terka224
    9. máj 2022    Čítané 145x

    Testovali sme produkty Curaprox

    V prvom rade sa chcem poďakovať, že sme boli vybraní do testovania produktov značky Curaprox. Veľmi sme sa balíčku potešili. V balíčku bol cumlík a hryzadlo. 

    Cumlík Curaprox Breathe Easy 

    V tejto recenzii sa budem viac orientovať na cumlík, pretože produkty, ktoré sme obdržali boli pre nášho Filipka, ktorý má 2 mesiace a teda hryzadlo ešte v ručičke udržať nevie. Cumlík som vystrerilizovala a dala ho malému. Musím priznať, že prvý kontakt s týmto cumlikom nebol podľa mojich očakávaní. Prvý deň ho malý nechcel, pretože tento cumlik má iný tvar ako bol malý zvyknutý (Avent). Ale na druhý pokus som bola milo prekvapená. Bez problémov ho prijal a teraz môžem povedať, že patrí medzi jeho obľúbené. 

    Výhodou tohoto cumlika je, že má plochý tvar a časť cumlika, ktorá sa dotýka pier dieťatka je silikónová, čím pripomína prsník. Cumlík obsahuje aj krabičku, ktorá sa dá použiť aj na strerilizaciu cumlika. 

    Tento cumlik určite všetkým odporúčam a oplatí sa do neho investovať. 

    Hryzadlo Curaprox baby 

    Ako som už vyššie spomenula, hryzadlo sme ešte nevyužili, ale som presvedčená, že bude takisto naše obľúbené. Páči sa mi na ňom mini kefka, ktorá pomôže podráždeným ďasienkam. Takisto hryzadlo má super tvar, ktorý je vhodný pre malé bábätkovské ručičky. 

    #test_curaprox_baby #recenzia #recenzia_curaprox_baby

    mamavlasta
    7. máj 2022    Čítané 96x

    Prečo si vybrať práve produkty značky Curaprox

    Ahojte,

    bola som zapojená do testovania produktov značky Curaprox. Sama som neverila, že si vyberú práve nás. Práve v tomto období sme zápasili s prerezávaním zúbkov. Určite to poznáte: plač, sliny a zas plač. Malý si pchal do úst všetko, vrátane mojej ruky. Mali sme len jeden cumeľ a ostatné neúspešné pokusy na výmenu cumlíka. Malý si zvykol na jeden a proste sa ho nechcel vzdať. V okolí cumlíka sa mu tvoril taký biely povlak a ani samotný cumlík už nebol ani estetický. Skúšali sme aj hryzadielka, ale niektoré boli ťažké a nevedel ich ani zdvihnúť, iné sa mu nezmestili do úst. A tak len zo zvedavosti som sa rozhodla, že sa zapojím do testovania značky Curaprox. Obdržali sme balík s cumlíkom a hryzadielkom. Cumlík ma upútal hlavne z hľadiska dizajnu. Bol veľmi pekne prepracovaný, vnútri mal trblietky a v strede úchyt. Najprv ho Jakubko využíval len na hranie a starý cumlík musel byť vždy po ruke. No zapáčilo sa mu, že si nový cumlík vie ľahko vkladať a vyťahovať z úst, a tak sa s ním rád hrával. Cumlík nerobil škaredé biele fľaky okolo úst ani mapy zo slín. Plus plochá špička cumlíka zaručovala dostatok miesta pre jazyk. A dôležité je, že neovplyvňuje dojčenie. Neskôr sa stal našou neoddeliteľnou súčasťou. A teraz niečo o hryzadielku. Hryzadielko bolo náš top od začiatku, dokonca sme si zakúpili ešte jedno. Veľké plus hryzadielka sú gumené štetinky, ktoré pripravujú malého na budúce čistenie zúbkov. Hryzadielko je veľmi ľahké, zmestí sa do úst. Jakubka upútali aj farby hryzadielka a hrkalka zabudovaná v hryzadielku. Hryzadielko nám veľmi pomáha pri prerezávaní zúbkov. Takto mám aj viac času na domácnosť a štúdium. Jakubkovi dám hryzadielko a on sa s ním pekne pohrá. Možno Vás odradí cena, ale radšej kúpiť jedno kvalitné hryzadielko a cumlík ako sto, ktoré možno ani nevyužijete. Ja produkty Curaprox odporúčam.

    Pozrite si ďalšie hodnotenia:

    #test_curaprox_baby #recenzia #recenzia_curaprox_baby

    konik_testuje
    5. máj 2022    Čítané 866x

    Viete, kedy začať so starostlivosťou o detské zúbky? Nepodceňte ju!

    Ach, tie zuby… Zuby vedia spôsobiť nepríjemnosti v každom veku. Začína to už ich prerezávaním, ktoré vie potrápiť nielen detičky, ale aj nás, rodičov. Aby nás však netrápili celý život, je správna starostlivosť nesmierne dôležitá. A tá začína ešte skôr, ako ten prvý zúbok vykukne… Aj u nás v redakcii dbáme o starostlivosť o zúbky našich ratolestí. Preto sa tešíme z možnosti otestovať cumlík a hryzadielko CURAPROX BABY, ktoré podporujú prirodzený vývoj dieťatka. Pretože presne toto sú produkty, ktoré vedia uľahčiť materstvo. 

    Cumlík - dobrý sluha, zlý pán? 

    Cumlík. Niektorými zatracovaný, inými uznávaný. Mnohí by ho svojmu bábätku nikdy nedali, iní si bez neho nevedia predstaviť ani deň. Ak dokáže cumlík vaše dieťatko upokojiť, netreba si z toho robiť ťažkú hlavu a ten pocit upokojenia mu bez výčitiek dopriať. Aj tu predsa platí to, že každé dieťatko je iné.  

    U nás to nebolo inak. Staršia dcérka nebola cumlíková a aj keď sme jej ho ponúkli, dala jasne najavo, že si ho môžeme nechať. Mladší synček je presný opak a cumlík veru neodmietne. Obzvlášť v období rastu zúbkov je pre nás cumlík malým záchrancom nepokojných chvíľ. 

    A prečo vlastne zvykne byť cumlík taký zatracovaný? Na jednej strane kvôli tomu, že môže spôsobiť problémy s dojčením. Na druhej strane preto, že môže negatívne vplývať na vývoj zubov a čeľuste. Aj tu však nastupuje na scénu jedno veľké ALE. V prvom prípade platí, že cumlík dieťatku ponúkneme až vtedy, keď je dokonale zvládnutá technika správneho prisatia. Ak by som spozorovala, že sa dojčenie kazí, používanie cumlíka by som obmedzila alebo odstránila. U nás však negatívny vplyv na dojčenie cumlík nemal, a preto nám slúži doteraz. 

    V druhom prípade, a to strachu z nesprávneho vývinu zubov a čeľuste, je potrebné dbať o to, aby sme zvolili správny tvar cumlíka. Ten nevyberajte podľa dizajnu, ale podľa tvaru. Priznávam, že aj ja som mala kúpené dizajnové cumlíky. Veď boli krásne! A niektoré z nich dokonca tvarom pripomínali tie z nášho detstva, tak predsa nemôžu byť nevhodné. Ale omyl! Hneď, ako som sa začala zaujímať o používanie cumlíka, leteli nemilosrdne do koša. Náš Miško dostal cumlík vhodného tvaru a spokojní sme boli obaja. 

    Správny cumlík by mal podporovať prirodzený vývin zúbkov, podnebia, čeľuste a nespôsobovať anomálie ako deformáciu čeľuste či nesprávny zhryz. Vždy voľte ortodontické cumlíky, ktoré spomínané požiadavky spĺňajú. K takým patrí aj cumlík CURAPROX BABY44. Vďaka jeho tenkému a flexibilnému tvaru budú rásť zúbky správne, jazyk bude vhodne položený a ústočká sa budú môcť správne zavrieť. 

    Tento cumlík zaujme aj svojím tvarom, ktorý zaisťuje optimálne dýchanie, ako aj správne prúdenie vzduchu a schnutie slín. Nemusíte sa tak báť podráždenia pokožky v okolí úst. Silikónová membrána navyše pripomína skutočný prsník a pohybuje sa spolu s ústami dieťatka. Tým je podporené prirodzené prehĺtanie. Náš malý tester súhlasí so všetkým, čo tu bolo spomenuté. A potvrdzuje to spokojným cmúľaním cumlíka. 🙂 

    Ak sa teda rozhodnete siahnuť po cumlíku, nemusíte mať výčitky. Používanie cumlíka je navyše prevenciou pred SIDS - syndrómom náhleho úmrtia dojčaťa. Je však dobré poznať všetky riziká spojené s jeho používaním a siahnuť po ortodontickom tvare. Ak nebudete dávať cumlík dieťom 24 hodín 7 dní v týždni a používať ho ako riešenie na všetky ich potreby, môže vám byť veľkým pomocníkom. Používajte ho skrátka s rozumom a maximálne do 2 rokov dieťatka. Koniec koncov, stále je lepšie používanie cumlíka ako cmúľanie palca. ;) 

    Hryzadielko pre Miška “Hryzka”

    Aj vy ste sa tak tešili z prvého zúbka? Tento míľnik je veľkou udalosťou, ktorá je však neraz sprevádzaná nepríjemnosťami a bolesťou. Každá mamička mi dá za pravdu, že nie je nič horšie ako pocit bezmocnosti, ak sa dieťatko trápi a my mu nevieme pomôcť. Vtedy by sme spravili prvé aj posledné, len aby sme mu uľavili.

    Každé dieťatko prežíva prerezávanie zúbkov inak. U niektorých ani nevieme, že sa zub prerezáva. U iných si odtrpíme každý jeden zúbok. Samozrejme, my patríme do tej druhej skupiny. :D Nepríjemnosti ako opuchnuté ďasienka, nepokoj či podráždenosť vtedy nie sú ničím nezvyčajným a inak vysmiaty Miško “Hryzko” sa mení na nešťastného zemepána. Aby bolo toto “zúbkovanie” príjemnejšie, bez hryzadielka sa nepohneme ani na krok. To od CURAPROX prešlo naším testom a jedno kupujeme určite aj do zásoby. Viete, keby náhodou to naše aktuálne vzalo nohy na plecia a niekde sa zapatrošilo. ;)

    Rodičia majú zdravie detských zúbkov vo svojich rukách. A správnou starostlivosťou ho vedia do veľkej miery ovplyvniť. Starostlivosť však začína ešte skôr, ako sa zúbky prerežú. Je dôležité ďasienka na zuby pripraviť. Vďaka štruktúre hryzadielka CURAPROX BABY25 sa ďasienka prekrvia a zúbok tak vykukne von ľahšie a menej bolestivo. Ten náš malý tiger, na ktorého sa Miško počas prerezávania zubov mení, si ho veľmi obľúbil a iniciatívne siahne z jeho hryzadlového arzenálu práve po tomto hryzadielku. Ani sa mu nečudujem - má krásne farby, je ľahučké a okrem štruktúry rôznych povrchov a kefky má v sebe aj malé guľôčky, ktoré príjemne, nie veľmi hlasno, hrkajú. Hryzadlo teda nielen zmierňuje bolesť a nepohodu, ale stimuluje zmysly dieťatka, podporuje jeho vývoj, zvedavosť a rozvíja senzomotorické schopnosti. Masážna kefka je skvelou predprípravou na čistenie zúbkov. Tie by sme mali čistiť hneď od prvého zúbka. Preto je dôležité vytvárať návyk čo najskôr - a hravá forma v podobe tohto hryzadielka je ideálna. Navyše má hryzadielko CURAPROX BABY tvar ako stvorený pre malé detské rúčky. Padol do ruky aj našej malej kamarátke, ktorá práve začína s úchopom a veľa vecí ešte v ručičke neudrží. 

    Nie je cumeľ ako cumeľ a hryzadlo ako hryzadlo

    Testovanie detských produktov CURAPROX nám do života prinieslo nových pomocníkov, ktorých sa už tak ľahko nevzdáme. Ako cumlík, tak aj hryzadlo, prešli záťažovým testom nášho malého testera a mňa, ako kontrolóra kvality, presvedčili o svojich kvalitách. Značka CURAPROX je jednou z mála značiek, ktorá má už roky čestné miesto v našej domácnosti a sme radi, že sme si naše stálice rozšírili o nové kúsky. Ak ešte váhate, či siahnuť po cumlíku či hryzadielku, pridávam na záver také malé zhrnutie našich plusov a mínusov.

    Cumlík CURAPROX BABY:

    ➕ ortodontický tvar, 

    ➕ biofunkcionalita 

    ➕ podporuje prirodzený vývin,

    ➕ jemné farby,

    ➕ silikónová membrána evokujúca prsník,

    ➕ tvar predchádza podráždeniu pokožky,

    ➕ neškodný a nezávadný materiál bez toxínov.

    ➖ vyššia cena, 

    ➖ nepasuje na všetky retiazky na cumlík,

    ➖ uvítala by som viac farebných prevedení.

    Hryzadlo CURAPROX BABY:

    ➕ uľavuje od bolesti a pripravuje ďasienka na rast zubov, 

    ➕ dizajn a farebné prevedenie, 

    ➕ tvar vhodný pre detské rúčky, 

    ➕ rôzne štruktúry a povrchy, 

    ➕ tréningová kefka, 

    ➕ hrkálka podporujúca rozvoj senzorických a motorických schopností.

    len_nig
    2. máj 2022    Čítané 339x

    Testovanie CURAPROX BABY

    Keď nás vybrali do testovania výrobkov Curaprox Baby, veľmi som sa potešila, pretože mám 4-mesačného syna Arturka a produkty od Curaprox som evidovala už dlhšie. Nevedela som sa dočkať, kedy príde balíček a pustíme sa do toho. 😊 

    Najskôr som produkty, samozrejme, vysterilizovala. Čo som hneď ocenila, bol sterilizačný obal k cumlíku, vďaka čomu to bolo fakt rýchle a jednoduché. 

    Úprimne, bála som sa, či vôbec môj syn cumlík prijme, pretože má svoju jednu obľúbenú značku, ktorú má od narodenia, a keď som dávnejšie skúšala dávať inú značku vypľúval ich. Na moje prekvapenie však cumlík Curaprox prijal v podstate ihneď a spokojne si dudloval. 😊 Čo naozaj oceňujem je, že cumlík podporuje prirodzený vývoj chrupu a tvar cumlíka pripomína tvar skutočného prsníka, takže bábätko výborne upokojí. Jediné, čo by som vedela vytknúť, je nie práve najkrajší dizajn, avšak to nie je najdôležitejší aspekt pri výbere dudlíka pre dieťa.

    S hryzadielkom a hrkálkou v jednom som mala skúsenosť už aj predtým. Je to synova najobľúbenejšia hračka. Je veľmi lahučké, super padne do ruky, bábätko sa naozaj rýchlo samé naučí uchopiť ho a veľmi rýchlo aj zistí, že patrí do pusinky. 😁

    Je to veľmi vhodná hračka, vydáva príjemný, jemný zvuk, takže dieťatko záujme okamžite. Plusom je tiež kefka na konci, čo je super pre deti, ktorým idú zúbky. Tu naozaj nie je čo vytknúť.

    Zhrnula by som to tak, že výrobky pre deti od Curaprox môžme len odporúčať všetkým. Syn bol veľmi spokojný. 😊 

    #test_curaprox_baby #recenzia #recenzia_curaprox_baby

    konik_testuje
    4. apr 2022    Čítané 2804x

    Skúsenosti s cumlíkom a hryzadielkom CURAPROX BABY

    Správna starostlivosť o detský chrup začína ešte skôr ako sa prereže prvý zúbok. Možno si poviete, že trošku preháňame, no už výberom správneho cumlíka dávate svojmu dieťatku dobrý základ na to, aby si dokázalo udržať úsmev po zvyšok svojho života. Po prerezaní prvého zúbka je dôležité   dieťatku ukázať, že starostlivosť o zuby môže byť zábavou. Ak sa chcete s nami vydať cestou zodpovednej starostlivosti o detský chrup, prihláste sa do testovania, ktoré sme si pre vás s CURAPROX pripravili.

    Čo budeteme testovať

    Detské produkty Curaprox fungujú v súlade s prirodzeným vývinom vášho dieťatka, namiesto toho, aby ho narúšali. Všetky detské výrobky CURAPROX sú biofunkčné – navrhnuté tak, aby podporovali prirodzený vývoj detí.

    Cumlík CURAPROX BABY44 podporuje, na rozdiel od mnohých iných produktov na trhu, prirodzený vývin zubov, podnebia a čeľuste, a prirodzené procesy. Je bez toxínov a úplne neškodný pre vašich najmenších. Výhody tohto cumlíka sú, že pri jeho používaní nehrozia negatívne vedľajšie efekty, ako rôzne nerovnosti či posuny zubov. Dáva tiež veľkú šancu, že sa dieťa v budúcnosti vyhne potrebe zubného strojčeka. Cumlík zabezpečuje optimálne dýchanie nosom, čo je prospešné pre koncentráciu a pokojný spánok.

    Hryzadielko CURAPROX BABY25 s prípravnou zubnou kefkou a hrkálkou zmierňuje nepohodu počas prerezávania zúbkov aj bez použitia analgetík. Okrem toho jeho dotykové, optické a akustické stimulačné vlastnosti podporujú rozvoj prirodzenej zvedavosti dieťaťa už od druhého mesiaca. Masážna a prípravná zubná kefka pripravuje bábätká na nadväzujúcu zubnú kefku Curaprox Baby. 

    Koho hľadáme

    Na toto testovanie hľadáme mamičky a ich detičky vo veku do pol roka. Mamičky, ktoré sa zaujímajú o správny vývin chrupu svojich ratolestí a chcú im dopriať to najlepšie. Mamička, ktorú vyberieme, by mala byť komunikatívna, kreatívna a ochotná sa podeliť s ostatnými na Modrom koníku o priebeh testovania.

    Ako sa zapojiť

    Ak by si sa so svojim dieťatkom rada do testovania zapojila, stačí, ak nám do komentára pod tento článok napíšeš, či tvoje dieťatko používa cumlík a podľa čoho si sa pri jeho výbere rozhodovala. Pokojne pridaj fotografiu svojho malého pokladu. Čas na pridanie komentára máš do 11.4.2022. Následne vyberieme 23 z vás a oslovíme ich internou poštou.

    Tešíme sa na vaše komentáre!