marikaheidi
    14. dec 2021    Čítané 191x

    "Pssst"....o tom sa nehovorí

    Ako mama na tretiu a budúci rok už so štyrmi krížikmi na chrbte cítim, že moje telo už nie je to, čo bolo „za mládí".

    Po troch tehotenstvách a troch cisárskych rezoch sa moja stresová inkontinencia stále zhoršovala. No správnym cvičením a spevňovaním svalov panvového dňa sa mi to zlepšuje.

    PSSST! ... O tom sa predsa nevorí! Nie, nie je to tabu, dnes je moderná doba a hovoriť sa o „tom" musí. Čísla, ktoré nám popisujú ľudí trpiacich inkontinenciou na Slovensku, sú priam alarmujúce. Našťastie, sú diskrétne možnosti, ako ich zmierniť. Okrem cvičení a operatívnej možnosti, sú tu aj inkontinečné vložky DEPEND Comfort - protect 4 v 1, ktoré som na vlastnej koži vyskúšala. ♥️

    A aké sú? Sú diskrétne, trošku hrubšie, zabalené jednotlivo vo vrecúšku a príjemne voňajú. Mňa veľmi prekvapili a dokonca splnili moje očakávanie.

    Jediné negatívum dávam, že mne osobne chýbali krídelká po bočných stranách,  pretože o chvíľu sa začali rolovať z každej strany a nedržali pevne ako mali. Možno do budúcna to zmenia, a potom budú už len tip-top. 👍

    A čo na záver? Skúsila som ich a môžem len zhodnotit... „Koniec - (Dep)end dobrý, všetko dobré..."

    #test_depend #recenzia #vlozky_depend_recenzie25

    elarika
    14. dec 2021    Čítané 106x

    Postrach žien s názvom Inkontinencia

    Kedysi by mi ani nenapadlo, že ma stretne v mojom živote problém v podobe úniku moču. Avšak stalo sa. Na začiatku prvého tehotenstva, som sa potešila, že na dlhé obdobie nebudem musieť používať vložky. Avšak táto radosť netrvala dlho. Už počas prvého tehotenstva sa mi stávalo, hlavne pri kýchnutí či zakašľaní, že mi uniklo trochu moču. Bol to nepríjemný pocit spojený aj s nepríjemným zápachom. Preto som siahla po inkontinenčných vložkách, ktoré som našla v drogérii. Stali sa súčasťou mojich všedných dní. Po pôrode tento problém nezmizol úplne. Po čase sme sa začali snažiť o druhé bábätko. Počas druhého tehotenstva sa môj problém s inkontinenciou ešte zhoršil. Nielen, že ma trápila počas kýchnutia, zakašľania, ale aj počas plného mechúra a hlavne pri zvracaní. Vtedy som svoj moč neudržala a tenšie inkontinenčné vložky absolutne nepostačovali. 

    Po odskúšaní vložiek od DEPEND - COMFORT PROTECT Normal musím zhodnotiť, že tieto vložky sú super. Absorbujú nielen väčšie množstvo moču, ale eliminujú aj nepríjemný zápach, pre ktorý som sa neraz cítila nesvoja, napríklad na detskom ihrisku. Vravela som si vtedy v mysli: „Čo ak ten zápach zacítia iné mamičky?" Bolo to pre mňa veľmi zahanbujúce. Vložky sú preto trochu hrubšie, avšak nie veľmi a hrúbka nevadí. Jediné mínus týchto vložiek je, že sa nalepená vložka na nohavičkách trochu roluje, čo by vyriešili chýbajúce krídelka, ktoré však mnohým ženám nevyhovujú.

    Vložky Depend môžu byť pre mnohé z nás skvelým pomocníkom pri tejto nepríjemnej záležitosti. Pri športe či chorobe. Majú príjemný elegantný dizajn pre ženy. Na vložkách je zo zadnej strany aj znázornené, ktorá časť je predná. Každá vložka je samostatne zabalená, čo nie je samozrejmosťou u inkontinenčných vložiek. Vďaka tomu môžeme mať svoju náhradnú vložku v kabelke, batohu či taške. Tie predchádzajúce som musela nosiť v malom vrecku. Čo nebolo veľmi praktické. Takže tieto vložky vrelo odporúčam. 😉

    #test_depend #recenzia  #vlozky_depend_recenzie25

    katkapetko
    13. dec 2021    Čítané 90x

    Keď vám niečo uniká a pointa to nie je

    Sú témy, okolo ktorých sa v dnešnej spoločnosti točia debaty dookola a sme ich už presýtení, ale stále sa obchádzajú tie, ktoré by sa vlastne nemali. Tabuizujú sa ako niečo hnusné, niečo, o čom sa nehovorí, čo nie je v poriadku a vlastne robíme, akoby sa to ani neexistovali. Ale existujú. Jednou z nich je aj téma inkontinencie - úniku moču. 

    Ten sa medzi ľuďmi vyskytuje v celkom veľkom percente. Stresovou inkontinenciou, čo je druh inkontinencie, keď sa moč uvoľní pri zvýšení tlaku v brušnej dutine, vraj trpí takmer štvrtina populácie SR. Desivé, že? Predstavte si, že každý štvrtý človek, ktorého ste dnes stretli, tento problém pravdepodobne má.

    Patríte tiež medzi týchto „vyvolených“? Ak nie, tak si zagratulujte a dúfajte, že po pôrode, alebo po druhom, alebo treťom, alebo proste tom ďalšom, sa do našich radov nepridáte. Ja som to šťastie, žiaľ nemala.

    Začalo to nenápadne, nevinne, niekedy po druhom pôrode, keď občas po kýchnutí som pocítila vlhko v nohavičkách. „No nič...," povedala som si, „to sa stáva." Ale keď nepomáhal ani pán Kegel, ani venušine guličky, jednoducho som sa zmierila s tým, že to inak už asi nebude. Cvičenie som síce ešte nevzdala, ale, žiaľ, inkontinenčné vložky sú mojím každodenným spoločníkom, no po dlhých mesiacoch posilňovania panvového dna, už len pri športe - behu, korčuľovaní či jumpingu. (Ak trpíte stresovou inkontinenciou, sú trampolíny smrrrrť.)

    Za bežných okolností teda problém nemám, ale pri zvýšenej fyzickej aktivite to jednoducho neovládnem. Predovšetkým pri behu a skákaní. S najväčšou pravdepodobnosťou za to môžu otrasy pri dopade. Našťastie sú na trhu inkontinenčné vložky. Ja som mala možnosť testovať tie od značky Depend. Na prvý pohľad „Amerika v spreji“. Každá pekne zvlášť zabalená, zmestia sa do kozmetickej tašky. Keď vám, napríklad, aj z tašky vypadne, nikomu ani nenapadne, že to nie je vložka menštruačná.

    Problém trochu nastáva, keď si vložku prezriete lepšie. Vložky sú (pravdepodobne to tak ale byť aj musia, pretože moč nie je krv a konzistenciu má jednoducho totálne vodovú) hrubšie, než som si predstavovala. Hlavne pri variante mini. Čakala som niečo viac ako intimky, ale bola som trochu sklamaná. To by som asi nejako racionálne bola schopná obhájiť. Problém, ktorý pri týchto vložkách vidím ako zásadný, je absencia krídelok. Vložka totiž pri pohybe drží zle. Pri behu nehovoriac. Roluje sa a raz sa mi zrolovala tak, že som ju mala prilepenú, kde som fakt o to nestála. Na bežné nosenie to ide, ale behať už s ňou nepôjdem. Ak by boli vložky tenké a drobné ako intimky, tak je to v pohode, ale pri daných rozmeroch je to škoda a krídelká chýbajú.

    Našťastie, samotná vložka nikde nepreteká a krásne udrží vlhkosť aj zápach, takže pokiaľ práve nebežíte polmaratón, pre tieto potreby určite poslúži. Hoci je hrubšia, neprišla mi nijako extra nepohodlná. Človek si zvykne. Pri tej hrúbke som sa obávala nepriedušnosti, zaparenín, alebo návštevy mojej nerozlučnej parťáčky candidy, ale nič z toho sa nekonalo, za čo majú „Dependky" palec hore. Celkovo je povrch vložiek príjemný v kontakte s pokožkou.

    V skratke môžem povedať, že inkontinenčné vložky Depend spĺňajú, čo od tohto typu vložiek možno očakávať, a to: zachytiť vlhkosť a absorbovať zápach. Pridanou hodnotou je, že nedráždia pokožku a sú dostatočne priedušné na to, aby ani vo veľkých horúčavách nespôsobovali problémy v podobe podráždenia, zaparenia či premnoženia kvasiniek tam dole.

    Môžem ich odporučiť, hoci sa mi pri športe neosvedčili. Ale vám aj tak prajem, aby ste ich použiť nikdy nemuseli. 🙂

    #recenzia #test_depend  #vlozky_depend_recenzie25

    konik_testuje
    6. dec 2021    Čítané 87x

    Spoľahlivý pomocník pri úniku moču!

    Hoci je nás v Modrom koníkovi mnoho, takmer všetky nás spája jeden fakt. Sme mamy. Asi sa zhodneme, že priviesť na svet svoje dieťa je asi ten najväčší dar, ktorý je žene počas života daný. Veľmi rýchlo zabudne na bolesť pri pôrode, poranenia sa zahoja, bezsenné noci budú postupne menej časté, život sa pomaly znormalizuje a naberie nový rozmer. Na pôrod by ste si možno ani nespomenuli, keby sem-tam... keď kýchnete, keď zakašlete, pri behu či pri väčšej námahe... Z tehotenstva alebo pôrodu si niektoré z nás, bohužiaľ, odnesú nechcený suvenír v podobe úniku moču. Okrem vhodnej liečby je potrebné vybrať aj spoľahlivú hygienickú pomôcku, ktorá vás nezradí v žiadnej situácii.

    V redakcii sme za vás otestovali inkontinenčné vložky Depend25, ktoré sú dostupné v mnohých variantoch a prispôsobené tak, aby bezpečne absorbovali moč a pohltil zápach.

    Vedieť si správe vybrať je základ

    Väčšina z nás pri prvých príznakoch inkontinencie siaha po klasických menštruačných vložkách. Je to prirodzené. Vieme, čo nám vyhovuje, ktoré dobre sedia, ako absorbujú. Rozdiel medzi inkontinenkčnými vložkami Depend a klasickými menštruačnými vložkami je však značný a určite stoja za vyskúšanie.

    Inkontinenčné vložky Depend vďaka absorbčnému jadru veľmi dobre uzatvárajú vlhkosť. Možno to úplne nedokážu doceniť ženy, ktorých inkontinecia je skutočne slabá, a s pár kvapkami moču si poradí aj intímka. No tie, ktoré zažili, že po kýchnutí či zakašlaní sa jednoducho nedá prúd moču udržať, budú túto vlastnosť vyvažovať zlatom. Nič nepreteká a všetko zostáva spoľahlivo v jadre vložky. Vlhkosť sa nevracia na povrch ani pod tlakom, nie je nepríjemne vlhký, skutočne zostávajú omnoho dlhšie suché ako bežné menštruačné vložky. 

    Samozrejme, je potrebné vhodne si zvoliť typ vložky, aby všetko fungovalo, ako má. Depend pomáha pri výbere vhodného výrobku zodpovedaním niekoľkých otázok. Výsledkom je odporúčanie na konkrétne produkty, ktoré by vašim potrebám mali dokonale vyhovovať.

    Fakt, ktoré ocenia aj tie ženy, ktoré trápi aj keď len veľmi slabý únik moču, je pohlcovanie nežiadúcich pachov, ktoré dokážu zamávať so sebadôverou každej ženy. 

    Pohodlie nadovšetko

    Povrch vložiek Depend je veľmi jemný a príjemný na dotyk. Sú anatomicky tvarované, s postrannými zábranami namiesto krídelok, ktoré majú zabezpečiť maximálnu ochranu.

    Absencia krídelok bola najväčším kameňom úrazu nášho redakčného testovania. Kým niektorých členkám redakcie to vyhovovalo, iné by ocenili, keby si mohli vybrať variant aj s nimi. Vložka sa totiž niektorým z nás po stranách počas náročnejších aktivít zhŕňala a následne krútila. Lepiaci pruh je síce naozaj široký, no nie je na celú stranu vložky. 

    Na prvý pohľad sme ocenili diskrétne a hygienické balenie každého kusu vložky zvlášť, rovnako, ako je to pri menštruačných vložkách, na aké sme zvyknuté. Nikto teda nemusí tušiť, že na WC riešite niečo chúlostivejšie, ako štandardné vyvrcholienie cyklu. 

    Tie z nás, ktoré doteraz riešili ojedinelý únik moču obyčajnými intímkami prekvapilo, že vložky určené aj na ľahký únik moču sú celkom objemné. Nestane sa však, že by vložky presiakli a nesplnili to, na čo sú určené. Jednoducho si treba zvyknúť, že tento typ hygienických pomôcok je trošku iný, ako tie ultratenké, ktoré mnohé používame počas svojich dní. Je to logické, keďže majú aj iný účel využitia. Nosenie je pocitovo porovnateľné s klasickou hrubšou menštruačnou vložkou. Bolo to len otázkou zvyku a v priebehu chvíle sme nepociťovali žiaden diskomfort.

    Inkontinenčné Vložky Depend dokonale pohltili vlhkosť a zápach. Nepretekajú a nedráždia pokožku. Za redakciu Modrého koníka ich môžeme odporučiť. Čo sa týka funkčnosti, dokonale splnili, čo sľubovali.

    Keď sa hovorí aj inkontinencii, všeobecne si ju ľudia spájajú s pokročilým vekom, týka sa však i mnohých mladých ľudí, a to vo veľkej miere žien po pôrode. Vedeli ste, že ide o jednu z najčastejších popôrodných komplikácií?

    A. Áno, mám s ňou osobnú skúsenosť.
    B. Áno, počula som o tom, ale nestretla som sa s ňou.
    C. Nie, netušila som to.

    Keďže vieme, aká nepríjemná táto komplikácia môže byť pre všetkých, čo inkontinenciou trpia, pripravili sme si pre vás testovanie inkontinenčných vložiek, ktoré síce inkontinenciu nevyriešia, ale môžu prispieť k väčšiemu komfortu, pokiaľ už ňou trpíte. Zapojte sa TU: https://www.modrykonik.sk/blog/konik_testuje/article/skusenosti-s-damskymi-inkontinencnymi-vl-xcqpki/

    #test_depend

    konik_testuje
    22. nov 2021    Čítané 749x

    Skúsenosti s dámskymi inkontinenčnými vložkami Depend

    Priviesť na svet svoje dieťa je asi ten najväčší dar, ktorý je žene počas života daný. Veľmi rýchlo zabudne na bolesť pri pôrode, poranenia sa zahoja, bezsenné noci budú postupne menej časté, život sa pomaly znormalizuje a naberie nový rozmer. Na pôrod by ste si možno ani nespomenuli, keby sem-tam... keď kýchnete, keď zakašlete, pri behu či pri väčšej námahe... Z tehotenstva alebo pôrodu si niektoré z nás, bohužiaľ, odnesú nechcený suvenír v podobe úniku moču. Okrem vhodnej liečby je potrebné vybrať aj spoľahlivú hygienickú pomôcku, ktorá vás nezradí v žiadnej situácii. A vy budete presne také pomôcky môcť onedlho otestovať.

    U mladých žien je najčastejšia tzv. stresová inkontinencia, kedy dochádza k úniku moču pri zakašľaní, kýchnutí, zdvíhaní ťažkých predmetov, pri smiechu... Príčinou je oslabenie svalov panvového dna, ktoré podopierajú močový mechúr.

    Viac ako 800-tisíc Slovákov a Sloveniek zápasí s únikom moču. Inkontinencia je často jednou z tém, o ktorej sa nám nechce hovoriť s rodinou, priateľmi, a dokonca ani so svojím lekárom. Určite však nejde o niečo, za čo by sa mal človek hanbiť. Inkontinenciu je možné mať pod kontrolou, aby vás čo najmenej obmedzovala pri každodenných aktivitách, keď si zvolíte správne hygienické pomôcky.

    Vložky Depend25 majú absorpčné jadro ABSORB-LOCᴹ, ktoré rýchlo uzatvára vlhkosť a pohlcuje nežiaduci zápach. Veľmi jemná vonkajšia vrstva poskytuje zvláštne pohodlie a anatomické tvarovanie s postrannými zábranami zase maximálnu ochranu. Vložky Depend zostávajú suché 3x dlhšie ako bežné menštruačné vložky. Nová, rýchlo absorbujúca povrchová vrstva poskytuje maximálnu ochranu a komfort. Vďaka jednotlivému baleniu je použitie vždy jednoduché, hygienické a taktiež diskrétne.

    Na testovanie si môžete vybrať z troch druhov vložiek, ktoré sú vhodné pre ľahký stupeň inkontinencie:

    Depend Comfort Protect Mini (9 x 24 cm, absorpcia v ml: 185)

    Depend Comfort Protect Normal Plus (10 x 27 cm, absorpcia v ml: 350)

    Depend Comfort Protect Maximum (12 x 40 cm, absorpcia v ml: 900)

    Koho hľadáme

    Hľadáme 23 mamičiek, ktoré sa o inkontinencii nehanbia hovoriť, pretože chápu, že to nie je niečo, za čo by sa mali hanbiť. Mamičky, ktoré chcú mať svoju inkontinenciu pod kontrolou tak, aby ich čo najmenej obmedzovala pri ich každodenných aktivitách. Pokiaľ si k tomu navyše komunikatívna, rada píšeš a fotíš, hľadáme práve teba!

    Ako sa zapojiť

    Ak sa chceš do testovania zapojiť, stačí, keď nám napíšeš, ktorý druh inkontinenčných vložiek Depend je pre teba ten pravý. Aby si si vedela správne vybrať, využi prosím tento rozhodovací strom, ktorý ti vďaka tvojim odpovediam na niekoľko otázok poradí výrobok, ktorý ti bude najviac vyhovovať.

    Čas na zapojenie máš do 29.11.2021. V priebehu týždňa potom oslovíme vybrané mamičky a kontaktujeme ich internou poštou.

    Tešíme sa na vaše odpovede!

    konik_testuje

    Sú témy, o ktorých neradi hovoríme. O to viac, ak sa jedná o veci intímne. Často sa vyhýbame aj návšteve lekára, ak ide o problémy, ktoré sú v spoločnosti tabuizované. Takou zdravotnou komplikáciou sú napríklad problémy s inkontinenciou, ktorou pritom trpí vysoké percento dospelých. Veľa z nich prichádza k lekárovi „o päť minút dvanásť“ alebo až v momente, keď je ich riešenie viac než ťažké. Stalo sa vám niekedy, že ste kvôli strachu alebo rozpakom nešli k lekárovi, alebo šli, až keď už boli vaše problémy vážne?

    A. Nie, ak mám problém, vyhľadám lekára okamžite, nehanbím sa hovoriť s odborníkmi o žiadnych zdravotných problémoch.
    B. Áno, pokiaľ mi je nepríjemné hovoriť o svojich problémoch, návštevu lekára odkladám, čo to ide.

    Inkontinencia patrí práve k tým témam, o ktorých sa veľa z nás rozprávať hanbí, a to aj pred odborníkom. Ak je pre vás táto téma zaujímavá a aktuálna, sledujte nás. Onedlho sa budete môcť zapojiť do testovania inkontinenčných vložiek Depend Comfort Protect.

    #test_depend