5 skúseností

Nápadkovník je najpraktickejšia kniha pre rodičov detí od 0 do 5 rokov, ktorá obsahuje viac ako 200 rýchlych nápadov, hackov a aktivít. Ak hľadáte odpoveď na otázku „Čo s deťmi, keď prší?“ alebo ako ich zmysluplne zabaviť bez obrazoviek, táto kniha od značky Nápadko je presne pre vás.
Nápadkovník

Čo v Nápadkovníku nájdete?

💡 Rodičovské hacky a triky: Riešenia na každodenné situácie – od uspávania a soplíkov až po záchvaty vzdoru.
🎨 Hry bez obrazoviek: Nápady na tiché hry doma, v čakárni či na cestách, ktoré nevyžadujú drahé pomôcky.
👩‍⚕️ Overené babské rady: Fungujúce tipy na kašeľ, škvrny či boľavé bruško bez zbytočnej chémie.
🌿 EKO & DIY inšpirácie: Návody na domáce hračky, zdravé maškrty či ekologické čistiace prostriedky.
🧠 Tipy od odborníkov a rodičov: Overené riešenia, ktoré v praxi naozaj fungujú.

Nápadkovník

Pre koho je kniha určená?

Pre každú mamu a otca, ktorí:

• chcú mať v zálohe záchranný plán pre krízové chvíle,
  • nechcú deti posádzať pred televízor či tablet,
  • hľadajú rýchle a instantné riešenia, nie komplikované DIY projekty,
  • potrebujú vedieť dieťa zabaviť kdekoľvek a kedykoľvek.

Kto za projektom stojí?

Autorkou je Veronika Tóthová, zakladateľka obľúbeného profilu @napadko. Na knihe spolupracovala s odborníkmi aj známymi osobnosťami, napríklad s Adelou Vinczeovou, ktorá sa v knihe podelila o svoje vlastné rodičovské tipy.

Pozrite si aj: Ukážka z knihy Nápadkovník (PDF)

#test_napadko

Kde kúpim Nápadkovník?

Hodnotenia a skúsenosti s Nápadkovníkom

Máš skúsenosť s Nápadkovníkom?
1miska10  15. jún 2026 Overená recenzia  Nápadkovník

Prvá pomoc pre každú mamku 🙂

Kniha je naozaj veľmi pekne spracovaná. Veľmi sa mi páči,že určite každá novopečená maminka bude rada za prvé stránky knihy, v ktorých nájde pomoc s bábätkom, aby dieťatko bolo spokojnejšie a tiež prvé nápady ako zaujať pozornosť malému človiečikovi. Ja už 2 deti mám, takmer 6 ročnú a 1,5 r., a niektoré hacky som aj ja praktizovala. 🙂
Veľmi nápaditá je celá kniha,ale zaujímavé sú napríklad tematické hry : aktivity podľa sviatkov, hry na spestrenie prechádzky alebo výletu či pobytu v čakárni u dr. Taktiež sa mi páčia strany s návodom na výrobu napr. domácej plastelíny,slizu alebo kinetického piesku ale i mnoho ďalších. 🙂
V knihe proste maminka nájde pomoc pri nude, pri bežných ochoreniach dieťatka, pri odplienkovaní, ak máš škvrny na oblečení, ak dieťa nechce doma pomáhať s domácimi prácami,...
Podľa môjho názoru sa oplatí investovať peniažky do tejto publikácie,nakoľko je doslova S.O.S. od narodenia dieťatka a pomôže až dokým dieťatko nevyrastie na budúceho školáka. 🙂
Veľmi ďakujem za možnosť prelistovať, prečítať si a ohodnotiť knihu Nápadkovník. 🙏🙂
  • S.o.s. pri unudených deťoch, ktoré sa nechcú hrať samé
  • S.o.s. pri bežných chorobách dieťatka
  • S.o.s. pri neposednom dieťatku a dlhom čakaní u dr.
  • S.o.s. pri odplienkovaní
  • Stránky s miestom pre poznámky - možnosť zapísať si hry, hacky, ktoré ťa zaujali
evkao  8. jún 2026 Overená recenzia  Nápadkovník

Kniha plná dobrých nápadov a tipov pre mamičky s deťmi v každom veku

Keď nám domov prišla Nudiaca krabička spolu Nápadkovníkom, bolo práve sychravé, upršané počasie, a každý dobre vieme, že práve to je doba, kedy aj rodič ľahšie skĺzne k použitiu TV alebo tabletu, aby sa deti zabavili. Takže nápadkovník padol vhod :)

Nápadkovník som začala čítať hneď večer, s pohárom vína v ruke a vyloženými nohami, zatiaľ čo deti plnili úlohy z nudiacej krabičky 😊 Zaujali ma rôzne tipy aj pri starostlivosti o naozaj malé babätká, až mi bolo ľúto, že ja ich už v praxi nevyskúšam. Veľmi oceňujem aj možnosť knižku si personalizovať, poznámkami a rôznymi doplňujúcimi otázkami, ktorými si aj po rokoch môže mamička pripomenúť detstvo svojho dieťatka ❤️Potešila ma sekcia "Hračky, ktoré nahradia tablet", tam sú naozaj zaujímavé hry a možnosti, za mňa perfektné👌
(5 fotiek)
  • praktické tipy a rady do bežného života z každej oblasti
  • pre rodiča môže slúžiť aj ako také malé album
  • nápady na ďalšie hry
  • štylistické chyby, napr. "bude sa sústrediť na cieľ"

Praktické tipy a triky pre každého rodiča

Knihu nápadkovník vnímam, ako praktický manuál pre každého rodiča s mnohými radami na uľahčenie bežných dní. Ako mama dvoch detí som mnohé vychytávky poznala, ale boli tam aj veci o ktorých som nevedela a hneď som ich zaviedla do praxe.

Kniha poskytuje viac ako 200 vychytávok, mnohé tipy a triky na zvládanie dní doma, v chorobe ale aj pri cestovaní. Príjemne a milo ma prekvapilo pár strán venovaných výrobe domácich hmôt, ako je napríklad sliz, domáca plastelína, alebo hmote oobleck o ktorej som doteraz vôbec nepočula.

Na knihe spolupracovalo tiež niekoľko známich osobností, či žien ktoré môžete poznať so sociálnych sietí. Sami poskytli odľahčujúci pohľad na materstvo. Kniha je aj zápisníkom s voľnými stranami na poznámky a otázkami na vyplnenie.

Mňa osobne zaujal napríklad zoznam najpraktickejších hračiek, pre každý vek, hravé učenie pre predškolákov, rýchle riešenie na poriadok v dome, tipy na cestovanie lietadlom, vlakom, či autom.

Knižka je pekným a originálnym darčekom pre rodiča a myslím si, že každý si v nej nájde to svoje.
  • veľa praktických tipov na jednom mieste
  • ľahké čítanie
  • pekne ilustrovaná
  • pomôže v ťažkých dňoch
dori2  6. jún 2026 Overená recenzia  Nápadkovník

Výborné tipy, táto kniha je čistý „survival guide“

Ako mama 3-ročnej dcérky môžem povedať jediné: táto kniha je čistý „survival guide“. Tri roky sú vek, kedy dieťa chvíľu neposedí, rýchlo strieda záujmy a vety typu „Mami, ja sa nudím“ alebo „Čo budeme robiť?“ počúvam non-stop.
Rýchlosť vyhráva: Keď dcéra začne vymýšľať, nemám čas hodinu googliť návody a pol dňa pripravovať zložité kreatívne projekty. Na Nápadovníku oceňujem, že nápady sú okamžité. Otvorím, vidím, urobím.
Žiadne drahé nakupovanie: Väčšinu vecí na hry máme bežne doma.
Záchrana mimo domu: Sekcia s aktivitami na cesty a do čakárne u lekára je na nezaplatenie. Namiesto toho, aby som dcére strčila do ruky mobil, ju viem rýchlo zabaviť hrou, čo ma nesmierne teší.
Mamičkovské „hacky“: Tipy od známych mamičiek a babské rady (napr. na kašeľ či škvrny) beriem ako super bonus navyše, ktorý v bežných detských knižkách nenájdem.

Pohľad psychológa: „Skvelý nástroj na rozvoj mozgu a budovanie puta“
Z psychologického a neurovývojového hľadiska je táto publikácia pre 3-ročné dieťa vynikajúcou voľbou. Vek okolo troch rokov je kritický pre rozvoj hrubej aj jemnej motoriky, reči a najmä emočnej regulácie.
-Alternatíva voči digitálnemu svetu: Kniha trefne cieli na „hry bez obrazoviek”. Nadmerný čas strávený pred tabletom či TV v tomto veku potláča rozvoj fantázie a znižuje schopnosť dieťaťa sústrediť sa. Tieto aktivity stimulujú prirodzenú zvedavosť a neuroplasticitu mozgu.
-Senzorické hry a neurovývoj: Podpora senzorických hier pomáha dieťaťu spracovávať zmyslové podnety, čo priamo upokojuje nervovú sústavu (ideálne pri predráždení).
-Zvládanie záchvatov vzdoru- Oceňujem, že autorka zaradila riešenia na záchvaty vzdoru. V 3 rokoch prechádzajú deti silným obdobím sebauvedomovania a negativity. Ponúknuť rodičovi „záchranný plán“ namiesto trestov pomáha dieťaťu prejsť emočnou búrkou v bezpečí.
-Spoločne strávený čas (Attachment): Kniha nenahrádza rodiča, ale spája ho s dieťaťom. Spoločná aktivita posilňuje citovú väzbu a pocit bezpečia u dieťaťa.
  • - praktické tipy
  • - pekné spracovanie
  • - široký záber
  • - logické usporiadanie

Veľmi zaujímavá kniha, veľa skvelých nápadov

Nápadkovník - naozaj veľmi zaujímavá kniha, veľa skvelých nápadov. Oceňujem nápady na hry, výrobu z vecí, ktoré máme bežne doma. Tiež nápady na výlety, hry na cesty, to je najviac, lebo v aute nosíme plno hier, aby sa deti nenudili, tak k nim už pridám aj nápady z tejto knihy. Super sú aj každodenné nápady do života. My máme celkovo svoj systém, lebo inak by to nešlo, ale tu sú tiež super tipy, ktoré isto vyskúšam. Niektoré moje triky už baby poznajú, takže som použila aj nové tipy. :-)
  • super nápady
  • skvelé tipy na hry, na cesty a výlety
  • rôzne tipy na každodenný život aj menej časté situácie