petrah3
    27. okt 2021    Čítané 122x

    Kvalitné potraviny z drogérie

    Áno, som jedna z tých mám, ktoré pre to, aby ich deti boli zdravšie, urobí maximum. Aj čo sa týka jedla, aj keď – povedzme si – vždy je jednoduchšie kúpiť nejaký polotovar a večer ho deťom naservírovať. U nás to tak nie je. Aj na bežné nákupy si spravidla musím vyčleniť dlhší čas, keďže etikety na obaloch sú moja „povinná literatúra“. A tak väčšina mojich pokusov o zjednodušenie si varenia skončí ešte pred pokladňou... Množstvo „éčiek“, konzervantov a iných „pochúťok“ ma spravidla od nákupu odradí. To sa však trochu zmenilo. Dm testovanie mi ukázalo, že kvalitné potraviny sa dajú nájsť aj na netradičných miestach... Napríklad v drogérii. 😊 

    Ale to len žartujem. Spomínaná drogéria pre mňa už dávno drogériou nie je. Ešte pred niekoľkými rokmi som tam nakupovala konzervy pre nášho psíka, keďže tie z dm-ka mali najlepšie zloženie. Neskôr sa mi narodili trojičky a do dm som chodila kupovať nielen plienky, ale aj detské príkrmy. Predsa len sme akčná rodina a na výletoch sa nie vždy dali pripraviť mixované pokrmy pre moje trojbodky. V každom prípade, moja láska k tejto netradičnej predajni ostala zachovaná aj potom, ako deti prestali používať plienky a papať príkrmy. Je tam zopár pre mňa magických regálov, kde kúpim to, čo inde nie. A testovanie produktov rozšírilo nielen moje spotrebiteľské obzory, ale obohatilo aj našu kuchyňu 😊

    Je jasné, že akokoľvek sa snažíme, naša kulinárska aktivita z času na čas upadne do monotónnosti. Také to – prísť z práce, rýchlo niečo navariť, učiť sa s deťmi, pripraviť im večeru a ráno zase to isté... Hlavne rýchlo. A ak sa dá, tak aj zdravo... A viete čo? Dá sa aj rýchlo, aj zdravo. Ponúkam Vám pár tipov.

    Rýchlo, ale zdravo

    Aj raňajky môžu byť pestré a môžu chutiť. U nás sa však ráno klasicky nestíha... A tak som vymyslela zdravé jogurtovo-cereálne poháre s ovocím a orieškami, ktoré si pripravujem večer a ráno ich len vyberiem z chladničky. Vďaka dm som naše tradičné poháre spestrila ručne zapekanými čokoládovými müsli dmBio Schoko Crunchy, sezamovými semienkami a kešu orieškami. Okrem nich sú tam čučoriedky, kvalitný jogurt a ovsené vločky. Ja si jogurt zvyknem zameniť za vegánsky kokosový jogurt. Ak sa tento recept rozhodnete vyskúšať nemajte obavu, že sa Vám ovsené vločky cez noc v chladničke rozmočia - zaručujem Vám, že budú akurát. 🙂 Zachovaná ostane dokonca aj chrumkavosť čokoládových müsli. Mám to vyskúšané! 

    Netradičné recepty

    Ovsené vločky sú u nás na dennom poriadku. Najradšej ich mám jemne mleté a v BIO kvalite. Aj keď tieto vločky neboli súčasťou dm testovania, odporúčam vám ich. Dá sa z nich vyčariť neskutočne jednoduchý a rýchly zákusok s kopou tvarohu a ovocia. Je taký dobrý, že sa musím podeliť o recept.

    Na cesto:

    125 g masla (roztopeného)
    80 g cukru
    200 g jemných ovsených vločiek
    60 g krupice alebo hrubej múky (celozrnná špaldová dodá úžasnú chuť, ale môže byť aj obyčajná)

    Náplň

    500 g jemného tvarohu
    250 g hrudkovitého tvarohu
    2 vajíčka
    3 lyžice kryštálového cukru
    200 g ľubovoľného (ideálne bobuľového) ovocia alebo jahôd
    Pár lyžičiek nátierky z bobuľového ovocia DM BIO

    Postup: Všetky suroviny na cesto si premiešame a vznikne nám luxusná mrvenička. V druhej nádobe si vajíčka vymiešame s cukrom do peny, pridáme tvaroh a jemne premiešame. Na dno menšieho plechu (cca 25 x 20 cm) utlačíme polovičku mrveničky a na ňu vylejeme tvarohovú zmes. Na tvarohovú vrstvu poukladáme ovocie a lyžičkou nakôpkujeme nátierku z bobuľového ovocia. Vrch koláča posypeme druhou polovicou mrveničky. Dáme na 60 minút do rúry rozohriatej na 180 stupňov. Koláč pred krájaní nechajte vychladnúť, inak nebude držať tvar.

    Zdravé nápoje

    Nemám rada tabletky. Nie preto, že by som mala problém s ich prehĺtaním, no mám pri nich pocit, akoby som bola chorá. A ja chorá predsa nie som a ani nechcem byť. Preto si svoj jedálny lístok radšej dopĺňam o zdravé jedlo a nápoje.

    Nápoj č.1: Smoothie

    Základom je len mandľové mlieko z dm, banán a chia semienka, prípadne ovsené vločky. Ak si do zmesi pridáte broskyňu alebo kokos, získate neobmedzené možnosti chutí.

    Nápoj č.2:

    dmBio 7-dňový zázvorovo-kurkumový shot – ak si ho nalejete do pohárika určeného na destiláty vyzerá naozaj efektne a pri učení s troma tretiakmi si nahováram, že aj zaberá. Žiaľ, nie na ukľudnenie nervov, ale na imunitu určite!

    Nápoj č.3:

    dmBio jablková šťava s prírodnou minerálnou vodou – v praktickom pollitrovom balení, aby bola stále čerstvá. Okrem sviežej chuti ju odporúčam, napríklad, pre návštevy, ktoré nemôžeme ponúknuť pohárom vínka. Aj pre nich to bude príjemná alternatíva.

    Resumé

    Produkty dm ma opäť nesklamali – práve naopak, vďaka testovaniu sa rozšírili moje obzory o nové chute. To, že tieto výrobky majú prívlastok BIO je len ďalší dôvod, prečo si po zdravé potraviny chodím do drogérie.

    #test_dm32 #recenzia #recenzia_dmbio10

    janinkalc
    24. okt 2021    Čítané 49x

    Testovací balíček dmBio produktov

    Dm drogériu navštevujem často, väčšinou na nákup drogérie a kozmetiky. Občas si kúpim minerálnu vodu a deti každý nákup mandľové mliečka. Potraviny z dm drogérie však nakupujem veľmi sporadicky, a tak ma toto testovanie úprimne potešilo. 

    Testovanie dmBio výrobkov máme za sebou. Trvalo dva týždne a ako dopadlo? Ktoré výrobky si získali našu rodinu, a ktoré úspech nemali? Ak vás to zaujíma, prečítajte si ďalej.

    V testovacom balíčku dmBio sme si našli tieto výrobky:

    1. - dmBio NATUR mandľový nápoj, 1 l
    2. - dmBio 7-dňový zázvorovo-kurkumový shot, 200 ml
    3. - dmBio zmes na prípravu falafelu, 175 g
    4. - dmBio nátierka z bobuľového ovocia, 340 g
    5. - dmBio mliečna čokoláda s celými lieskovcami,100 g
    6. - dmBio mliečna čokoláda s kokosovou náplňou, 40 g
    7. - dmBio slané krekry so syrom a tekvicovými jadierkami, 200 g
    8. - dmBio sušené kúsky manga, 100 g
    9. - dmBio chrumkavé müsli s mliečnou čokoládou, 500 g
    10. - dmBio paradajková omáčka s bylinkami, 350 ml
    11. - dmBio jablková šťava s prírodnou minerálnou vodou, 0,5 l
    12. - dmBio kešu orechy, 150 g

    13. Keď mi kuriér doniesol krabicu týchto výrobkov, deti sa hneď vrhli na jablkovú šťavu a kokosovú tyčinku.

    dmBio jablková šťava s prírodnou minerálnou vodou, 0,5 l

    Jablková šťava s minerálnou vodou ma prekvapila bublinkami. Aj keď je napísané, že je to jablková šťava s prírodnou minerálnou vodou, bola som prekvapená.  Má príjemne sladkú chuť a úžasnú sviežu vôňu. Najlepšie chutí dobre vychladená. Deťom však bublinky prekážali.

    dmBio mliečna čokoláda s kokosovou náplňou, 40g

    Mliečna čokoláda s kokosovou náplňou príjemne prekvapila, keďže nebola presladená ako väčšina kokosových tyčiniek na trhu. Oceňujem rozdelenie tyčinky na dve časti, takto sme sa rozdelili, jedna časť mne ku kávičke a druhú časť zjedol stredný syn. Obom nám veľmi chutila. 

    dmBio kešu orechy, 150 g

    Kešu orechy si na testovanie zobral do práce môj manžel, policajt. Hodnotí ich veľmi pozitívne, oriešky majú príjemnú chuť a dodajú telu potrebné zdravé tuky. Fotku však nemám, keďže počas služby zabudol. 

    dmBio zmes na prípravu falafelu, 175 g

    Otestovanie tohto výrobku som si nechala na jeden víkendový deň. Polotovary kupujeme veľmi sporadicky a, popravde, som si myslela, že toto u nás úspech nebude mať, keďže cícer zjem doma iba ja. Zmes na falafel však príjemne prekvapila, bolo to rýchle sobotné varenie a obed nám všetkým chutil. Deťom som povedala, že sú to chrumkavé guličky a bez rečí všetko zjedli. Oceňujem naozaj rýchlu prípravu, celý obed bol hotový do pol hodiny. 

    dmBio chrumkavé müsli s mliečnou čokoládou, 500 g

    Chrumkavé müsli s mliečnou čokoládou dopadli presne tak, ako som si myslela. Celý polkilový balík sa u nás zjedol za dva dni. Oceňujem príjemnú čokoládovú príchuť a nepresladený produkt. Deti si zvyknú do müsli pridať lyžičku dobrého medu, a tak to bolo akurát chuťovo vyvážené. Müsli sme otestovali hlavne pri raňajkách. Chrumkavé müsli sme jedli s mliekom, jogurtom, ale aj samotné, len tak, pri pozeraní TV.

     dmBio NATUR mandľový nápoj, 1 l

    Mandľový nápoj je v našej rodine obľúbený. Väčšinou však kupujeme sladený, preto ma prekvapilo, že tento nápoj bol nesladený. Deťom ani manželovi nechutil, no ja som ho využila hlavne na prípravu kávy a na raňajky k dm chrumkavé müsli s mliečnu čokoládou. 

    dmBio slané krekry so syrom a tekvicovými jadierkami, 200 g

    Slané krekry sme veľmi ocenili, doma chutili všetkým. Mali sme ich ako rýchly olovrant. Oceňujem že sú trošku tvrdšie, takže sú ideálne aj do batohu alebo kabelky, a hneď sa nerozmrvia.

    1. dmBio 7-dňový zázvorovo-kurkumový shot, 200 ml

    Zázvor je v našej rodine veľmi obľúbený, manžel nám pravidelne pri chorobách pripravuje zázvorovo-pomarančovo-citrónovú limonádu, ktorá nás okamžite postaví všetkých na nohy a zabije všetky bacily. Kedže sme doma zvyknutí na pikantnosť zázvoru, tento zázvorovo-kurkumový shot nám veľmi chutil. Nebol výrazne štipľavý, prekvapila však kurkuma. Sedem dní však u nás nevydržal, otestovali sme za dva dni, čo znamená, že bol veľmi chutný a naozaj dodá energiu.

    dmBio nátierka z bobuľového ovocia, 340 g

    Nátierku z bobuľoveho ovocia sme využili na všetky spôsoby. Klasicky na chlieb s maslom, pri pečení koláča, ale aj na prípravu omáčky k divine. Nátierka je veľmi chutná, s väčšími kúskami ovocia. Skôr sladká ako kyslá, čo nám vyhovuje.

    1. dmBio sušené kúsky manga, 100 g
    2. Tento produkt, ako jediný, u nás doma neuspel a nechutil nikomu, ostalo z neho takmer celé balenie. Celkovo však veľmi neobľubujeme sušené ovocie. Tým však neodrádzam od kúpy, my uprednostňujeme čerstvé ovocie. 

    3. dmBio mliečna čokoláda s celými lieskovcami, 100 g
    4. Mliečna čokoláda nesklamala, v kombinácii s celými lieskovými orieškami to bola dokonalá lahodná chuť . 

    dmBio paradajková omáčka s bylinkami,350 ml

    Paradajková omáčka s bylinkami si jednoznačne získala moje srdce. Priznám sa, že počas dvojtýždňového testovania som si ju bola dokúpiť a kúpila som si ešte postupne štyri poháriky. Je naozaj veľmi chutná, príjemná bylinková chuť. Využila som ju aj klasicky k cestovinám so syrom, no aj pri príprave diviny. Použila som ju pri príprave minútiek zo srnca, do marinády, kde mäso príjemne ochutila v spojení s inými ingredienciami. Ale aj pri príprave perkeltu zo srnca som pridala paradajkovú omáčku k mäsu. Taktiež som ju jedla len tak, s tekvicovými krekrami, chlebom, aj ako základ na pizzu. Jednoznačne je toto môj favorit tohto testovania a budem ho pravidelne používať aj v budúcnosti. 

    Na záver by som sa chcela poďakovať, že som sa mohla zúčastniť tohto testovania. DmBio produkty sú o trochu drahšie ako obyčajné, no myslím, že stoja za to. Sú naozaj kvalitné a chutné, jediná vec, čo nás neoslovila z celého balíčka, boli sušené mango plátky. Naopak som však ale po tomto testovaní kúpila domov viac výrobkov.  DmBio zrnkovú kávu, dmBio orieškovú nátierku, dmBio šípkový lekvár, dmBio cukor z kokosových kvetov - ten odporúčam úplne každému, je to naozaj neskutočne úžasná chuť a v kombinácii s dmBio kávou je to famózne spojenie chutí. Deti ostali verné svojim mandľovým mliečkam, ale sladeným. A manželovi veľmi zachutili slané krekry so syrom a tekvicovými semiačkami, kešu orechy a zázvorovo-kurkumový shot. Takže každý v našej rodine si našiel v balíčku dmBio výrobkov niečo, čo ho oslovilo a objavili sme nové produkty, ktoré vďaka tomuto testovaniu začneme kupovať do našej domácnosti. 

    Ďakujem. 

    #recenzia_dmbio10

    liv1
    24. okt 2021    Čítané 143x

    Ako chutí vám? 😉

    Som už zvyknutá na to, že mi firmy posielajú balíčky s potravinami. Väčšinou za to očakávajú nejakú recenziu, spomenutie na Instagrame v príbehu, alebo niečo podobné.

    Priznám sa, že pri objeme práce, ktorú mám, tých pár dní ostávajú balíčky bokom. Ale tento nie. 😁

    Došiel balík, otvorím, a konec. Do 5 minút je po prvom produkte. 😁 Teraz si hovorím: „Ako to mám odfotiť, veď to je zjedená odbalená čokoláda." 🤔

    No nič hovorím si: „Ok, do dm chodím bežne." Lenže takto to nezostalo len s čokoládou, ale aj s niektorými ďalšími produktmi. 😁 A tak som pekne niektoré z nich bola kúpiť v obchode, aby som ich mohla odfotiť a pridať na ne recenziu. Celá ja. 😁

    Vopred vám poviem, že žiadne „medové motúzy”, napíšem recenziu na produkty presne tak, ako to cítim. 😉

    Dosť bolo srandy, poďme na výsledky. 😊
    Produkty dmBio sa testovali veľmi dobre. 👏

    Lieskovooriešková čokoláda s veľkými orechami od dmBio, výborná. Lieskovooriešková je proste u mňa top, 😀 tá nemôže sklamať.

    Bio mandlové mlieko - výborné. Použijete všade. Ja používam rastlinné mlieka denne, od bezkofeínového nápoja, raňajok, palaciniek, lievancov, cez polievky až k dezertom. Keďže som bezlaktózová a muž bez kazeínu.

    Hodí sa to mlieko s ďalším produktom, Schoko crunchy a tu musím povedať že som chvíľami nevedela, či mi to chutí viac, alebo menej, ale chodila som a chodila, a dcéra chodila a chodila, až bolo po nich. Takže chutili. 😁

    Zázvorovo-kurkumový 7-dňový shot - mne teda zakázali piť kávu, takže tento povzbudzujúci drink plný vitamínov je ako pre mňa. Kurkumu cítiť, aj zázvor, ale ľučom, čo zvládajú aj iné ako tie najklasickejšie chute, bude určite chutiť. Nakoniec, jeden shot je naozaj malinký, aj keby nechutil, zdraviu troška pomôže a príjemne povzbudí.

    Sušené mango - už to tu chrúmem celý čas, ako píšem tento článok. 😀 Je to dobré. Nie je to niečo, čo by som si ešte niekedy kúpila, ale ak ste fanúšikovia sušeného ovocia, toto si definitívne zaobstarajte. Je z ekologického poľnohospodárstva, bez konzervačných látok, pripravované len sušením, ničím iným. Teraz rozmýšľam, že to deťom šupnem zajtra do desiatej.

    Bio kokosová tyčinka - za mňa fajn, ale nič, čo by ma nejak extra ohúrilo.

    Kešu oriešky - odporúčam. Tie nemôžu sklamať. Do jedál, do šalátov, dokonca do krémov na torty, dá sa z nich vyrobiť aj vegánsky syr. Alebo ich jesť len tak. Sú veľmi zdraviu prospešné, pomáhajú udržať normálnu hladinu cholesterolu v krvi, obsahujú vitamíny E,B, tiež minerálne látky atď.

    Vedeli ste, že pomáhajú pri chudnutí? Priaznivo tiež pôsobia na pokožku, majú blahodarné účinky na vlasy, znižujú riziko kardiovaskulárnych ochorení. Tak hor' sa do jedenia kešu orieškov. 😀

    Slané krekry so syrom a tekvicovými jadierkami - tie definitívne chcete chrúmať namiesto chipsov. Nie je to pre menšie deti, pretože sú dosť tuhé. Ale sú výborné. Na ráno len tak zobnúť, alebo vziať do tašky pre prípad hladu, do auta, proste odporúčam. Kúpila som potom aj iné, tie mi už tak nechutili tak ako tieto syrové.

    Jablčný nápoj - za mňa fajn. Ešte aj bublinkový. Osviežujúci a príjemná chuť.

    Rajčinová omáčka na cestoviny - keď potrebujete rýchlo navariť, tak super. 👍

    Džem z lesného ovocia - výborný. Dali sme si na chlieb, a tiež som z neho urobila omáčku k mäsu. Silno odporúčam.

    Takže celkovo som spokojná. „Dmku" poznám, približne viem, čo v nej nájdem a vždy ma ešte navyše prekvapí. Pre nás, ktorí sa vyhýbame mliečnym produktom a lepku, stravujeme sa troška zdravšie - je to miesto, kde vždy zoženieme zaujímavé potraviny. Nehovoriac o tej kozmetike všakže. 😀

    Takže ďakujem, že som mohla byť súčasťou testovania ☺❤

    #test_dm32 #recenzia #recenzia_dmbio10

    5esicko
    24. okt 2021    Čítané 46x

    Testovanie dmBio = potraviny, s ktorými to u nás žilo 🙂

    Tešila som sa na testovanie produktov dmBio, asi ako každá mamina, ktorá sa do testovania zapojila. No v mojom prípade o to viac, že sa už nejaký čas snažím o zavedenie zmien v našej domácnosti, najmä, čo sa stravovania týka (zatiaľ sa to obišlo bez frfľania zvyšných troch členov🙂 ).

    Nie sme nijak extrémisticky Bio- orientovaní, ale pokiaľ je tu možnosť stravovať sa uvedomelejšie a zdravšie, prečo ju nevyužiť. Inak sme bežná (čoskoro) 5-členná rodina, ktorá ľúbi jedlo a všetko s ním spojené, takže o produkty dmBio bola u nás doma celkom bitka. 😀

    Hneď v úvode spomeniem produkty, ktoré sa mi ani nepodarilo odfotiť počas testovania, iba na spoločnej produktovej foto, lebo si ich malí aj veľkí testeri vzali pod svoje krídla (rozumej - uchmatli mi ich z balíka: dmBio mliečna čokoláda s kokosovou náplňou a dmBio mliečna čokoláda s celými lieskovcami. Ja, osobne nie som veľkým fanúšikom kokosovej chuti, tak sa testovania ujal môj ochotný manžel, ktorý si tyčinku dal k poobedňajšej kávičke. Vzhľadom na rýchlosť, akou zmizla, predpokladám, že nemal voči nej veľké výhrady. 😀 Spomenul výrazne kokosovú chuť, nie ako v iných kokosových tyčinkách, ktoré sa sem-tam u nás doma mihnú, ale skutočnú a plnú chuť kokosu. Tiež nebola veľmi presladená ako iné komerčné sladkosti, to, vyslovene, nemá rad. O druhú čokoládku sa podelili naše dve deti. Tam to bolo úplne bez komentára, ostal iba prázdny papierik a požiadavka na kúpu ďalšej čokolády.

    Keď sa konečne dostal rad aj na mňa, rozhodla som sa pre svoje obľúbené raňajky - ovsenú kašu, ktorú si zvyknem dochutiť čímkoľvek, čo mi napadne, a na čo mám chuť. Tento krát som na jej výrobu použila dmBio NATUR mandľový nápoj. Bežne používam rastlinné mlieka namiesto živočíšnych (nie však výhradne, kupujeme oboje), aj konkrétne mandľové, avšak od iného výrobcu. Toto mlieko malo veľmi príjemnú a nevtieravú chuť po mandliach, úplne jednoznačne sa dalo identifikovať, že je práve mandľové, čo sa mi nie vždy pri iných druhoch rastlinných mliek podarí. Tým, že nie je prisládzané, mohla som si kašu spraviť presne takú, akú chcem a dosladiť si ju medom na základe vlastnej požiadavky. Do kaše som sa rozhodla pridať dmBio sušené kúsky manga... Ako k tomuto rozhodnutiu prišlo? No celkom jednoducho. Pôvodný plán bol jesť sušené mango samotné, len tak si ho hryzkať ako iné sušené ovocie, ktoré mám v obľube... Ibaže narazila kosa na kameň a mango na moje chuťové poháriky, či skôr chrup, ktorý si s ním nevedel dať rady. Mne osobne sa mango zdá tvrdé, zle sa kúše, je až príliš tuhé. Chuť je OK, nie je prehnane sladké a ľahko sa dá identifikovať, že ide práve o mango. Čo bol ale skvelý nápad, bolo nakrájať ho na malé kúsky a pridať do kaše, kde sa varilo spolu s ovsenými vločkami v mandľovom mlieku. Stačilo pár minút a moje nerozkúsateľné mango sa zmenilo na mäkké poddajné ovocie, ktoré sa rozplývalo na jazkyu a perfektne ochutilo kašu. Odporúčam ho preto nehrýzť surové, ale ho skôr do niečo zapracovať/zapiecť/zavariť. 

    Ďalším produktom, ktorý som testovala aj s ostatnými členmi rodiny bol dmBio 7-dňový zázvorovo-kurkumový shot. Nebyť mojich detí a manžela, tak je v chladničke ešte dodnes, ja som s ním veru statočne bojovala, ale svoj boj som prehrala. 😀 Chuť zázvoru bola na môj vkus až príliš výrazná, naopak, kurkuma mi neprekážala vôbec, tú si aj bežne sypem do každého jedla. Vlastne aj ten zázvor je fajn, zdraviu prospešný, veď to je všeobecne známe, ale na mňa ho tam bolo „too much“. 🙂 Naopak, dcérka si dala za „panáčika“ každé ráno a vysmiata bola celý deň 😀

    Kde som si ale ja prišla na svoje, to bola, mne už dôverne známa, dmBio zmes na prípravu falafelu. Tento falafel si kupujem, mám ho rada a bez ohľadu na testovanie je súčasťou našich jedálničkov. Jeho príprava už nemôže byť jednoduchšia a chuť lepšia. Keď je správne do chrumkava opečený, mňam mňam... Už len, keď o ňom píšem, zbiehajú sa mi slinky. 😀 Ja som ho skombinovala s listovým šalátom a čerstvou zeleninkou, na vrch som pridala dmBio kešu orechy, ktoré som trocha opiekla na suchej panvici, čím sa ešte viac zvýraznila ich oriešková chuť. Orechy chrúmeme u nás často, tieto kešu od dmBio boli výborné, ale to sú pre mňa všetky kešu oriešky, takže som nepostrehla nejakú výrazne odlišnú chuť od iných druhov kešu orieškov. 

    Pomaly sa nám balíček DmBio zmenšoval a na rad prišla dmBio nátierka z bobuľového ovocia. Ja osobne by som práve tento produkt vyhlásila za top produkt celého testovania, lebo mala u nás životnosť presne 1,5 dňa, zmizla ako mávnutím čarovného prútika. Deti si ju dali na lievance a jej vyjedanie nemalo konca kraja... Kúsky ovocia, ktoré obsahuje, boli eňo-ňuňo... Naozaj sme lepšiu nátierku/džem, z tých kupovaných, ešte nejedli. 🙂 (predsa len, domáce je domáce, ale o tom testovanie nebolo...) O jej úspechu svedčí aj fakt, že sme hneď googlili e-shop dm, kde sme zisťovali, v akých rôznych príchutiach sa vyrába a hneď na ďalší deň sme dokupovali nové príchute do zásoby. Touto cestou odporúčam aj malinovú a jahodovú, ďalšie prídu na rad neskôr, predsa len, musíme sa krotiť. 😀 

    Počas testovania nás zastihla aj choroba detí (asi pili málo zázvorovo-kurkumového shotu 😉 ), a tak som si počas náročných dní bez spánku dopriala veľmi jednoduché raňajky (dokonca niekoľko dní po sebe, no a čo...), dmBio chrumkavé müsli s mliečnou čokoládou, ktoré som si jednoducho v miske zmiešala s bielym jogurtom, a keď som mala pocit, že potrebujem viac cukru, pridala som si na vrch za lyžičku nátierky z bobuľového ovocia v rámci testovania. Müsli je výborné, tiež nie je pre nás novinkou, je dokonale chrumkavé (nemám rada, keď je müsli také akoby vlhké a mdlé, naozaj musí byť „chrunchy“), takže mu nemám absolútne čo vytknúť, tiež som si išla hneď dokúpiť ďalšiu príchuť. Čo už, keď boli v regáli v dm pekne hneď vedľa nátierok z bobuľového a iného ovocia. 😀 

    DmBio slané krekry so syrom a tekvicovými jadierkami som si chrumkala po večeroch ako mlsku pri TV, ale musím priznať, že sa mi zdali až príliš tvrdé, hoci chuťovo boli skvelé, no už by som po nich v obchode asi nesiahla. Teraz to bude vyzerať, že na záver som si nechala kritiku, ale nie je to tak, v takomto poradí som produkty testovala / konzumovala, tak píšem tak, ako mi prichádzajú slová na jazyk... Na dmBio jablkovú šťavu s prírodnou minerálnou vodou som nejak pozabudla, lebo som ju dala do chladničky a na rad sa dostala až ku koncu testovania. Jablkovú šťavu si robievame doma často, vlastne celkovo odkedy máme odšťavňovač, tak odšťavňujeme možné aj nemožné, a práve jablkovú šťavu máme radi, bývame vedľa jablkových sadov, takže jabĺčka sú u nás na dennom poriadku doslova a do písmena. Jediné, čo by som na šťave zmenila, je množstvo bubliniek. 🙂 Dávam prednosť čistej jablkovej šťave, táto s minerálnou vodou ma, takpovediac, zaskočila. Samozrejme, som ju celú vypila, chutila výborne po jabĺčkach, ale asi si dám radšej oddelene jablkovú šťavu a zvlášť minerálku. 🙂 Inak, odporúčam ju piť chladenú. Najskôr som ju skúsila piť pri izbovej teplote, ale vychladenie jej výrazne prospelo. 😉

    Čerešničkou na záver a poslednou vecou, ktorá ostala v našom testovacom balíku bola dmBio paradajková omáčka s bylinkami. A prečo až na koniec? Toho roku sme sa totiž pustili do pestovania vlastných domácich bio rajčín, ktorých sa nám urodilo neúrekom, v rôznych odrodách či tvaroch. Celé leto sme teda konzumovali rajčiny na miliardu spôsobov, robili sme si vlastnú rajčinovú omáčku, pyré, pretlak... Takže mi bolo jasné, že tu to bude buď, alebo... Mmyslela som si (áno, pýcha predchádza pád..), že naše domáce rajčinové produkty nič neprekoná. A neprekonalo. Ale! Musím priznať, že táto paradajková omáčka s bylinkami bola minimálne tak dobrá ako naša domáca, celkom ako z vlastnej záhradky... Plná, výrazná chuť rajčín aj bylín, žiadne riedke omáčky z koncentrátu, ale poctivá (takmer domáca) omáčka. Konzistencia bola hustá, boli v nej kúsky rajčín, dokonale dochutená. Stačilo ohriať a konzumovať na akýkoľvek spôsob, aký vám len napadne. Pre toho, kto nemá možnosť si vlastné paradajky dopestovať, vrelo odporúčam túto omáčku, je na nerozoznanie od domáceho produktu. 🙂

    Na záver sa ospravedlňujem za obšírnosť svojej recenzie, ale z testovania ako takého som bola naozaj úprimne nadšená, našla som produkty, ktoré určite zakúpim aj v budúcnosti a naopak aj také, po ktorých už asi nesiahnem. Ale tak to má byť, ako sa hovorí- sto ľudí, sto chutí. 🙂 Ďakujem ešte raz za možnosť testovať Dm Bio produkty!♥

    #recenzia_dmbio10

    domi_ch
    24. okt 2021    Čítané 33x

    Testovanie Bio produktov z dm

    Tri týždne ubehli ako voda (hlavne pri dvoch deťoch ten čas letí, že ani neviem ako 🥺 ) a je čas napísať hlavnú recenziu k testovaným bio produktom z dm. 

    Ako prvú som testovala dmBio nátierku z bobuľového ovocia - tak taáto nátierka, za mňa, určite ÁNO! 😁 A určite ju odporúčam každému, kto má rád, ako ja, také tie kyslejšie varianty džemu. Ja som ju použila na moravské koláče. Podľa mňa nie je až tak vhodná na pečenie, lebo je redšia ako klasicky džem, takže sa roztiekla, čo jej, samozrejme, na chuti neubralo, ale moje koláče musia byt dokonalé (aspoň pre moje oko 😁🤷‍♀️ ) . Zvyšok sme spráskali s palacinkami. 😋

    Na palacinky sa zastavil aj brat, ktorý si zvykne kupovať rastlinné mlieka, čiže som k palacinkám naservírovala aj dmBio Natur mandľový nápoj, ktorému sa nesmierne potešil. ☺️ ( Za palacinkami a mandľovými nápojom sa len tak zaprášilo a nestihla som ani fotku spraviť. 🥺) Ale všetci si pochvaľovali. 🙏

    Brácho odo mňa ešte vydrankal aj dmBio slané krekry so syrom a tekvicovými jadierkami na cestu. Tak som súhlasila s tým, že aspoň jeden mi musí nechať doma, aby som vedela otestovať. 😆 Krekry sú chutné, len sa mi zdali dosť tvrdé, inak syr a tekvicové jadierka sú bomba kombinácia. 💪

    S mojim starším (2,5-ročným) synom som robila pokus. 🤣 Do misiek som nasypala, dmBio sušené kúsky manga, ovocie v čokoláde a dmBio kešu orechy a na moje počudovanie sa vrhol na kešu orechy, čomu som sa potešila a tie pri ďalšej návšteve dm určite hodím zase do košíka. 

    Sušené Mango nám doma nikomu nechutilo, ale teda, musím spomenúť, že ani klasické Mango nepatrí k ovociu, ktoré obľubujeme.

    Synátor vyfasoval aj dmBio jablkovú šťavu s prírodnou minerálnou vodou, najviac sa mu na nej páčili asi tie bublinky. 😆 Zvyšok dopil manžel a tiež si pochvaľoval. ☺️

    Po týždni prišla na rad pizza, s ktorou ma manžel otravoval už asi 2 týždne, tak keď som sa dozvedela, že budeme testovať tieto bio produkty, hneď som vedela, že sa konečne dočká. 😆 Na pizzu si zvyknem robiť vlastný základ. Klasika: olivový olej, cesnak, čerstvá bazalka, paradajky, a potom všetko prepasírovať, zredukovať - akože je vynikajúca ,ale zasmradíim tým celý dom, a o špinavom riade ani nehovorím. 🙄 Ako som spomínala v krátkej recenzií (kde som pridala aj recept na pizza cesto) to, že som teraz použila na základ dmBio paradajkovú omáčku s bylinkami si nikto ani nevšimol a to teda manžel stále tvrdí, že základ na pizzu je veľmi dôležitý. 🤷‍♀️

    Odhodlala som sa skúsiť aj 7-dňový zázvorovo-kurkumový shot, aj keď zázvor je potravina, ktorej sa ja osobne vyhýbam, a teda skončila som pri dni číslo jedna. 🤣🙈 Mne to teda vôbec nechutilo, tak som fľašku posunula manželovi, ktorý to poctivo dopil. ☺️ Ja som si radšej dala pomarančový džusik na raňajky a k tomu jogurt s dmBio chrumkavé müsli s mliečnou čokoládou. 👌 Müsli si super aj na chrumkanie len tak pri telke (teda ak nemáte manžela, ktorý Vám zakazuje chrúmať. 🤣 Jedine, že by ste ho chceli za niečo potrestať 😂) .

    Ak nemáte čas variť obed, tak odporúčam kúpiť dmBio zmes na prípravu Falafelu, jednoduché, rýchle a chutné, či už len tak so šalátom alebo ak Vám zostala nejaká omáčka z dňa predtým.

    Víkend pred písaním recenzie sme šli na chatu do Zázrivej, do tašky som pribalila aj dmBio mliečna čokoláda s kokosovou náplňou a taktiež dmBio mliečna čokoláda s celými lieskovcami. 🥰

    Na záver by som len chcela poďakovať za možnosť testovať produkty , do DM chodíme často nakupovať, či už kozmetiku alebo aj potraviny, a určite produkty, ktoré sme skúšali, kúpime aj nabudúce. 😊 Krásny deň všetkým. ❤️

    #test_dm32 #recenzia #recenzia_dmbio10

    babinska
    23. okt 2021    Čítané 80x

    Tajne som dúfala že testovanie vyhrám 🤫

    Keď my prišla správa, že som bola vybratá na testovanie dmBio produktov neuveriteľne som sa potešila. Už keď som sa zapájala verila som, že ma vyberú, o to bola moja radosť väčšia, keď ma vybrali. Keďže som sa začala zaujímať viac o moje stravovanie, už dávnejšie som skúšala práve dmBio produkty, takže niektoré som už mala odskúšané. Keď mi prišiel balíček, hneď som ho otvorila a potešila som sa produktom, ktoré som tam našla. Balík bol nádherný. 🙂 

    Hneď v ten deň som odskúšala prvý produkt, ktorým bol falafel. 🙂 Musím povedať, že už dávnejšie som sa pokúšala si ho kúpiť, lenže márne, bol vždy vypredaný. 🙂 Teraz, keď som ho mala, stačila horúca voda, ňou zmes zaliať, urobiť guličky, vypražiť a plnohodnotný a hlavne chutný, a rýchly obed bol na svete. 🙂

    Na druhý deň som sa tešila na moje raňajky, keďže som vedela, že budem skúšať mandľové mlieko, ktoré už aj odskúšané som mala, keďže si ho kupujem pravidelne. 🙂 K mojej kaši som si pridala ešte aj orieškovú čokoládu s väčšími kúskami orechov, ktorá bola fakt, že vynikajúca, tá len tak padla. 🙂 Mandľové mlieko a oriešková čokoláda nie je nikdy zlá kombinácia. Mňam. 👌☺️

    Určite musím vyzdvihnúť paradajkovú omáčku s bylinkami, ktorá bola úplne úžasná. 👌Dá sa pripraviť, napríklad, jednoducho len k cestovinám. Omáčka a syr k tomu a topka. 👌 Ja som si ju pripravila s kuracím mäsom, cuketovymi rezancami a cestovinou, primiešala omáčku a úžasný rýchly obed na svete, odporúčam. 👌

    Ďalej som si pripravila moje obľúbené lievance, na ktoré som vyskúšala nátierku z bobuľového ovocia a musím povedať, že bola parádna. ☺️ Nemám síce rada moc, keď nie je úplne „najemno" ovocie, ale toto my vôbec nevadilo. ☺️

    K večerným seriálom som si každý deň pochrumkávala na niečom inom. ☺️ Musím poukázať na kešu orechy, ktoré som skúšala celkovo prvýkrát a určite nie posledný. ☺️ Potom to bolo sušené mango, ktoré som tiež chutnala prvýkrát a taktiež nie posledný. 🙂 Ale musím povedať že čokoládová „granola" bola niečo úplne úžasné. Odporúčam všetkými desiatimi. 👌👌 A takisto aj kokosová tyčinka, ktorá nebola presladená, ale príjemne sladká v mliečnej čokoláde, ktorú určite vždy hodím do košíka. 🙂

    Mala som možnosť vyskúšať aj zázvorovo-kurkumový shot a jablkový džús s minerálkou, ktorý bol úplne super osviežujúci a, hlavne v lete, bude moja topka. 👌

    Musím povedať, že ako som sa tešila na testovanie, tak rýchlo to skončilo a všetko som zjedla. 🤣🙂 Najviac ďakujem a som šťastná, že práve ja som mohla vyskúšať niečo nové a hlavne tietodmBio produkty. 🙏❤️ Určite ostanem verná, ako to bolo aj pred testovaním, pretože sa zaujímam už o to, čo papám. 🙂 Hlavne, veci sú chutné a zaujímavé. 🙂Ďakujem úprimne zo ❤️.

    #recenzia_dmbio10

    mravenekAMBASÁDORKA
    21. okt 2021    Čítané 37x

    Ako sa u nás skloňovalo vege/vegá... alebo ochutnali sme zdravé dmBio dobroty

    Slovíčko BIO je v dnešnej dobe tak často skloňované, že občas skôr naháňa hrôzu a vyvoláva otázniky. Musím sa priznať, že mňa osobne BIO láka. Neviem či je to vhodnou reklamou alebo som dobrá cieľová skupina. Jednoducho mám vždy chuť porovnávať to obyčajné s „neobyčajným“. Aj preto som sa prihlásila do testovania značky dmBio. Jej produkty nie sú pre mňa až takou novinkou. Nie raz popri plienkach a kozmetike skončili v mojom košíku sladké alebo slané dobroty či výborné omáčky. 

    Značka dmBio sa zameriava nielen na vegetariánov, vegánov, ľudí s potravinovými intoleranciami, ale na všetkých, ktorí si dajú záležať na tom, aby boli pre nich potraviny vyrobené trvalo udržateľným spôsobom. Teda v rámci ekologického poľnohospodárstva. Kľúčom je prirodzená chuť a žiadne nepotrebné prísady či dochucovadlá. Tu musím spomenúť, že tá chuť potom naozaj niekedy prekvapí. Lebo aj u nás doma nájdete rovnaký produkt, no s iným zložením. A zrazu chýba cukor, arómy, farbivá... no všetko to „kako“... Ale poďme na jednotlivé produkty z balíčka, ktorý nám dorazil na testovanie.

    dmBio NATUR mandľový nápoj

    Po prvýkrát v živote som vyskúšala „mlieko“ bez mlieka. A teda na prvý pocit mi tam chýbala tá sladkosť. Proste nečakajte mlieko. 🙂 Ja som si ho dávala do kávy a zaliala si ním cereálie. Myslím, že časom by som si na špecifickú chuť zvykla. No tento produkt prenechám tým, ktorí musia žiť bez laktózy a mliečnych bielkovín. 

    dmBio 7-dňový zázvorovo-kurkumový shot

    Toto bolo to pravé pre mňa. „Panák“ hneď z rána. Od malička som pekný lajdák na lieky, a keď mám nejaké brať, zabúdam. Vitamíny do seba teda radšej „tlačím“ inou, ako tabletkovou formou. Ale tento super zázvorovo-kurkumový shot mi úplne vyhovoval. Každé ráno jeden štamperlík vitamínov. Zmes ovocných štiav zo zázvoru a kurkumy, s pomarančovou šťavou a s acerolovou dreňou mala unikátnu chuť. Takú „nakopávajúcu“. Na balení som ocenila aj odmerku, ktorá vám ukazovala, koľký zo siedmich dní si práve vychutnávate. Musím povedať, že dávka energie na ráno to bola poriadna. Príjemná zmena, ako začať deň.

    dmBio jablková šťava s prírodnou minerálnou vodou

    Osvieženie v podobe jablka a bubliniek. Ocenila ho predovšetkým staršia dcéra, ktorá by sa životom prebublinkovala najradšej od rána do večera. Výborná voľba na desiatu pre vašich školákov, príjemné osvieženie do letných dní. Spojenie šťavy a minerálky je nevšedné a chutné. 

    dmBio paradajková omáčka s bylinkami

    Cestoviny, to je naše. My sme boli asi v minulých životoch Taliani a aj preto túto krajinu každoročne volíme ako dovolenkovú destináciu. Paradajková omáčka s bylinkami bola preto pre nás čerešničkou na torte z celého balíčku. Tentokrát sme sa rozhodli nepridávať mäso, aby sme vedeli hodnotiť. A veru nám tam ani nechýbalo. Špagety zmizli mávnutím čarovného prútika, jedla celá rodina. Stačilo navrch posypať parmezánom a rýchly obed či večera boli na stole. Chuť šťavnatých paradajok a aromatických byliniek dodala obyčajným cestovinám intenzívnu chuť. Omáčku si radi nakúpime do zásoby. 🙂

    dmBio nátierka z bobuľového ovocia

    Na úvod musím povedať, že ja som „tím slivkový lekvár“. Žiadny iný k životu nepotrebujem. 🙂 Mám to tak od malička. Šancu dám sem-tam aj marhuľovému. Preto džemy u nás počas roka nenájdete. dmBio nátierka z bobuľového ovocia mi na vianočke chutila. Má síce redšiu konzistenciu, ale príjemnú kyslastú chuť. Je vysoko osviežujúca. Skôr ako na pečivo ale vidím jej uplatnenie u nás doma do lievancov. 

    dmBio slané krekry so syrom a tekvicovými jadierkami a dmBio sušené kúsky manga

    Lakocinky, to my doma môžeme. K telke akoby si večer našiel. Slané krekry so syrom a tekvicovými jadierkami mali zaujímavú chuť, ale na môj vkus boli strašne tvrdé. Deti mali problém vôbec niečo odhryznúť. Nakoniec ich pochrúmal manžel. Naopak, mango bolo famózne. Také ozajstné, ako keby ste ho práve zrelé odtrhli zo stromu. Ako náhrada sladkostí, za mňa, určite áno. 

    dmBio kešu orechy

    „Tím kešu oriešky“ je u nás zase manžel. A tak mu prischla milá povinnosť ohodnotiť tie dmBio. No skúsila som aj ja. Ako sme sa zhodli, chuť nás naozaj prekvapila. Aj napriek tomu, že neboli solené, nič im nechýbalo. Boli akoby príjemne „olejové“. Jednoducho prudko jedlé. Do jedla sme ich použiť nestihli. 🙂

    dmBio chrumkavé müsli s mliečnou čokoládou

    Raňajky sú pre mňa takmer každý deň biely jogurt, ovocie a müsli. Nesmierne ma potešilo, že súčasťou testovacieho balíčka boli práve čokoládové. Tie mám najradšej. Doteraz som bola zvyknutá na inú známu značku, ale dmBio ma veľmi milo prekvapili. Ovsené a pšeničné vločky zaliate mliečnou čokoládou. No jedna báseň. Tá chrumkavosť ma dostala. Môžem s čistým svedomím povedať, že od testovania milujem svoje raňajky ešte viac. Odporúčam všetkými desiatimi.

    dmBio zmes na prípravu falafelu

    Ten malý „podozrivý“ sáčok sme odkladali na poslednú chvíľu. Nevedeli sme, čo čakať. Falafel... hmmmm. No nič, manžel sa do toho pustil s nasadením. Ako prílohu sme uvarili zemiaky a pre istotu pridali aj tatársku omáčku (keby to bolo bez chuti). 🙂 Falafelové guľočky sa zo zmesi, kde sme pridali vodu, ľahko tvarovali. Pečenie na panvici trvalo pár minút. A výsledok? Bolo to ozaj dobré. Iné, ale dobré. Konzistencia malých „fašíročiek“ mi niečím pripomenula škôlkarske časy.  Na deň bez mäsa jedlo ako stvorené. Určite vyskúšajte, budete milo prekvapené. 

    dmBio mliečna čokoláda s celými lieskovcami

    Čo napísať? Myslím, že bude stačiť, že od testovania som si už kúpila ďalšie tri. 🙂

    dmBio mliečna čokoláda s kokosovou náplňou

    Stará známa. Túto tyčinku mám veľmi rada a keď som v DM-ke vždy skončí v košíku. Vôbec nie je presladená, kokos je krásne výrazný. Dve samostatné tyčinky v balení mi úplne vyhovujú. Jednu zjem a viem, že ma ešte jedna čaká. Zobrali sme ju až do Tatier a bola bitka. 🙂

    A čo dodať na záver nášho testovania? Výrobky dmBio ma milo prekvapili. Niečo chutilo viac, niečo menej, ale tak to už býva. Pozitívne pri výrobkoch hodnotím najmä ozajstnú chuť toho, čo jem. Že kokos je krásne výrazný, čokoláda má plnú chuť, mango chutí ako čerstvé, bylinky v omáčke voňajú... Určite sme si medzi testovanými výrobkami našli svojich favoritov. Skúste aj vy!

    Katka

    #recenzia_dmbio10

    gabriela1414
    21. okt 2021    Čítané 40x

    DmBio testovanie chuti, ktorá nám chutí!

    Testovanie dmBio ma veľmi potešilo. Aj keď tento obchod často nenavštevujem, pretože sa, žiaľ, nenachádza v mojom meste, vždy keď mám cestu, sa tam zastavím a povyberám pár potravín, ktoré nikde inde nenájdem. Musím povedať, že veľa potravín z tohto balíka ma príjemne prekvapilo, ale našla som aj pár vecí ktoré ma neohúrili. 

    Testovala som tieto produkty: 

    1. dmBio nátierka z bobuľového ovocia, 340 g
    2. dmBio mliečna čokoláda s kokosovou náplňou, 40 g
    3. dmBio NATUR mandľový nápoj, 1 l
    4. dmBio 7-dňový zázvorovo-kurkumový shot, 200 ml
    5. dmBio jablková šťava s prírodnou minerálnou vodou, 0,5 l
    6. dmBio paradajková omáčka s bylinkami, 350 ml
    7. dmBio slané krekry so syrom a tekvicovými jadierkami, 200 g
    8. dmBio sušené kúsky manga, 100 g
    9. dmBio kešu orechy, 150 g
    10. dmBio chrumkavé müsli s mliečnou čokoládou, 500 g
    11. dmBio zmes na prípravu falafelu, 175 g
    12. dmBio mliečna čokoláda s celými lieskovcami, 100 g

    dmBio nátierka z bobuľového ovocia, 340 g

    Nátierka (resp. lekvár, džem) bola famózna a použili som ju aj do koláča, aj k mäsu. Prekvapili ma kúsky ovocia, ktoré boli lahodné. Určite túto nátierku do budúcna budem kupovať domov.

    • pozitíva:   príjemná chuť, super zloženie
    • negatíva:  žiadne

    dmBio mliečna čokoláda s kokosovou náplňou, 40 g

    Táto tyčinka ma naozaj ohúrila, ja, čo nemám rada kokos (dobre čítate), som ju zhltla asi tak za dve sekundy. Je dokonalá, so super zložením. Nakupujem do zásoby!

    • pozitíva: super chuť, prijemné malé balenie, top zloženie
    • negatíva. žiadne

    dmBio NATUR mandľový nápoj, 1 l

    Musím priznať, osobne preferujem živočíšne mlieko a také aj kupujeme, ale vždy som chcela skúsiť toto mandľové. Napodiv, deti pri cereáliách nespoznali zmenu mlieka a ani mne nevadila chuť v káve. 

    • pozitíva:  príjemná chuť, dobré zloženie
    • negatíva: žiadne

    dmBio 7-dňový zázvorovo-kurkumový shot, 200 ml

    Na tento kurkuma shot som sa veľmi tešila, keďže v tomto období sme všetci viac chorľaví ako zdraví. Tento top produkt (pre mňa určite TOP) mi veľmi chutil, čo ma ale najviac prekvapilo, chutil veľmi aj mojím deťom, ktoré nemajú rady žiadne štipľavé veci.

    • pozitíva:  super chuť, dobré zloženie
    • negatíva: žiadne 

    dmBio jablková šťava s prírodnou minerálnou vodou

    Mňa osobne táto jablková šťava krížená s minerálkou veľmi neoslovila, ale zato mladšej dcére veľmi chutila. Ona má rada celkovo bublinkavé veci, my so staršou preferujeme skôr neperlivé vody.

    • pozitíva:  dobré zloženie
    • negatíva: chuť bola prekvapivo zvláštna

    dmBio paradajková omáčka s bylinkami, 350 ml

    Toto bola prvá vec, po ktorej som siahla hneď, ako mi prišiel testovací balíček. Milujem cestoviny a takisto paradajky v spojení s nimi. V ten deň som absolútne nevedela, čo variť, a tak som vyskúšala túto omáčku na cestoviny plus veľa cesnaku a syr. Boli famózne. Omáčka chutí ako domáca, veľmi príjemná chuť v spojení s bylinkami ma veľmi oslovila a určite bude v našej domácnosti do zásoby. 

    • pozitíva:  skvelá chuť, porcia akurát pre dvoch, super zloženie
    • negatíva: žiadne

    dmBio slané krekry so syrom a tekvicovými jadierkami, 200 g

    Krekry boli fajn, k telke celkom dobré chrumkanie namiesto chipsov. 

    • pozitíva:  prijemná chuť
    • negatíva: viac tvrdé

    dmBio sušené kúsky manga, 100 g

    Sušené ovocie mi, napríklad, nikdy nechutilo. Muž otvoril tento balík sušeného ovocia, a keďže čerstvé mango mám rada, povedala som si, že to musím skúsiť. Napriek prvotnému zaváhaniu, chuť ma príjemne prekvapila, vôbec nie sú presladené ako by ste čakali. 

    • pozitíva:  super chuť, dobré zloženie
    • negatíva: žiadne

    dmBio kešu orechy, 150 g

    Orechy sú u nás klasika. Deti ich majú veľmi rady a aj ja som začala viac jesť tieto zdravé tuky pri mojej zmene životného štýlu a stravovania. Tento balík zmizol veľmi rýchlo pri mojich kobylkách. 

    • pozitíva:  super chuť, šikovné balenie
    • negatíva: žiadne

    dmBio chrumkavé müsli s mliečnou čokoládou, 500 g

    U nás preferujú deti a muž sladké raňajky, ja, naopak, slané. Dcéry mávajú pred škôlkou cereálie, ale keď videli tieto müsli hneď si pýtali. Veľmi im chutili a ja som bola rada, že je to zdravšia alternatíva.

    • pozitíva:  super chuť, dobré zloženie
    • negatíva: žiadne 

    dmBio zmes na prípravu falafelu, 175 g

    Musím úprimne povedať, že som sa na tento produkt po skvelých recenziách blogeriek tešila, ale, žiaľ, sto ľudí, sto chutí a mňa to vôbec neoslovilo. Nechutili dokonca ani deťom, čo je škoda, lebo zloženie (aj keď je to polotovar) mali dobré.

    • pozitíva:  rýchla príprava
    • negatíva: mdlá chuť

    dmBio mliečna čokoláda s celými lieskovcami, 100 g

    Čokoláda mi (nám) veľmi chutila. Pravdaže, zmizla veľmi rýchlo. Mliečna chuť a kúsky orechov boli famózne. Určite do budúcna kupujem.

    • pozitíva:  super chuť
    • negatíva: žiadne  

    Na záver musím povedať, že som v celku spokojná so všetkým čo prišlo. Dm či už Bio alebo neBio je pre nás TOP. Som veľmi rada, že som mohla vyskúšať tieto produkty a veľa z nich budeme určite nakupovať domov a odporúčam všetkým, ktorí doteraz váhali, aby ich určite vyskúšali.

    #recenzia_dmbio10

    monda17
    21. okt 2021    Čítané 45x

    Naša BIO skúsenosť

    Keď mi prišlo upozornenie, že je možnosť sa zapojiť do testovania biopotravín značky DmBio a uvidela som fotku, čo sa bude testovať, prsty samé písali. 😀 Veď to sa dá (skoro) všetko hneď zjesť a netreba ani variť! 

    Kuriér ma zastihol pri odchode do práce, no musela som balík hneď otvoriť (veď práca počká) a zobrať si niečo so sebou, nech sa mám aj na čo tešiť. 

    Voľba padla na dmBio 7-dňový zázvorovo-kurkumový shot – ovocno-zeleninový nápoj - zmes ovocných štiav so šťavou zo zázvoru a kurkumy, s pomarančovou šťavou a s acerolovou dreňou. Vychádzalo to tak na dva slabšie glgy denne, čo mne teda celkom nevyhovovalo. Som zvyknutá si denne odšťavňovať čokoľvek, čo záhrada ponúkne a vypiť aj liter šťavy do obeda. Shot bol výborný, ale nepochopila som to dávkovanie. Prijala by som tak fľaštičku denne. 😆 Možno, ak nie je niekto stotožnený s takými výraznými chuťami, stačia mu dva glgy denne. Ja som sa musela silno ovládať. 🙊

    Keď zvyšok rodiny poobede zistil, že dobroty na stole nepriniesol Mikuláš, ale že ich máme za úlohu ochutnať a ohodnotiť, no hádajte, čo bolo teba ochutnať ako prvé? 😀 Jasné, že čokoládu! No, ale to som zatrhla, lebo veď to si treba vychutnať, pofotiť vyhodnotiť, a nie zhltnúť a aj ochutnať zabudnúť! Pekne sa na nich od pondelka až do nedele usmievala na stole. 😀

    Zato ja som si druhý deň opäť spríjemnila deň s dmBio mliečnou čokoládou s kokosovou náplňou. Tyčinka so strúhaným kokosom je poliata lahodnou mliečnou čokoládou a dochutená pravou borbounskou vanilkou. Mmmmmm... Viete si to predstaviť na jazyku, však? 🤤

    Každý deň som počúvala: „Kedy už to otvoríme?“ „Kedy ochutnáme čokoládu?“ „Keď príde jej čas !"😀

    Teraz prišiel rad na ochutnávku 3 vecí naraz... Na dmBio nátierku z bobuľového ovocia, dmBio NATUR mandľový nápoj a dmBio Dinkel Kaiserschmarr – ten som si ale kúpila, nebol súčasťou balíka, no bol potrebný do môjho mega ľahkého receptu.

    Stačilo obsah sáčku rozmiešať v 170 ml mandľového nápoja, poopekať, potrhať na panvici a večera bola na stole. Namáčali si ho do ovocnej nátierky. Tu som očakávala nejaké námietky, pretože v nátierke sú kúsky ovocia a aj zrniečka, a starší syn má čerstvý strojček na zuboch, ale nemal s ňou problém. To skôr ja som mala „problém“, lebo som nestíhala nátierku pridávať a to som mala v pláne, že ju použijem aj na koláč. Nezostalo. Nevadí, bola som dokúpiť a bol aj koláč. 😉

    DmBio NATUR mandľového nápoja bolo dosť aj na vytunovanie môjho proteínového nápoja, ktorý si bežne miešam s vodou a toto bola chutná zmena. Navyše mi do neho spadli 2 hrste dmBio chrumkavých müsli s mliečnou čokoládou. Sú z ovsených vločiek, pšeničných vločiek a špaldovej pšenice. A takto si to mixujem, kým všetko nepojem a potom opäť kúpim...👌

    DmBio sušené kúsky manga dozrievaného na slnku testoval s radosťou mladší syn, veľmi mu chutili a ja s ním musím súhlasiť. Sú vďaka svojej prirodzene sladkej intenzívnej aróme skvelou alternatívou ku sladkostiam. Maškrtil v škole. ☀️

    Deťom som dala za úlohu otestovať dmBio jablkovú šťavu s prírodnou minerálnou vodou, no ale aby som bola spravodlivá, šla som ešte jednu dokúpiť, aby mali obaja. Jablkovú nemali, vzala som príchuť jablko-čierna ríbezľa. Starší dostal jablkovú – jemu vadilo, že je  bublinková, mladší na príchuť jablko-ríbezľa povedal, že to bolo kyslé (absolútne nie, osviežujúce je správny výraz). Ja som dopila obe, nemám, čo by som im vytkla a chlapcom keď „nechutí“, vrátia sa pekne k vode z vodovodu. 😀

    V balíčku sa nachádzala dmBio paradajková omáčka s bylinkami. Pustila som sa teda do kuchtenia... Použila som ju do receptu s názvom „Nemäso na šťave". Na cibuľke som opražila nemäso, pridala omáčku, smotanu, cesnak, ochutila... Podávala som s tarhoňou. 

    Manžel si toto menu objednal zaradiť pravidelne do svojho jedálnička. Omáčka je výborná a isto si nájde miesto v našom nákupnom košíku pravidelne spolu s dmBio zmesou na prípravu falafelu. Tieto guličky tiež dostali od rodiny 1* a k tomu nenáročná príprava, čo viac si môžem ja, ako antikuchárka, priať. 😀

    Chuť arabskej kuchyne som ponorila do talianskej omáčky, celé som to položila na čínske rezance a Slovákom náramne chutilo!

    Po dobrom obede je čas na dezert a celý týždeň obchytkávanú čokoládu som konečne dovolila otvoriť. 😀 Osladila mojim chlapom nedeľné popoludnie. Ja osobne lieskovce nemusím, aspoň im viac zostalo. 💚

    Ja som si miesto čokolády privlastnila dmBio kešu orechy, ktoré som si nasťahovala do auta ako balíček 1. pomoci, keď ma prepadne hlad, čo býva dosť často. A hrsť orechov fakt pomôže odvrátiť môj „kolaps" z hladu.

    Tatinovi najviac chutili dmBio slané krekry so syrom a tekvicovými jadierkami. Pripravila som k nim avokádovú nátierku. Skvelá maškrta na večer k telke, keď nemáte hlad, ale niečo by ste si dali... Poznáte to? Ešte vínko... 😯 Na to so zabudla, musím čoskoro opäť otestovať. 😁🥂

    Pochutili sme si na každom jednom kúsku z balíka, ak nie všetci na všetkom, tak vždy si každý našiel to najlepšie pre seba. Tento testovací balíček bol skrátka vyskladaný presne pre moju rodinu. Nebolo v ňom nič, čo by sa u nás neminulo. Ďakujeme 😍

    #test_dm32 #recenzia #recenzia_dmbio10

    konik_testuje
    20. sep 2021    Čítané 2954x

    Skúsenosti s vysokokvalitnými biopotravinami zn. dmBio

    Vraví sa, že jeme preto, aby sme žili a nežijeme preto, aby sme jedli. No pre niekoho je jedlo celý život. Je to jeho vášeň a koníček. Príprava najrozličnejších pokrmov, hranie sa s chuťami, vymýšľanie nových kombinácií je korením, ktoré dodáva životu tú správnu šťavu.  Ak sme práve brnkli na vašu citlivú strunu, nezmeškajte testovanie vysokokvalitných biopotravín a vyskúšajte s nami dobré a uvedomelé stravovanie s dmBio.10

    Čo budeme testovať

    Dnes sú už bio produkty štandardom a automaticky sa spájajú s ekologickým poľnohospodárstvom, vyššou kvalitou a udržateľnosťou. dm drogerie markt má s potravinami z biologického hospodárstva bohaté skúsenosti a onedlho ich budete mať i vy 🙂

    Produkty zn. dmBio nie sú určené iba pre vegetariánov, vegánov či ľudí s potravinovými intoleranciami. Sú ako stvorené pre každého, komu záleží na tom, aby potraviny po ktorých siaha, boli v bio kvalite a vyrobené trvalo udržateľným spôsobom. V pestrom sortimente si nájde svojich favoritov každý. Rovnako aj v štedrom balíku produktov rozmanitých chutí, ktorý sme si pre vás pripravili. 

    dmBio NATUR mandľový nápoj, 1 l – pripravte si lahodný mandľový drink! Môžete ho podávať čistý alebo dochutený ovocím a koreninami alebo ako miešaný nápoj. Vďaka svojej jemne sladkej chuti je vhodný k dezertom, ku krupicovej kaši, pudingu či k müsli. Obsahuje len čisto rastlinné zložky, je bez gluténu, laktózy a mliečnej bielkoviny. 

    dmBio 7-dňový zázvorovo-kurkumový shot, 200 ml – koncentrovaný nápoj, ktorý vás nakopne do nového dňa! Ovocno-zeleninový nápoj je zmesou ovocných štiav so šťavou zo zázvoru a kurkumy, s pomarančovou šťavou a s acerolovou dreňou. Bohatý shot je plný vitamínu C, povzbudí organizmus a dodá vitamíny. Môžete z neho pomaly odpíjať každý deň a dopriať si tak okamžitú energiu. 

    dmBio jablková šťava s prírodnou minerálnou vodou, 0,5 l –  osviežte svoj organizmus kedykoľvek počas dňa a doplňte si pitný režim! Chutná šťava zo 100 % jabĺk dozretých na slnku je šetrne vyrábaná tak, aby väčšina dôležitých látok zostala obsiahnutá v nápoji. 

    dmBio paradajková omáčka s bylinkami, 350 ml – pripravte si cestoviny na taliansky spôsob! Paradajková omáčka s bylinkami je pripravená z paradajok dozretých na slnku, čo jej dáva intenzívnu chuť. Lahodne chutí s talianskymi cestovinami, gnocchi, môžete ju použiť ako základ na pizzu, do omáčok či do polievky. Chuť šťavnatých paradajok je umocnená aromatickými bylinkami (oregano či tymián), ktoré zároveň podporujú trávenie. 

    dmBio nátierka z bobuľového ovocia, 340 g – má vynikajúcu ovocnú, mierne sladkú chuť. Je ideálna na chlieb alebo sladké pokrmy ako dezerty, múčniky, do jogurtov či koktailov. 

    dmBio slané krekry so syrom a tekvicovými jadierkami, 200 g – sú pripravené len z tých najkvalitnejších ingrediencií, zo špaldovej múky, zjemnené extra panenským olivovým olejom. Doprajte si lákavú maškrtu pri filme či ako rýchle posilnenie na turistike.

    dmBio sušené kúsky manga, 100 g – kúsky manga dozrievaného na slnku sú vďaka svojej prirodzene sladkej intenzívnej aróme skvelou alternatívou ku sladkostiam.

    dmBio kešu orechy, 150 g – svojou jemne sladkou chuťou sú ideálnou pochúťkou do školy, kancelárie alebo pri športe. Vďaka svojej jedinečnej chuti môžu byť použité na dochutenie všetkých druhov pokrmov, či už na dezerty, na kuracie mäso, ryby alebo zeleninu. Dodajú vám energiu a ich konzumácia podporí vaše zdravie.

    dmBio chrumkavé müsli s mliečnou čokoládou, 500 g – doprajte si výživný štart do nového dňa! Müsli sú ideálne na raňajky alebo desiatu či olovrant. Sú pripravené z ovsených vločiek, pšeničných vločiek a špaldovej pšenice, zaliate mliečnou čokoládou. 

    dmBio zmes na prípravu falafelu, 175 g – objavte chute arabskej kuchyne aj u vás doma! Zmes na prípravu falafelu je stálicou arabskej kuchyne z cícera a múky, dochutená vybranou zmesou byliniek a korenia. Falafelové guľôčky chutia skvele so šalátom, pita chlebom alebo domácim hummusom. Obsah balenia vystačí na prípravu cca 15 – 17 kúskov falafelu. 

    dmBio mliečna čokoláda s celými lieskovcami, 100 g – vďaka tým najlepším kakaovým bôbom z Dominikánskej republiky vám poskytne  výnimočný čokoládový pôžitok. Bez umelých aróm alebo prídavných látok. Lahodná mliečna čokoláda je zárukou jedinečného chuťového zážitku. Špeciálna vnútorná fólia je kompostovateľná, ponúka vynikajúcu ochranu výrobkov a zachováva arómu. 

    dmBio mliečna čokoláda s kokosovou náplňou, 40 g –  je ideálna ako ľahké občerstvenie na každý deň. Tyčinka so strúhaným kokosom je poliata lahodnou mliečnou čokoládou a dochutená pravou borbounskou vanilkou. Sladká a exotická aróma dodáva tyčinke tú správnu chuť. 

    Koho hľadáme?

    Hľadáme 10 žien, ktoré milujú dobré jedlo, no zároveň sa snažia stravovať uvedomelo a dôkladne si vyberať produkty, ktoré sebe a svojej rodine ponúkajú. Siahajú po potravinách, ktoré sú kvalitné a poctivé. Ženy, ktoré priebeh testovania zdokumentujú nielen slovne, ale aj prostredníctvom fotografií. Ak si sa v týchto slovách našla, hľadáme práve teba!  

    Ako sa zapojiť?

    Rada by si sa stala súčasťou tohto testovania? Stačí, ak nám pod článok odpovieš, čo najradšej varíš. Či si zástancom tradičných chutí alebo v kuchyni rada experimentuješ. Pokojne pripoj aj fotografiu jedla, ktoré si pripravila a bola naň skutočne pyšná.

    Čas na zapojenie máte do nedele 26.9.2021 a v priebehu týždňa vyberieme 10 žien, ktoré potešíme a v internej pošte im predáme ďalšie inštrukcie k testovaniu.

    Budeme sa tešiť na vaše komentáre! 🙂

    konik_testuje