nemala problem spravit nakup len za svoje, objednat veceru len za svoje, kupit mu nieco len tak atd. po tych rokoch by som radsej mala muza co ma naozaj miluje a dokazuje to cinmi a nie muza, co mi to len hovori a skutky vravia o inom.
ved ked sa nevezmete, vsetky peniaze budu len tvoje, o nic ta nepripravi. ovela viac by som dbala na ine naroky(samostatny, inteligentny, vtipny, neurazlivy, nevybusny atd.) ako na financne zabezpecenie.
Tak bud zainvestujes do svojho vzhľadu aby si pôsobila mladšie a nasla si tých finančné rovnocenných mužov.
Alebo ostaneš sama
Alebo das šancu muzovi (vo vasom veku ma uz vacsina deti), ktorý menej zarobi ale ma ta rad a vieš s nim fungovat
@anonym_autor nemas deti? Nespomínas ich v diskusii. Ja som po 40tke ovdovela, najprv som nechcela ani počuť o novom partnerovi, neskôr som tomu dala šancu, aj keď úprimne som musela dosť poľaviť z nárokov....príjem mám tiez taký, že fakt vacsina chlapov môže o ňom len snivat. Ale tým že mám takmer dospelé deti dokážem môj čas skvelé kompenzovať práca/obcas deti/partner/môj vlastný čas venovaný len a len mne. V tvojom prípade mi príde že riešiš len peniaze a chlapa pri ktorom v žiadnom prípade nezlavis z nárokov....
@anonym_autor neviem, kto ti tu píše z iných zien, ale mne sa javi, že si sa dostala do pasce vlastného príjmu, alebo inak, do pasce vlastnej sebestačnosti a úspechu. Píšeš, že si musíš všetko odmakat, a teda ti aj na peniazoch zrejme velmi ( rozumej príliš) záleží. Vzťah ako taký sa už ako keby prestaval riadiť príťažlivosťou, sympatiami a spoločnými témami, či pohľadom na vec, intelektualnou chémiou, ale veľký priestor v ňom dávaš číslam. Kalkulujes, lebo predpokladas, že aj muži kalkulujú. Áno, je to pasca, lebo si k sebe presne pritiahnes takých mužov, ako si ty sama. A možno je to tak aj dobre. Iný muž by bol v takom vzťahu dosť nestastny. Ale pointa je, že musíš začať u seba. Nemyslím, že potrebuješ muža cca 10 k plus. Avšak ty si o tom ( možno kôli predošlým skúsenostiam, alebo kalkulačke v tvojom mozgu) presvedčená. Kým sa tých výpočtov nezbavis, neposunies sa v hľadaní kvalitného vzťahu ani o centimeter.
Podľa mna uz len tym, ze si samostatná a financne nezávislá, sa nemusíš o seba strachovať a zostať žiť s niekým, lebo nemáš kam ísť. Toto ti v podstate dava krídla a väčšiu otvorenosť, peniaze máš a nemusíš si lámať hlavu nad tým, ci ten druhý zarobí dosť.
Bud hľadáš oporu, spokojnosť, lásku alebo potrebuješ platiť veci napolovicku. Hľadaj zlatú strednú cestu, ak nájdeš zabezpečeného, nikde nieje napísané, ze ti da to, co v skutočnosti potrebuješ.
@anonym_autor hneď po prečítaní názvu témy som vedela že s menším príjmom bude muž 🤣🤣
@malinkajozka tuto sa musim priklonit k tomu ze neni ten prijem uplne jedno ak planujes dost cestovat a nechce sa ti zrovna platit mu aj to cestovanie. Vela ludi aj v mojom okoli prave kvoli tomuto najviac riesi prijem partnera kedze radi cestuju do drahych destinacii ale zaroven niesu natom az tak dobre aby platili pripadne aj za partnera.
@anonym_9a08dd ti zn
@anonym_36e86f v tomto práve ja vidím ten problém. Človeku sa ťažko padá z výšky, navyše takéto cestovanie je nič iné ako závislosť od dopaminu a v konečnom dôsledku ak tak človek raz narazí. Keby sa ľudia trošku viac riadili miernostou vo všetkom, hneď by mali jednoduchší, ale najmä šťastnejší život. Niekoho spraví šťastným šálka čaju a iného iba sklenicka whisky. Ale čo z tých dvoch veci je skutočne lepšie?
@anonym_autor podľa toho čo píšeš potom sa musíš pohybovať vo vyšších kruhoch...pri takom plate,ved tak si zabezpec vstupy na večierky,do drahých hotelov a reštaurácií na rôzne celebrity akcie ci firemné večierky kde sa pohybujú bohatí muži, ved pri tvojom plate to nemôže byť problém. Alebo rovno hľadaj na FB a zoznamkach takých ako píšeš. A treba proste hľadať tam. Jasne, ze niekde v tescu na nákupe ci na úrade asi nezoženies taky kus,ako chceš. Proste musíš ísť na to cielene,takí muži sa pohybujú tam kde píšem vyššie.
@vanilka83 na celebrity vecierkoch bohatych moc nehladaj 🙂 Tam je vsetko pozlatko postavene na dlhoch a su to vlastne relativne zobraci, ja som na par bol a riadne mi to otvorilo oci tak som s tym prestal. Vsetci riesia peniaze a pritom ziadne nemaju len sa za kazdu cenu musia tvarit ze maju. Okrem par vynimiek.