#eset #eset_parental_control
    Ak chcete mať istotu, že vaše deti nesurfujú na internete po stránkach s nevhodným obsahom alebo sa na mobile či tablete neustále iba hrajú, ESET má pre vás riešenie. Priateľskú rodičovskú aplikáciu ESET Parental Control: https://goo.gl/CvnzXI

    astarte123
    27. jan 2017    Čítané 22x

    Čo robilo moje dieťa?

    Funkcie rodičovskej aplikácie ESET Parental Control sme si predstavili v minulých článkoch. Ako však zistíme, že naše dieťa je vďaka webovému či aplikačnému ochrancovi naozaj v bezpečí? Pomôžu nám v tom pravidelné reporty. V týchto prehľadoch nájdete jasne a graficky zobrazené, ako deti svoje zariadenia využívali.

    V časti Reporty webového ochrancu nájdete zoznam návštev blokovaných, nevhodných a vhodných stránok. Prezriete si počet navštívení podľa kategórií, ale nájdetu aj podrobný zoznam konkrétnych stránok v rámci týchto kategórií. Ktorejkoľvek z týchto stránok či kategórií môžete zmeniť status z vhodnej na nevhodnú a naopak.

    Reporty Aplikačného ochrancu sú tiež rozdelené do troch častí. Môžete si prezrieť najčastejšie využívané aplikácie zoradené podľa doby používania. Zaujímať vás môže aj intenzita používania zariadenia. V prehľadnom harmonograme vidíte, ako dlho a v akých častiach dňa dieťa svoje zariadenie využívalo. Štatistiky hier a zábavy vám prinášajú prehľad využitia limitov na hry a zábavu. V grafe rozdelenom na jednotlivé dni vidíte, koľko času z povoleného limitu na hru dieťa využilo a ako často tento limit prekročilo. 

    ESET Parental Control vám zobrazuje aj varovania a upozornenia. Napríklad o tom, aké aplikácie si dieťa do zariadenia nainštalovalo. Tieto aplikácie môžete skontrolovať priamo vo svojom účte na my.eset.com a môžete tiež upraviť vhodnosť týchto aplikácií. 

    Aby ste z aplikácie vyťažili maximum a prispôsobili si ju pre svoje potreby, venujte pár minút nastaveniam aplikácie priamo v zariadení, v ktorom je nainštalovaná. Môžete tu napríklad nastaviť frekvenciu upozornení alebo aké požiadavky vám môžu deti posielať. Upozornenia môžete dostávať aj mailom, ak je to pre vás vyhovujúcejší spôsob komunikácie. 

    Spoznajte výhody rodičovskej aplikácie ESET Parental Contol aj na vlastnej koži. Základná verzia je k dispozícii zdarma. Prémiovú verziu nájdete aj vo výhodnom balíku ESET Family Security Pack

    astarte123
    17. jan 2017    Čítané 43x

    Rodičovské správy a poloha

    Šikovná rodičovská aplikácia ESET Parental Control vám ponúka množstvo funkcií, ktoré pomôžu rodičom stať sa partnerom ich detí pri objavovaní internetu. V predošlých článkoch sme si predstavili funkcie aplikačného a webového ochrancu. 

    Aplikácia ESET Parental Control je v základnej verzii dostupná zdarma. Ak však chcete vedieť, čo všetko vám prémiová verzia ponúka, môžete si ju nezáväzne vyskúšať na 30 dní zdarma. Funkcie, ktoré si dnes predstavíme sú práve súčasťou prémiovej verzie tejto aplikácie.

    Najväčší strach o svoje deti majú rodičia väčšinou vtedy, keď nie sú s nimi. Veď to poznáte, dieťa sa vyberie von s kamarátmi a vy niekedy ani netušíte, kde všade za ten čas bolo. Aj s týmto vám môže rodičovská aplikácia od ESET pomôcť. Funkcia zobrazenia polohy vám ukáže, kde sa nachádza zariadenie vášho dieťaťa. Táto funkcia môže pomôcť aj pri strate zariadenia.

    Ak chcete svojim deťom niečo odkázať alebo ich o niečo poprosiť, a nechcete aby pred vami uprednostili svoj telefón či tablet, pošlite im rodičovskú správu. Kým si správu neprečíta, nebude môcť používať svoje zariadenie. 

    Aj vďaka týmto funkciám môžete byť so svojimi deťmi vždy v kontakte. Prezrite si nastavenia aplikácie a vďaka prehľadnému usporiadaniu okruhov môžete aplikáciu prispôsobiť priamo na vaše potreby. Základná verzia aplikácie je dostupná zdarma, prémiové funkcie sú súčasťou aj výhodného balíka ESET Family Security Pack. Viac o aplikácii ESET Parental Control si môžete prečítať aj TU.

    astarte123
    10. jan 2017    Čítané 52x

    Aplikačný ochranca

    Pre naše deti chceme vždy to najlepšie a sme šťastní, keď im môžeme splniť ich sny. Deti častokrát túžia po výdobytkoch modernej doby, či už sú to smartfóny alebo tablety. Pokiaľ sa obávate, či sú tieto zariadenia pre deti vhodné, môže vám pomôcť šikovná aplikácia ESET Parental Control, s ktorou sa stanete partnerom vašich detí pri objavovaní internetu. 

    V tejto aplikácii nájdete množstvo užitočných funkcií, v predošlom článku sme si predstavili funkciu webového ochrancu a dnes to bude funkcia aplikačného ochrancu. 

    S funkciou aplikačného ochrancu sa môžete jednoducho rozhodnúť, ktoré aplikácie sú alebo nie sú vhodné pre vaše dieťa. V nastaveniach pravidiel vidíte zoznam všetkých aplikácii, ktoré sú v zariadení dieťaťa nainštalované. Ak chcete mať nastavovanie hotové za pár sekúnd môžete použiť aj odporúčané nastavenia pre dané vekové skupiny (menej ako 8 rokov, 8 - 11 rokov, 12 -14 rokov, 15 - 17 rokov a viac ako 18 rokov). 

    Nastavte deťom časové limity na hry a zábavu, napríklad v školský deň 1 hodinu a cez neškolský deň 2 hodiny. Tieto hodiny môžete dokonca nastaviť aj na konkrétnu časť dňa. Napríklad v pondelok od druhej do piatej, v stredu od piatej do siedmej a v sobotu od rána do večera. Ak sa chce vaše dieťa hrať mimo týchto stanovených hodín, môže vás požiadať o dovolenie. 

    V prehľadných reportoch si môžete pozrieť, ktoré aplikácie dieťa využívalo najčastejšie a koľko času ich využívaním strávilo. Reporty prinášajú aj grafický prehľad intenzity používania aplikácií počas dňa. Môžete si tiež pozrieť koľko zo stanoveného limitu na hry a zábavu vaše dieťa naozaj využíva. 

    Nainštalujte deťom užitočnú aplikáciu ESET Parental Control, ktorá vám pomôže nenásilnou formou dohliadať na to, čo deti so svojimi zariadeniami robia. 

    #eset #eset_parental_control
    So šikovnou rodičovskou aplikáciou ESET Parental Control sa stanete partnerom detí pri ich objavovaní internetu. Ak sa pri svojich potulkách dostanú na stránku, ktorá pre nich nie je vhodná, no napriek tomu sa im zdá, že by ju mali vidieť, môžu vás požiadať o dovolenie. A to priamo prostredníctvom aplikácie. Základná verzia aplikácie je dostupná úplne zdarma v obchode Google Play: https://goo.gl/CvnzXI

    #eset
    S rodičovskou aplikáciou #eset_parental_control môžete v rámci funkcie Webový ochranca schváliť dieťaťu aj návštevu stránok, ktoré sa nachádzajú v kategórii nevhodných. Stačí ak o to dieťa požiada. Túto stránku potom môžete pridať do výnimiek a dieťaťu tak bude stále prístupná. Základnú verziu aplikácie ESET Parental Control si môžete stiahnuť zdarma: https://goo.gl/CvnzXI

    #eset_parental_control
    Rodičovská aplikácia ESET Parental Control vám okrem iného ponúka aj funkciu Webového a Aplikačného ochrancu. Vďaka týmto funkciám sa môžete stať partnerom vašich detí pri objavovaní internetu. Viac o funkcii Webového ochrancu sa dočítate v článku: https://www.modrykonik.sk/blog/astarte123/article/webovy-ochranca-pz260u/
    Aplikácia ESET Parental Control je v základnej verzii dostupná zdarma, viac o aplikácii nájdete tu: https://goo.gl/CvnzXI

    astarte123
    3. jan 2017    Čítané 99x

    Webový ochranca

    Chcete mať dohľad nad aktivitou, ktorú vaše deti vykonávajú na internete hravou a nenásilnou formou? Môže vám v tom pomôcť šikovná aplikácia ESET Parental Control

    Poskytne vám rôzne funkcie, aby ste sa mohli stať partnerom vašich detí pri objavovaní internetu. Dnes si predstavíme funkciu Webového ochrancu. 

    Webový ochranca poskytuje možnosti nastaviť aké stránky dieťa môže alebo nemôže navštíviť. Aby ste mali nastavovanie hotové za pár sekúnd, môžete si zvoliť odporúčané nastavenia pre určitú vekovú kategóriu (do 12 rokov, 12 - 17 rokov, 18 a viac rokov).

    Stránky sú prehľadne rozdelené do kategórií a pre každú kategóriu osobitne môžete zvoliť, či ju dieťa smie alebo nesmie navštevovať. 

    Ak dieťa chce navštíviť stránku, ktorá sa nachádza v nepovolenej kategórii môže vás požiadať o dovolenie. Pokiaľ túto stránku schválite zobrazí sa vo vhodných webových stránkach vo výnimkách. Tu ju môžete opätovne zakázať. 

    Aké stránky vaše dieťa navštevovali si môžete pozrieť v reportoch. Štatistiky máte prehľadne rozdelené do troch kategorií - blokované webové stránky, návštevy nevhodných stránok a návštevy vhodných stránok. Návštevnosť stránok tu nájdete rozdelenú podľa kategórií a môžete si pozrieť aj konkrétne stránky. Pokiaľ si myslíte, že je nejaká z týchto stránok nevhodná, môžete ju zakázať a dieťa si ju v budúcnosti nezobrazí. 

    S vaším dieťaťom bude aplikácia komunikovať prostredníctvom milej postavičky. Všetky zákazy a povolenia má zrozumiteľne vysvetlené. Poskytuje jednoduché intuitívne ovládanie, ktoré deti zvládnu bez problémov. 

    Aplikáciu ESET Parental Control pre Android si stiahnete v obchode GooglePlay, základná verzia je dostupná zdarma a prémiové funkcie sú spoplatnené. 

    19. december - Čas odovzdať 3 POWERBANKY od #o2 🙂 No chýba nám ešte jedna diskusia. Preto otázka na dnes :

    Maminky/ ockovia máte v mobile funkciu OVERENIE LOKÁCIE "Vášho dieťaťa" ? V ktorých situáciách by sa Vám hodila najviac? 👍😎

    Za každú odpoveď srdiečka a pre jedného večer aj spomínaná powerbanka 😉

    ps. Takúto funkciu ponúka napr. #eset_parental_control . A appku je možné vyskúšať 30dní ZADARMO 😉

    https://www.o2.sk/internet/ochrana-deti-na-inte...

    #eset #dni_s_eset #eset_parental_control
    ♥♥♥
    Šikovnou rodičovskou aplikáciou ESET Parental Control sprevádza deti aj rodičov tento milý kamarát. Napíšte mi do komentára, aké meno by ste mu vymysleli a ja vám pošlem 3 srdiečka. Viac o aplikácii ESET Parental Control pre Android sa dozviete tu: https://goo.gl/nekKV4

    #eset #dni_s_eset #eset_parental_control
    Moderná doba prináša moderné technológie. Moderné technológie prinášajú moderné obavy. Prestaňte sa báť s rodičovskou aplikáciou od ESET - ESET Parental Control pre Android. Viac info na: https://goo.gl/nekKV4

    eva_eset
    22. nov 2016    Čítané 39x

    Priateľská rodičovská aplikácia

    Deti  sa s počítačmi a mobilnými zariadeniami kamarátia od malička a aj na základnej škole sa pre nich internet stáva neoddeliteľnou súčasťou školského života. Je najmä na nás, na rodičoch, aby sme dohliadli na to, čomu sa deti po potulkách internetom venujú. Nemusíme na to však byť úplne sami. ESET má pre nás skvelú pomôcku - aplikáciu ESET Parental Control pre Android. V dnešnom článku si povieme aké možnosti nám ponúka.

    Toto áno, toto nie

    Vďaka aplikačnému a webovému ochrancovi môžete nastaviť, ktoré stránky môže dieťa navštevovať. Pomôžu k tomu vekové filtre a kategorizácia stránok. Zvolené stránky môžete zablokovať aj jednotlivo. Na nevhodný obsah upozorní prívetivá postavička, ktorá deti sprevádza počas ich celého pobytu na internete.

    Deti sa chcú hrať

    Nastavte deťom časový plán hier. Môžete im určiť kedy a koľko času smú stráviť hraním hier. Ak sa chcú hrať dlhšie môžu vás o to požiadať priamo cez aplikáciu ESET Parental Control. Časový plán môžete prispôsobiť aj režimu počas školských dní.

    Niečo navyše

    Aplikácia vytvára rodičom aj reporty, ktoré sumarizujú ako deti používali svoje mobilné zariadenia a akým online aktivitám sa venovali.

    V prémium verzii máte taktiež možnosť skontrolovať polohu dieťaťa. Zobrazia sa vám všetky zariadenia dieťaťa, ktoré sú pripojené na internet.

    Ak chcete dieťa na niečo upozorniť, alebo ho len tak pozdraviť napíšte mu rodičovskú správu. Kým si dieťa správu neprečíta, nemôže pokračovať v používaní zariadenia.

    Pre ľudí z ESET je dôležité, aby používanie rodičovskej kontroly nenarušilo vzťah medzi rodičmi a deťmi. Preto dieťa vždy vie, do akej miery je sledované a koľko času na hranie mu ostáva. Na rodičoch ostáva už len vysvetliť, prečo je pre dieťa takáto ochrana potrebná.

    Ak si myslíte, že Vaše dieťa nie je dosť veľké na to, aby mohlo používať všetky aplikácie a navštevovať všetky webové stránky, alebo že trávi "na mobile" príliš veľa času ESET Parental Control je pre Vás tým najvhodnejším riešením.

    Ako chránite Vaše na internete vy? Využívate rodičovské aplikácie?

    #eset #dni_s_eset #eset_parental_control
    Srdiečková anketa ♥ Na internete najčastejšie deti pozerajú rozprávky. Platí to aj pre vaše ratolesti? Aká je ich najobľúbenejšia rozprávka?
    Aby ste mali čas, ktorý deti trávia online pod kontrolou, stiahnite si rodičovskú aplikáciu od ESET - ESET Parental Control: https://goo.gl/nekKV4 , ktorá vám pomôže stať sa partnerom vašich detí pri objavovaní internetu.

    astarte123
    1. nov 2016    Čítané 47x

    Deti a internetová závislosť

    V dnešnej digitálnej dobe už dávno nestačí naučiť deti iba jednoduché pravidlo bezpečnosti - nerozprávaj sa s cudzími ľuďmi. Musíme im vysvetliť na čo nekliklať, čo nezdieľať a aké informácie nezverejňovať.

    Ak chceme naše deti ochrániť pred nástrahami internetu, riešením určite nie je odpojiť ich. Zostať offline pri ich školských povinnostiach je častokrát nereálne. Je však čas, ktorý trávia deti na internete ešte "v poriadku"? Podľa prieskumov trávia slovenské deti online priemerne 4,5 hodiny denne. Z toho asi 1,5 trávia plnením školských povinností.

    Tak ako v minulosti trávili pred televízorom ľudia väčšinu svojho voľného času, sú dnes lákavé mobilné zariadenia. Nepovažujte čas strávený na internete za jediný ukazovateľ duševnej poruchy.

    Zbystrite pozornosť ak:

    - vaše dieťa podriaďuje všetko svoje konanie uspokojeniu potreby byť na internete

    - nerešpektuje pravidlá a rodinné rituály

    - zmenšuje priestor na školské povinnosti

    - izoluje sa

    - zmenil sa jeho psychický stav

    - môže trpieť bolesťami hlavy, psychickou únavou, depresiami, častými zmenami nálad

    Ako ďalšie závislosti, aj tá od internetu je choroba, ktorú treba liečiť. Ak sa už u dieťaťa vyvinie závislosť od internetu je dôležité riešiť ju s odborníkom.

    Prevenciou od vytvorenia závislosti je bezpečné a harmonické rodinné prostredie. S deťmi sa rozprávajte, trávte s nimi čas a zaujímajte sa o to, čo robia. Je veľké plus, ak sa aj vy nevyhovárate na vek a snažíte sa mať prehľad o nových technológiách, tak totiž budete svetu mladých lepšie rozumieť. Nezabudnite tiež na to, že ste pre svoje deti príkladom. Ak je počítač a smartfón vašou neoddeliteľnou súčasťou, aj vaše deti toto správanie ovplyvní.

    Mnoho rodičov má síce prehľad o tom, koľko času strávia ich ratolesti na internete avšak o tom, aké stránky navštevujú vo väčšine prípadov ani len netušia. S tým vám môže pomôcť rodičovská aplikácia, napríklad tá od ESET - ESET Parental Control. Zistíte čo vaše dieťa na internete zaujíma a môžete mu vytvoriť aj harmonogram hrania online hier a surfovania po internetových stránkach. 

    O čom všetkom v internetovej bezpečnosti by ste sa mali s deťmi porozprávať Vám poradí ESET. Sledujte môj blog a pod hashtagom #rady_detom sa dozviete, na čo je potrebné deti upozorniť.

    Vysvetlili ste deťom, ako sa správať na internete alebo to nechávate napríklad na učiteľov v škole? Myslíte si, že na vyučovaní sa deti dozvedia dostatok potrebných informácií o internetovej bezpečnosti?

    #eset #deti_a_internet #eset_parental_control
    Deti väčšinou ovládajú digitálne technológie lepšie ako ich rodičia. Na nás rodičoch však je, aby sme ich poučili o nástrahách internetu. Na mojom blogu vám pod označením #rady_detom prinesiem dôležité rady, o ktorých by ste sa mali s ratolesťami porozprávať. S bezpečnosťou detí na internete vám pomôže aj rodičovská aplikácia od ESET - ESET Parental Control: https://goo.gl/CvnzXI 😉

    #eset #eset_parental_control
    Reklamy v televízii a tovar v obchodoch nám pripomínajú, že sa pomaly zvianocieva. Písali ste už so svojimi deťmi list ježiškovi? Ak nie, jeden vám v prílohe ponúkam ❄. Priznajte sa, koľko smartfónov a tabletov bude pod vašimi stromčekmi?
    Aby ste mali pod dozorom aj bezpečnosť detí na internete ESET Vám ponúka super aplikáciu ESET Parental Control: https://goo.gl/CvnzXI

    #eset #eset_parental_control
    Viete, že október je mesiac kybernetickej bezpečnosti? Ako chránite seba a svojich blízkych v kyberpriestore?
    Aby ste ochránili svoje deti počas potuliek po internete ESET Vám ponúka skvelého pomocníka - ESET Parental Control, ktorý si môžete ZDARMA stiahnuť tu: https://www.eset.com/sk/domacnosti/produkty/and...

    Ak ste zákazníkom #o2 neváhajte a využite možnosť aktivovať si #eset_parental_control len za 2€ mesačne. Všetky informácie pre zákazníkov O2 nájdete tu: https://www.o2.sk/internet/eset-parental-control
    Ak chcete zistiť, čo všetko vám rodičovská aplikácia od #eset ponúka prečítajte si článok: https://www.modrykonik.sk/blog/astarte123/article/skola-vola-yir0r0/

    #eset #eset_parental_control
    Rodičia sa o svoje deti obávajú neustále a dnešná moderná doba prináša aj moderné obavy. Až 80% rodičov sa obáva, že ich deti si prezerajú nevhodné webové stránky, 61% rodičov si myslí, že deti trávia na mobile príliš veľa času a 59% rodičov má strach z toho, že sa ich deti stanú obeťami kyberšikany. ESET Vám môže pomôcť, aby ste si užívali technológie bezpečnejšie s rodičovskou aplikáciou pre Android ESET Parental Control. Viac v článku:
    https://www.modrykonik.sk/blog/astarte123/article/skola-vola-yir0r0/

    astarte123
    8. sep 2016    Čítané 108x

    Škola volá

    Už je to tu opäť, našim drobcom sa začína nový školský rok. Deti  sa s počítačmi a mobilnými zariadeniami kamarátia od malička a aj na základnej škole sa pre nich internet stáva neoddeliteľnou súčasťou školského života.

    Je najmä na nás, na rodičoch, aby sme dohliadli na to, čomu sa deti po potulkách internetom venujú. Nemusíme na to však byť úplne sami. ESET má pre nás skvelú pomôcku - aplikáciu ESET Parental Control pre Android. V dnešnom článku si povieme aké možnosti nám ponúka.

    Toto áno, toto nie

    Vďaka aplikačnému a webovému ochrancovi môžete nastaviť, ktoré stránky môže dieťa navštevovať. Pomôžu k tomu vekové filtre a kategorizácia stránok. Zvolené stránky môžete zablokovať aj jednotlivo. Na nevhodný obsah upozorní prívetivá postavička, ktorá deti sprevádza počas ich celého pobytu na internete.

    Deti sa chcú hrať

    Nastavte deťom časový plán hier. Môžete im určiť kedy a koľko času smú stráviť hraním hier. Ak sa chcú hrať dlhšie môžu vás o to požiadať priamo cez aplikáciu ESET Parental Control. Časový plán môžete prispôsobiť aj režimu počas školských dní.

    Niečo navyše

    Aplikácia vytvára rodičom aj reporty, ktoré sumarizujú ako deti používali svoje mobilné zariadenia a akým online aktivitám sa venovali.

    V prémium verzii máte taktiež možnosť skontrolovať polohu dieťaťa. Zobrazia sa vám všetky zariadenia dieťaťa, ktoré sú pripojené na internet.

    Ak chcete dieťa na niečo upozorniť, alebo ho len tak pozdraviť napíšte mu rodičovskú správu. Kým si dieťa správu neprečíta, nemôže pokračovať v používaní zariadenia.

    Pre ľudí z ESET je dôležité, aby používanie rodičovskej kontroly nenarušilo vzťah medzi rodičmi a deťmi. Preto dieťa vždy vie, do akej miery je sledované a koľko času na hranie mu ostáva. Na rodičoch ostáva už len vysvetliť, prečo je pre dieťa takáto ochrana potrebná.

    Ak si myslíte, že Vaše dieťa nie je dosť veľké na to, aby mohlo používať všetky aplikácie a navštevovať všetky webové stránky, alebo že trávi "na mobile" príliš veľa času ESET Parental Control je pre Vás tým najvhodnejším riešením.

    Ako chránite Vaše na internete vy? Využívate rodičovské aplikácie?

    #o2_tip : Má tvoje dieťa mobil? Ochráň ho v tomto online svete. 😉 Napr. Táto aplikácia blokuje nevhodné stránky a aplikácie na smartfónoch a tabletoch.

    Umožní nastaviť voľnejší režim ochrany, čas strávený hrami alebo zistiť polohu vášho dieťata.

    Vyhody: 2 Eur mesacny poplatok, platba len za obdobie vyuzivania a bez viazanosti

    A ako ďalší bonus , skvelá možnosť : Jedna rodina = jedna licencia 😉

    #eset_parental_control #o2_edicia
    www.o2.sk/parental-control

    Viac tento týždeň v skupine #o2 . Pozývam Ťa 😉
    https://i.modrykonik.sk/O2_skupina