Samsung Galaxy A37 5G

3 skúsenosti

Hľadáte prvý telefón pre školáka alebo spoľahlivý smartfón pre rodičov, ktorý sa jednoducho ovláda a nemusíte ho nabíjať každý deň? Samsung Galaxy A37 5G je stvorený pre rodinný život. Predstavuje sa v tenšom a elegantnejšom tele s lesklým skleneným povrchom a vzhľadom glazovanej keramiky. Unikátny modul fotoaparátov Ambient Island s priesvitným efektom zaručene pritiahne pozornosť. Spája v sebe povestnú spoľahlivosť Samsungu, moderné funkcie umelej inteligencie a dostupnú cenu. Je to presne ten typ telefónu, ktorý jednoducho „funguje“.

Video: Nové AI funkcie v Samsungu: Je váš mobil inteligentnejší ako vy?

Umelá inteligencia pre každého

Samsung s modelom A37 5G sprístupňuje funkcie Awesome Intelligence všetkým bez rozdielu. Tieto inovatívne nástroje vám uľahčia každodenné úlohy:

• Circle to Search with Google: Stačí zakrúžkovať čokoľvek na displeji a funkcia na Google okamžite vyhľadá informácie o všetkých objektoch, ktoré sa v tejto oblasti nachádzajú.
  • Mazanie objektov: AI poháňaná pokročilým algoritmom odstráni neželané osoby alebo predmety z pozadia vašich fotiek a automaticky vyplní priestor pri zachovaní vysokej kvality snímky.
  • Návrhy úprav a Najlepšia tvár: Telefón analyzuje vaše fotky a ponúkne vylepšenia v reálnom čase – od rozostrenia pozadia až po výber najlepšieho výrazu tváre.
  • Prepis hlasu: Koniec zložitému zapisovaniu. AI prepíše vaše hlasové nahrávky do textu, čo ocenia študenti aj zaneprázdnení rodičia.

Samsung Galaxy A37 5G funkcie

Foťák, ktorý nesklame vo dne ani v noci

Vylepšený systém fotoaparátov s hlavným 50 Mpx snímačom a optickou stabilizáciou (OIS) zachytí každý okamih v jeho pravej podobe.

• Nightography: Vďaka pixelom s veľkosťou 1,0 µm a vylepšenému obrazovému procesoru (ISP) zachytíte jasné detaily aj pri slabom osvetlení.
  • Inteligentná optimalizácia: Systém sám rozpozná pozadie, popredie aj oblohu a automaticky upraví kvalitu pleti, vlasov či trávy.
  • Super HDR pre selfies: Predná 12 Mpx kamera podporuje Super HDR, vďaka čomu sú videohovory a selfie videá živšie, s precíznymi detailmi a vylepšeným kontrastom.
  • Trojica objektívov: 50 Mpx hlavný dopĺňa 8 Mpx ultraširokouhlý a 5 Mpx makro fotoaparát.

Samsung Galaxy A37 5G dizajn

Praktickosť, výdrž a bezpečnosť na prvom mieste

Najväčšou silou Galaxy A37 5G je jeho výdrž a odolnosť. Batéria s kapacitou 5 000 mAh v pohode zvládne až dva dni používania.

• Pohlcujúci displej: 6,7" Super AMOLED so 120 Hz frekvenciou a funkciou Vision Booster pre perfektnú čitateľnosť na slnku.
  • Odolnosť IP68: Certifikovaná ochrana, ktorá prežije náhodné obliatie vodou (do 1,5 m na 30 min) aj prašné prostredie na ihrisku.
  • Samsung Knox Vault: Vaše súkromné dáta sú chránené hardvérovým riešením s certifikáciou EAL5+.
  • Bleskové nabíjanie: S funkciou Super Fast Charging 2.0 doplníte 60 % kapacity už za 30 minút.
VlastnosťŠpecifikácia Samsung Galaxy A37 5G
Displej6,7" FHD+ Super AMOLED, 120 Hz
Rozmery a hmotnosť162,9 x 78,2 x 7,4 mm; 196 g
Zadný fotoaparát50 Mpx (f/1.8) OIS + 8 Mpx (f/2.2) + 5 Mpx (f/2.4)
Predný fotoaparát12 Mpx (f/2.2) so Super HDR
Batéria5 000 mAh (výdrž až 2 dni, 1200 cyklov)
OdolnosťIP68 (vodeodolnosť a prachotesnosť)
Konektivita5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3, NFC
Podpora6 rokov aktualizácií systému aj zabezpečenia

Vďaka prísľubu 6 rokov aktualizácií (podpora až do marca 2032) je Galaxy A37 5G skvelou dlhodobou investíciou pre celú rodinu.

#test_samsung_galaxy

Kde kúpim Samsung Galaxy A37 5G?

Hodnotenia a skúsenosti so Samsungom Galaxy A37 5G

Máš skúsenosť so Samsungom Galaxy A37 5G?
anickababicka  6. máj 2026  Samsung Galaxy A37 5G

Tento telefón je naozaj na vysokej úrovni

Naozaj dizajnom pripomína luxusný telefón za super cenu 👍
  • Display a jeho ovládanie sú vysoko kvalitné
  • Spadol mi zo skrine na dlaždice asi z dvojmetrovej výšky a nič sa mu nestalo. Nechapem ale nemal ani ochranne puzdro akurát ochranné sklo sa rozbilo ale telefón ako nový.

Ideálny prvý mobil pre školáka

Keď dieťa nastúpi do tretej triedy, prichádza zlomový moment. Začína sa viac osamostatňovať, chodí samo na krúžky a jeho svet sa prirodzene rozširuje. A vy zrazu viete, že prvý mobil už jednoducho musí prísť.

Staršej dcére sme vybrali drahší model Samsung Galaxy A57 5G, takže pri mladšom synovi bolo jasné, že potrebujeme niečo, čo obstojí v prísnom detskom porovnávaní. Deti si totiž všímajú úplne všetko. Nakoniec sme siahli po dostupnejšom modeli A37 5G. Prečo to bola najlepšia voľba?

📱 Zaujme svojím dizajnom, a to je v tomto veku naozaj dôležité
Osemročné deti sú veľmi citlivé na spravodlivosť a potrebujú mať pocit, že ich berieme vážne. Keď som položila vedľa seba oba telefóny, (dcérin A57 a synov A37) na prvý pohľad medzi nimi takmer nevidno rozdiel. Majú rovnaké moderné ploché hrany, podobnú zostavu troch fotoaparátov a celkovo pôsobia čistým, elegantným dizajnom. Aj vďaka tomu u nás doma nevznikla žiadna žiarlivosť a syn má pocit, že má rovnaký telefón ako jeho sestra.

🔨 Odolnosť, ktorú myslím naozaj vážne
Môžeme deťom stokrát prízvukovať, aby si dávali pozor, ale realita je iná. Telefón v detských rukách jednoducho musí niečo vydržať. A37 5G model má špeciálne tvrdené sklo na displeji aj na chrbte a prežije aj stretnutie s kvapkami vody. Po týždňoch nosenia v detskom batohu bez puzdra nemá na sebe ani jeden škrabanec, čo je pre moju rodičovskú psychiku obrovská úľava.

🔋 Batéria ako pocit bezpečia pre mamu
Z pohľadu rodiča má prvý telefón jedinú hlavnú funkciu, a to aby som sa dieťaťu vždy dovolala. To, že si permanentne zabúda zapnúť zvonenie je druhá vec a musíme na tom popracovať :-D

V praxi to u nás vyzerá takto. Syn odíde ráno do školy a poobede príde domov s vyše 60 percentami baterky. Cestou si zahrá hru, napíše mi, pozrie si krátke videá a telefón to všetko zvládne bez toho, aby skolaboval. Nemusím vôbec tŕpnuť, že zostane niekde v meste s vybitým prístrojom. Poobede mu dá doma ešte zabrať, a buď si ho nabije večer, alebo až ráno pred školou. Nabíja sa veľmi rýchlo, takže ráno po zobudení, kým sa naje, oblečie, vychystá ho má čerstvo na 100% za chvíľku.

🎮 Krásny displej a hry bez sekania
Náš syn nie je žiadny vášnivý hráč. Možno by aj bol, keby sme mu ako rodičia neustále nestrážili čas pred obrazovkou. Aj to málo, čo si na telefóne zahrá, si však nevie vynachváliť a označuje to za skvelý herný zážitok. Telefón funguje plynulo, neseká, nezamŕza a reaguje okamžite. Navyše má krásne jasný a farebný displej, ktorý celý zážitok ešte umocňuje.

🤳 Foťák, ktorý rozumie detskému svetu
Tretiaci si neposielajú dlhé textové správy. Komunikujú hlavne vizuálne – fotia všetko okolo seba, od chrobákov v záhrade až po svoje lego výtvory. Práve preto je kvalitný foťák pre nich kľúčový. Tento má 50 Mpx a robí naozaj skvelé zábery, čo je pre dieťa pravdepodobne najatraktívnejšia funkcia telefónu. Aj pri večernom fotení v detskej izbe, pri tlmenom svetle, zostávajú fotky krásne farebné a ostré.

Super sú aj funkcie umelej inteligencie. Ak synovi do záberu vlezie nejaký neporiadok, jednoducho ho s funkciou Guma na objekty pomocou prsta z fotky vymaže a mobil si pozadie sám šikovne domyslí. To je super funkcia a jeho to hlavne veľmi baví.

🔍 Zvedavosť má novú podobu
Toto syn objavil úplne sám a odvtedy to používa každý deň. Keď ho vonku niečo zaujme, napríklad chrobák, auto, tričko na spolužiakovi, jednoducho podrží prst na displeji, danú vec na obrazovke zakrúžkuje a telefón mu okamžite povie, čo to je. Táto funkcia sa volá Circle to Search with Google. Pre zvedavé dieťa je to ako mať vreckovú encyklopédiu, ktorá ho učí objavovať svet bez zdĺhavého vypisovania do vyhľadávača. Priznám sa, túto funkciu som si rýchlo obľúbila aj ja. Nedávno na návšteve sa mi zapáčila jedna váza, stačilo ju len na displeji zakrúžkovať a hneď mi našlo internetové obchody, kde ju viem kúpiť.

📖 Pomocník na prvé domáce úlohy a cudzie jazyky
Okrem vyhľadávania podľa obrázkov ukrýva systém aj ďalšie funkcie, za spomenutie stojí asistent umelej inteligencie, ktorého máme vždy po ruke. Zapne sa jednoducho podržaním bočného tlačidla. A načo ho používa? Podrží bočné tlačidlo a preloží si neznáme slovíčko. Jedno stlačenie a vie nájsť fotku neznámeho živočícha, o ktorom sa učia na prvouke. Stlačím bočné tlačidlo, vložím fotku poznámok a AI agent pripraví otázky na preskúšanie z predmetu. Umelá inteligencia vie skvelo pomáhať aj deťom, samozrejme zmysluplne a s rozumom. A takto ju má stále po ruke. Je to naozaj praktické.

🏫 Spoločník na celú základnú školu
Výrobca sľubuje, že tento telefón bude dostávať dôležité aktualizácie systému celých šesť rokov. To znamená, že nekupujete hračku na jednu sezónu. Kupujete prístroj, ktorý s vaším dieťaťom bezpečne porastie a vydrží mu reálne dlho.
Tento mobil nie je žiadny kompromis. Je to inteligentný nástroj, ktorý vyzerá ako prémiový prístroj, vydrží drsnejšie detské zaobchádzanie a má všetko, čo mobil potrebuje. Ponúka spoľahlivú batériu, skvelý foťák a funkcie, ktoré dieťa s radosťou objavuje.
(16 fotiek)
  • Dizajn
  • Odolnosť
  • Výdrž batérie
  • Plynulý obraz
  • Foťák a šikovné funkcie
  • Životnosť
  • Umelá inteligencia
  • Nabíjací adaptér nie je súčasťou balenia, takže si ho treba dokúpiť zvlášť.
  • Telefón tiež rýchlo chytá odtlačky prstov, no pri používaní obalu je to len drobnosť.

Syn povedal: Mama, vsetko na nom ide hladko!

Sme so synom vo fáze hľadaní nového mobilu a chceme niečo, čo bude dosť rýchle na jeho hry a videá, lebo v škole majú vela projektov. Rýchly mobil teda viac než potrebuje, ale zároveň chceme taký, ktorý nezruinuje náš rodinný rozpočet.
Tešil sa na temto Samsung A37 a hneď po zapnutí nadšene komentoval obrazovku. Povedal mi, že všetko ide „hladko”, čo je zásluha vysokej obnovovacej frekvencie - to som si stihla zistit a dočítať sa :) . To znamená, že keď posúva prstom po displeji, obraz neseká a hry vyzerajú oveľa lepšie. Ja som zase ocenila, že na displej vidíme jasne aj vonku, keď ideme na výlet a svieti nám doň slnko. Farby sú krásne sýte.
Čo sa týka fotenia, lebo to je pre zmenu moja vášeň, vďaka 3 objektívom na zadnej strane som už prakticky neurobila nič také ako pokazený záber. Hlavný fotoaparát má zabudovanú stabilizáciu obrazu, takže aj keď syn fotí alebo točí v pohybe, fotky sú ostré a videá sa netrasú. Skúšali sme aj fotenie v noci, ale to sa nám moc nepodarilo. Chcelo by to asi viac prax a skúšania, nevadí. Široký záber je tiež skvelý.
Úplne najviac ho však bavia tie nové múdre funkcie. Syn mi ukázal aj takú vec, že ak uvidí na niekom napríklad mikinu alebo topánky, stačí to prstom na obrazovke zakrúžkovať a telefón mu hneď na internete vyhľadá, čo to je, či kde to kúpiť. Ja som to skúsila s mojimi okuliarmi. Odfotila som ich, zakrúžkovala a dala vyhlaďat. Aj keď tieto moje Hawkers neboli hneď prvé, pomedzi výsledkami boli! Ďalšia fajn funkcia je mazanie vecí z fotiek. Skúsila som to hneď doma v obývačke a fungovalo - odstránila som z fotky kvetináč na skrinke, akože, šmuhy vidieť, ale je to opäť o praxi a detaile. Gemini na bočnom tlačidlu je super vecička. Na jedno stlačenie je k dispozícii AI asistent. Syn ho používa na všetko, tak isto som skúšala aj ja. Dnešné deti totiž už veľmi negooglia, ale radia sa s AI. Takže mať asistenta po ruke na jedno stlačenie je super.
Z môjho mamičkovského pohľadu je najväčšou výhrou batéria a bezpečnosť. Mobil má veľkú batériu, ktorá synovi vydrží, navyše je odolný voči vode a prachu. A páči sa mi aj to, že je tenučký a vošiel sa mi do mini kabelky :)
(9 fotiek)
  • Displej je fakt krásne plynulý, nič sa neseká a hry aj videá vyzerajú oveľa lepšie. Syn si to všimol hneď po zapnutí.
  • Na obrazovku je dobre vidieť aj vonku na slnku a farby sú naozaj výrazné a živé.
  • Foťák milo prekvapil. Vďaka stabilizácii sú fotky aj videá ostré, aj keď sa fotia za pohybu. Navyše tie múdre funkcie ako vyhľadávanie podľa zakrúžkovania alebo mazania vecí z fotiek sú návykové.
  • Výdrž batérie je super a ako mama oceňujem aj odolnosť voči vode a prachu. Navyše je mobil tenký a ľahký, takže sa zmestí aj do malej kabelky.
  • Nočné fotenie nám zatiaľ veľmi nešlo, výsledky neboli také dobré ako cez deň.
  • Mazanie objektov z fotiek funguje, ale keď sa na to človek pozrie bližšie, občas sú vidieť drobné nedokonalosti ako šmuhy atď.
2 ľudia považujú za užitočné