matricia
    23. apr 2017    Čítané 225x

    Moje testovanie dmBio produktov

    Milé mamičky a oteckovia, prípadne starí rodičia, aj adminovia z koníka, chcem sa s vami podeliť o moje skúsenosti s potravinovými výrobkami z rady dmBio. Príjemne ma prekvapilo, že nás vybrali a potešili sa aj naši drobci, keď k nám prišla veľká škatuľka s prevažne sladkým obsahom.

    Neváhala som a rýchlo som sa pustila do kreatívneho pečenia a varenia. Otestovali sme všetky tieto produkty:

    1. Bio ryžový nápoj 1 l

    Výrobok nás zaujal pekným bielym obalom, podobným v akom bývaju rastlinné mlieka, napríklad sójové, mandľové, ale aj spomínané ryžové.

    Tento nápoj mojim deťom na prvé ochutnanie nezachutil, keďže s ním neprišli do styku už skôr a nemuseli sme im ho podávať namiesto mlieka. Mne však chutil a neskôr večer som z neho uvarila aj puding. Do pudingu som použila okrem ryžového nápoja aj med, ovsené vločky, kokos a vanilkový puding v prášku. Tento puding bol síce riedkej konzistencie, ale celkom sýty a určite aj zdravý. Ja ryžový nápoj odporúčam aj na doplnenie pitného režimu, či už pri diétach, športe, ale aj do varenia, ako náhradu pri laktózovej intolerancii alebo intolerancii lepku.  Určite sa hodí do varenia ako súčasť rôznych bielych polievok, napríklad fazuľovej, karfiolovej, ale aj do krupicovej kaše a rôznych iných jedál.

    2. Bio trstinový cukor 1 kg

    Tento cukor bol zabalený v praktickom priesvitnom fóliovom vrecku. Jeho farba bola o trošku tmavšia ako u klasického repkového cukru, ale nie až taká tmavá ako u hnedého cukru. Na ochutnanie som mala pocit, že je sladší a chutnejší ako náš repkový cukor. Keď som si prečítala etiketu, tento výrobok vzbudil u mňa dobrý dojem zdravého produktu, keďže sa nevyrába chemickou rafináciou, ale surová trstinová šťava je opatrne varená, sušená a kryštalizovaná. Trstinový cukor bsahuje vysoký podiel glukózy a fruktózy.

    Používala som ho do pečenia - do lineckých koláčikov, muffinov, aj do nugátovo-orieškovej torty. Podľa mňa nemá žiadne nevýhody(okrem vyššej ceny), iba výhody. Aj balenie bolo šikovné, a pre mňa výhodné, pevné, neroztrhnuteľné, aj s nálepkou na prelepenie, keď časť z neho miniete a chcete si ho odložiť do kredenca. 

    3. Bio kokosový olej 220 ml

    Tento výrobok ma najprv zaujal pekným obalom, ktorý pôsobí luxusne a vzbudzuje dojem čistoty, čistého prírodného produktu. Kokosový olej je v sklenom poháriku so širokým hrdlom, čo je výhoda pri varení - dá ľahko naberať.

    Po otvorení ma dostala nádherná vôňa kokosu a perleťová biela farba tohto oleja. Mal hustú konzistenciu.  Hneď som mala chuť celá sa s ním natrieť, ale to už by nebolo testovanie potravinových výrobkov, ale kozmetické testovanie. Takže som od svojich chúťok upustila a dala sa do pečenia a varenia. Použila som ho pri smažení palaciniek, do  banánových muffinov, skúšala som s ním vymastiť aj plech na muffiny. Jednu lyžicu som pridala aj do polevy z bielej čokolády. Všade sa mi tento olej osvedčil. Palacinkám, poleve, aj muffinom dodal úžasnú kokosovú príchuť, aj vôňu. Namotala som sa, takže budem ho kupovať.

    Ešte som chcela spomenúť význam kokosového oleja pre zdravie. Tento olej je veľmi vhodný pre cukrovkárov, keďže jeho tráviaci proces je pomalší, cukry sú uvoľňované postupne. Pomáha zlepšovať hladinu cholesterolu v krvi, podporuje zdravie štítnej žľazy. 

    Pri pečení a vyprážaní sa neprepaľuje, je vhodný na použitie až do 200 stupňov Celzia. Odporúčam ho na varenie a pečenie sladkých jedál, na slané jedlá by som použila kokosový olej bez vône. Aj ten je v ponuke v Dmke.

    4. Bio vanilkový cukor Bourbon vanilla 4x8g

    V balení boli 4 vrecká po 8 gramov. Jeho výrazná vôňa mi pripomenula vôňu strukovej vanilky, ktorú občas kupujem. Priznám sa, že ja som zvyknutá na klasický vanilkový cukor, ale tento som využila pri pečení lineckého pečivka a pridala som ho aj do tortového cesta. Do krému som ho radšej nepridávala, aby sa mi tam nepobili chute. Myslím, že by sa výborne hodil k príprave domácej vanilkovej zmrzliny alebo domácich likérov, napríklad vaječného. Možno nabudúce vyskúšam. Skúste aj vy a napíšte mi, ako to dopadlo🙂.

    5. Bio celozrnná špaldová múka 1 kg

    Špalda je druh nešľachtenej pšenice. Špaldová múka má vysoký obsah bielkovín(17 %), ktoré majú významnú nutričnú hodnotu. Obsahuje aj 2,5 percent tuku s vysokým podielom nenasýtených mastných kyselín. Táto múka je bohatá na vitamíny skupiny B, vitamíny A a E a tiež minerálne látky fosfor, draslík, horčík, vápnik, zinok.

    Špaldová múka sa hodí na pečenie slaného aj sladkého pečiva, napríklad chleba, rožkov, pizze, slaných tyčiniek, bábovky. Upiekla som z nej chlebík, ktorý chutil znamenito, aj keď nevyzeral úplne dokonalo. Počas pečenia mi bohužiaľ na niektorých miestach praskol. Do cesta som pridala aj ľanové semiačka, ktoré rada a často používam. Kto chce, môže použiť alebo tekvicové semiačka. Chlebík mal trošku horkastú chuť, takže nabudúce zmiešam špaldovú múku s bielou múkou aspoň v pomere 1:1. 

    6.  Bio sušené droždie 9 g

    Voňalo podobne ako klasické droždie. Ja často sušené droždie nepoužívam, radšej použijem čerstvé. No je dobre mať pre istotu doma aj sušené, ak by bol zatvorený obchod, alebo by sa vám nechcelo ísť do obchodu s deťmi, čo je niekedy naozaj horor. Sušené droždie z Dmky, ktoré som mala otestovať, našlo svoje využitie v mojom špaldovom chlebíku.  Zamiesila som si cesto na chlebík a išli sme s rodinkou na chvíľu von. Keď sme sa vrátili, dala som piecť chlieb. Pri pečení mi pomáhal môj muž svojím frfľaním, že to dlho trvá a spálime veľa elektriny🙂, no presvedčila som ho, že ja som si vybrala chlebík, lebo iné žienky práve pečú zo špaldovej múky niečo sladké, tak aby som bola originálna🙂.  

    Podelím sa s vami o recept: 

    • 500 g špaldovej múky
    • 330 ml vlažnej vody
    •  sušené droždie(je vhodné na 500 g múky) alebo 1/2 čerstvého droždia
    • pol lyžičky, max. tri štvrte lyžičky soli
    • 6 lyžíc oleja

    Pečieme na 200 stupňoch 45-50 minút. 

    7.  Bio prášok do pečiva 4x17 g

    Použila som ho na pečenie tortového korpusu, cesto bolo vďaka nemu krásne nadýchané, nesklamal ma. Čo je výhodou, je bez gluténu a bez fosfátov. 

    8. Bio lieskovcovo-nugátová nátierka 400 g

    Najprv sme ju testovali iba na chlebíku s mojimi dvomi drobcami. Chutila hlavne mladšiemu synkovi, mal od nej riadne čoko fúzy🙂. Táto nátierka nie je veľmi sladká. Môžete si ju natrieť na sladké pečivo, napríklad makovku, alebo na špaldový, či iný celozrnný chlebík. My sme ju papali s bielym chlebíkom. Zvyšok som  použila do krému do torty, zmiešala som čokoládový puding s lieskovcovo-nugátovou nátierkou a maslom. Odporúčam.

    9. Bio malinový džem 340 g

    Trošku kyselkavý, ale veľmi chutný. Páčila sa mi jeho tmavo červená farba a zamatovo jemná konzistencia. Nebol stuhnutý ako želé, ale ľahko sa roztieral. Za to vďačí jablkovému pektínu. Ja som s týmto džemom lepila linecké koláčiky, po ktorých na druhý deň nezostalo ani stopy, takže som pokračovala ďalej v pečení na sviatky. Zvyšok džemu mi v chladničke vydržal dosť dlho,  má dobrú trvanlivosť a rýchlo sa neskazí.

    10. Bio horká čokoláda 100 g

    Je to 70 percentná horká čokoláda. Skúšala som ju posekať do banánových muffinov a aby neboli veľmi horké, pridala som do cesta aj pár kúskov bielej čokolády. Len ich veľmi dlho nepečte, lebo horká čokoláda sa veľmi vysuší. Takže nabudúce ju použijem v tekutom stave na zdobenie domácich keksov. 

    #test_dm10

    Naše zdravé maškrtenie s dm bio výrobkami

    Vďaka Modrému koníku, som mala tú možnosť, testovať dm bio výrobky vo svojej kuchyni. Bolo to pre mňa veľmi inšpiratívne, nakoľko sa sama snažím zdravo stravovať a tiež k tomu vediem aj moju rodinu. Piecť zdravo a zároveň chutne je vždy výzva. Ja a moja rodina sladké milujeme a odjakživa po niekoľko generácií je u nás zaužívaný zvyk- každú nedeľu sa zíde celá rodina pri nejakom dobrom koláčiku a kávičke, porozprávame sa a aj si pomaškrtíme. Je to fantastické, pretože rodinu to zbližuje. Niekedy je ťažko obmedziť klasické recepty- ako babkin skvelý a bohato nadýchaný perník, no dajú sa obmeniť suroviny za zdravšie a vtedy vznikne odľahčená pochúťka, po ktorej sa len tak ,,zaprášilo". Tentokrát som však piekla takmer celý týždeň, čomu sa najviac tešil najmä môj manžel. Prišli mi skvelé dm bio výrobky ako špaldová celozrnná múka, trstinový cukor, malinový džem, nugátový krém, ryžové mlieko, kypriaci prášok do pečiva, vanilkový cukor, droždie v prášku, kokosový olej a čokoláda. Každý jeden výrobok stojí za reč, pretože sú to naozaj kvalitné fantastické výrobky. Každý výrobok mal označenie zeleného hviezdičkového lístočka- čo je európske označenie za bio výrobok, takže spotrebiteľ má garanciu že výrobok bol spracovaný len z kvalitných surovín pestovaných v ekologickom poľnohospodárstve, ktoré podlieha prísnym kontrolám. Takže za mňa veľké plus.

    Ako prvé som robila svoj obľúbený Brownies s čerešňami.
    Tento koláčik som si veľmi obľúbila, pretože jeho príprava je rýchla, jednoduchá a má geniálnu chuť. Vďaka čerešniam je šťavnatý a kúsky rozpustenej čokolády sú na jazyku nezameniteľné. U nás, akonáhle sa objavil, už aj s z plechu vyparil. Použila som do neho hneď niekoľko dm bio výrobkov:

    DM BIO ŠPALDOVÁ CELOZRNNÁ MÚKA. Bola som milo prekvapená, pretože doteraz pri používaní špaldovej múky inej značky, sa mi koláč nenadýchal a bola z neho udupaná ,,placka". Tentokrát pri použití dm bio špaldovej múky sa mi tento problém už nestal. Koláčik sa krásne nadýchal, cesto bolo jemné, plné a nadýchané a malo skutočne ľahkú orieškovú chuť. Odteraz bude práve táto múka pravidelnou súčasťou mojej špajze.

    DM BIO TRSTINOVÝ CUKOR. Bol kryštálovej konzistencie, ľahký, sypký a mal jemné béžové sfarbenie. Už na prvý pohľad bolo vidieť, že sa jedná a o kvalitný bio výrobok. Páčilo sa mi, že nebol prehnane sladký, ale koláčiku dodal jemnú sladkastú chuť- takú akurát. Vyskúšala som už veľa trstinových cukrov, no tento patrí jednoznačne medzi mojich favoritov. Má jemnú nevtieravú vôňu ale čo je najdôležitejšie- skvelé dochutí dezerty a koláče. Jediné negatívum, bolo pre mňa, že neolo na etikete uvedené, či sa jedná o rafinovaný, alebo nerafinovaný trstinový cukor. Nič iné mu vytknúť nemôžem, keďže sa jedná skutočne o kvalitný výrobok, ktorý bude ďalšou stálicou mojej špajze.

    DM BIO KOKOSOVÝ OLEJ PRÍRODNÝ. S týmto olejom som mala už skúsenosti pred testovaním a rada som ho opäť privítala v mojej chladničke. Pre začiatok musím uviesť, že o nerafinovaný kokosový olej, za čo mu pridávam obrovské významné plus. Je tuhej konzistencie a ťažšie sa naberá, má však výraznú a plnú kokosovú chuť, ktorá dodala môjmu koláču fantastickú chuť. Použila som ho aj pri vyprážaní fitness lievancov a doslova mu tlieskam! Lievance mali skvelú ľahkú chuť, pričom nič nepokazilo ich jemnú sladkosť, ba priam naopak- tento kokosový olej ich chuť obohatil jemnou kokosovou arómov a ďalšia super vec- vôbec neboli mastné! Ďalším plus je jeho všestranné využitie- jemne som si ním vymasírovala pleť, ktorá bola jemná a hebká. Toto je už dlhšie môj favorit a obľúbenec medzi olejmi a pri pečení brownies ma opäť len utvrdil o svojich kvalitách.

    DM BIO PRÁŠOK DO PEČIVA. Ďalšia stálica mojej špajze s ktorou som už pred testovaním mala dobré skúsenosti. Je bez lepku a fosfátov. Moje koláče a aj brownies, boli z tohto prášku krásne nadýchané. Myslím že viac k tomu ani netreba dodať.

    DM BIO JEMNE HORKÁ ČOKOLÁDA. Na to, že obsahuje až 70% kakaa bola veľmi ľahodná. Pomaly sa roztápala na jazyku a mala plnú a výraznú chuť. Časť čokolády som nasekala do brownies a druhú časť som roztopila na potretie. Ľahko sa roztápala a rozpustená mala veľmi dobrú konzistenciu- ani moc riedku, ani príliš hustú. Ľahko sa roztierala na brownies, ako by chutila stuhnutá, však posúdiť neviem, keďže brownies sa celý zjedol do 15 minút. 🙂

    RECEPT ČOKOLÁDOVÝ BROWNIES S ČEREŠŇAMI
    Ingrediencie:
    - 1 šálka špaldovej alebo pohánkovej múky
    - 1/2 šálky kakaového prášku
    -1/2 šálky cukru (ja som použila dm bio trstinový)
    -2 lyžičky vínneho kameňa (kypriaci prášok dm bio bez fosfátov)
    -štipka soli
    -štipka vanilky
    -1/4 šálky uvarenej kávy (ja som dala namiesto kávy teplú vodu, aby koláčik mohol jesť malý)
    -3 lyžice kokosového oleja
    -3 vajcia
    -2 hrste nasekanej čokolády
    -cca 240 g odkôskovaných čerešní (alebo iného ovocia)
    -(môžete pridať hrsť orechov)
    -Zapekacia miska alebo plech rozmerov cca 22x28cm.

    Postup:
    Najskôr zmiešame suché suroviny, teda múku, cukor, kakaový prášok, štipku soli, vanilky a vínny kameň. V druhej miske zmiešame celé vajcia s tekutým kokosovým olejom. Pridáme suchú zmes, prilejeme kávu a zmiešame. Na záver pridáme odkôskované čerešne, nasekanú čokoládu, premiešame a cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180° asi 10 minút. (Ja som ho piekla 15 minút). Koláčik môže byť vnútri trošku nedopečený. Pred podávaním koláčik posypeme práškovým xylitolom alebo potrieme rozpustenou čokoládou. Ja som ho podávala s lesným ovocím.

    Ako druhý som pripravovala veľmi tradičný Koláč lenivej ženy. Tento reept pozná určite nie jedna žena, nakoľko sa jedná a veľmi rýchly, praktický a pri použití tých správnych ingrediencií aj veľmi chutný recept. Pri ňom som použila nasledovné ingrediencie:

    DM BIO MALINOVÝ DŽEM. Opíšem ho jedným slovom: fantastický! Asi najlepší džem aký som kedy jedla. Cítiť v ňom skutočné maliny a nie len umelé arómy a farbivá. Skvelé je, že obsahuje trstinový cukor. Skvele sa roztiera a ešte lepšie chutí. Ďalší favorit v našej chladničke!

    RECEPT KOLÁČ LENIVEJ ŽENY
    Ingrediencie:
    -3 vajíčka
    -2 hrnčeky kryštálového cukru (ja som použila trstinový)
    -1 hrnček mletého maku
    -džem
    -1 prášok do pečiva
    -2 hrnčeky špaldovej múky
    -1 hrnček mlieka
    -1 hrnček oleja
    Postup:
    Všetko spolu dobre premiešame, cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaná plech a pečieme pri 180°. Hotový koláč potrieme džemom a môžte podávať aj so šľahačkou.

    Mojim ďalším receptom je klasická ryžová kaša, ktorú robievam z bio ryže a rastlinného mlieka.

    DM BIO RYŽOVÝ NÁPOJ. Neobsahuje žiaden pridaný cukor- iba prirodzene vyskytujúci sa pri fermentácii ryže. Je vegánsky. Rastlinné mlieka si robievam doma v mio mate, avšak potešilo ma aj toto mlieko. Mala som už niekoľko mliek dm bio, ale toto patrí medzi chuťovo najlepšie. Je vhodné na prípravu smoothies, alebo krupicovej či ryžovej kaše. Ja ho rada pijem aj ako vychladený nápoj s medom, alebo si ho pridávam do mussli.

    RECEPT RYŽOVÁ KAŠA
    Ingrediencie:
    -biela guľatozrnná ryža
    - mlieko (jasom použila rastlinné ryžové)
    -med
    -škorica
    -ovocie
    Postup:
    Ryžu si uvaríme v mlieku a hotovú ju ochutíme medom, posypeme škoricou a pridáme ovocie podľa chuti.

    Ďalej som robila pizzu. Nie je nič nad domácu pizzu pri ktorej som použila špaldovú múku a pekárske dm bio droždie v prášku. Bola jemne nadýchaná a chuťovo skvelá!

    DM BIO PEKÁRSKE DROŽDIE. Páčilo sa mi na ňom že som nemusela robiť kvások, čo veľmi oceňujem. Doteraz som veľmi ,,kvasniciam" v prášku neverila ale tento ma preesvedčil o svojich kvalitách. Cesto pekne nakyslo a výsledný efekt bol skvelý- jemne nadýchaná chrumkavá pizza. Môj nový obľúbenec na pečenie.

    RECEPT CESTO NA PIZZU
    -400g špaldovej múky
    -30 g droždie
    -1/2 ČL trstinového cukru
    -1/2 ČL soli
    -2PL olivového oleja
    -1 pohár vlažnej vody
    Postup:
    Hladkú múku, droždie (môže byť sušené a aj čerstvé - je možné zmiešať aj bez namočenia do vody), cukor, soľ premiešame najskôr nasucho. Pridávame olej a vlažnú vodu až po premiešaní suchých surovín. Cesto je premiešané až keď sa vám pri miešaní urobí pekný bochník a nič neostane prilepené na stenách misky. Necháme vykysnúť, mne to trvalo cca. 40až 45 minút. Cesto dáte do vymastenej a vysypanej formy na pečenie a oblohu zvolíte podľa vlastnej chuti.

    Ako poslednú som robila narodeninovú tortu pre môjho brata- čokoládový cheescake v ktorom som použila vanilkový cukor. Na tomto recepte sa mi páči že napriek ľahkým a zdravým ingredienciám je pomerne dosť sýty a jeho chuť nie je prehnane sladká.

    DM BIO VANILKOVÝ CUKOR. Tento cukor obsahuje Trstinový cukor a rozomleté struky vanilky Bourbon. Je úplne fantastický! Tento vanilkový cukor som testovala prvýkrát a viac ho nepustím pri pečení z ruky! Má výraznú arómu a v cukre sa nachádzajú zriečka vanilkového cukru. Má naozaj inzenzívnu vanilkovú arómu a chuť a dezertu dodá neopakovateľnú chuť.

    RECEPT FANTASTICKÝ ČOKOLÁDOVO- GAŠTANOVÝ CHEESCAKE
    Ingrediencie:
    Na sušienkový základ:
    -250 g bezlepkových maslových sušienok (môžeš použiť aj ovsené vločky pomleté najemno)
    -100 g kvalitného masla
    Na plnku:
    - 500 g jemného tvarohu
    -250 g smotanového syru alebo mascarpone
    -250 g kyslej smotany
    -250 g gaštanového pyré
    -3 vajcia
    -100 g trstinového cukru
    -100 g kvalitnej horkej čokolády
    -2 PL kakaa
    Postup:
    Rozdrvené sušienky zmiešame s roztopeným maslom a zmes pritlačíme na dno formy, a aj na jej okraje. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Zo všetkých ostatných ingrediencií vymiešame hladký krém, do ktorého pridáme aj vychladnutú vysokopercentnú čokoládu. Plnku vylejeme na sušienkový základ a necháme piecť v teplovzdušnej rúre predhriatej na 130 stupňov po dobu 90 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť. Potom umiestnime do chladničky a podávame pekne stuhnutý na ďalší deň. Ja som ho dozdobila ovocím.

    Ako posledný som testovala "nugetu". Rada ju jedávam ,,len tak" lyžičkou, alebo je skvelá na potretie croissantu, bábovky alebo vianočky.

    DM BIO LIESKOVCOVÝ NUGÁTOVÝ KRÉM. Priznám sa, že veľmi som mu neverila. Doteraz som si totižto myslela že nič sa nevyrovná mojej ,,milovanej a nezdravej" Nutele. Ako som sa mýlila! Mám nového a zdravšieho obľúbenca na maškrtenie! Je fantastický! Síce je jeho konzistencia trochu hutnejšia, nič to nemení na tej jemnej orieškovej chuti. Obsahuje trstinový cukor a všetky ingrediencie vyprodukované z ekologikého poľnohospodárstva. Veľmi sa teším že mám nového favorita v špajzi.

    Týždeň testovania s dm výrobkami mi nesmierne rýchlo ubehol, ale musím opäť uznať a vzdať poklonu dm bio výrobkom. Mňa jednoznačne presvedčili o svojej vysokej kvalite, pričom musím povedať že som "od fachu" (som agrobiologička, takže sa dlhodobo zaoberám produkciou v ekologickom poľnohospodárstve a bio výrobkami) a teda som aj veľmi náročná. Tieto výrobky môžem teda odporučiť, nakoľko sú skutočne z kvalitných surovín z certifikovaného ekologického poľnohospodárstva a spĺňajú všetko čo sľubujú na jednotku z hviezdičkou. Ďakujem za možnosť testovania dm bio výrobkov!

    (9 fotiek)
    mishell23
    22. apr 2017    Čítané 239x

    Dmu nás doma, ako doma

    Sledujem, že veľa z vás vyslovene už asi neznáša tieto koníkovské testovačky, no uznajte, koho by nepotešilo získať v dnešnej dobe niečo zadarmo a vyskúšať to.

    Okey, nie každá z vás vie variť alebo piecť. Ale naopak, ja trávim v kuchyni väčšinu času. Práve preto som sa o testovanie dmBio produktov zaujímala a veľmi potešila keď ma vybrali. 

    10 produktov, z ktorých hneď niekoľko veľmi rada a často využívam vo svojej kuchyni, keďže pečiem nielen pre svoju rodinu ale aj pre iných. Už len zistiť či dm výrobky sú niečím špeciálne alebo sú kvalitou rovnaké ako bežne dostupné potraviny. 

    Na začiatok by som chcela napísať ze nie som extrémny zástanca bio stravy. Lebo popravde, kto mi vie zaručiť čo bio je alebo nie je? Napriek tomu chcem pre seba a svoju rodinu to najlepšie, na potravinách sa u nás naozaj nešetrí a radi si doprajeme pestrú a zdravú stravu. Pokúsim sa objektívne zhodnotiť každý produkt.

    Hneď ako kuriér priniesol balík vybalila som ho, dcéra zbadala nugátový krém a vykríkla že chce palacinky.  Jasneeee, veď čo iné.
    Veľká škoda, že som nemala doma banány lebo radšej ako palacinky pripravujem zdravé banánové lievance preliate javorovým sirupom.
    No ale späť k palacinkám - nič jednoduchšie neexistuje, ale čo nespravím pre Miu? Tak tu je recept:

    ZDRAVÉ PALACINKY :

    • 500 ml ryžové mlieko dmBio
    • 250 g celozrnná múka dmBio
    • 1 PL trstinový cukor dmBio
    • 2 vajíčka
    • 1 KL kokosový olej dmBio
    • Štipka prášku do pečiva dmBio ( zvyknem dávať trošku minerálky, ale nemala som doma tak som nahradila troškou , prdopeču')


    Všetko spolu zmixujeme ponorným mixérom, tak sa nemôže stať že by ostali hrudky múky. Kokosový olej dávam do palaciniek vždy, aby sa cesto nelepilo na palacinkáreň potom uz stačí dávať len kvapku aj to len na každú druhú palacinku. Po upečení som natrela pol strany palacinky nugatovým krémom dmBiio a druhú polovicu malinovým džemom dmBio, preklopila dvakrát. A dozdobila vyšľahanou 33% šľahačkou s vanilkovým cukrom.

    Mhhhh, ospravedlňujem sa, že v tomto prvom recepte som nespravila lepšie fotky ale zjedli sa skôr ako som stihla lepšie nafotiť.  Mia hneď musela otestovat. A teda musím povedať, že toto je naozaj velmi chutná a hlavne zdravšia verzia tohto obľúbeného detského pokrmu a v tomto prípade už klasické robiť ani nebudem. Naozaj vynikla jemne oriešková chuť múky. Milujem kombináciu sladkého s kyslým, takže malinový džem super doplnil nugátový krém. Z daného množstva víde cca 13 klasických palaciniek.

    CRÈME BRÛLÉE TARTALETKY

    Cesto:

    • 250 g špaldová múka celozrnná hladká
    • 50 g trstinový cukor (mletý)
    • 125 g maslo
    • 1 vajce
    • štipka soli

    Náplň:

    • 500ml šľahačková smotana 33%
    •  5 žĺtkov
    • 55 g bio trstinový cukor
    • 1 vanilkový lusk

    Smotanu dáme do hrnca so zrniečkami vanilky, plus pridáme aj celý vanilkový lusk. Privedieme k varu a hneď odstavíme. Žĺtka jemne zmiešame s cukrom aby sa nespenili. Pridáme asi 1/3 šľahačky a rýchlo zmiešame aby sa žĺtka neuvarili. Potom pridáme aj ostatnú smotanu. Týmto naplníme tartaletky a dáme do vyhriatej rúry na 150 stupnov - pozor nie na klasické pečenie ale na ventilátor. Na cca 20 minút. Krém sa musí hýbať ako želatína. Po vychladnutí dáme na noc do chladničky. Pred podávaním dáme 1 lyžičku bio trstinového cukru a spravíme karamel brule pištoľou. UPOZORNIE - VYSOKO NÁVYKOVÝ DEZERT!!! Manželovi veľmi chutil. Mne osobne chutí Crème brûlèe najviac klasicky urobené bez cesta v miske (vtedy sa dáva do rúry na ventilátor a do vodného kúpeľa)

    Ďalší recept som zvolila:

    ŠPALDOVÉ CESNAKOVÉ TROJUHOLNÍKY:

    • 1 sušené droždie dm bio + 1 dcl mlieka + 1 PL dm bio trstinový cukor
    • 500 g špaldovej celozrnnej múky
    • 250 ml mlieka
    • 1 dcl oleja
    • 1 Čl soli

    Maslová plnka: 

    - 125 g masla + 1 ČL soli + veeeela cesnaku

    Postup:
    Urobíme si kvások. V ohriatom ocukrenom mlieku necháme napučať droždie. To vmiešame do špaldovej múky. Pridáme olej, mlieko a soľ. Vymiesime cesto, ktoré sa bude odliepať zo stien misky. Posypeme múkou, prikryjeme utierkou a necháme hodinku kysnúť. Dáme si vyhriať rúru na 180 stupňov. Cesto si rozdelíme na 2 časti a každú postupne vyvaľkáme na plát s hrúbkou cca 5 mm, potrieme maslovou plnkou, stočíme ako roládu a nakrájame na trojuholníky. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom alebo čo máme radi. Pečieme asi tak 20-30 minút. Všetkým chutili len mne nie, mala som dať viac cesnaku. Preto som napísala že ho dajte veľa 🤣

    SLANÉ ŠPALDOVÉ KRÚŽKY:

    • 250g dmBiio špaldová celozrnná 
    • 250g masla,
    • 1 vajce,
    •  morská soľ,
    • mandle lúpané
    • 200 g tvrdého syra

    Z múky, nastrúhaného syra a masla vypracujeme cesto, ktoré na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Z cesta vykrajujeme pomúčenou formičkou krúžky alebo iné drobné tvary pečiva. Poukladáme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom, zľahka posolíme a uložíme mandľu. Pečieme pri 180°C asi 5-10 minút. Zistenie - väčšina pagáčikov je najlepšie zjesť v deň upečenia. Tieto boli lepšie na druhý deň. 🙂 

    Zistenie - väčšina pagáčikov je najlepšie zjesť v deň upečenia. Tieto boli lepšie na druhý deň 🙂

    Ďalšie som zvolila Francúzske vanilkové eclairs.

    Recept nepíšem zámerne.


    Nedopadli dobre. Preto si myslím že špaldová celozrnná múka nieje naozaj vhodná do každého receptu. Chuťovo neboli dobré a po upečení niektoré splasli. Neboli nadýchané. Ale foto prikladám aby ste mali predstavu o čom tu píšem 🤣

    Ďalšie som spravila moje veľmi obľúbené Cookies. Robievam ich na akýkoľvek spôsob. S ovocím, čokoládové, s ovsenymi vločkami. Dajú sa akokoľvek kombinovať.

    COOKIES S KÚSKAMI HORKEJ ČOKOLÁDY:

    • 220 g dmBio trstinového cukru
    • 150 g zmäknutého masla
    • 1 celé vajíčko a 1 žĺtok
    • 200 g dmBio špaldová celozrnná múka
    • 100g hladká múka
    • 1 dmBio vanilkový vanilkový cukor (alebo ak máte 1ČL extrakt) 
    • 1/5 KL sóda bikarbóna
    • 2 ks Horká čokoláda dm bio 70% (200g)

    Mokré suroviny zmiešame spolu, pridáme spolu premiešané suché suroviny. Vypracujeme cesto na koniec pridáme na kúsky nasekanú horkú čokoládu. Rukou som odoberala po troškách a dávala na papier na pečenie malé,, placky" Treba myslieť na to že sa trošku zväčšia. Do vyhriatej rúry na 170 stupňov. Vyšli mi dva plechy. Prvý som nechala dlhšie, tak do trošku hneda. Po vychladnuti boli ako originál chrumkavé cookies. Ale druhý plech som nechala kratšie. Boli bledšie a aj na druhý deň príjemne mäkké. Tak to chutí mne. 

    Na svojom blogu som zverejnila aj fotku: MOJE KAŽDODENNÉ RAŇAJKY 

    Dlhé roky som sa trápila s atopickou dermatitídou. Popri dojčení prvej dcéry - 15 mesiacov som prišla o polovicu vlasov. Bola som stále unavená a celkovo doslova vycicaná. Naj kamoška mi raz priniesla tento zázrak, keďže jej známa si tým vyliečila ekzém, že nech vyskúšam. Spomeniem ešte že od narodenia som mala problém s vyprázdňovaním 

    Toto od druhého dňa nehrozilo. Stačilo si každé rano a večer spraviť napoj firmy ,,xy" (nebudem robiť robit v tejto recenzii reklamu inej firme), rozmixovať ráno s banánom v mlieku a vypiť. Večer len bez banána. Okrem tohoto jesť desiatu, obed a olovrant. A dodržiavať pitný režim. Aké jednoduché že? Po týždni mi prestali absolútne padať vlasy- čo si všimol hlavne manžel ktorý si všimol že zrazu je doma čisto a niesu moje vlasy všade. Určite to poznáte. Za 3 týždne som si všimla ze mi začal miznúť ekzém. A po mesiaci a ukončení balenia som sa odvážila a mala o 4 kilá menej. Ekzém zmizol. Kilá sa vrátili až pri ďalšom otehotnení o dva roky.
    Teraz som začala piť znovu keďže zase kojím a toto tehotenstvo sa na mňa nalepilo viac kíl.

    Namiesto mlieka som ho minuly týždeň pila s rastlinnými mliekami z dm. Jediné čo môžem dodať - MŇAM!!! Ja ich milujem.
    Ryžové v balíku padlo samozrejme prvé.

    Posledný receptík som zvolila pre tie, ktoré na pečenie nemajú až také nervy. Alebo pre tie, ktoré čakajú návštevu a chcú mať niečo na stole.

    NUGÁTOVO-BANÁNOVÉ CROASANTY:

    • Lístkové cesto
    •  Nugátový krém dmBio
    • Banán
    • Lieskovcové oriešky
    • Maslo na potretie zvnútra
    • Vajíčko na potretie zvonka

    Postup:

    Trošku rozvaľkáme lístkové cesto. Potrieme maslom. Prerežeme na dve časti a následne krájame trojuholníky. Na každý dáme kopček nugátového krému, koliesko banánu, posekané oriešky, zatočíme. Potrieme vajíčkom a vrch este posypeme orieškami. Pečieme na 180 stupňov podľa potreby do zlata. Zamilujete si ich ;)

    Na záver uz len dodám, že jediné čo si z tohto balíčku určite nekúpim je džem. Chuťovo je veľmi dobrý, ale pre mňa džem nie je džemom, pokiaľ nieje domáci a nemá 100% ovocia  Ten, kto však nemá inú možnosť ako si džemy kupovať, určite ocení jeho chuť aj konzistenciu.

    K ostatným výrobkom sa budem rada vracať v regáloch dm. Chcem veľmi pekne poďakovať za možnosť otestovať ich. Bola to pre mňa príjemná skúsenosť. Škoda však, že akurát v nabytom týždni, kedy som nemala čas venovať tomu ešte viac pozornosti. Verím však že sa vám niektoré recepty budú páčiť.


    Miša

    keena
    22. apr 2017    Čítané 223x

    Môj týždeň s dmBio testovacím balíčkom 👩🏻‍🍳

    Ahojte, Modrokoníkarky!

    Mala som tú česť byť jednou z 10 žienok, ktoré testovali výrobky dmBio. Vďaka tomu, že ma firma vybrala na testovanie, užili sme si s rodinkou cez ten týždeň samé mlsky. V tomto článku sa o ne s vami rada podelím. 🙂 Tak poďme na to...

    Ako to vôbec začalo? Stačil jeden komentár k výzve @konik_testuje asi takéhoto znenia: "Prosim si ku nam tieto bio zazraky. Osobne varim a peciem to a z toho co kupim v obycajnych potravinach ale rada by som vyskusala tieto biocka. Vsetko sa hodi a viem ako to pouzijem." a o pár dní výrobky cestovali k nám. 

    Čo som s rodinkou testovala?

    • dmBio trstinový cukor - na rozdiel od trstinového cukru, ktorý ja doma mám, má dmBio trstinový cukor naozaj veľmi jemnú chuť a svetlú farbu. Samozrejme prvá koštovka patrila mne, len tak na štipku noža. Trstinový cukor bol na chuť naozaj veľmi jemný. Skúsila a použila som ho v takmer každom recepte, ktoré popíšem nižšie.
    • dmBio Natur ryžový nápoj - po otvorení som ho hneď ochutnala a zistila som, že je mierne sladký. Chuť bola veľmi príjemná. Nepiješ kravské mlieko? Tak nápoj je ideálny aj pre teba. Obsah tuku je veľmi nízky. Vyskúšala som ho v krupicovej kaši - kde jej dodal fakt sladkú chuť a ja "grankoholička" som si kašu okrem dmBio Bourbon vanilkového cukru (a dmBio trstinového cukru v základe) už ničím nemusela osladiť. Ďalej som ho vyskúšala aj v ryži v "mlieku" a aj s obľúbenými müsli.
    • dmBio špaldová celozrnná múka - má príjemnú orieškovú vôňu. Je ideálna pri pečení či už slaného alebo sladkého pečiva. Ja som ju vyskúšala pri našich obľúbených domácich celozrnno - špaldových bochníčkoch, muffinoch a tiež na palacinky, ktoré u nás pečiem minimálne 1x do týždňa. Myslím, že palacinky robíš aj ty. Čo tak vyskúšať túto múku? 
    • dmBio orieškovo-nugátový krém - na túto mlsku som sa veľmi tešila. Nakoľko mám rada jej ne/populárnu nebio verziu, mal tento krém výbornú, jemne orieškovú skôr viac nugátovú chuť pomazánky. Ako inak, hneď som začala s testovaním. Voňavý krém som ochutnala veľkou lyžicou a zistila, že musím rýchlo začať piecť, lebo z neho nič neostane. Krémom, okrem vyjedania sem-tam, som plnila muffiny a ponatierala palacinky. Musím podotknúť, že sa naozaj veľmi ľahko rozotieral. 
    • dmBio malinový džem - po otvorení pohára, džem neskutočne zavoňal, vzala som lyžičku, tentokrát čajovú, a hneď som ho ochutnala. Chuť bola veľmi príjemná, ľahká a na jazyku sa len tak rozplynul. Dcérka má cez víkend momentálne obdobie "rožtek s maslom a džemom", takže sme ho natreli aj na jej obľúbené pečivo a nesťažovala si. Takže chutil. Ďalej sme si ho vychutnali v muffinoch a taktiež na palacinkách. V muffinoch som džem použila 1x, že skúsim, čo to urobí. A bola to veľmi dobrá voľba. Manžel si pochvaľoval a odporučil mi robiť takéto malinové muffiny častejšie. Čo dodať? S radosťou...
    • dmBio prírodný kokosový olej - kokosový olej používam často. Či už pri varení, pečení, alebo pri skrášľovaní, krémovaní. Je až neskutočné, aké možnosti využitia kokosového oleja sú. Vôňa bola, ako inak, okúzľujúca a chutil naozaj výborne. Nejaký diametrálny rozdiel medzi tým, čo používam a týmto, čo som testovala som však ale nezaznamenala. Keďže je však vyprodukovaný v ekologickom poľnohospodárstve, rozidel tam určite bol. Bol použitý opať takmer v každom mojom recepte.
    • dmBio jemná horká čokoláda - horké čokolády naozaj nemusím, maximálne čo doma mám je klasická horká na varenie. Ale ako by to bolo keby som ju neochutnala? Oóóó, bola fakt horká, ale kedže obsahuje 70% kakaa nič iné som ani nečakala, no pre mňa nič na mlsanie. Tak som sa vrátila k orieškovo-nugátovému krému a čokoládu som sa rozhodla použiť do šťavnatého čokoládového koláčika. 
    • dmBio prášok do pečiva - pre pekárky neodmysliteľný pomocník. Využitý pri čokoládových muffinoch a palacinkách.
    • dmBio Bourbon vanilkový cukor - rozdiel medzi obyčajným vanikovým cukrom a dmBio Bourbon vanikovým cukrom bol neuveriteľný. Aróma vanilkového lusku zavoňala pri pretrhnutí sáčika takmer okamžite. Rozdiel bol badateľný hneď aj na pohľad. V balení sa nachádzali drobné kryštáliky cukru a jeho farba bola jemne hnedá. 
    • dmBio sušené pekárske droždie - musím sa priznať, že sušené droždie nepoužívam, nakoľko doma využívam iba čerstvé, či už na pečenie alebo do našej obľúbenej drožďovej pomazánky a tak som nemohla porovnať s iným sušeným. Ale nemôžem povedať, že by toto dmBio sušené pekárske droždie sklamalo. Naopak, urobilo to, čo malo. Keďže 9 g balenie bolo určené na 500 g múky, použila som ho hneď v prvý testovací deň na domáce celozrnno-špaldové bochníčky. 

    A teraz, nech sa páči, tu sú moje spomínané recepty. Recepty sú písané v celých dávkach, ja som si ich upravovala podľa seba, keďže napr. múku som chcela využiť vo viacerých receptoch, spomínané sušené pekárske droždie bolo tiež určené len na 500 g múky a čokolády bolo tiež iba 100g. 

    Domáce celozrnno-špaldové bochníčky (cca 16 ks)

    - tu samozrejme závisí od teba aké veľkosti budeš robiť, môžeš si spraviť aj bagetky, žemličky... Čo len chceš. Ja som robila polovičnú dávku z 500 g múky a 1 ks sušeného droždia.

    • 1 kg dmBio špaldovej celozrnnej múky
    • 7-8 dcl vody (podľa potreby)
    • 2 ks dmBio sušeného pekárskeho droždia
    • 4 PL olivového oleja
    • 4 ČL soli
    • hrsť slnečnicových semienok
    • hrsť ľanových semienok
    • hrsť tekvicových semienok
    • olivový olej na vytretie plechu
    1. V mise si zmiešame špaldovú celozrnnú múku so sušenými kvasnicami. Pridáme soľ, olivový olej, vlažnú vodu a semienka. Varechou vypracujeme vláčne cesto. Cesto miesime tak, aby sme do neho dostali čo najviac vzduchu.
    2.  Keď máme cesto vypracované, misu prikryjeme utierkou a dáme kysnúť na teplé miesto asi na 1 hodinu. Keď máme cesto vykysnuté, pracovnú dosku pomúčime múkou. Cesto vyklopíme a ešte premiesime spolu s múkou.
    3.  Cesto rozdelíme na 2 časti a z každej časti vytvarujeme valec. Každý valec nakrájame na 8 častí, z ktorých tvarujeme malé bochníčky, bagetky... Takto pripravené bochníčky ukladáme na olejom vymastený a múkou vysypaný plech na pečenie.
    4. Rúru predhrejeme na 250 °C, vložíme do nej plech s bochníčkami a teplotu znížime na 210 °C. Pečieme cca 30 minút.

    Krupicová kaša

    - recept na krupicovú kašu snáď poznáš, ale ja ju robím takto:

    Do hrnčeka si nalejem 250 ml dmBio Natur ryžového nápoja. Z hrnčeka odlejem asi polovicu nápoja do hrnca, v ktorom budem variť krupicovú kašu a v zvyšnom nápoji, ktorý ostal v hrnčeku si rozmiešam 2-3 PL krupice. Do nápoja, ktorý som naliala do hrnca, si pridám 1 PL dmBio trstinového cukru. Keď sa nápoj začne variť, vylejem zvyšný nápoj s krupicou, ktorý sa nachádza v hrnčeku a varím do zhustnutia. Následne vylejem na tanier, polejem roztopeným maslom, posypem dmBio Bourbon vanilkovým cukrom a jemne poprášim kakaom.

    Šťavnatý čokoládový koláčik

    - celá dávka je určená na okrúhlu tortovú formu s priemerom 26 cm. Keďže som mala k dispozícii 100 g dmBio jemnej horkej čokolády, množstvo surovín som si upravila na dávku podľa nej. 

    • 300 g dmBio jemnej horkej čokolády
    • 250 g masla - prosím nie žiadne náhrady!
    • 6 vajec
    • 230 g dmBio trstinového cukru
    • 3 PL hladkej špaldovej múky

    Okrem toho 

    • trochu masla a trstinového cukru na formu
    • trochu kakaa
    1. Čokoládu nasekáme a maslo nakrájame na malé kúsky. Obe suroviny pomaly roztopíme nad horúcim vodným kúpeľom. Žĺtky a bielky oddelíme, bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky s trstinovým cukrom vymiešame do penista. 
    2. Formu na pečenie vymastíme maslom a vysypeme trstinovým cukrom.
    3. Čokoládovo-maslový krém necháme trochu vychladnúť. Primiešame žĺtkový krém, bielkový sneh a 3 PL múky. Cesto vylejeme do formy a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 25 minút. 
    4. Necháme vychladnúť na mriežke. Koláč vyberieme z formy a poprášime kakaom.

    Muffiny - plnené dmBio nugátovo-orieškovým krémom a dmBio malinovým džemom

    - veľmi jednoduchý hrnčekový recept. Ja som opäť urobila polovičnú dávku a z nej mi vyšlo 20 muffinov. 

    • 2 vajcia
    • 3 hrnčeky dmBio špaldovej celozrnnej múky
    • 1 hrnček dmBio trstinového cukru
    • 1 hrnček dmBio Natur ryžového nápoja
    • 1 hrnček dmBio prírodného kokosového oleja
    • 1 dmBio prášok do pečiva
    • 1 dmBio Bourbon vanilkový cukor
    • dmBio jemná horká čokoláda, vlašské orechy a hrozienka - koľko uznáš za vhodné

    "Náplň"

    • dmBio orieškovo-nugátový krém
    • dmBio malinový džem
    1. V mise najprv vymiešame vajíčka s trstinovým a vanilkovým cukrom. Pridáme kokosový olej, ryžový nápoj a znovu vymiešame.
    2. Potom primiešame špaldovú celozrnnú múku s práškom do pečiva a nakoniec pridáme opláchnuté hrozienka, posekané orechy a posekanú čokoládu, nie však priveľmi nadrobno, aby sa v ceste úplne nerozpustila.
    3. Cestom plníme priehlbinky muffinového plechu asi do 1/3, ak taký nemáme tak rovnako do dvojitých papierových košíčkov.
    4. Následne dáme "náplň" v podobe buď orieškovo-nugátového krému alebo malinového džemu. Množstvo tak ako máme radi. Doplníme zvyškom cesta do 2/3 plechu/košíčkov. Nakoľko muffiny ešte v rúre porastú, neplníme plech/košíčky až po okraj.
    5. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút. 

    "Mliečna" ryža s kokosom

    • 1 hrnček guľatozrnnej ryže
    • 250 ml dmBio Natur ryžového nápoja
    • 3 PL dmBio trstinového cukru
    • 1 dmBio Bourbon vanilkový cukor
    • 5 plátkov pomarančovej kôry
    • štipka soli
    • 1 plechovka kokosového mlieka
    • 1/2 hrnčeka strúhaného kokosu
    • kokosový orech na servírovanie - samozrejme pôjde to aj bez neho 
    1. Pomaranč umyjeme a obaríme horúcou vodou. Odkrojíme z neho niekoľko plátkov kôry (bez bielej časti).
    2. Ryžu varíme v ryžovom nápoji spolu s trstinovým a vanilkovým cukrom, štipkou soli a pomarančovou kôrou do úplného rozvarenia. Ak sa nápoj príliš rýchlo vyparí, prilejeme ešte trochu, aby ryža neostala suchá. Je dôležité ju pravidelne premiešavať, aby neprihorela.
    3. Keď už je ryža mäkká, skoro až rozvarená, vyberieme plátky pomarančovej kôry. Odstavíme z plameňa a pridáme kokosové mlieko. Poriadne premiešame.
    4. Na záver pridáme strúhaný kokos (trochu si necháme na ozdobenie).
    5. Hotovú mliečnu ryžu necháme odpočívať v hrnci pod pokrývkou asi 10 minút, aby sa všetky chute spojili.
    6. Mliečnu ryžu servírujeme v kokosovom orechu. Pred podávaním ozdobíme nasucho opraženým strúhaným kokosom.

    Kakaové palacinky s malinami

    - z tohto množstva urobíš asi 8 palaciniek, samozrejme závisí ale aké veľké a aké hrubé ich budeš robiť.

    •  1 hrnček dmBio špaldovej celozrnnej múky
    • pol hrnčeka vody
    • 2 vajcia
    • 1 PL kakaa
    • 1 PL dmBio prírodného kokosového oleja
    • 2 PL dmBio trstinového cukru
    • 1 ČL dmBio prášku do pečiva
    • na ozdobu použijeme maliny, med a pražené lieskovce

    "Náplň"

    • dmBio orieškovo-nugátový krém
    • dmBio malinový džem
    1. Múku, vodu, vajíčka, kakao, olej, cukor a prášok do pečiva vymiešame mixérom. Cesto necháme 30 minút postáť a na troške kokosového oleja upečieme palacinky z oboch strán.
    2. Palacinky si ponatierame krémom alebo džemom alebo oboma naraz a zrolujeme do rolky.
    3. Na servírovacom tanieri dozdobíme malinami, polejeme medom a posypeme praženými lieskovcami. 

    Na záver želám tebe aj tvojej rodine dobrú chuť! Verím, že ťa oslovili nielen recepty, ale aj dmBio výrobky. A preto ti určite odporúčam vyskúšať, keď nie všetky, aspoň niektoré zo spomínaných testovacích surovín. Ja tiež niektorým z nich ostávam verná.

    lucia646
    22. apr 2017    Čítané 197x

    Moje testovanie potravín dmBio

    Ahojte,

    v prvom rade by som sa chcela veľmi pekne poďakovať Modrému koníkovi a spoločnosti dm, že som bola vybraná a mohla som otestovať skvelé produkty dmBio. Do takejto testovačky som sa zapojila prvýkrát a hneď to vyšlo. Pečenie a varenie sú moje obľúbené činnosti, tak som bola rada, že vyskúšam aj niečo nové, keďže niektoré produkty som mala možnosť ochutnať prvýkrát.

    Niektoré receptíky boli nové, niektoré boli moje osvedčené, len som vymenila suroviny za zdravšie alternatívy.

    Tak poďme teda postupne na to:

    dmBio Malinový džem 

    Začala som týmto produktom, pretože ten bol pre mňa úplný TOP. Krásna vôňa a výrazná chuť malín, skvelá konzistencia, ani riedky, ani hustý, proste úžasný. Lepší džem z obchodu som v živote nejedla. Tento začnem určite kupovať pravidelne. Použila som ho na potretie Špaldových palaciniek. Kombinácia palaciniek a džemu bola veľmi chutná.          

    dmBio Špaldová celozrnná múka 

    Túto múku doma používam na prípravu špaldových medovníčkov. Tieto som upiekla aj tentokrát, ale okrem toho som skúsila aj špaldové palacinky. Palacinky mi prišli sýtejšie ako z obyčajnej pšeničnej múky a chuťovo ma príjemne prekvapili.

                                                                                                                                                                     dmBio Natur Ryžový nápoj 

    Tento produkt bol pre mňa novinka. Nikdy predtým som ho nepila a ani som netušila akú má chuť a do čoho ho možno použiť. Ja som z neho pripravila už spomínané Špaldové palacinky a možno aj vďaka tomuto nápoju boli palacinky sýtejšie. Ryžový nápoj má veľmi zvláštnu mierne sladkú chuť, preto mi chutil aj len taký samotný vychladený.    

    dmBio Prírodný kokosový olej 

    Kokosový olej inej značky som používala v kuchyni i na kozmetické účely bežne, preto som bola zvedavá či je dmBio kokosový olej v niečom iný. V podstate v nich nebol veľký rozdiel, krásna vôňa a roztápanie medzi prstami aké je pre kokosový olej typické. Olej som použila do špaldových palaciniek do cesta i na panvicu a tiež na vymastenie formy na bábovku.  

    dmBio Bourbon vanilkový cukor 

    Vanilkový cukor pri pečení samozrejme nesmie chýbať a pre dmBIO vanilkový cukor to platí dvojnásobne. Palacinkám i bábovke dodal krásnu vôňu a výraznú chuť vanilky. Určite ho do svojich zásob doplním, lebo je to niečo iné ako klasický vanilkový cukor.

    dmBio Prášok do pečiva

    Použila som ho do banánovej bábovky a mala som pocit, že bola tentokrát viac nadýchaná ako bežne. Taktiež som ho použila do špaldových medovníčkov. 

    dmBio Orieškovo-nugátový krém

    Tak toto je samozrejme veľká dobrota nielen na pečenie, ale aj len tak na pomlsanie. Ja som si pomlsala, keď mi deti zaspali a mala som chvíľku len sama pre seba. Tiež som krém použila do pečených buchiet, kde chutil výborne, chuť nebola taká veľmi sladká ako pri bežnej nutele.

    dmBio Sušené pekárske droždie 

    So sušených droždím som piekla prvýkrát, vždy používam len klasické kvasnice. V návode bolo napísané, že droždie treba dať priamo do múky, čiže netreba robiť kvások. Asi som sa trošku uponáhľala a cesto som nenechala poriadne vykysnúť, lebo nebolo také nadýchané, ako keď robím klasické cesto s kvasnicami. Skúsim použiť sušené droždie aj tak, že si z neho predsa len urobím kvások a uvidím, či bude cesto lepšie. Buchty aj malé buchtičky boli chuťovo výborné, ale mohli byť ešte viac „nakysnuté“.

    dmBio Jemná horká čokoláda 

    Horkú čokoládu všeobecne doma používam iba na pečenie, lebo len tak na zjedenie je pre mňa veľmi horká. Túto som nasekanú použila do našej obľúbenej banánovej bábovky, kde ihneď po upečení bola roztopená a chutila úžasne. Neskôr keď stuhla, výborne doplnila chuť banánu v bábovke. Veľmi som sa potešila zloženiu tejto čokolády, nakoľko neobsahuje žiadne pridané zbytočné látky.

    dmBio Trstinový cukor

    Tento cukor ma už na prvý pohľad zaujal svojou farbou, keďže pri trstinovom cukre som zvyknutá na hnedú farbu a tiež svojou jemnou konzistenciou. Chuť bola jemnejšia ako pri klasickom hnedom trstinovom cukre, ale na použitie pri pečení som nevidela rozdiel. 

    A na záver mojej recenzie by som sa s Vami rada podelila o moje obľúbené recepty na banánovú bábovku a špaldové medovníčky.

    BANÁNOVÁ BÁBOVKA S ČOKOLÁDOU

    Suroviny:

    • 4 vajcia
    • 250g polohrubej múky
    • 250g trstinového cukru
    • 250g masla
    • 250g banánov
    • 1 bourbon vanilkový cukor
    • 1 prášok do pečiva
    • posekaná čokoláda
    • kokosový olej na vymastenie

    Postup:

    Najskôr vymiešame žĺtka s trstinovým a vanilkovým cukrom, pridáme zmäknuté maslo. Snažíme sa vymiešať až do takej našľahanej peny, aby bola potom bábovka pekne vláčna. Pridáme múku a prášok do pečiva, rozmixované banány a sneh z bielkov. Do hotového cesta vmiešame posekanú čokoládu. Formu si vymastíme kokosovým olejom a posypeme múkou. Pečieme na 180 stupňoch, kým sa bábovka nelepí na špajdlík.

    ♥♥♥ DOBRÚ CHUŤ ♥♥♥

    ŠPALDOVÉ MEDOVNÍČKY

    Suroviny:

    • 400g hladkej špaldovej celozrnnej múky
    • 120g medu
    • 160g trstinového cukru
    • 60g masla 82%
    • 2 vajcia
    • ½ balenia prášku do pečiva bez fosfátov
    • 1 polievková lyžica perníkového korenia
    • kôra z BIO citróna

    Postup:

    Všetky suroviny zmiešame dokopy, necháme odstáť v chladničke cez noc. Na druhý deň necháme cesto po vytiahnutí z chladničky trocha zmäknúť, vykrajujeme medovníčky a pečieme na 200 stupňoch cca 6-8 minút, tak aby medovníčky neboli tvrdé. Horúce medovníčky po upečení potierame rozšľahaným vajíčkom.

    ♥♥♥ DOBRÚ CHUŤ ♥♥♥

    Ešte raz veľké ĎAKUJEM za možnosť zapojiť sa do tohto skvelého testovania.

    Verím, že sa na mňa ešte niekedy usmeje šťastie a budem môcť opäť testovať s Modrým koníkom.

    smolinka024
    20. apr 2017    Čítané 216x

    O „trochu“ zdravšie v našej kuchyni s dmBIO

    Ahojte,

    tak konečne sa aj na mna usmialo šťastie a stala som sa jednou z 10 maminiek na Modrom koníkovi, ktoré mohli odtestovat dmBio produkty. Ako jedna z vás mnohých, aj ja som pripojila svoj koment k výzve na testovanie... Veď kto by sa nezapojil? Podľa môjho názoru skromný a ničím výnimočný príspevok. Ale predsa zaujal a ja som doma skákala pred PC od radosti, keď som si našla mailík s potvrdením, že môžem očakávať v najbližších dňoch balíček 😉  Blížila sa Veľká noc a ja som už v duchu kalkulovala, do čoho všetkého sa pustím a čo vyskúšam. Nie som síce najlepšia kuchárka, ale podľa mňa to ani nie je najhoršie 😉 Takže, klasika a osvedčené recepty alebo niečo nové? A budem to vôbec stíhať? Dala som tomu nakoniec voľný priebeh.

    Kuriér prišiel v pondelok pred Veľkou nocou a zastihol ma na prechádzke s deťmi. Doma sme rýchlo rozbalili tú ťažkú škatuľu a tešili sa z veeeéľkej predveľkonočnej nádiel, akej sa poteší každá gazdinka. Všetky produkty niesli symbol dmBio a popravde som si tieto konkrétne produkty v dm-ke nikdy nevšimla.

    Ale odteraz sa to zmení. A čo všetko tam bolo?

    dmBio lieskovcový nugátový krém

    Wau. Prvá otestovaná  mňamka. Museli sme sa správať ako ľudia a nepustit sa do toho len s prstami 😉 Rozhodla som sa, že si ju dáme na večeru, kým nám vychladne chlebík. Práve v ten deň som upiekla svoj 10. kváskovy chlieb - tentokrát pšenično-ražný. Takže sme spojili domáce zdravé s Bio dobrotkou. Chuť výborná, jemná, nie presladená a naozaj konečne nebolo cítiť žiadne umelé prísady ako to býva v podobných výrobkoch. Boli sme nadmieru spokojní. Musela som však povedať stop a ešte ju odložiť na ďalšie receptíky, ktoré spomeniem ďalej.

    dmBio prírodný kokosový olej

    Tak na tento produkt som bola naozaj zvedavá, lebo som ho ešte nikdy neskúšala a veľa som o ňom počula. Krásna vôňa a číra jasná konzistencia (keď je v tekutom stave, inak je biely až priesvitný). Vyskúšala som ho hneď na druhý deň v recepte nie príliš zdravom, ale podľa kamošky chutnom a rýchlom – smotanové cestoniny so salámou - a to som v ten deň potrebovala. Takže tu je receptík mojej prvotiny s kokosovým olejom:

    Ingrediencie

    • dmBio kokosový olej
    • cestoviny
    • fazuľa v konzerve
    • tokajská saláma (množstvo rôzne)
    • 2 cibule
    • smotana na varenie
    • 1-2 PL kečupu
    • 1 ML vegety
    • 2-3 strúčiky cesnaku

    Postup

    Cestoviny uvaríme a scedíme. Samostatne osmažíme na kokosovom oleji cibuľku, pridáme salámu nakrájanú na kocky a fazuľku v konzerve. Chvíľku podusíme a zalejeme smotanou na varenie. Dochutíme kečupom, vegetou a pretlačeným cesnakom. Necháme prevrieť a je to. Výsledok bol naozaj celkom dobrý a my sme sa dobre napapali 😉.

    dmBio špaldová celozrnná múka

    Júúúj, tak toto je niečo pre mňa. Hneď som vedela čo z nej a vedela som, že nesklame. Je to zdravší variant varenia aj pečenia s múkou. A tu je receptík na kváskové špaldové lievance:

    Ingrediencie

    • 2 hrnčeky plnotučného mlieka
    • 2 hrnčeky dmBio špaldovej celozrnnej múky
    • 1 PL kvásku
    • 2 PL dmBio trstinového cukru
    • 2 PL oleja
    • 3 vajcia
    • dmBio prírodný kokosový olej

    Postup

    Múku zmiešame s mliekom a 1 PL kvásku (odobratého z materského kvásku) a necháme prekvasit 24 h v chladničke. Na druhý deň pridáme do cesta ostatné suroviny, premiešame a smažíme lievance na dmBio kokosovom oleji.

    Boli výborné a tým, že som ich robila na tom kokosovom oleji tak aj nádherne prevoňané. Nebolo cítiť žiaden olej ako to bežne býva pri klasickom smažení. Troška sa síce roztekali, ale to bolo tým, že som použila výhradne len špaldovú múku. Podávané s dmBio malinovým džemom a už spomínaným dmBio lieskovcovým nugátovým krémom. Výbornééééé! Som rozhodnutá odteraz takéto sladké smažené dobroty robiť len na tomto oleji.

    dmBio Ryžový nápoj

    „Keď nápoj, tak ho budeme piť,“ rozhodla som. Aj keď prekvapivo sa dá použiť pri varení či pečení, napr. krupice alebo ryžového nákypu. Tento jediný produkt ma až tak nenadchol. Chuť bola naozaj ryžová (čo sa dalo očakávať), ale na mňa strašne sladká (aj keď sa jednalo o prírodné cukry a nie pridané). Deti to odmietli piť (ich človek neoklame, keď niečo nechcú tak to nechcú), manžel vypil povinne jeden pohár a zvyšok som 3 dni pila ja 😉 Pre dobrý pocit s prídavkom chia semiačok. Ale popravde, ako ingrediencia pri varení to môže byť milá a vítaná náhrada. A ďalšou prekvapivou informáciou pre mňa bolo, že nápoj vydrží v chladničke po otvorení 4-5 dní.

    dmBio sušené pekárske droždie

    Druhý receptík, kde som použila zvyšok dmBio špaldovej celozrnnej múky boli pizza tyčinky podľa receptu Tinky Karmažín.  Využila som pri ňom opäť aj dmBio trstinový cukor a predovšetkým dmBio sušené droždie. Výsledok bol opäť vynikajúci. Tieto paličky máme veľmi radi. A výborne chutia s cesnakovým dresingom. Toto je vlastne jediný recept, pri ktorom som tento typ droždia zvykla používať. Inak som zväčša v chladničke vždy mala klasické droždie, ale odkedy kváskujem, aj to som obmedzila. Podľa mňa ale nikdy nie je na škodu takéto niečo v kuchyni mať.

    dmBio horká čokoláda

    Tak túto mňamku sme papali len tak nasurovo (veď obsahuje až 70% kakaa - tak kto by odolal). Zvyšok som použila pri pečení brumíkov a bábovky (recepty su nižšie). Ja nemám rada sladké čokolády a toto je naozaj niečo aj pre mňa. Horkastá chuť, ale svieža a veľmi príjemná. Podľa mňa zdravá sladkosť aj pre deti. Z tejto by sa mali vyrábať povinne všetky veľkonočné (a nielen tie) dobroty.

    dmBio Bourbon vanilkový cukor

    Tak toto je TOP produkt. Ja si síce robím domáci vanilkový cukor, ale tento je ešte lepší a zdal sa mi aj výraznejší. A hlavne, nemá bielu farbu, ale je tmavo hnedý. Cítiť v ňom trstinový cukor a aj pomletú vanilku (tipujem, že je v ňom určite pomletá aj vanilková dreň). Oproti klasickým vanilkovým (a to už nehovorím o vanilínových cukroch) sa nedá ani porovnať. Použila som ho ako pri pečení bábovky, tak aj na domácich brumíkov. Kto má záujem, tu je receptík na brumíkov:

    Ingrediencie

    • 2 hrnčeky polohrubej múky
    • 1 hrnček dmBio trstinového cukru
    • 1 dmBio Bourbon vanilkový cukor
    • 1 hrnček plnotučného mlieka
    • ¾ hrnčeka oleja
    • 2 vajíčka
    • pár plátkov dmBio horkej čokolády  

    Postup

    Úplne jednoduchý. Všetko okrem čokolády som spolu poriadne zmiešala mixérom. Cesto som vyliala do mackovych silikónových formičiek. Do každého brumíka som ešte vložila kúsok čokolády a dala piecť na 180 C asi 15 min. Chutili všetkým 😉.

    dmBio trstinový cukor

    Jemná farba, jemná konzistencia a jemná chuť. Využila som skoro pri každom testovacom pečení a skvelý je aj v káve ako nahrada cukru. Super.

    dmBio prášok do pečiva

    Oproti klasickému prášku do pečiva, ktorý bežne kupujem je to určite väčšie balenie. Myslím, že objektívne ani subjektívne neviem posúdiť iný rozdiel v pečení. Všetko narástlo tak ako malo 😉 Ja som ho použila na klasiku – bábovku. Ale rozhodla som sa pre malé zmeny, ktoré sa ukázali ako prospešné 😉 Tu je receptík:

    Ingrediencie

    • 4 žĺtky
    • 200g práškového cukru (ja som ho nahradila dmBio trstinovým cukrom)
    • 1 dlc oleja
    • 1 dcl vody
    • 200 g polohrubej múky
    • dmBio prášok do pečiva
    • dmBio Bourbon vanilkový cukor
    • 4 bielka
    • kakao
    • sušené ďatle
    • ľanové semiačka
    • dmBio horká čokoláda
    • štipka soli

    Postup

    Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Zo žĺtkov a cukru vyšľaháme penu, do ktorej postupne primiešame vodu, olej, vanilkový cukor, nasekané ďatle a hrsť ľanových semiačok. Všetko spolu premiešame a nakoniec spojíme ešte s múkou zmiešanou s práškom do pečiva. Jemne primiešame sneh a je to. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Do časti cesta som ešte pridala 2 PL kakaa a horku čokoládu. Pečieme pri 170 C približne hodinu. Cesto sa nadvihlo krasne ako malo, takže všetko dopadlo dobre. Bábovka chutila výborne a hlavne tie ďatle jej prekvapivo dali novú „štavu“.

    dmBio malinový džem

    Ďalší TOP produkt. Takýto kupovaný džemík som naozaj ešte neochutnala. Malín doma nemáme tak veľa, aby som si z nich mohla urobiť džem, takže som sa mu veľmi potešila. Kúsky malín, kopec zrniečok a pravej malinovej chuti, konzistencia presne akurát: ani hustá ani riedka. Ochutnali sme ho samotný, s lievancami aj chlebíkom. Odporúčam.

    Tak a toto je koniec mojej recenzie a testovačky. Mala som šťastie, že sa mi do rúk dostali také kvalitné produkty a som veľmi vďačná, že som ich mohla práve ja vyskúšať. Pri mojej najbližšej návšteve dm-ky určite nekúpim len plienky a drogériu, ale aj dmBio produkty.  

    Silná 3ka
    O týchto mojich kazdodennych ranajkach vam napisem v recenzii.
    Bude to mat co docinenia s atopickym ekzemom a váhou! Tak tie co to zaujima sa dočítate tentp tyzden v mojom blogu.
    #test_dm10

    Aj vy mate radi zdrave mlsanie?

    Tento tyzden bol náročný, priprava velkej noci, pečenie tort pre zakaznikov, prechladnuta staršia a chranenie mladsieho.
    a testovanie ale stihla som niekolko receptov. Recenzia a recepty tento tyzden.
    Aj na tieto cookies ;)
    #test_dm10

    #test_dm10 vanilkovy puding z ryzoveho napoja s kokosom, ovsenymi vlockami, medom a piskotami.
    Celkom syte, to bol moj pokus o puding bez mlieka, ale bol taky redsi. Ako sucast diety celkom fajn, si myslim🙂.

    #test_dm10 bananove muffiny s bio horkou cokoladou
    Pri peceni som pouzila aj dm bio kypriaci prasok do peciva a bio kokosovy olej do cesta, aj na vymastenie plechu

    #test_dm10 torta s nugatovo-orieskovou plnkou

    Baby láska na prvé ochutnanie! Lepší džem som ešte nejedla. Je úplne fantastický, jemný, je tam naozaj chuť malín a žiadna ochutená želatína. Dosladrný je iba prírodným trstinovým cukrom za čo ma odo mňa veľké plus. 😊👌🏻
    Viete mi ešte odporučiť nejaké iné džemy ktoré stoja za vyskúšanie? Pošlem 💙. #test_dm10

    #test_dm10 Špaldový chlebík s ľanovými semiačkami. Použila som v ňom aj bio sušené droždie.

    (2 fotky)

    #test_dm10 linecke pecivko s bio trstinovym cukrom, bio vanilkovym cukrom a bio malinovym dzemom

    (4 fotky)

    #test_dm10
    Milé mamičky a oteckovia, koníčkári, s radosťou vám oznamujem, že sme boli vybraní na testovanie Bio potravín z Dm Drogérie s Modrým Koníkom a tak budeme aj my trošku Bio. Teším sa, že vyskúšame tieto suroviny pri veľkonočnom, ale aj bežnom pečení a varení a podelím sa s vami o to, ako chutia a voňajú a aké majú ďalšie vlastnosti a výhody, aj ich možné využitie pre zdravé stravovanie a zdravý život. Prišiel nám balíček, ktorý obsahoval: Bio ryžový nápoj, Bio celozrnnú špaldovú múku, Bio trstinový cukor, Bio malinový džem, Bio nugátovo-orieškovú nátierku, Bio kokosový olej, Bio 70-percentnú horkú čokoládu, Bio vanilkový cukor Bourbon Vanilla, Bio sušené droždie a Bio prášok do pečiva. Toto označenie Bio znamená, že potraviny pochádzajú z ekologického poľnohospodárstva bez použitia umelých hnojív a chemických postrekov.

    (3 fotky)

    #test_dm10 Kto uhádne čo budem z týchto surovín piecť?? Každú odpoveď odmením, ale správnu až 10-timi 💙😊👌🏻

    Čo to bude az to bude? #test_dm10

    Taky ten klasicky jarny slnecny pondelok u mna. Jedno dieta spi v kociku, druhe vnutri pozera rozpravku kedze spolocnost jej zacali robit zelene sople a tie pani učiteľky v skolke radi nemaju :D
    Akosi tak zveladujem zahradku zrazu zvoni telefon:,, kurier, mam pre vas balik"
    Huraaaaaaa idu sa testovat dm bio produkty.
    Kedze pecenie je moja obrovska zaluba a uz tak trosku aj praca, tesim.sa ze mozem otestovat dm vyrobky kedze u nas v meste akurat minuly mesiac dm otvorili.
    Hura ide sa na to.
    🙂
    #test_dm10

    Dámy, veľká noc sa blíži.

    Do akého pečenia by ste použili dmBio malinový džem? Dajte nám nejaké tipy a recepty na vaše chutné dobroty. ☺ A keďže je to už desiata dm kampaň u nás na koníku, za každý komentár vám pošleme až 10 srdiečok.

    Stále máte čas, sa zapojiť do pekárskej dmBio výzvy! Klikajte sem: https://www.modrykonik.sk/blog/konik_testuje/article/vase-skusenosti-s-dmbio-pecieme-bio-s-e5yyqr/

    #test_dm10

    konik_testuje
    30. mar 2017    Čítané 7119x

    Vaše skúsenosti s dmBio - Pečieme bio s dmBio

    Aktualizácia: Recenzie na dmBio produkty a chutné recepty našich používateliek si môžete prečítať tu

    ----

    Jar je tu! A s ňou aj nové a veselejšie dni, rozhodnutia a začiatky. Možno ste sa rozhodli každé ráno behať alebo si chcete upraviť jedálniček na zdravšiu formu. A napríklad, aj také pečenie si môžete upraviť, aby zdravo znamenalo aj chutne. Predsa len, Veľká noc sa nezadržateľne blíži a vzdať sa pohostenia pre vašu rodinku by nebolo ideálne. Preto môžete piecť zdravšie a bio s dmBio.

    Mamičky, vitajte pri ďalšom dm testovaní, opäť kvalitných, chutných a zdravých potravín.

    Čo testujeme

    dmBio trstinový cukor – pri výrobe tohto jemného trstinového cukru je surová trstinová šťava opatrne varená, sušená a kryštalizovaná. Vďaka následnej centrifugácii je sirup oddelený od cukrových kryštálov. Trstinový cukor si zachováva svoju jemnú chuť a svetlú farbu. Môžete ho použiť do každého receptu alebo si s ním osladiť život každé ráno - šup s jednou lyžičkou do kávičky.

    dmBio Natur ryžový nápoj – vegánsky variant pre tých, ktorí kravské mlieko nepijú. Má nízky obsah tuku. Je vyrobený bez pridaného cukru a svoju mierne sladkú chuť získava fermentáciou ryžového škrobu. Vychutnajte si ho ľahko vychladený, ako mixovaný nápoj s ovocím, v müsli, v krupicovej kaši alebo dezertoch. Je vhodný aj na varenie.

    dmBio špaldová celozrnná múka – so svojou ľahko orieškovou príchuťou sa výborne hodí na pečenie chleba ako aj iného slaného a sladkého pečiva. Do celozrnnej múky sú vymleté celé zrná so všetkými svojimi zložkami bohatými na živiny.

    dmBio malinový džem – vďaka na slnku dozretým a starostlivo vyberaným malinám je džem ozajstným chuťovým zážitkom. Táto pochúťka so zamatovo jemnou konzistenciou sa perfektne hodí ako nátierka na chlieb, do zákuskov, palaciniek, jogurtov, tvarohu a mliečnych koktejlov.

    dmBio orieškovo-nugátový krém - vynikajúca chuť pomazánky, ktorú si môžete natrieť na palacinky alebo ju pridajte do skvelých koláčov, za ktorými sa len tak zapráši.

    dmBio prírodný kokosový olej – zázrak, o ktorom sa všade hovorí a má všestranné využitie: vyprážanie, varenie aj pečenie.

    dmBio jemná horká čokoláda – vychutnajte si výnimočný čokoládový pôžitok vďaka tým najlepším kakaovým bôbom a starostlivo vyberaným ostatným zložkám. Bez umelých aróm alebo prídavných látok. Táto lahodná kompozícia s najmenej 70 % obsahom kakaa je zárukou jedinečného chuťového zážitku. Či už kocka rovno do úst alebo nasekaná do muffinov, bude chutiť skvelo!

    dmBio prášok do pečiva - komu sa nezíde doma prášok do pečiva? Vo varení aj pečení je to zaručená stálica.

    dmBio Bourbon vanilkový cukor - osladí a doplní tou správnou arómou každý jeden pekársky počin. Prevoňajte si svoju kuchyňu jeho sladkou vôňou.

    dmBio sušené pekárske droždie - nie vždy nájdete v obchode čerstvé a aj kvalitné droždie. Toto práškové vám ho vynikajúco vynahradí a spraví rovnakú službu.

    Koho hľadáme

    Hľadáme 10 žien, matiek, pekárok, ktoré radšej siahajú po bio variante a venujú čas skúmaniu zloženia potravín, ktoré kupujú svojej rodine. Ako isto viete, hľadáme ženy, ktoré na koníka aktívne pridávajú svoje recepty a pečením jednoducho žijú. Ide im to fotograficky aj štylisticky, sú otovrené a rady sa podielia o svoje skúsenosti.

    Ako sa zapojiť

    Napíšte komentár pod tento článok a uveďte v ňom svoj vzťah k pečeniu, k bio potravinám a ku všetkému, čo k tomu patrí. Čas na napísanie svojho komentára máte do nedele 2. 4. 2017.

    Nebojte sa byť smelé, originálne, vtipné a kreatívne. 🙂

    Ak sa chcete dozvedieť viac, prečítajte si článok o projekte Vaše skúsenosti so značkou. Ak nám chcete povedať, čo by ste rady testovali, pozývame vás do oficiálnej skupiny o testovaní na koníku.

    Krásny deň vám praje konik_testuje!

    Juchú, testovanie s dm má svoj okrúhly mílnik. Áno, pripravujeme pre vás v poradí už desiate testovanie a pôjde opäť o tematický balíček.

    Tipnite si do komentára, o aký tematický balíček ide, a my vám pošleme na oslavu až 10 srdiečok. Nápoveda: má to niečo spoločné s predošlým testovaním... 😉

    #test_dm10