nesvadbovo
20. jún 2022
2540 

Moje letné vychytávky z dm!

Poviem ako je, leto nie je práve moje obľúbené ročné obdobie. Zatiaľ čo jar milujem, jeseň si viem užiť a zima má pre mňa jedinečné čaro, leto iba znesiem, lebo veď nemám na výber. Aj preto mám svoje vychytávky, ktoré mi pomáhajú sa s ním jednoduchšie vyrovnať. A možno niečo využijete aj vy 🙂

Osviežujúci pleťový sprej

Tento osviežujúci sprej na tvár je mojou domácou „povinnou výbavou“. Mám ho v chladničke a po pobyte na slnku vie naozaj príjemne osviežiť. Okrem toho krásne vonia a pokožku zanecháva príjemne hydratovanú. Zvyknem si ho brať so sebou aj k vode, ale z chladničky je to jednoznačne o stupeň lepší zážitok.

Babylove tyčinka na opaľovanie

Toto je bez debaty najlepšia opaľovacia vychytávka pre decká. Aj pre dospelákov, ktorí sa ľahko spália. Samozrejme, treba myslieť na to, že ide o tyčinku na lokálne použitie na menšie plochy, ale tam funguje absolútne spoľahlivo. Ja som ako dieťa mala večne každé leto spálené celé líca z toho, ako som bola neustále vo vode a bežné natieranie nepomáhalo. Takže dievčatám dávam na tvár okrem bežného krému aj extra vrstvu ochrany pomocou tejto tyčinky. A keďže sú obe blondínky s veľmi svetlou pleťou, mám ju neustále pri sebe a pravidelne ich natieram. Výhodou je, že neprichádzate do kontaktu s krémom a nemusíte ho viac rozotierať, takže to zvládnete ľavou-zadnou prakticky kdekoľvek a za pár sekúnd. Baby ich majú aj v škôlke v skrinke, pretože toto je jediné, čím sú schopné sa aj samé natrieť bez toho, aby na seba dali na jednu šupu pol balenia ☺

Telový sprej s trblietkami

Už som to asi spomínala, ale moja pokožka sa veľmi ťažko opaľuje. Ak nadobudne mierne hnedastý odtieň (asi taký, čo bežný človek zvládne počas toho, ako čaká na autobus), je to úspech. Aj preto sa už dlho cielene neopaľujem, lebo reálne skončím skôr červená a s alergiou, ako hnedá.

Ak chcem ale pokožke predsa dopriať trochu letný vzhľad, siaham po tomto spreje s trblietkami. Príjemne vonia, pokožku hydratuje a zanechá na nej ľahké (ani zďaleka nie prehnané) trblietky, ktoré odrážajú svetlo a vytvárajú jemný dovolenkový vzhľad.

Telový krémový gél Beauty Expert s niacínamidom

Či už preferujete opaľovanie, kúpanie, prácu v záhrade či sladké ničnerobenie, pravdou je, že pokožka v lete dostáva skutočne celkom zabrať. Preto som si obľúbila túto novinku v sortimente, ktorá vďaka obsahu niacínamidu podporuje regeneráciu po vystavení UV žiareniu. Čo mne veľmi vyhovuje je, že nie je parfumovaný, takže po celom dni, kedy sa natieram voňavými krémami s SPF-kom, sa po sprche natriem krémom, ktorý nevonia nijako a pritom pokožke dodá všetko potrebné. V zime to mám naopak, ale v lete sú pre mňa neparfumované krémy voľbou číslo jeden.

Chladivý gél

Ďalšia vec, ktorú mám v chladničke počas celého leta, je tento chladivý gél. Je to skvelá prvá pomoc pri uštipnutí hmyzom a spálení slnkom. Stačí natrieť postihnuté miesto tenkou vrstvou a vďaka chladivému účinku sa vám jednoznačne uľaví. Rovnako pomáha aj pri malých popáleninách, ktoré sa ľahko pritrafia, napríklad na opekačke.

Roll-on okamžitá pomoc po uštipnutí hmyzom

Zatiaľ čo chladivý gél skladujem v chladničke, tento roll-on so mnou cestuje takmer všade. Ja totiž fungujem ako spoľahlivý repelent pre všetkých v okolí, lebo všetka lietajúca a lezúca háveď má vo mne veľké zaľúbenie. A keďže repelenty u mňa majú prakticky nulový účinok, pomáham si aspoň takto – postihnuté miesto potriem roll-onom, ktorý ho schladí a trochu pomôže aj proti svrbeniu.

Používať ho môžu už malé deti od 6 mesiacov, takže si myslím, že by mal byť súčasťou každej kabelky či ruksaku.

Sprej na rany, náplaste a "vodové" vlhčené obrúsky

Tieto veci zvyknem so sebou nosiť celoročne, lebo moje dievky nikdy nemajú k nehode ďaleko. Avšak v lete ich spotreba dosť stúpa – lebo holé nohy a ruky. Ak sa dá, vypláchnem ranu čistou vodou, ak nie, pomôžem si aspoň vlhčenými obrúskami. A neviem, ako u vás, ale u nás jednoznačne platí, čím veselšia náplasť, tým rýchlejšie prejde bolesť.

Toto sú moji obľúbenci, a aké vychytávky máte z #dm vy?

Super, dík, vyskúšam.

20. jún 2022

Medzi moje letné vychytávky tiež patrí Babylove tyčinka a Mivolis chladivý gél, no pridám sem môj tip na daľšiu vec a to tento sprchový gél po opaľovaní. Neviem prečo a čím to je, ale ja sa s ním v lete po teplom dni rada sprchujem, má pre mňa takú príjemnú vôňu.

20. jún 2022

@misinka0611 ja ho volám vôňa z grécka 😁😁😁😍, nosím ho na dovolenku a v lete po opaľovaní ho používame, už roky, vždy mi pod sprchou pripomenie dovolenku 😊😊😊

20. jún 2022

@elief Pre mňa je to letná vôňa, lebo raz som ho kúpila pred letom a od toho momentu si ho kupujem len v lete a vôbec nepoužívam len po opalovaní ako tam píšu 😁 Inokedy počas roka ho nepoužívam, len čisto v lete 😁 Ináč mám mániu so sprchovými, ze ak niekam idem/e tak vždy kupim nejaký nový, ktorý som ešte nepouzivala a tiež potom ak ho kúpim doma tak sa mi vynoria spomienky 😁

20. jún 2022

Uz je o.k.ten sprej? Myslim, ze minuly, ci predminuly rok stahovali dm vodu v spreji kvoli bakterialnej kontaminacii. Inak to bol moj oblubeny vyrobok na cesty

20. jún 2022

@oxiba ano, ja som ho kupila minule leto a v zime ich stahovali z trhu

20. jún 2022
nesvadbovo
autorAMBASÁDORKA

@oxiba beriem to tak, ze to, co je aktualne dostupne v sortimente je v poriadku 😉 dm-ka je dost prisna, co sa tyka internych kontrol a uplne transparentna 👍

21. jún 2022

Od veci teraz, ale som uplne stastna, ze nie som jedina "cudna" s tymi sprchacmi 😄 letne vone kupujem jedine v lete aby som mala spojenu vonu s letom a tiez tak, ze jeden sprchac na dovolenku a potom mi pripomina dovolenku 🤣🤣 a teraz k veci... super tipy. Ďakujem za článok, urcite nabehnem do Dmky.

22. jún 2022

Za mna ten sprej kokosovy nie, tvar som mala pocit, ze je lepkava, cize nie dobry pocit.

22. jún 2022

Ja si pamätám, že ťa osviežujúca vôňa mala problém a bola sťahovana z trhu, veľmi zaujímavo tesne po sezóne.... Takže celú sezónu sa predávala.

22. jún 2022

@maciatkolulu ale stahovala sa iba čistá voda v spreji, tie s vôňou sa predávali ďalej

22. jún 2022

Začni písať komentár...

Odošli