Výsledky vyhľadávania pre slovo #test_dm10

    Zruš hľadanie
    matricia
    23. apr 2017    Čítané 226x

    Moje testovanie dmBio produktov

    Milé mamičky a oteckovia, prípadne starí rodičia, aj adminovia z koníka, chcem sa s vami podeliť o moje skúsenosti s potravinovými výrobkami z rady dmBio. Príjemne ma prekvapilo, že nás vybrali a potešili sa aj naši drobci, keď k nám prišla veľká škatuľka s prevažne sladkým obsahom.

    Neváhala som a rýchlo som sa pustila do kreatívneho pečenia a varenia. Otestovali sme všetky tieto produkty:

    1. Bio ryžový nápoj 1 l

    Výrobok nás zaujal pekným bielym obalom, podobným v akom bývaju rastlinné mlieka, napríklad sójové, mandľové, ale aj spomínané ryžové.

    Tento nápoj mojim deťom na prvé ochutnanie nezachutil, keďže s ním neprišli do styku už skôr a nemuseli sme im ho podávať namiesto mlieka. Mne však chutil a neskôr večer som z neho uvarila aj puding. Do pudingu som použila okrem ryžového nápoja aj med, ovsené vločky, kokos a vanilkový puding v prášku. Tento puding bol síce riedkej konzistencie, ale celkom sýty a určite aj zdravý. Ja ryžový nápoj odporúčam aj na doplnenie pitného režimu, či už pri diétach, športe, ale aj do varenia, ako náhradu pri laktózovej intolerancii alebo intolerancii lepku.  Určite sa hodí do varenia ako súčasť rôznych bielych polievok, napríklad fazuľovej, karfiolovej, ale aj do krupicovej kaše a rôznych iných jedál.

    2. Bio trstinový cukor 1 kg

    #test_dm10

    Naše zdravé maškrtenie s dm bio výrobkami

    Vďaka Modrému koníku, som mala tú možnosť, testovať dm bio výrobky vo svojej kuchyni. Bolo to pre mňa veľmi inšpiratívne, nakoľko sa sama snažím zdravo stravovať a tiež k tomu vediem aj moju rodinu. Piecť zdravo a zároveň chutne je vždy výzva. Ja a moja rodina sladké milujeme a odjakživa po niekoľko generácií je u nás zaužívaný zvyk- každú nedeľu sa zíde celá rodina pri nejakom dobrom koláčiku a kávičke, porozprávame sa a aj si pomaškrtíme. Je to fantastické, pretože rodinu to zbližuje. Niekedy je ťažko obmedziť klasické recepty- ako babkin skvelý a bohato nadýchaný perník, no dajú sa obmeniť suroviny za zdravšie a vtedy vznikne odľahčená pochúťka, po ktorej sa len tak ,,zaprášilo". Tentokrát som však piekla takmer celý týždeň, čomu sa najviac tešil najmä môj manžel. Prišli mi skvelé dm bio výrobky ako špaldová celozrnná múka, trstinový cukor, malinový džem, nugátový krém, ryžové mlieko, kypriaci prášok do pečiva, vanilkový cukor, droždie v prášku, kokosový olej a čokoláda. Každý jeden výrobok stojí za reč, pretože sú to naozaj kvalitné fantastické výrobky. Každý výrobok mal označenie zeleného hviezdičkového lístočka- čo je európske označenie za bio výrobok, takže spotrebiteľ má garanciu že výrobok bol spracovaný len z kvalitných surovín pestovaných v ekologickom poľnohospodárstve, ktoré podlieha prísnym kontrolám. Takže za mňa veľké plus.

    Ako prvé som robila svoj obľúbený Brownies s čerešňami.
    Tento koláčik som si veľmi obľúbila, pretože jeho príprava je rýchla, jednoduchá a má geniálnu chuť. Vďaka čerešniam je šťavnatý a kúsky rozpustenej čokolády sú na jazyku nezameniteľné. U nás, akonáhle sa objavil, už aj s z plechu vyparil. Použila som do neho hneď niekoľko dm bio výrobkov:

    DM BIO ŠPALDOVÁ CELOZRNNÁ MÚKA. Bola som milo prekvapená, pretože doteraz pri používaní špaldovej múky inej značky, sa mi koláč nenadýchal a bola z neho udupaná ,,placka". Tentokrát pri použití dm bio špaldovej múky sa mi tento problém už nestal. Koláčik sa krásne nadýchal, cesto bolo jemné, plné a nadýchané a malo skutočne ľahkú orieškovú chuť. Odteraz bude práve táto múka pravidelnou súčasťou mojej špajze.

    DM BIO TRSTINOVÝ CUKOR. Bol kryštálovej konzistencie, ľahký, sypký a mal jemné béžové sfarbenie. Už na prvý pohľad bolo vidieť, že sa jedná a o kvalitný bio výrobok. Páčilo sa mi, že nebol prehnane sladký, ale koláčiku dodal jemnú sladkastú chuť- takú akurát. Vyskúšala som už veľa trstinových cukrov, no tento patrí jednoznačne medzi mojich favoritov. Má jemnú nevtieravú vôňu ale čo je najdôležitejšie- skvelé dochutí dezerty a koláče. Jediné negatívum, bolo pre mňa, že neolo na etikete uvedené, či sa jedná o rafinovaný, alebo nerafinovaný trstinový cukor. Nič iné mu vytknúť nemôžem, keďže sa jedná skutočne o kvalitný výrobok, ktorý bude ďalšou stálicou mojej špajze.

    DM BIO KOKOSOVÝ OLEJ PRÍRODNÝ. S týmto olejom som mala už skúsenosti pred testovaním a rada som ho opäť privítala v mojej chladničke. Pre začiatok musím uviesť, že o nerafinovaný kokosový olej, za čo mu pridávam obrovské významné plus. Je tuhej konzistencie a ťažšie sa naberá, má však výraznú a plnú kokosovú chuť, ktorá dodala môjmu koláču fantastickú chuť. Použila som ho aj pri vyprážaní fitness lievancov a doslova mu tlieskam! Lievance mali skvelú ľahkú chuť, pričom nič nepokazilo ich jemnú sladkosť, ba priam naopak- tento kokosový olej ich chuť obohatil jemnou kokosovou arómov a ďalšia super vec- vôbec neboli mastné! Ďalším plus je jeho všestranné využitie- jemne som si ním vymasírovala pleť, ktorá bola jemná a hebká. Toto je už dlhšie môj favorit a obľúbenec medzi olejmi a pri pečení brownies ma opäť len utvrdil o svojich kvalitách.

    DM BIO PRÁŠOK DO PEČIVA. Ďalšia stálica mojej špajze s ktorou som už pred testovaním mala dobré skúsenosti. Je bez lepku a fosfátov. Moje koláče a aj brownies, boli z tohto prášku krásne nadýchané. Myslím že viac k tomu ani netreba dodať.

    DM BIO JEMNE HORKÁ ČOKOLÁDA. Na to, že obsahuje až 70% kakaa bola veľmi ľahodná. Pomaly sa roztápala na jazyku a mala plnú a výraznú chuť. Časť čokolády som nasekala do brownies a druhú časť som roztopila na potretie. Ľahko sa roztápala a rozpustená mala veľmi dobrú konzistenciu- ani moc riedku, ani príliš hustú. Ľahko sa roztierala na brownies, ako by chutila stuhnutá, však posúdiť neviem, keďže brownies sa celý zjedol do 15 minút. 🙂

    RECEPT ČOKOLÁDOVÝ BROWNIES S ČEREŠŇAMI
    Ingrediencie:
    - 1 šálka špaldovej alebo pohánkovej múky
    - 1/2 šálky kakaového prášku
    -1/2 šálky cukru (ja som použila dm bio trstinový)
    -2 lyžičky vínneho kameňa (kypriaci prášok dm bio bez fosfátov)
    -štipka soli
    -štipka vanilky
    -1/4 šálky uvarenej kávy (ja som dala namiesto kávy teplú vodu, aby koláčik mohol jesť malý)
    -3 lyžice kokosového oleja
    -3 vajcia
    -2 hrste nasekanej čokolády
    -cca 240 g odkôskovaných čerešní (alebo iného ovocia)
    -(môžete pridať hrsť orechov)
    -Zapekacia miska alebo plech rozmerov cca 22x28cm.

    Postup:
    Najskôr zmiešame suché suroviny, teda múku, cukor, kakaový prášok, štipku soli, vanilky a vínny kameň. V druhej miske zmiešame celé vajcia s tekutým kokosovým olejom. Pridáme suchú zmes, prilejeme kávu a zmiešame. Na záver pridáme odkôskované čerešne, nasekanú čokoládu, premiešame a cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180° asi 10 minút. (Ja som ho piekla 15 minút). Koláčik môže byť vnútri trošku nedopečený. Pred podávaním koláčik posypeme práškovým xylitolom alebo potrieme rozpustenou čokoládou. Ja som ho podávala s lesným ovocím.

    Ako druhý som pripravovala veľmi tradičný Koláč lenivej ženy. Tento reept pozná určite nie jedna žena, nakoľko sa jedná a veľmi rýchly, praktický a pri použití tých správnych ingrediencií aj veľmi chutný recept. Pri ňom som použila nasledovné ingrediencie:

    DM BIO MALINOVÝ DŽEM. Opíšem ho jedným slovom: fantastický! Asi najlepší džem aký som kedy jedla. Cítiť v ňom skutočné maliny a nie len umelé arómy a farbivá. Skvelé je, že obsahuje trstinový cukor. Skvele sa roztiera a ešte lepšie chutí. Ďalší favorit v našej chladničke!

    RECEPT KOLÁČ LENIVEJ ŽENY
    Ingrediencie:
    -3 vajíčka
    -2 hrnčeky kryštálového cukru (ja som použila trstinový)
    -1 hrnček mletého maku
    -džem
    -1 prášok do pečiva
    -2 hrnčeky špaldovej múky
    -1 hrnček mlieka
    -1 hrnček oleja
    Postup:
    Všetko spolu dobre premiešame, cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaná plech a pečieme pri 180°. Hotový koláč potrieme džemom a môžte podávať aj so šľahačkou.

    Mojim ďalším receptom je klasická ryžová kaša, ktorú robievam z bio ryže a rastlinného mlieka.

    DM BIO RYŽOVÝ NÁPOJ. Neobsahuje žiaden pridaný cukor- iba prirodzene vyskytujúci sa pri fermentácii ryže. Je vegánsky. Rastlinné mlieka si robievam doma v mio mate, avšak potešilo ma aj toto mlieko. Mala som už niekoľko mliek dm bio, ale toto patrí medzi chuťovo najlepšie. Je vhodné na prípravu smoothies, alebo krupicovej či ryžovej kaše. Ja ho rada pijem aj ako vychladený nápoj s medom, alebo si ho pridávam do mussli.

    RECEPT RYŽOVÁ KAŠA
    Ingrediencie:
    -biela guľatozrnná ryža
    - mlieko (jasom použila rastlinné ryžové)
    -med
    -škorica
    -ovocie
    Postup:
    Ryžu si uvaríme v mlieku a hotovú ju ochutíme medom, posypeme škoricou a pridáme ovocie podľa chuti.

    Ďalej som robila pizzu. Nie je nič nad domácu pizzu pri ktorej som použila špaldovú múku a pekárske dm bio droždie v prášku. Bola jemne nadýchaná a chuťovo skvelá!

    DM BIO PEKÁRSKE DROŽDIE. Páčilo sa mi na ňom že som nemusela robiť kvások, čo veľmi oceňujem. Doteraz som veľmi ,,kvasniciam" v prášku neverila ale tento ma preesvedčil o svojich kvalitách. Cesto pekne nakyslo a výsledný efekt bol skvelý- jemne nadýchaná chrumkavá pizza. Môj nový obľúbenec na pečenie.

    RECEPT CESTO NA PIZZU
    -400g špaldovej múky
    -30 g droždie
    -1/2 ČL trstinového cukru
    -1/2 ČL soli
    -2PL olivového oleja
    -1 pohár vlažnej vody
    Postup:
    Hladkú múku, droždie (môže byť sušené a aj čerstvé - je možné zmiešať aj bez namočenia do vody), cukor, soľ premiešame najskôr nasucho. Pridávame olej a vlažnú vodu až po premiešaní suchých surovín. Cesto je premiešané až keď sa vám pri miešaní urobí pekný bochník a nič neostane prilepené na stenách misky. Necháme vykysnúť, mne to trvalo cca. 40až 45 minút. Cesto dáte do vymastenej a vysypanej formy na pečenie a oblohu zvolíte podľa vlastnej chuti.

    Ako poslednú som robila narodeninovú tortu pre môjho brata- čokoládový cheescake v ktorom som použila vanilkový cukor. Na tomto recepte sa mi páči že napriek ľahkým a zdravým ingredienciám je pomerne dosť sýty a jeho chuť nie je prehnane sladká.

    DM BIO VANILKOVÝ CUKOR. Tento cukor obsahuje Trstinový cukor a rozomleté struky vanilky Bourbon. Je úplne fantastický! Tento vanilkový cukor som testovala prvýkrát a viac ho nepustím pri pečení z ruky! Má výraznú arómu a v cukre sa nachádzajú zriečka vanilkového cukru. Má naozaj inzenzívnu vanilkovú arómu a chuť a dezertu dodá neopakovateľnú chuť.

    RECEPT FANTASTICKÝ ČOKOLÁDOVO- GAŠTANOVÝ CHEESCAKE
    Ingrediencie:
    Na sušienkový základ:
    -250 g bezlepkových maslových sušienok (môžeš použiť aj ovsené vločky pomleté najemno)
    -100 g kvalitného masla
    Na plnku:
    - 500 g jemného tvarohu
    -250 g smotanového syru alebo mascarpone
    -250 g kyslej smotany
    -250 g gaštanového pyré
    -3 vajcia
    -100 g trstinového cukru
    -100 g kvalitnej horkej čokolády
    -2 PL kakaa
    Postup:
    Rozdrvené sušienky zmiešame s roztopeným maslom a zmes pritlačíme na dno formy, a aj na jej okraje. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Zo všetkých ostatných ingrediencií vymiešame hladký krém, do ktorého pridáme aj vychladnutú vysokopercentnú čokoládu. Plnku vylejeme na sušienkový základ a necháme piecť v teplovzdušnej rúre predhriatej na 130 stupňov po dobu 90 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť. Potom umiestnime do chladničky a podávame pekne stuhnutý na ďalší deň. Ja som ho dozdobila ovocím.

    Ako posledný som testovala "nugetu". Rada ju jedávam ,,len tak" lyžičkou, alebo je skvelá na potretie croissantu, bábovky alebo vianočky.

    DM BIO LIESKOVCOVÝ NUGÁTOVÝ KRÉM. Priznám sa, že veľmi som mu neverila. Doteraz som si totižto myslela že nič sa nevyrovná mojej ,,milovanej a nezdravej" Nutele. Ako som sa mýlila! Mám nového a zdravšieho obľúbenca na maškrtenie! Je fantastický! Síce je jeho konzistencia trochu hutnejšia, nič to nemení na tej jemnej orieškovej chuti. Obsahuje trstinový cukor a všetky ingrediencie vyprodukované z ekologikého poľnohospodárstva. Veľmi sa teším že mám nového favorita v špajzi.

    Týždeň testovania s dm výrobkami mi nesmierne rýchlo ubehol, ale musím opäť uznať a vzdať poklonu dm bio výrobkom. Mňa jednoznačne presvedčili o svojej vysokej kvalite, pričom musím povedať že som "od fachu" (som agrobiologička, takže sa dlhodobo zaoberám produkciou v ekologickom poľnohospodárstve a bio výrobkami) a teda som aj veľmi náročná. Tieto výrobky môžem teda odporučiť, nakoľko sú skutočne z kvalitných surovín z certifikovaného ekologického poľnohospodárstva a spĺňajú všetko čo sľubujú na jednotku z hviezdičkou. Ďakujem za možnosť testovania dm bio výrobkov!

    Zobraz celú správu
    (9 fotiek)
    mishell23
    22. apr 2017    Čítané 239x

    Dmu nás doma, ako doma

    Sledujem, že veľa z vás vyslovene už asi neznáša tieto koníkovské testovačky, no uznajte, koho by nepotešilo získať v dnešnej dobe niečo zadarmo a vyskúšať to.

    Okey, nie každá z vás vie variť alebo piecť. Ale naopak, ja trávim v kuchyni väčšinu času. Práve preto som sa o testovanie dmBio produktov zaujímala a veľmi potešila keď ma vybrali. 

    10 produktov, z ktorých hneď niekoľko veľmi rada a často využívam vo svojej kuchyni, keďže pečiem nielen pre svoju rodinu ale aj pre iných. Už len zistiť či dm výrobky sú niečím špeciálne alebo sú kvalitou rovnaké ako bežne dostupné potraviny. 

    Na začiatok by som chcela napísať ze nie som extrémny zástanca bio stravy. Lebo popravde, kto mi vie zaručiť čo bio je alebo nie je? Napriek tomu chcem pre seba a svoju rodinu to najlepšie, na potravinách sa u nás naozaj nešetrí a radi si doprajeme pestrú a zdravú stravu. Pokúsim sa objektívne zhodnotiť každý produkt.

    Hneď ako kuriér priniesol balík vybalila som ho, dcéra zbadala nugátový krém a vykríkla že chce palacinky.  Jasneeee, veď čo iné.
    Veľká škoda, že som nemala doma banány lebo radšej ako palacinky pripravujem zdravé banánové lievance preliate javorovým sirupom.
    No ale späť k palacinkám - nič jednoduchšie neexistuje, ale čo nespravím pre Miu? Tak tu je recept:

    ZDRAVÉ PALACINKY :

    • 500 ml ryžové mlieko dmBio
    • 250 g celozrnná múka dmBio
    • 1 PL trstinový cukor dmBio
    • 2 vajíčka
    • 1 KL kokosový olej dmBio
    • Štipka prášku do pečiva dmBio ( zvyknem dávať trošku minerálky, ale nemala som doma tak som nahradila troškou , prdopeču')


    Všetko spolu zmixujeme ponorným mixérom, tak sa nemôže stať že by ostali hrudky múky. Kokosový olej dávam do palaciniek vždy, aby sa cesto nelepilo na palacinkáreň potom uz stačí dávať len kvapku aj to len na každú druhú palacinku. Po upečení som natrela pol strany palacinky nugatovým krémom dmBiio a druhú polovicu malinovým džemom dmBio, preklopila dvakrát. A dozdobila vyšľahanou 33% šľahačkou s vanilkovým cukrom.

    keena
    22. apr 2017    Čítané 224x

    Môj týždeň s dmBio testovacím balíčkom 👩🏻🍳

    Ahojte, Modrokoníkarky!

    Mala som tú česť byť jednou z 10 žienok, ktoré testovali výrobky dmBio. Vďaka tomu, že ma firma vybrala na testovanie, užili sme si s rodinkou cez ten týždeň samé mlsky. V tomto článku sa o ne s vami rada podelím. 🙂 Tak poďme na to...

    Ako to vôbec začalo? Stačil jeden komentár k výzve @konik_testuje asi takéhoto znenia: "Prosim si ku nam tieto bio zazraky. Osobne varim a peciem to a z toho co kupim v obycajnych potravinach ale rada by som vyskusala tieto biocka. Vsetko sa hodi a viem ako to pouzijem." a o pár dní výrobky cestovali k nám. 

    Čo som s rodinkou testovala?

    • dmBio trstinový cukor - na rozdiel od trstinového cukru, ktorý ja doma mám, má dmBio trstinový cukor naozaj veľmi jemnú chuť a svetlú farbu. Samozrejme prvá koštovka patrila mne, len tak na štipku noža. Trstinový cukor bol na chuť naozaj veľmi jemný. Skúsila a použila som ho v takmer každom recepte, ktoré popíšem nižšie.
    • dmBio Natur ryžový nápoj - po otvorení som ho hneď ochutnala a zistila som, že je mierne sladký. Chuť bola veľmi príjemná. Nepiješ kravské mlieko? Tak nápoj je ideálny aj pre teba. Obsah tuku je veľmi nízky. Vyskúšala som ho v krupicovej kaši - kde jej dodal fakt sladkú chuť a ja "grankoholička" som si kašu okrem dmBio Bourbon vanilkového cukru (a dmBio trstinového cukru v základe) už ničím nemusela osladiť. Ďalej som ho vyskúšala aj v ryži v "mlieku" a aj s obľúbenými müsli.
    • dmBio špaldová celozrnná múka - má príjemnú orieškovú vôňu. Je ideálna pri pečení či už slaného alebo sladkého pečiva. Ja som ju vyskúšala pri našich obľúbených domácich celozrnno - špaldových bochníčkoch, muffinoch a tiež na palacinky, ktoré u nás pečiem minimálne 1x do týždňa. Myslím, že palacinky robíš aj ty. Čo tak vyskúšať túto múku? 
    • dmBio orieškovo-nugátový krém - na túto mlsku som sa veľmi tešila. Nakoľko mám rada jej ne/populárnu nebio verziu, mal tento krém výbornú, jemne orieškovú skôr viac nugátovú chuť pomazánky. Ako inak, hneď som začala s testovaním. Voňavý krém som ochutnala veľkou lyžicou a zistila, že musím rýchlo začať piecť, lebo z neho nič neostane. Krémom, okrem vyjedania sem-tam, som plnila muffiny a ponatierala palacinky. Musím podotknúť, že sa naozaj veľmi ľahko rozotieral. 
    • dmBio malinový džem - po otvorení pohára, džem neskutočne zavoňal, vzala som lyžičku, tentokrát čajovú, a hneď som ho ochutnala. Chuť bola veľmi príjemná, ľahká a na jazyku sa len tak rozplynul. Dcérka má cez víkend momentálne obdobie "rožtek s maslom a džemom", takže sme ho natreli aj na jej obľúbené pečivo a nesťažovala si. Takže chutil. Ďalej sme si ho vychutnali v muffinoch a taktiež na palacinkách. V muffinoch som džem použila 1x, že skúsim, čo to urobí. A bola to veľmi dobrá voľba. Manžel si pochvaľoval a odporučil mi robiť takéto malinové muffiny častejšie. Čo dodať? S radosťou...
    • dmBio prírodný kokosový olej - kokosový olej používam často. Či už pri varení, pečení, alebo pri skrášľovaní, krémovaní. Je až neskutočné, aké možnosti využitia kokosového oleja sú. Vôňa bola, ako inak, okúzľujúca a chutil naozaj výborne. Nejaký diametrálny rozdiel medzi tým, čo používam a týmto, čo som testovala som však ale nezaznamenala. Keďže je však vyprodukovaný v ekologickom poľnohospodárstve, rozidel tam určite bol. Bol použitý opať takmer v každom mojom recepte.
    • dmBio jemná horká čokoláda - horké čokolády naozaj nemusím, maximálne čo doma mám je klasická horká na varenie. Ale ako by to bolo keby som ju neochutnala? Oóóó, bola fakt horká, ale kedže obsahuje 70% kakaa nič iné som ani nečakala, no pre mňa nič na mlsanie. Tak som sa vrátila k orieškovo-nugátovému krému a čokoládu som sa rozhodla použiť do šťavnatého čokoládového koláčika. 
    • dmBio prášok do pečiva - pre pekárky neodmysliteľný pomocník. Využitý pri čokoládových muffinoch a palacinkách.
    • dmBio Bourbon vanilkový cukor - rozdiel medzi obyčajným vanikovým cukrom a dmBio Bourbon vanikovým cukrom bol neuveriteľný. Aróma vanilkového lusku zavoňala pri pretrhnutí sáčika takmer okamžite. Rozdiel bol badateľný hneď aj na pohľad. V balení sa nachádzali drobné kryštáliky cukru a jeho farba bola jemne hnedá. 
    • dmBio sušené pekárske droždie - musím sa priznať, že sušené droždie nepoužívam, nakoľko doma využívam iba čerstvé, či už na pečenie alebo do našej obľúbenej drožďovej pomazánky a tak som nemohla porovnať s iným sušeným. Ale nemôžem povedať, že by toto dmBio sušené pekárske droždie sklamalo. Naopak, urobilo to, čo malo. Keďže 9 g balenie bolo určené na 500 g múky, použila som ho hneď v prvý testovací deň na domáce celozrnno-špaldové bochníčky. 

    A teraz, nech sa páči, tu sú moje spomínané recepty. Recepty sú písané v celých dávkach, ja som si ich upravovala podľa seba, keďže napr. múku som chcela využiť vo viacerých receptoch, spomínané sušené pekárske droždie bolo tiež určené len na 500 g múky a čokolády bolo tiež iba 100g. 

    lucia646
    22. apr 2017    Čítané 205x

    Moje testovanie potravín dmBio

    Ahojte,

    v prvom rade by som sa chcela veľmi pekne poďakovať Modrému koníkovi a spoločnosti dm, že som bola vybraná a mohla som otestovať skvelé produkty dmBio. Do takejto testovačky som sa zapojila prvýkrát a hneď to vyšlo. Pečenie a varenie sú moje obľúbené činnosti, tak som bola rada, že vyskúšam aj niečo nové, keďže niektoré produkty som mala možnosť ochutnať prvýkrát.

    Niektoré receptíky boli nové, niektoré boli moje osvedčené, len som vymenila suroviny za zdravšie alternatívy.

    Tak poďme teda postupne na to:

    dmBio Malinový džem 

    Začala som týmto produktom, pretože ten bol pre mňa úplný TOP. Krásna vôňa a výrazná chuť malín, skvelá konzistencia, ani riedky, ani hustý, proste úžasný. Lepší džem z obchodu som v živote nejedla. Tento začnem určite kupovať pravidelne. Použila som ho na potretie Špaldových palaciniek. Kombinácia palaciniek a džemu bola veľmi chutná.          

    smolinka024
    20. apr 2017    Čítané 218x

    O „trochu“ zdravšie v našej kuchyni s dmBIO

    Ahojte,

    tak konečne sa aj na mna usmialo šťastie a stala som sa jednou z 10 maminiek na Modrom koníkovi, ktoré mohli odtestovat dmBio produkty. Ako jedna z vás mnohých, aj ja som pripojila svoj koment k výzve na testovanie... Veď kto by sa nezapojil? Podľa môjho názoru skromný a ničím výnimočný príspevok. Ale predsa zaujal a ja som doma skákala pred PC od radosti, keď som si našla mailík s potvrdením, že môžem očakávať v najbližších dňoch balíček 😉  Blížila sa Veľká noc a ja som už v duchu kalkulovala, do čoho všetkého sa pustím a čo vyskúšam. Nie som síce najlepšia kuchárka, ale podľa mňa to ani nie je najhoršie 😉 Takže, klasika a osvedčené recepty alebo niečo nové? A budem to vôbec stíhať? Dala som tomu nakoniec voľný priebeh.

    Kuriér prišiel v pondelok pred Veľkou nocou a zastihol ma na prechádzke s deťmi. Doma sme rýchlo rozbalili tú ťažkú škatuľu a tešili sa z veeeéľkej predveľkonočnej nádiel, akej sa poteší každá gazdinka. Všetky produkty niesli symbol dmBio a popravde som si tieto konkrétne produkty v dm-ke nikdy nevšimla.

    Ale odteraz sa to zmení. A čo všetko tam bolo?

    dmBio lieskovcový nugátový krém

    Wau. Prvá otestovaná  mňamka. Museli sme sa správať ako ľudia a nepustit sa do toho len s prstami 😉 Rozhodla som sa, že si ju dáme na večeru, kým nám vychladne chlebík. Práve v ten deň som upiekla svoj 10. kváskovy chlieb - tentokrát pšenično-ražný. Takže sme spojili domáce zdravé s Bio dobrotkou. Chuť výborná, jemná, nie presladená a naozaj konečne nebolo cítiť žiadne umelé prísady ako to býva v podobných výrobkoch. Boli sme nadmieru spokojní. Musela som však povedať stop a ešte ju odložiť na ďalšie receptíky, ktoré spomeniem ďalej.

    Silná 3ka
    O týchto mojich kazdodennych ranajkach vam napisem v recenzii.
    Bude to mat co docinenia s atopickym ekzemom a váhou! Tak tie co to zaujima sa dočítate tentp tyzden v mojom blogu.
    #test_dm10

    Aj vy mate radi zdrave mlsanie?

    Tento tyzden bol náročný, priprava velkej noci, pečenie tort pre zakaznikov, prechladnuta staršia a chranenie mladsieho.
    a testovanie ale stihla som niekolko receptov. Recenzia a recepty tento tyzden.
    Aj na tieto cookies ;)
    #test_dm10

    #test_dm10 vanilkovy puding z ryzoveho napoja s kokosom, ovsenymi vlockami, medom a piskotami.
    Celkom syte, to bol moj pokus o puding bez mlieka, ale bol taky redsi. Ako sucast diety celkom fajn, si myslim🙂.

    #test_dm10 bananove muffiny s bio horkou cokoladou
    Pri peceni som pouzila aj dm bio kypriaci prasok do peciva a bio kokosovy olej do cesta, aj na vymastenie plechu

    #test_dm10 torta s nugatovo-orieskovou plnkou

    Baby láska na prvé ochutnanie! Lepší džem som ešte nejedla. Je úplne fantastický, jemný, je tam naozaj chuť malín a žiadna ochutená želatína. Dosladrný je iba prírodným trstinovým cukrom za čo ma odo mňa veľké plus. 😊👌🏻
    Viete mi ešte odporučiť nejaké iné džemy ktoré stoja za vyskúšanie? Pošlem 💙. #test_dm10

    #test_dm10 Špaldový chlebík s ľanovými semiačkami. Použila som v ňom aj bio sušené droždie.

    (2 fotky)

    #test_dm10 linecke pecivko s bio trstinovym cukrom, bio vanilkovym cukrom a bio malinovym dzemom

    (4 fotky)

    #test_dm10
    Milé mamičky a oteckovia, koníčkári, s radosťou vám oznamujem, že sme boli vybraní na testovanie Bio potravín z Dm Drogérie s Modrým Koníkom a tak budeme aj my trošku Bio. Teším sa, že vyskúšame tieto suroviny pri veľkonočnom, ale aj bežnom pečení a varení a podelím sa s vami o to, ako chutia a voňajú a aké majú ďalšie vlastnosti a výhody, aj ich možné využitie pre zdravé stravovanie a zdravý život. Prišiel nám balíček, ktorý obsahoval: Bio ryžový nápoj, Bio celozrnnú špaldovú múku, Bio trstinový cukor, Bio malinový džem, Bio nugátovo-orieškovú nátierku, Bio kokosový olej, Bio 70-percentnú horkú čokoládu, Bio vanilkový cukor Bourbon Vanilla, Bio sušené droždie a Bio prášok do pečiva. Toto označenie Bio znamená, že potraviny pochádzajú z ekologického poľnohospodárstva bez použitia umelých hnojív a chemických postrekov.

    (3 fotky)

    #test_dm10 Kto uhádne čo budem z týchto surovín piecť?? Každú odpoveď odmením, ale správnu až 10-timi 💙😊👌🏻

    Čo to bude az to bude? #test_dm10

    Taky ten klasicky jarny slnecny pondelok u mna. Jedno dieta spi v kociku, druhe vnutri pozera rozpravku kedze spolocnost jej zacali robit zelene sople a tie pani učiteľky v skolke radi nemaju :D
    Akosi tak zveladujem zahradku zrazu zvoni telefon:,, kurier, mam pre vas balik"
    Huraaaaaaa idu sa testovat dm bio produkty.
    Kedze pecenie je moja obrovska zaluba a uz tak trosku aj praca, tesim.sa ze mozem otestovat dm vyrobky kedze u nas v meste akurat minuly mesiac dm otvorili.
    Hura ide sa na to.
    🙂
    #test_dm10

    Dámy, veľká noc sa blíži.

    Do akého pečenia by ste použili dmBio malinový džem? Dajte nám nejaké tipy a recepty na vaše chutné dobroty. ☺ A keďže je to už desiata dm kampaň u nás na koníku, za každý komentár vám pošleme až 10 srdiečok.

    Stále máte čas, sa zapojiť do pekárskej dmBio výzvy! Klikajte sem: https://www.modrykonik.sk/blog/konik_testuje/article/vase-skusenosti-s-dmbio-pecieme-bio-s-e5yyqr/

    #test_dm10

    konik_testuje
    30. mar 2017    Čítané 7119x

    Vaše skúsenosti s dmBio - Pečieme bio s dmBio

    Aktualizácia: Recenzie na dmBio produkty a chutné recepty našich používateliek si môžete prečítať tu

    ----

    Jar je tu! A s ňou aj nové a veselejšie dni, rozhodnutia a začiatky. Možno ste sa rozhodli každé ráno behať alebo si chcete upraviť jedálniček na zdravšiu formu. A napríklad, aj také pečenie si môžete upraviť, aby zdravo znamenalo aj chutne. Predsa len, Veľká noc sa nezadržateľne blíži a vzdať sa pohostenia pre vašu rodinku by nebolo ideálne. Preto môžete piecť zdravšie a bio s dmBio.

    Mamičky, vitajte pri ďalšom dm testovaní, opäť kvalitných, chutných a zdravých potravín.

    Čo testujeme

    dmBio trstinový cukor – pri výrobe tohto jemného trstinového cukru je surová trstinová šťava opatrne varená, sušená a kryštalizovaná. Vďaka následnej centrifugácii je sirup oddelený od cukrových kryštálov. Trstinový cukor si zachováva svoju jemnú chuť a svetlú farbu. Môžete ho použiť do každého receptu alebo si s ním osladiť život každé ráno - šup s jednou lyžičkou do kávičky.

    Juchú, testovanie s dm má svoj okrúhly mílnik. Áno, pripravujeme pre vás v poradí už desiate testovanie a pôjde opäť o tematický balíček.

    Tipnite si do komentára, o aký tematický balíček ide, a my vám pošleme na oslavu až 10 srdiečok. Nápoveda: má to niečo spoločné s predošlým testovaním... 😉

    #test_dm10