gabccia
    28. apr 2019    Čítané 203x

    Chuť Talianska od Hami

    Začiatkom apríla k nám zazvonil kuriér a doniesol balíček plný dobrôt od Hami - nového produktového radu Viaggio d'Italia.

    Balík obsahoval:

    HAMI BIO DETSKÁ NEMLIEČNA RYŽOVÁ KAŠA pre detičky od ukončeného 4. mesiaca

    HAMI BIO DETSKÁ NEMLIEČNA KRUPICOVÁ KAŠA od ukončeného 4. mesiaca 

    HAMI DETSKÉ ŠPALDOVÉ SUŠIENKY

    HAMI BIO DETSKÉ CESTOVINY KAČIČKY

    HAMI BIO DETSKÉ CESTOVINY PÍSMENKÁ

    Plus ešte krásnu drevenú varešku, červenú zásterku s čapicou pre drobcov a to všetko bolo v krásnej drevenom boxe, z ktorého som ja mala veľkú radosť a slúži teraz synovi na odkladanie kociek 🙂

    Ako prvé sme ochutnali sušienky. Regionálny výrobok z oblasti Emilia-Romagna. Po otvorení balíčka ma oviala krásna maslová aróma, sušienky sú veľmi chutné, mäkké, vhodné už od ukončeného 6.mesiaca dieťaťa. Tieto sušienky ostávajú na našom nákupnom zozname.

    Ďalšie dni sme postupne vyskúšali kašičky. Ryžovou kašou, pochádzajúcou z oblasti Piemont z provincie Vercelli, ktorá je preslávená najširšou škálou odrôt ryže na svete, sa dá pekne zahustiť vývary a iné polievky. Okrem toho sa môže z tejto kaše pripraviť aj detská panna cotta. Nemliečna krupicová kaša, je taktiež výborná na zahustenie polievok a je vyrobená z pšenice, ktorá pochádza z oblasti Apúlie. Samozrejme som z týchto kaší pripravila synovi klasické kašičky z mlieka, ktoré som dochutila ovocím, výživou, kakaom.

    Cestoviny v tvare písmeniek a kačičiek sú vyrobené z kvalitnej Bio pšenice od talianskych farmárov z oblasti Apúlie a Toskánska, kde sa rodí najkvalitnejšia pšenica na našom kontinente. Sú vhodné pre deti od ukončeného 6. mesiaca a nielen, že sú veľmi chutné, ale aj hravé 🙂 Písmenka som použila do zeleninovej polievky a ku kačičkám som urobila mäsko na smotane. 

    Hami Viaggio d’Italia je možné zakúpiť v predajniach dm a aj v dm e-shope online. Ďakujem krásne Modrému koníkovi, že sme mohli byť súčasťou testovania týchto skvelých produktov.

    anachsunamun
    28. apr 2019    Čítané 164x

    Zdravo a chutne s Hami Viaggio

    Milé mamičky (možno aj pár oteckov),

    začiatkom mesiaca apríl ma prekvapil a zároveň veľmi potešil tím MK, vybral si nás na testovanie bio produktov od Hami “Viaggio di Italia”. 

    Kuriér mi odovzdal veľkú krabicu, ktorá ukrývala poklad 🙂 Parádnu bedničku zo surového dreva, drevenú varešku, kuchársku zásterku s čiapkou (akurát rozmerovo pre moju takmer 4-ročnú dcérku Leu), nemliečnu ryžovú a krupicovú kašu, cestoviny z tvrdej pšenice (99,99 % a vitamín B1) v tvare kačičiek a v tvare písmen abecedy a špaldové keksíky.

    Ako prvé sa okamžite testovali práve špaldové keksíky.

    Tieto jemnulinké, vláčne keksíky, regionálny výrobok z oblasti Emilia Romagna, padli takmer hneď za obeť. Na ihrisku toto 150 g balenie zahnalo hlad. Chuťovo mi úplne pripomenuli klasické maslové keksíky, len vôbec neboli presladené, iba také akoby čerstvé. 

    V ďalšie dni sme na večeru ochutnali obe nemliečne kaše. Krupicovú jedla Lea prvýkrát, ochutila som jej ju trochou kakaa a masla. Do ryžovej kaše som na krúžky nakrájala zrelý banán a jahody. Iba sa tak za ňou “zaprášilo”. Dcérka od mala jedáva bio kaše, zväčša kukuričnú a ryžovú, nesladíme cukrom, sem tam medom, ovocím, tak kašičky mali úspech a označila ich za “šmakotinky”.

    Ako posledné sme si uvarili Hami Bio detské cestoviny z tvrdej pšenice, regionálny výrobok z oblastí Talianska Apúlia a Toskánsko. Určené sú pre dojčatá a malé deti od ukončeného 6. mesiaca života. Jedno balenie je v tvare písmen abecedy a druhé v tvare kačičiek. My sme načali obe balenia naraz. Deti cestoviny milujú. My sme si písmenká uvarili podľa návodu a za sľubených 6-7 minút už plávali v nedeľnom vývare. Kačičky sme si urobili s boloňskou omáčkou a tvárili sme sa, že sme na fajnovom obedíku v Taliansku.

    Ďakujeme MK za naozaj výborné produkty a super chutné a zdravé testovanie ❤️

    miselita
    Správa bola zmenená    28. apr 2019    

    #test_hami_viaggio
    Ahojte. My už sme s testovaním síce skončili, ale tieto výrobky nás naozaj dostali. Pridávam večeru môjho malého 8 mesačníka . ;)
    • špenát 4 kocky (čerstvý som nemala)
    • kúsok cukine nastrúhanej
    • 1 zltko
    • trosilinka sódy bikarbóny (naozaj len mala štipka)
    • ryzova kasicka Hami Viaggio na zahustenie
    A vualá, placky pečene v rúre na papieri ;) celkom že mňam 😀

    slunce3
    28. apr 2019    Čítané 237x

    HAMI - papi testovacia akcia 🤣

    Sewaaas žienky,

    áno, áno, zase ja. Zase som sa navtierala do testovania, veď čo budem?

    Tentoraz sa to trafilo najviac môjmu najmladšiemu potomkovi. Testovali sme produkty Hami Viaggio d'Italia, úprimne neviem to slovo ani vysloviť, nie ešte napísať 🤣 Musela som si to skopírovať.

    Balíček došiel ako vždy na čas, ako písal #konik_testuje. Za toto majú u mňa veľké plus, vždy dodrží slovo.

    Moje pojasené mláďa, samozrejme musí robiť všetko v štýle: "Ja sám!"

    Tak aj balíček musel pan velkomožný vytrepať po schodoch do bytu. Ozaj, spomínala som, že bývame v bytovke na 2.p. Bez výťahu... Trvalo to 17 minút. Kým sme sa dostali k bytu... 🤣🤣🤣

    Po otvorení som pochopila váhu a veľkosť balíka, a obdivujem mláďa, že to po tých schodoch vytrepal.

    Balík obsahoval:

    - HAMI BIO DETSKÁ NEMLIEČNA RYŽOVÁ KAŠA pre detičky od ukončeného 4. mesiaca

    - HAMI BIO DETSKÁ NEMLIEČNA KRUPICOVÁ KAŠA od ukončeného 4. mesiaca

    - HAMI DETSKÉ ŠPALDOVÉ SUŠIENKY

    - HAMI BIO DETSKÉ CESTOVINY KAČIČKY

    - HAMI BIO DETSKÉ CESTOVINY PÍSMENKÁ

    + krásna drevená vareska so srdiečkom otvorom v strede, červená zástera s čiapkou pre vašu mladšiu pracovnú silu do kuchyne.

    A veľký drevený box. Ten má veľmi silno potešil. Hneď som do neho nahádzala veci na kuchynskom stole a už tam zakotvil nadobro.

    Manžel hneď jak ho zbadal, už mi ho chcel kradnúť 🤣 Dostal vareškou po paprči.

    Mladý hneď vedel, že varecha aj zástera sú jeho 🤣 Jeeees, ešte chvíľku a bude potomstvo variť jedlo miesto mňa 🤣

    Ako prvé sme sme hodili do polievky písmenká, takže jedenie polievky bolo na dlho, všetky už totiž pozná, tak mal z toho montessori aktív tu. Lovil, skladal, vyberal, trénoval pinzetový úchop 🤣🤣🤣 A moje nervy.

    #polievka #recept hraskova

    Na masle trosku orestovať 250-300 g mrazeného hrášku, 2 čerstvé na kocky nasekané mrkvy, zaliať vodou. Ochutiť - dala som vegetu bez glutamanu, nejakú bio - drahá bola jak šľak, ale už sa mi nechcelo vracať od pokladne. 🤣 Nasekanú zelerovú vňať. Uvariť. A potom hodiť písmenká. Mam rada husté polievky, keďže aj ja sama zjem aj polku hrnca 🤣

    Priznám sa, u nás sa moc cestoviny do polievky nepoužívajú ani do vývaru, ale zmena je život. Ako vždy padla za deň. 👍Cestoviny sa nerozvaria Kacicky som odfotiť nestihla, ale skončili rovnako ako písmenká. Najskôr v polievke a neskôr v žalúdku. 🤣

    KAŠA

    Kaše som brala na dofču na Oravu, ako prvú pomoc na rýchlu večeru alebo raňajky. Vôbec som nevyužila, moje deti totiž zjedia všetko, čo nezje ich, takže obed v restike ci večerná grilovacka... Raz darmo, mäso je u nás mäso 🤣

    Takže som sa rozhodla ich používať do klasického varenia.

    HAMI BIO DETSKÁ NEMLIEČNA RYŽOVÁ KAŠA

    Použila som ju do #privarok zemiakový. #recept


    Očistené, nakrájané zemiaky zaliať vodou trochu nad tak cca 1,5 cm, pridať bobkáč, osoliť (alebo vegetu a pod.). ÚDENÚ mletú červenú papriku a uvaríme. Dala som aj kyslú smotanu - nemusí byť. Pridala som kôpor z mrazaku, tročku. A pomaly pridávala HAMI BIO DETSKÚ NEMLIEČNU RYŽOVÚ KAŠU. Super to zhustlo. A trošku octu.

    Na parádu, lepšie než s múkou. Samoška, volské oko k tomu a pečený párok nesmel chýbať. Jeme bez chleba.

    👍Super rozpustnost

    👍Žiadne hrudky

    👍Výborne zahustovadlo

    HAMI BIO DETSKÁ NEMLIEČNA KRUPICOVÁ KAŠA

    Táto kaša zase poslúžila ako zásmažka do polievky zo zelených luskov. Milujem lusky, už sa teším na sezónu žltých... Och..

    No nič, do hrnca si dáte olej, keď sa zohreje, nasypte kašu, podobne ako by ste dávali múku, trosku poraziť, zaliať studenou vodou, tu som dala papriku červenú mletú klasickú. Zeleninu som tma hodila až teraz. Lusky: čím viac, tým lepšie. Trochu mrkvy. Popr. čo chcete k tomu ešte. Soľ alebo vegeta... Uvariť ale na malom ohni a sem tam stihnúť, aby vám neutekala po sporáku 🤣 Pred do varením bylinky. Ja moc zeleninu k ľudskom nedávam, milujem ich chuť aj chuť vývaru z nich. Kaša polievku krásne zahustí.

    👍Chutná

    👍Zdravšia zásmažka

    A keksíky? Co vám povím? CHUTIA MI 🤣🙈 Jasne aj deckám.

    klaudulienqa
    28. apr 2019    Čítané 143x

    Naše jedenie s Hami Viaggio ❤️

    Keď som sa zapojila do tejto testovačky, ani by mi nenapadlo, že práve my budeme testovať túto novú radu obľúbenej značky Hami. Prvá dcérka pijavala mliečko Hami, tak som samozrejme chcela skúsiť túto radu Viaggio, keďže dcérka je plne dojčená. Keď mi prišla pošta, že budeme testovať, veľmi som  sa potešila, lebo dcérka je veľká jedáčka. Balík nám priviezol kuriér a dcérka sa naňho hned vrhla, takže prvé, čo som urobila otvorila keksíky z tohto radu. 

    Keksíky ju, bohužiaľ, samotné veľmi neohurili. Na to, že sú od ukončeného pol roka, boli aj na mňa dosť sladké. 

    Našťastie, celá situácia bola za chránená večer, keď som jej pripravila ryžovu kašu zarábanú vodou. Veď posúdenie podľa fotky, či chutilo 🙂

    Na druhý deň som Miške pripravila zeleninku s kačičkovymi cestovinami Hami Viaggio. Sú drobné, ale nie natoľko aby dieťaťu zabehli. Cestovinku som jej zmiešala s karfiolom a k tomu zjedla aj mrkvu. Miška si opäť samozrejme pochutila 🙂

    Ako ďalšie sme skúsili polievku s cestovinou v tvare písmen. Keďže Miška neobľubuje zatiaľ polievky, bola som zvedavá či sa s cestovinou v nej skamárati alebo nie. Ako som predpokladala, nešla sa za tým "roztrhať", ale keďže jedlo miluje, tak zjedla aspoň niečo🙂. Polievku som pripravovala klasicky ako vývar - kuracie mäso, mrkva, karfiol a keďže som našla v chladničke cuketu, prihodila som aj tú. Navrch som jej posypala vňaťou👌 A obed bol na svete. A áno, od začiatku tohto testovania stravu uz nemixujeme, pretože mixované začala odmietať. Aj keď je bez zubka, s ďasienkami prežuva, ako by ich mala 😂

    Z nového radu Hami Viaggio nám ostalo vyskúšať ešte krupicovú kašu. Opäť som jej ju zarobila vodou, keďže je dojčená a žiadne umelé mlieko netoleruje (ABKM). Keďže už v strave máme zavedené všetko, čo v tomto mesiaci papat môže, kašu som jej pripravila s rozpučeným banánom. Nečakala som iný ako pozitívny výsledok. Konzistencia tejto kaše je veľmi jemná ako i ryžová kaša z tohto radu. 

    A moje celkové dojmy z tejto testovačky? Celé testovanie hodnotím veľmi pozitívne, všetky produkty Miške chutili až na spomínané keksíky. Tie zjedla starsia dcéra s manželom 😂. Kaše boli veľmi jemné, ich konzistencia ma najviac oslovila zo všetkých vyskusaných značiek, ktoré sme mali. Cestoviny majú vhodnú veľkosť, pre deti 6mesiacov+. Ďakujeme za túto super skúsenosť a aj za darčeky (varecha, zásterka a kuchárska čiapka) ❤️. 

    smartynecka
    27. apr 2019    Čítané 147x

    Taliansko na našich tanieroch!

    Taliansko, krajina ktorá sa vyznačuje nie len úžasnými pamiatkami, slnkom, morom a krásnymi piesočnymi plážami, ale aj vyníkajúcou kuchyňou, ktorá k nej neodmyslitelne patrí. Taliani sú gurmáni a varia len z kvalitných surovín, a vďaka Hami sa k nám dostal kúsok talianska, kúsok kvality a to priamo pre našich najmenších.

    Keď som uvidela príspevok o testovaní novej rady Hami Viaggio, ihneď som sa zapojila, So značkou ako takou mám len a len pozitívne skúsenosti, moje deti ich produkty majú najradšej zo všetkých na trhu a tak nebolo prečo váhať. Po zverejnení mien som ostala veľmi milo prekvapená, že nás vybrali a nesmierne ma to potešilo. Každým dňom sme očakávali balíček. Keď prišiel, nám urobila radosť aj malý darček v podobe zástery a varešky, ktorú predsa potrebuje každá gazdina 🙂

    Balíček obsahoval:

    - 2x kaša ryžová a krupicová (nemliečna)

    - 2 druhy cestovín (kačičky a písmenká)

    - 1x BIO špaldové sušienky

    BIO Špaldové sušienky

    Ako prvé sa decká vrhli na sušienky. Veľmi sa páči, že majú znovuzatváratelní obal, ostanú dlhšie čerstvé a nevysypú sa, čo je u nás uplne bežné. 

    Ale prejdime k samotnej chuti, ktorá je jemná, a i ked sú na prvý pohľad tvrdé, ani môj malý dvojzubec nemal problém s jedením, keďže sa okamžite rozpúštajú, tým pádom sa ani netrúsia a aj menšie dieťa, dokonca aj bez zúbkov, nemá problém zjesť. Jediné, čo mi na nich prekáža, je velkosť. Môj Jurajko má tučnejšie rúčky, nemal problém ju uchopiť, ale keď spapal vrch, ten spodok, čo mu ostal v rúčke, si už sam nevedel dať. Ak by boli o kúsok väčšie by to bolo lepšie. Ale inak im nemám čo vytknúť a okrem vzorky, ktorá sa zjedla okamžite, som bola kúpiť ďaľšie, keďže u nás mali úspech.

    Sušienky ale boli aj vhodné k ďaľšiemu produktu a to ku kaši, teda k obom, aj krupicovej aj ryžovej. Ja kupujem malému kaše od 4. mesiaca, ale vždy som kupovala len mliečne, veď pohodlná gazdina, veď stačí zamiešať s vodou a večera je hotová :D Normálne ľutujem, že som nikdy pred tým nekúpila nemliečnu. Ani som netušila na koľko spôsobov ju možno použit. Urobila som ju s vodou, ale aj s mliekom, dokonca som s ňou zahustila polievku nie len drobcovi, ale aj nám. Chuťovo nie je výrazná, prave naopak je jemná a vlastne žiadnu chuť ani nemá. Ja som ju Jurkovi dochutila ovocnou výživkou a nadrobenými sušienkami, a veru že mala úspech a to je môj syn teda statočne vyberavý. Ku kaši nemám absolútne žiadne výhrady. Je to jeden kvalitný produkt, ktorý má viac využití, a ja si myslím, že každá maminka by si ju mala kúpiť, už keď nie na samotné konzumovanie (s mliekom či bez) aspoň na to zahustenie. Dávať drobcom polievku bez toho, aby sa polka vyliala už len po ceste do úst je na nezaplatenie 🙂

    Pomaly prechádzame na posledný produkt a to boli cestoviny. Dostali sme 2 druhy: písmenká a kačičky. Som veľmi rada, že myslia aj na tých uplne najmenších, bezzubých a vyberavých drobcov, ktorým vadia veľké kusy. Lebo môj syn veľké kusy nezje, buď ich vypľuje alebo sa nimi začne drhnúť, a tak všetky klasické cestoviny bolo treba Jurkovi po uvarení buď pomixovať alebo nakrájať. Naopak či už kačičky alebo písmenká sú naozaj drobunké aj pre tie najmenšie pusinky. To je hádam prvá cestovina, s ktorou nemal problém, ani raz sa mi nedrhol a to je pre mňa základ. Výhodou je, že sa nelepia. Možno som len ja neschopná, čo sa týka cestovín, ale vždy sa mi každé po scedení zlepia na jednu veľkú hrudu a tažko sa už s nimi niečo robí, ale toto nebol ten prípad. Sú vhodné ako do polievok aj ako príloha. Jurko má rad zeleninkové pyré a k tomu buď mäsko alebo cestoviny. Ja osobne si myslím, že svojím tvarom ľahko zaujmú aj staršie deti a motivujú ich zjesť plný tanier. Aspoň na moju dcéru to fungovalo. Kvakotala počas celého obeda, ale ona, čo nejedáva toho veľa, zjedla všetko. Takže veková hranica detských cestovín neexistuje, hlavne ak majú roztomilý tvar a dobrú chuť 🙂

    Na záver by som sa rada poďakovala za ponúknutú príležitosť zúčastniť sa na testovaní produktov Hami Viaggio. Ja osobne ich hodnotím veľmi kladne, určite ešte dokúpime po spotrebovaní. Sú cenovo prijateľné a dostupné v sieti dm drogerie, kde som kupovala aj sušienky. Dúfam, že maminkám naša recenzia pomohla, na ktoré produkty sa zamerať, čo im bude treba, či už to bude kaša, keksíky alebo cestovinky. Predsa naše poklady si zaslúžia len to najlepšie. Stravovanie v rannom veku sa veľmi môže odzrkadliť v budúcnosti, preto im v rámci možností dajme to najlepšie, čo môžeme 🙂

    sarkes
    27. apr 2019    Čítané 152x

    Chuťou po Taliansku

    Ahojte, milí čitatelia tohto článku o testovaní produktov Hami Viaggio d’Italia 👌 

    Na úvod by som chcela napísať, ako som bola veľmi milo prekvapená, keď som otvorila balík a zistila, čo všetko obsahuje.

    Veľmi sa mi páčilo, že všetky obaly produktov Hami Viaggio sú certifikované logom LifeGate, ktoré zaručuje nulový dopad CO2 na životné prostredie. 

    Môjho synčeka Tobiaska (1r. 3 mes.) hneď zaujalo jedlo, ktoré bolo v balíku a veľmi sa mu páčila aj kuchárska čiapka a zástera. Do testovania som sa zapojila, aby som skúsila hlavne nemliečnu krupicu, keďže môj syn nespapá od narodenia ani kašičky ani krupičky. Skúšala som rôzne druhy. A tak som chcela skúsiť aj Hami Viaggio.

    Ja osobne talianskú kuchyňu milujem, tak prečo niečo take nedopriať aj svojim drobčekom? 

    Začneme obsahom balíka:

    • špaldové sušienky
    • cestoviny v tvare kačičiek
    • cestoviny v tvare písmeniek
    • nemliečnu ryžovú kašu
    • nemliečnu krupičnú kašu 

    ŠPALDOVÉ SUŠIENKY - z oblasti Emilia-Romagna🥖

    Môj syn Tobiasko je veľký papkáč a stále niečo zobká.

    Sušienky sú vždy moja prvá pomoc na cestách. Som veľmi rada, že drobcovi chutili . Tieto sušienky boli prvé, po čom siahol, keď som rozbalila testovací balík. Už mi ukazoval, aby som mu ich otvorila. Neskôr sa balík naučil otvárať aj zatvárať sám. Veľmi ho to zaujalo. Je to super, že sa dá balík znovu uzavrieť. Tobiasko by kľudne vedel zjesť aj cely balík za deň.

    Tieto sušienky sa nám veľmi osvedčili. Sú zdravé a chutné!

    CESTOVINY V TVARE KAČIČIEK - z oblastí Talianska Apúlie a Toskánska z tvrdej pšenice.

    Tak tieto cestovinky boli veľmi veľká pomoc v kuchyni. Tobiasko zbožňuje cestovinky s tvarohom a ovocím alebo na vajíčku. Doteraz som kupovala v obchode obyčajné a ešte som ich musela prekrajovať lebo boli veľké do úst. Tieto malé kačky sa veľmi dobre papali, keďže sú malinké a sú aj veľmi chutné. Vôbec sa nelepia. Určite v našej kuchyni nebudú chýbať aj naďalej.

    CESTOVINKY V TVARE PÍSMENIEK - z oblastí Talianska Apúlie a Toskánska 

    Tobiasko má veľmi rád polievočky. Tieto malé písmenká sú veľmi jemné a nelepia sa. Skorej som polievku robila s rezancami, ale viete, ako to je na malú lyžičku svojho dieťatka nabrať rezance, kým sme sa napapali, prešlo 45minut. Teraz sme bez problému. Chutia celej rodine. Sú bez konzervantov, umelých farbív, obohatené o vitamín B1, začo som tiež veľmi rada. 

    Určite by som ich odporučila ako pre drobčekov tak aj pre dospelých.

    NEMLIEČNA RYŽOVÁ KAŠA - z oblasti Talianska Piemont vhodná už od ukončeného 4 mesiaca.

    Veľmi som bola zvedavá na reakciu svojho synčeka, keďže od narodenia mi odmietal ako krupičky tak aj ryžové kašičky. Veľmi som mu už na večeru namiesto mliečka chcela dávať niečo hustejšie, aby nebol v noci hladný. Ako každá iná ryžová kaša aj táto bola bez chuti, ale za čo som bola veľmi rada, nerobí hrudky . A ,,voilà,, Tobiasko večeria ryžové kašičky a krupičky 🍚. Sem tam nejaký poprašok Granka. Táto kaša je veľmi dobrá aj na zahusťovanie polievok. A určite by som ju odporučila drobčekom od ukončeného 4. mesiaca. Hlavne pretože je veľmi jemná a nemá hrudky.

    Za nás veľké ÁNO !

    NEMLIEČNA KRUPIČNÁ KAŠA -  z oblasti Talianska Apúlia  vhodná od ukončeného 4. mesiaca

    Tak ako som už vyššie spomínala, som veľmi rada, že konečne môjmu synovi sadli krupičky a kašičky. Tiež vôbec nehrudkuje a je veľmi jemná. Určite ostáva v našom jedálničku.

    Som veľmi rada, že som sa zapojila do testovania Hami Viaggio! Konečne sme našli vhodne a zdravé potravinky pre nášho drobca a všetko u nás ustálo.

    Ďakujeme že sme mohli mať možnosť otestovať tieto skvelé výrobky . Vrelo odporúčame. 

    edimamija
    27. apr 2019    Čítané 180x
    Image title

    Kúsok Talianska na našom tanieri

    Pekný deň prajeme milé mamičky!

    Mali sme príležitosť odskúšať nové produkty od Hami, Viaggio d'Italia, a v nasledujúcom článku by som sa s Vami rada podelila o naše skúsenosti.

    Do testovania som sa prihlásila, pretože v ponuke boli aj cestoviny, ktoré som svojej dcérke doteraz neskúšala dať jesť.

    Ale poďme pekne po poriadku, pretože v prvom rade musím spomenúť, ako príjemne som sa prekvapila, keď som balík otvorila!

    Neboli tam totiž len samotné produkty, ale aj darčeky navyše. A to: bednička s logom Hami, kuchárska čiapka, zástera a vareška so srdiečkom v strede.

    Samotné produkty vymenujem so skúsenosťou nižšie.

    Bedničku s výrobkami som nechala na stole a kým som sa vrátila domov s väčšou dcérou, tatino si už s Mayou pochutnali na ŠPALDOVÝCH SUŠIENKACH. Dal jej ju namáčanú v čajíku a hneď spapala aj viac naraz. Treba ale spomenúť, že aj bez namáčania sa veľmi rýchlo rozplynú na jazyku, a povedala by som, že sa nemrvia ako väčšina keksíkov alebo sušienok. Páči sa mi, že sú "ozdobené" a tiež že sú do malých ručičiek akurát. Sú vhodné na cesty, netreba ich skladovať v nádobkách, pretože sa balenie dá uzatvárať. Navyše v ňom nie sú umelé farbivá, konzervanty, ani palmový olej a sú obohatené o vitamín B1. Toto je ten produkt, ktorý určite rada kúpim znova mojej najmenšej a aj väčšej dcére, ktorá má 9 rokov, pretože jej chutili tiež.

    Ďalším produktom, ktorý balík obsahoval bola BIO NEMLIEČNA KRUPICOVÁ KAŠA. Tá sa nám ale neosvedčila. Až na konci testovania. Skúšala som jej ju dať viacerými spôsobmi, s ovocím, s vanilkou, s jogurtom, piškótkami, až na konci vyhrala verzia, keď som jej do nej dala výživu a rozmrvila špaldové sušienky z radu Hami Viaggio d'Italia. Toto bol jediný spôsob, ako túto kašu Maya prijala a zjedla. Takže táto kaša u nás veľký úspech nemala a nebudeme ju zaraďovať medzi naše obľúbené.

    V najbližších dňoch sme boli vychystané k prababičke a k nej som Mayi nachystala CESTOVINY - PÍSMENKÁ. Pripravila som jej ich s hráškom, hovädzím mäsom, mrkvou a jemne rozmixovala. Na písmenkách mixovanie vidno nebolo. Ale na tom vôbec nezáleží. Na čom záleží je to, že sú z tvrdej bio pšenice semoliny, práve z nej sa vyrábajú totiž najkvalitnejšie cestoviny a, samozrejme, sú taktiež obohatené o vitamín B1 a sú bez konzervantov a farbív.

    Nemliečna ryžová kaša sa nám osvedčila do polievok a vôbec na zahustenie jedál. Akosi som ju aj zabudla fotiť, len som pridala za lyžičku a bolo hotové. Deti v tomto veku, ako je moja Maya, majú rady hustejšie jedlá, aspoň čo počujem od mamičiek. A táto kaša je na to ako stvorená. Ryža, z ktorej vznikla, je dovážaná z oblasti Piemont, čo je slávne miesto práve pre najširšiu škálu odrody ryže na celučičkom svete. To už tiež hovorí za seba! Ale tie pomery na zadnej strane som nedodržiavala, pretože keď som skúsila zahustiť podľa tej tabuľky, tak som dostala masu, ktorá sa až práši hustotou. Takže kľudne stačí polovica toho, čo píšu., t.j. 1-2 lyžice na 180ml vývaru. 

    Piatym produktom,ktorý sme testovali boli tiež CESTOVINY, v podstate v zložení tie isté ako písmenká, len tvar majú iný, sú to KAČIČKY. Pre Mayu som ich pripravila so zemiakmi. Toto jej hádam chutilo najviac zo všetkých receptov a výmyslov sveta. Jedlo z dvoch ingrediencií.

    V konečnom dôsledku som s celým testovaním spokojná, zo všetkého Maya pekne jedla okrem teda tej krupicovej kaše, ale je to individuálne pre každé dieťa. 

    Som ale rada, že som mohla takýmto spôsobom priblížiť dcére nové chute a že sme objavili aj produkty, ktoré jej budem odteraz dávať. 

    Ďakujem Vám za príležitosť otestovať tieto skvelé výrobky. Som za ne naozaj vďačná. 

    Ostávam s pozdravom.

    Marta Janetka

    roniiik
    26. apr 2019    Čítané 148x

    Buon Appetito! Alebo chuť Talianska od Hami

    Milé mamičky,

    s Dávidkom sme dostali možnosť vyskúšať novú radu produktov od Hami Viaggio d'Italia. Strávili sme "spolu" pár príjemných chvíľ a musím povedať, že sa rada vrátim ku každému, ale minimálne 3 produkty z 5 si v našej kuchyni vyslúžili čestné miesto.

    Ale, poďme pekne po poriadku.

    Hami priviezlo z rôznych oblastí Talianska kvalitné BIO potraviny od regionálnych dodávateľov a spojilo ich do naozaj kvalitných produktov:

    - Bio špaldu z oblasti Emilia-Romagna (špaldové sušienky),

    - Bio ryžu z oblasti Piemont - provincia Vercelli (ryžová nemliečna kaša),

    - Bio pšenicu z oblasti Apúlie a Toskánska (nemliečna krupica a mini cestoviny).

    Ryžová a krupicová kaša sú vhodné už od ukončeného 4. mesiaca a ostatné produkty od ukončeného 6. mesiaca. 

    Nedá mi, hneď na úvod nespomenúť ešte jednu (pre mňa veľmi) podstatnú informáciu a to, že všetky obaly produktov Viaggio sú certifikované logom LifeGate, ktoré zaručuje nulový dopad CO2 na životné prostredie!

    Toľko všeobecná teória, teraz prax a naše dojmy 🙂

    Naše testovanie sme začali po veľmi silnej brušnej viróze a rovno ideálnym produktom - Bio ryžovou kašou, ktorú som ozdobila banánom. Napriek tomu, že Dávid preferuje čisté chute, na prvý pokus mu kaša veľmi nechutila. Predpokladám, že to mohlo byť spôsobené aj citlivým bruškom po chorobe. Po pár dňoch sme sa k nej opäť vrátili a na večeru zjedol celú misku.

    Čo sa týka spracovania, obe kaše od Hami krásne a rýchlo reagujú s vodou alebo mliečkom. Netreba ich "hodinu" miešať a hrudky sa v nich robia len minimálne. Môžu sa použiť na zahustenie polievok, prípravu nemliečnej kaše s prevarenou vodou... 

    Veľmi ma prekvapila príjemná vôňa krupicovej kaše, nikdy som si ju neuvedomila pri príprave "klasickej" krupice. Je jemná, mierne nasladlá, taká, že máte chuť hneď si z tej kaše dať. Pritom má svoju prirodzenú chuť, žiadne pridané cukry, ochucovadlá a podobne.

    V našej domácnosti často robíme rôzne polievky, najradšej máme krémové z MioMat-u alebo poctivý domáci vývar. V každom prípade v nich musí byť poriadna dávka cestovín a preto sme sa písmenkovým cestovinám veľmi potešili. Pre mňa je to úplne retro a vrátila som sa do detských čias, keď sme si z nich skladali so sestrou rôzne nápisy a mali sme z toho neskutočnú zábavu :D 

    Prvá polievka, s ktorou sme ich vyskúšali, bola krémová mrkvová (keďže sa mi podarila redšia, zahustila som ju krupicou - tip som našla na zadnej strane obalu):

    Druhý v poradí bol už spomínaný zeleninový vývar (naozaj si na cestovinách v polievke dosť ulietavame):

    Na predošlej fotke v strede je obrázok nášho tretieho polievkového výtvoru a to zeleninovej polievky s krupicovými knedličkami. Spravíte si ich veľmi jednoducho: stačí jedno vajíčko, krupica a štipka soli. Najradšej ich máme v hráškovej polievke alebo práve v takejto, zeleninovej. Vyváram ich priamo v polievke (tesne pred dokončením) a stačí ich dávať malinké, krásne pri varení "narastú". 

    V testovaní sme mali aj mini kačičkové cestoviny. Musím povedať, že tento výtvor ma veľmi pobavil. Trochu som sa inšpirovala instagramom Klub maminek a kačičky som Dávidkovi pripravila s rajčinovým pretlakom, štipkou bazalky a pár hoblinkami parmezánu. Tento jednoduchý recept sa u nás veľmi ujal a po cestovinách sa doslova zaprášilo.

    A dostali sme sa k poslednému produktu z rady Viaggio a to Bio špaldové sušienky. Z nich už máme doma tretie balenie. Rada ich beriem na výlety, ktoré spolu často podnikáme a mám ich v pohotovosti aj pri kočíkovaní. Jeden nikdy nevie, v akej nálade sa dieťa zobudí, že? :D

    Sušienky majú tvar akurát do malej ručičky, ľahko sa rozplynú v ústach a zbytočne sa nedrobia. V porovnaní s ostatnými sušienkami, ktoré som ochutnala, majú len veľmi jemnú nasladlú chuť. A tak ich malému dám bez "výčitiek svedomia" 🙂 

    Takto sme sa vychystali na celodenný výlet do Malkia Parku.

    Myslím, že tento spokojný výraz hovorí viac ako 1000 slov 🙂

    No a ktoré tri produkty v mojej kuchyni odteraz nesmú chýbať?

    1. Špaldové sušienky, keďže Dávidkovi veľmi chutia.

    2. Písmenkové cestoviny - už sa teším, ako si z nich budeme s drobcom "písať".

    3. Krupicová kaša, pretože je lahodná a je to multifunkčný produkt, čo sa mi veľmi páči.

    Ďakujem Modrému koníkovi za možnosť zapojiť sa do tohoto testovania a pripomínam, že všetky produkty od Hami si môžete kúpiť v sieti a e-shope dm drogérie 🙂

    kacero007
    24. apr 2019    Čítané 171x

    La Dolce Vita na tanieri aj pre najmenšie bambína.

    Talianska kuchyňa je jednou z najobľúbenejších medzinárodných kuchýň vôbec. A čo tak dopriať niečo zo slnkom zaliateho talianskeho regiónu aj svojmu dieťatku? S novou radou Hami Viaggio d’Italia je to jednoduché- bruško malého gurmána s veľkou pravdepodobnosťou odpovie radostným “si”!

    Taliani sú známi svojou vášňou pre jedlo a rovnaká vášeň sa pretavila do jedinečného konceptu produktov spadajúcich do rady HAMI Viaggio d’Italia (v preklade “cesta naprieč Talianskom”). Už samotný názov napovedá, že ide o to najlepšie, čo možno v jednotlivých regiónoch Itálie nájsť. A čo je podstatné, všetky produkty sú vyrábané v prísne kontrolovanej BIO kvalite vhodnej pre najmenších labužníkov!

    Testovaniu Hami Viaggio d’Italia som sa veľmi potešila. Jednak preto, že mi doma pobehujú dvaja neustále hladní miniľudia vo veku 1r. a 3r., a jednak preto, že sa snažím dopriať nielen im, ale aj nám dospelákom, zdravú stravu.

    Náš testovací balíček obsahoval:

    - 2 druhy cestovín (písmenká a kačičky)

    - 2 druhy nemliečnej kaše (ryžová a krupičná)

    - 1 x špaldové sušienky

    Plus ako bonus: krásna drevená bednička a “náradie” pre šéfkuchára v podobe varešky a kuchárskej zástery s čiapkou

    POZN: Zástera aj čiapka sú krpcom veľké, tak pri kuchárčení použili domácu erárnu verziu 🙂

    BIO DETSKÉ ŠPALDOVÉ SUŠIENKY (z oblasti Emilia-Romagna)

    Sušienky sa museli podrobiť “koštovke” ako prvé. Sú vhodné už pre tie najmenšie detičky, a to od ukončeného 6.mesiaca. Sú bez umelých farbív a konzervantov, a taktiež sú obohatené o vitamín B1. A čo ako mama oceňujem najviac? Keksíky neobsahujú palmový olej a majú uzatvárateľný obal, čo je skvelé hlavne na výletoch, ihriskách. 150g balenie ocenia i kamaráti vašich ratolestí.

    Hodnotenie mojich malých gurmánov: Filipko aj Amélia, zhodne 5*****

    NEMLIEČNA BIO KAŠA RYŽOVÁ (z oblasti Piemont)

    Mnohé maminky siahajú na ceste spoznávania nových chutí a zavádzania príkrmov pre svojho drobčeka práve po ryžovej kaši. Táto od Hami je celkom jemná, pri výrobe boli totiž ryžové zrnká dôkladne pomleté do prášku, aby si kašu mohli vychutnať aj tí najmenší. Je to poznať - v porovnaní s inými značkami, ktoré poznám, ma prekvapila celkom biela farba kaše, ako aj jej konzistencia. Pozor, pri príprave kaše alebo zahusťovaní polievok stačí naozaj iba pár lyžičiek! Kaša je bez konzervantov a umelých farbív a je obohatená o vitamín B1.

    Ročnej slečne chutila kaša čistá, aj tá s ovocím. Zato 3-ročňák ju vyjedal iba, pokiaľ v nej mal ovocie, samotná mu moc “nešmakovala”.  

    Hodnotenie mojich malých gurmánov: Filipko: 3***; Amélia 5*****

    NEMLIEČNA BIO KAŠA KRUPICOVÁ (z oblasti Apulie)

    Prísne kontrolované BIO suroviny boli použité aj v prípade krupicovej kaše Hami Viaggio d’Italia. Tvrdá pšenica (tzv. semolina) z oblasti Apulie sa vyznačuje tou najlepšou kvalitou v rámci celého Talianska. Kaša je ideálna k zahusteniu polievok, ale taktiež ju možno použiť s prevarenou vodou a pripraviť tak chutnú krupicovú kašu. U nás som využila skôr prvú možnosť a pripravila mrkvový krém, páči sa recept (v ktorom som využila hneď aj cestovinové písmenká z rovnakej rady):

    Na masle (ghee) osmahneme cibuľu, pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu (2 ks). K tomu pár  cherry rajčiniek, pomletú rascu (koreniny podľa chuti, ja som pridala nesoldík). Všetko zalejeme horúcou vodou a varíme domäkka a následne rozmixujeme dohladka. Pre ešte výživnejšiu verziu môžete pridať 1PL červenej šošovice a ovsených vločiek. Dobrú chuť!

    Hodnotenie mojich malých gurmánov: Amélia mala na večeru aj samotnú kašu, 5*****

    DETSKÉ BIO CESTOVINY PÍSMENKÁ A KAČIČKY (z oblasti Apulie a Toskánska)

    Mini cestovinky sú také “must have” asi v kuchyni každej mamy. Hami Viaggio D’Italia prišli s milým nápadom pre malých zvedavcov, hlavne čo sa tvaru kačičiek týka. Hoci, v prípade tak maličkých cestovín musí človek zbystriť zrak, aby si všimol samotný tvar cestoviny. Oba druhy cestovín sú vyrobené z prísne kontrolovaných BIO surovín v kojeneckej kvalite a chuťovo sú veľmi jemné, nelepia sa. Mne osobne chutia tiež. Sú bez konzervantov, umelých farbív, obohatené o vitamín B1. Pokojne ich môžete dopriať deťom od ukončeného 6.mesiaca.

    Hodnotenie mojich malých gurmánov: Filipko aj Amélia, zhodne 5*****

    Vydajte sa na cestu naprieč Talianskom na tanieri i vy a doprajte svojim malým gurmánom chute slnečného Talianska už od prvej lyžičky s produktami HAMI Viaggio d’Italia. Dostanete kúpiť v predajniach dm drogerie (aj online).

    PS: Sušienky a cestoviny sa už stali pevnou súčasťou našej kuchyne.

    miselita
    23. apr 2019    Čítané 180x

    Kúsok Talianska u nás doma...

    Ahojte, všetci koníkovo pozitívni. 

    Spolu s mojími synmi Eliasom (8m) a Timonom (7r) sme sa zapojili do testovania produktov Viaggio di Italia od spoločnosti Hami. Ide o kojenecké produkty z talianskej oblasti v BIO kvalite, ktorá je prísne strážená a kontrolovaná. 

    Čo sa mi páči na produktoch Hami Viaggio di Italia? Ako som spomínala vyššie, práve to, že tieto produkty sú v BIO kvalite, pestované s ohľadom na prírodu. Taktiež  sú podrobne kontrolované a balené v obaloch zaručujúcich nulový dopad CO2 na životné prostredie. A navyše, balenie sa dá znovu a znovu ľahko otvoriť a zavrieť. Čo je veľkou výhodou, či už pri cestovaní alebo pri deťoch, čo rady upratujú kuchynskú linku. ;) 

    Testovací balíček obsahoval: 

    • špaldové sušienky
    • cestoviny v tvare kačičiek
    • cestoviny v tvare písmeniek
    • nemliečnu ryžovú kašu
    • nemliečnu krupičnú kašu 

    Špaldové sušienky: 

    Tieto sušienky ohúrili nášho Eliasa najviac. Veľmi mu chutili a zvládol ich s prehľadom aj bez zúbkov. Páči sa mi ich zloženie a tvar. “Sadnú” akurát do jeho malej ručičky. Taktiež sa dajú veľmi dobre pomrviť, čo sme využívali najmä pri jogurtoch a presnidávkach. 

    Cestovinové kačičky a písmenká: 

    Rovnako ako sušienky mu chutili aj písmenká a kačičky. Cestoviny sú semolínové, obohatené o vitamín B1. Takže za nás opäť super zloženie. Majú malinké tvary ako kačičky tak aj písmenká. Takže sa ľahko kĺžu dolu krkom ;) Starší syn si ich rád lovil z polievky a skladal rôzne slová. 

    Nemliečna ryžová kašička: 

    Ryžová kašička bola tiež fajn. Síce bez chute, ako všetky ryžové kaše, takže sme si ju dochucovali ovocím, pomrvenými sušienkami alebo som ňou zahustila príkrm, ak sa mi podarilo spraviť redší. Vyhovovalo mi na nej, že nerobí hrudky ako ostatné. Prevarila som vodu, pridala pár lyžíc kaše a stačilo rozmiešať vidličkou... a hrudky žiadne ;) 

    Nemliečna krupicová kaša: 

    Práve táto kaša bola prvá z testovaných mojím straším synom. Jemu som ju pripravila  s kravský mliekom a dochutila grankom, škoricou a kúskom masla. Rovnako ako u ryžovej, taktiež to bolo bez hrudiek ;) Tomu menšiemu som ju pripravila s ovocím, pretože samotnú bez príchute ju nechcel. Taktiež sa s ňou dá super zahusťovať alebo spraviť halušky do polievky.

    Produkty Viaggio di Italia sme si veľmi obľúbili a určite po nich siahneme aj v obchode. Hlavne teda po sušienkach. ;) Výrobky sú určené pre detičky od ukončeného 6. mesiaca. Určite ich odporúčam všetkým mamičkám a detičkám so začínajúcimi príkrmami. Nechcem všetko len vychvaľovať, ale naozaj sme nenašli jediný produkt z testovaných, ktorý by nám nechutil alebo vadilo zloženie. 

    Jediné, čo ma mrzí, je, že kaše nie sú aj ochutené. Ale snáď do budúcna príde Hami Viaggio di Italia aj s takouto novinkou. ;) 

    Za nás veľké ĎAKUJEME Hami. 

    Pekné slnečné ránko, ideme otestovať túto nemliečnu krupičku na raňajky , uvidíme ako bude chutiť keďže maličký mi obyčajnú krupicu nespapá. Zatiaľ mu chutilo všetko od hami viaggio a veľmi sa mi osvedčili tieto produkty .
    #test_hami_viaggio 🙏🏼👌

    #test_hami_viaggio

    Môže sa oň takto tváriť? No hotová som z neho 😂 v každom prípade sušienky od Hami mu veľmi chutia, toto už je náš 3 balíček, zachraňovali nás aj pri črevnej viróze a sú v povinnej výbave na každý vylet 👌

    #test_hami_viaggio
    Dobrú noc koník. Trosku “montessori” zábavky pred kupanim a spánkom s Hami ryzovou nemliecnou klasickou a hajde do postele ;)

    #test_hami_viaggio
    A čo dobré veceriate vy? 😀
    U nás je to Hami Viaggio di Italia nemliecna krupica, jablckova presnidavka a pomrvene Hami Viaggio sušienky. Aaaa žiaľ posledné :/ malému strašne chutia a naviac majú super zlozenie oproti ostatným... určite mu ich v najbližšej dobe dokúpim ;)

    #test_hami_viaggio
    Dobrú chuť kočky k obedu ;) u nás dnes zeleninová na masle s Hami písmenkami a kuracie prsia so smotanovo syrovou omáčkou 🤤

    roniiik
    Správa bola zmenená    17. apr 2019    

    #test_hami_viaggio

    Zeleninové polievky sú u nás na dennom poriadku, malý ich ma rád, na 80% ich aj zje a nehrá sa s nimi. V pondelok sme mali zeleninovú s krupicovými haluškami (1 vajíčko a krupicová kaša od Hami, vyvariť priamo v polievočke - pozor narastú, takže ich stačí dávať do vody malé) a dnes vývar s písmenkami. No a ako vidno na fotkách, čím. Viac cestovín v polievke, tým lepšie 🤷🏼‍♀️ ako to máte u vás?

    Troška to s tými množstvami preháňam,viem,ale keď ona papala furt aj cez 180ml 🤷‍♀️
    Teraz nám akurát to papaníčko až tak nejde,lebo sa jej režú hore 4 zúbky naraz,tak je skoro vkuse na cicíku,ale zato hlad je veľký pán a keď už mala aj ostatné jedlo,tak si vyžiada aj "dospelácke" i keď málo.
    Predvčerom som jej pripravila polievočku s písmenkami,ale brali sme ju v poháriku k prababke a papala ju až tam. Cestoviny mala asi druhý-krát,ak dobre rátam... Myslím,že budú kamarátky.
    Na vyloženie slovíčok čas nezvýšil,možno nabudúce.
    #test_hami_viaggio

    Čítam jej v myšlienkach:
    ,,Maminka už nefoť,prosím si už tú sušienku!"
    Manžel jej vyskúšal dať namočenú v čajíku a chutila ešte viac,tak jej ju už dávam väčšinou takto. Síce sa celkom rýchlo rozpustí aj samotná.
    #test_hami_viaggio

    #test_hami_viaggio
    Chystáme si raňajky 😀
    •Biely jogurt
    •Banán
    •Sušienky
    🤤

    #test_hami_viaggio

    Dnes sme si pripravili úplne gurmanske jedlo - Kačku alá Italia 😉😁 rozumej kačičkové cestovinky od Hami s rajčinovým pretlakom, bazalkou a troškou parmezánu.
    Priznávam, že toto jedlo nebolo úplne fotiteľné, ale chuťovo bolo veľmi mňam 😋

    #test_hami_viaggio
    Ahojte. Dáme ľahkú, rýchlu tajničku o srdiečka?😀 Pre prvú 5❤️ a ostatným po 1❤️

    roniiik
    Správa bola zmenená    13. apr 2019    

    #test_hami_viaggio

    Dnes sa chystáme na výlet, ideme pozrieť zvieratká do Malkia parku. No a keďže sa chystáme byť vonku dlhšie, nabalili sme si poriadnu desiatu 👌
    Tieto sušienky od Hami sú jemné, ľahko sa rozpúšťajú v pusinke a malému veľmi chutia. Niesú zbytočne presladené a to je 🔝 pre mňa!

    Užite si sobotu priatelia 💕

    #test_hami_viaggio
    Nájdi 3 rozdiely. Prvá správna odpoved 5❤️ ostatným po ❤️ 😀

    miselita
    Správa bola zmenená    12. apr 2019    

    #test_hami_viaggio
    Dnes som Eliasovi pripravila na obed:
    •červenú repu
    •zemiak
    •kuracie masko
    •materské mliečko
    •Hami ryzova kasicka na zahustenie (pól kávovej lyžičky) , keďže som to spravila akési riedke 🤷‍♀️
    Prvé sústo ho moc neočarilo, ale potom to už šlo 😀