forinerka
    14. jún 2019    Čítané 803x

    Ide to aj bez lepku

    Ahojte,

    rada by som sa poďakovala za možnosť testovať bezlepkové dobroty od firmy Penam – Vitacelia.

    Úprimne sa priznávam, že nemám diagnostikovanú celiakiu, avšak lepok mi dobrotu v tele nerobí, tak sa mu snažím čo najviac vyhýbať. Aby nebolo málo, tak manžel má laktózovu intoleranciu, deti majú ekzémy, takže sa nenudíme 🙂

    V balíčku sa nachádzali tieto dobroty:

    • bezgluténové koláče (makové, tvarohové, čučoriedkové, marhuľové)

    Tak o tieto koláčiky bola u nás najväčšia bitka 🙂 Pochutili si na nich manžel aj deti 🙂 A dokonca niečo nechali aj mne. Na koláčikoch oceňujem, že boli naozaj veľmi chutné a tá chuť bola reálna. Naozaj som tam cítila reálnu chuť marhúľ či čučoriedok. Sama som bola prekvapená, nečakala som takú dobrotu. Koláčiky boli mäkkučké, jemné, nadýchané, neboli presladené. Keďže som matka, čas nemám na nič, oceňujem aj balenie koláčikov po dvoch kusoch. Keď som nestíhala raňajky, tak som si zobrala koláčiky, šupla do kočíka a na tajnáša zjedla na ihrisku, aby ma deti nevideli :D

    • chlebík Celio

    Veľmi oceňujem, že bol nakrájaný. Využili sme ho na raňajky s mrkvovou pomazánkou. Príjemným bonusom boli semiačka. Bol jemný, mäkký, nedrobil sa.

    • banánový bezgluténový chlebík

    Tak toto bola totálna pecka. Mňam. Ešte teraz, keď o tomto chlebíku píšem, tak sa mi zbiehajú sliny :D Chuť banána bola božská, bol príjemne sladučký (na moje poničené nervy pri dvoch deťom ideálny), nadýchaný, jemný. Čo ma príjemne prekvapilo, bolo oriešky. Spolu to dokonale ladilo. Za negatívum hodnotím, že sa pomerne dosť drobil a musela som vylizovať ten papierový obal, v ktorom bol chlebík :D

    • bochník bezgluténový s hrozienkami

    Od tohto bochníka som nevedela čo očakávať. Prvý hryz mi napovedal, že je to ako keby vianočka, len v tvare bochníka 🙂 Najviac to šlo s maslom a džemom, niektorí členovia rodiny si to dávali aj s orieškovou nátierkou a nevedeli sa dojesť 🙂

    • závin bezgluténový s makovou náplňou

    Závin bol takou malou záhadou. Pekne som si ho nakrájala, chytila konček, zahryzla a... hm nič tam nebolo :D Žiadna náplň. Tak teda okej, vybrala som si kúsok zo stredu závinu, predsa nie je možné, žeby tam zabudli dať náplň! Hurááá! Vnútri bolo plno maku, závin bol výborne šťavnatý, chutný. Keď sme sa dopracovali k druhému končeku, tak už som nebola taká prekvapená, že tam plnka nebola 🙂

    • oškvarkové pagáče

    Na tieto som sa tešila najviac, pretože som pagáčomaniak. Škvarky bolo vidieť, cítiť, chuť bola veľmi veľmi dobrá. Čo by som týmto pagáčikom vytkla je to, že boli pomerne dosť suché.

    Na koniec by som rada napísala, že oceňujem, že výrobky mali pomerne krátky dátum spotreby. Na druhej strane je potreba preštudovať si aj zloženie. Už pri testovaní som videla niektoré negatívne komentáre na zloženie jednotlivých výrobkov, avšak treba si uvedomiť, že aby bezlepkové výrobky mali dobrú chuť a konzistenciu aj bez lepku, je treba ho nejako nahradiť. Za ďalšie negatívum hodnotím dostupnosť výrobkov v obchodoch. Keď už konečne niečo nájdem, tak je tam maximálne 1-2 druhy.

    Za mňa a svoju rodinu odporúčam výrobky od firmy Penam Vitacelia. A moje najobľúbenejšie?

    Jednoznačne banánový chlebík. Na ten som vyhlásila lov po obchodoch 🙂

    nikam
    13. jún 2019    Čítané 284x

    Bezlepkáči bez výhovoriek

                                                                                                            Zdroj: dyslektik.sk

    Nie som celiatik. Našťastie. Ale ak by som bola, aspoň z pečiva by som si už ťažkú hlavu nerobila. Výrobky VitaCelia sú chuťovo na nerozoznanie od tých klasických, a je ich obrovský výber. 

    Prečo som ich testovala? Pretože som chcela vysadiť lepok, že čo to spraví. Nespravilo to nič. Našťastie. Celiakia je autoimunitné ochorenie postihujúce hlavne tenké črevo, vyvolaná neznášanlivosťou bielkovín pšenice, jačmeňa, raži a ovsa. Intolerancia sa vzťahuje na zmes bielkovín obilných zŕn glutén – lepok (www.imunovital.sk). A to nie je sranda, ako žiadne autoimunitné ochorenie. Práve preto je potrebné dodržiavať bezlepkovú, inými slovami bezgluténovú diétu. 

                                                                                                  Zdroj: celiashop-bio.sk   

    Dávno, pradávno, keď som ešte bola malá, susedke diagnostikovali celiakiu. Chodili na poštu pre obrovské krabice trvanlivého pečiva a múky, ktoré objednávali z Čiech. Bolo to drahé a nechutné. Teraz môže odbehnúť do Billy, Tesca či iného obchodu, kde Penam distribuuje svoje begluténové pečivo, a kúpiť si ho čerstvé. Mäkké. CHUTNÉ. 

    Opíšem teraz v skratke pečivá, ktoré sme doma všetci spolu testovali. Ak kliknete na ich názvy, zobrazí sa vám podrobná recenzia aj s rozpísaným zložením. 

    Za nás bol úplnou topkou Bezgluténový chlebík Celio. Je to čerstvý chlebík, jemný, netrúsivý a plný semiačok. Zdrobnelina chlebík (ako to uvádza aj výrobca) je v tomto prípade ozaj na mieste, polovica bochníka, ktorá je vopred nakrájaná, váži len 250g. 

    Úplne prvým balíčkom, ktorý sme otvorili, boli koláče s tvarohovou náplňou. Nemám ich odfotené, nestihla som. To hovorí o všetkom. Aj ostatné koláče boli veľmi chutné, VitaCelia má v ponuke ešte makové, čučoriedkové a marhuľové. Balenie 2 x 50 g je akurátne do kabelky, ale i batôžteka na výlet. Tento na obrázku je čučoriedkový, vrchovato naplnený plnkou.

    Banánový chlebík je skôr koláčom. Na raňajky, s mliekom či kakaom, prípade i bez, pretože že priam šťavnatý. Fakt. Veď všetko banánové je tak trochu čvachtavé, nie? Banány v ňom riadne cítiť, i keď, na tomto chlebíku mi vadila akoby piesková konzistencia. Ako na jedinom výrobku z celej krabice. 

    Závinu s makovou náplňou viacerí v priebežných recenziách vyčítali málo naplnené okraje. Mne sa nezdalo, často pečiem doma záviny, a takto ich mávame naplnené bežne 🙂 Naopak, musím povedať, že maku v ňom bolo ozaj plno (výrobca uvádza až 40% plnky - pozri zloženie v mojom blogu). A veď aha:

    Na raňajky vľetci veľmi ľúbime vianočku. Pretože vianočka s maslom a mliekom na kuchynsom stole je domovom. VitaCelia svoju vianočku nazvala Bochník bezgluténový sladký s hrozienkami, asi preto, že nie je zaviazaný 🙂 Bochník je vláčny, pre nás akurát sladký, nedrobí sa. Len hrozienka popadali na spodok cesta. V ponuke je bochník aj bez hrozienok (ak by niektoré dietko malo problém s tohto nežiadúcou surovinou, všakáno).

    Ochutnali sme aj oškvarkové pagáče. Super praktické balenie 6 kúskov. Pagáčiky sú skôr tuhé, nie tá verzia ľahkých, nadýchaných. Manžel skonštatoval, že oškvarkov mohlo byť aj viac. Manžel je zhýčkaný pagáčmi od mamy a svokry 😉 Výrobca uvádza, že si na nich máme pochutnať so šálkou čaju. My len dodávame, ze aj s pohárom vína to ide. Otestovali sme to. 

    Po vyskúšaní všetkých týchto výrobkov len môžem konštatovať, že bezlepkáči už viac nemajú výhovorku, že niet chutného pečiva, keď ich na stôl dodáva Vitacelia. 

    jamesinka
    11. jún 2019    Čítané 170x

    Vianoce v máji alebo Keď celiatikovi chutí

    Ahojte!

    Celiakiu mi zistili len pred niečo vyše rokom. Priznám sa, že chlebík, ktorý som si kúpila v obchode, mi nechutil a tak som sa rozhodla piecť si sama. Zatiaľ nie som veľmi úspešná. Ak som svoj pekársky výtvor nemusela vyhodiť hneď, tak sa dal jesť len v ten prvý deň. Na ďalší deň to chcelo kus sebazaprenia a hriankovač a na tretí bol tvrdý ako kameň.

    Pred tromi týždňami sa mi narodila dcérka a ja sa v šestonedelí mením na sladkožrúta. Pri starších deťoch ma manžel z pôrodnice čakal s tromi plechmi tvarohových moravských koláčikov. (Ja viem, strašne dobre som sa vydala!) Ale čo teraz? Bezlepkové kysnuté si netrúfal a ja na pečenie a) nemám bunky b) teraz vôbec nemám čas (úprimne, ledva sa stíham najesť, aj to mám dilemu, či sa radšej najem alebo osprchujem...) A práve vtedy prišiel mail, že ma vybrali na testovačku bezlepkových výrobkov  značky Vitacelia od firmy Penam. Juchúúúú!

    Keď prišiel ten obrovský balík, tancovala som (a to je po cisaráku celkom výkon) od radosti ako malé dieťa na Vianoce. Myslela som si, že to ani nestihnem všetko pojesť. (Hahaha!) Tieto bezlepkové výrobky totiž nemajú záruku niekoľko mesiacov, ale keďže sú balené, vydržia čerstvé pár dní. Boli tam: chlebík, sladký bochník, banánový chlebík, makový závin, oškvarkové pagáčiky a... moravské koláčiky: marhuľové, čučoriedkové, makové a tvarohové!

    Takže, poďme na tie kysnuté moravské koláčiky, lebo tie som si po pôrode naozaj zaslúžila. Všetky majú vypísané, že obsahujú 25 % náplne. Ja som začala marhuľovými a mľaskala som nahlas. Lahodné, tak akurát sladké, cesto šťavnaté, plnka poctivá. Ešteže sú balené po dvoch kusoch, lebo by som sa po testovačke nezmestila cez dvere. Ku káve eňo-ňuňo.

    Čučoriedkové chutili naozaj po  čučoriedkách! (V zložení píšu, že 35 % náplne tvoria naozaj ozajstné čučoriedky.) Nesmierne som si pochutila. Makové som vám nestihla odfotiť. Zbalila som ich s deťmi na oslavu MDD. Tam samozrejme nemali nič bezlepkového, a tak som si pri kojení vytiahla svoju tajnú zásobu. Aspoň som synom nezávidela, že sa furt niečím nadžgávajú. A tvarohové? Tie sú top!!! Milujem tvaroh.  Boli lahodné, sladkasté, plnka obsahuje až 54 % tvarohu a bolo ich máááálo! Teda, aspoň ja by som ich dokázala jesť a jesť.

    Chlebík. To je vec, ktorú som odhodlaná kupovať si pravidelne. Lebo tento od Penamu sa netrúsi, nechutí ako piesok a ani nemá 3-mesačnú záruku. Je mäkký, drží pokope a je plný semiačok. Netreba ho obaliť vo vajíčku, aby sa vôbec dal jesť. Je jednoducho chutný čerstvý, so šunkou, so zeleninkou. Fakt prekvapil!

    Sladký bochník. Hmmmmm! Chuťou pripomína vianočku alebo mazanec, proste parádne sladké raňajky, s masielkom a medom. Vrátila som sa do detstva! Musím priznať, že tento sladký bochník som mala už pred testovačkou. Raz, keď môj super manžel napiekol domáce dukátové buchtičky deťom, penila som, že ja nemôžem. Ale potom som dostala dokonalý nápad a natrhala si do taniera tento bochník. S krémom sme sa podelili a ja som bola celá rada, že môžem jesť skoro to isté, čo moji chalani.

    Banánový chlebík. Neviem, prečo sa volá chlebík. Na obale ho odporúčajú natrieť čokoládovou nátierkou. Ja som ho jedla „suchý“, bol šťavnatý, chutil ako čerstvý koláč a nič mu nechýbalo. A tá oriešková posýpka! Mňam! Dovolila som ochutnať aj mojim „lepkovým“ deťom a tie boli prekvapené, lebo doteraz ma veľmi ľutovali vždy, keď ochutnali moju diétnu stravu. Z tohto koláčika by si dali určite viac, ako som im pridelila.

    Oškvarkové pagáčiky. Vraj k pivu pasujú. Bez piva boli na mňa suché a nevýrazné. Ale nevadí. To je asi jediný výrobok z testovaných, po ktorom neprahnem a netúžim ho mať doma.

    A top - makovník. Nemám rada makovníky. Tieto boli v testovacej krabici dva. Ten prvý sa mi nepodarilo odfotiť, zmizol - ako polnočné občerstvenie na požiadanie dojčiacej matky - za pár hladných sekúnd. Ten druhý som si vychutnala. Opravujem hornú vetu - nemám rada bežné suché makovníky (spomínam na svoje lepkové obdobie). Tento bezlepkový je jednoducho najlepší makovník EVER, toľko náplne a takej chuťovo vyváženej nedávala ani moja mama. Na obale píšu, že obsahuje 40 % náplne. Upresním: Krajíčky sú len cestové, síce vláčne, ale bez náplne - zato ten stred je neskutočný!!! Myslím, že odteraz si budem pýtať k narodeninám a meninám tento makovník. Fakt!

    Teraz nastalo smutné obdobie. Musím sa o seba postarať sama, zázračná testovacia krabica je prázdna. Musím nájsť obchod, kde zoženiem tieto dobroty - v mojom okolí by to mala byť BILLA, do ktorej bežne nechodievam. A musím na ne našetriť. Lebo bezlepkové pečivo jednoducho stojí veľa. Aspoň viem, ktoré sa za tú cenu naozaj oplatí!

    bibi23
    10. jún 2019    Čítané 206x

    Jedálniček si treba stražiť z rôznych dôvodov

    Niekto potrebuje schudnút, iný zas pribrať. Niektorí sa rozhodnú pre zdravý smer stravovania len tak z vlastného presvedčenia, alebo sú medzi nami aj takí, čo sa nerozhodovali dobrovolne a musia si čítať zloženie všetkého, čo do úst vložia. 

    Ja, môj muž a čiastočne aj syn patríme k tej skupinke, čo nemá na výber ☹ Syn teraz ešte čaká na výsledky testov, lebo mal alergiu na pšenicu, raž i mlieko, ale po prísnej diéte sa mu výsledky polepšili, tak mu doktorka dovolila aj "bežnú" stravu, no musí byť pod kontrolou. Žiaľ, v dospelosti sa tie alergie tak lahko nechcú vytratiť ako ešte v detskom veku, čo je môj prípad, a možno by ste si mysleli, že sme sa dohodli s mužom, ale on alergik nie je, má celiakiu. Bežný "obyčajný smrtelník" ani netuší, čo to všetko obnáša, aké obmedzenia. Síce je už dostať v obchodoch viac bezlepkových produktov, no mnohokrát skončili v koši po prvom zahryznutí ☹ Čiže je umenie vybrať aj niečo chutné, preto sme nútení si pečivo piecť doma a o to viac ma zaujala možnosť otestovať výrobky od firmy Penam.

    Nikomu som nepovedala, že ma vybrali, tak o to väčšie bolo prekvapenie, ked minulý týžden prišiel balík 😀

    Ocka z práce sme privítali banánovým chlebíkom. Už od dverí kričal, že cíti, že som niečo dobré zas vypekala. Moje záporné krútenie hlavy prešiel s úsmevom a s chuťou vopchal do úsť celý plátok. Uznanlivo mlaskal, že mám nový vydarený receptík a už mu mizol v ústach další kúsok 😀 So synom išli o závod, tak som rýchlo aj ja ochutnala 😀

    Banán ozaj bolo krásne cítiť, ale na mňa to bolo príliš sladké, no ja vraj neviem, čo je dobré, a druhý banánový chlebík si muž uchmatol na desiatu do roboty, ked ja mrdím nosom. Skúsili aj čoko nátierku, ale podla ich slov, iba to pokazilo tú príjemnú chuť. Zjedli všetko spolu do poslednej omrvinky a vyzbierali aj všetky opadané kúsky orieškov. Je to taký lahodný, štavnatý, sladký banánovo orieškový dezert.

    Tú sladkú chuť som ja potrebovala niečím preraziť, tak mi do oka padli pagáče. Škvarky bolo nielen vidieť ale aj cítiť, no na mňa prislané ☹ Nebolo to zas až príliš, čiže v konečnom dôsledku som si pochutila.  

    Ale poďme dalej na ďalší deň a aj ďalší výrobok. To som bola velmi zvedavá na makový závin, lebo ako držím bezlepkovú dietu, tak som závin nejedla. Prvé nesmelé hryzy do cesta a potom už vykukol aj mak, kopa maku 😀 Jedli sme so synom na striedačku, on hryz, ja hryz a konček bez maku mi zas velkoryso prenechal. Aby to nevyznelo zle, to ozaj len tie konce boli bez maku, inak bol na jedničku s minimálne desiatimi hviezdičkami. Dopredu vám prezradím, že na záver každý z nás si spravil svoj vlastný rebríček obľúbenosti týchto výrobkov a toto je moja topka. Má konzistenciu i štruktúru, chuť a ešte neviem čo všetko, presne ako má správny makovník mať 😀  

    Cez víkend sme sa vybrali na 2 rôzne výlety. Do batohu sme si nabalili pagáče, makovník a okrúhle koláčiky plnené makom, tvarohom, marhulovým lekvárom a ešte čučoriedkovým lekvárom. Velmi oceňujem balenie, lebo aj napriek turistike a natriasaniu ruksaku cestou, tak všetko bolo úplne ok. Pagáče už sme poznali aj makovník už bol istota, tak sme boli zvedavý na okrúhle koláčiky. Syn sa musel opätovne uistiť, že je to bezlepkové, čítal to stále dookola, lebo takéto chutné v bezlepkovom prevedení ešte nejedol. Obaja s mužom sme mu svorne dali za pravdu a čo sa príchutí týka, tak je to iba o vlastnej preferencii, čo má kto rád, no cesto je naozaj chutné jemnučké makkučké.

    V balíku bol aj krájaný chlieb so semiačkami. Skúšali sme aj klasiku obložený chlebík, aj cícervú nátierku, či len čistý ku gulášu. Nedrobil sa, bol výborný chlebový a tie semiačka bonus navyše. Skúsila som aj zapiecť - na chlieb som dala kečup, šunku a syr, šupla do vyhriatej rúry a od oka som zapiekla. Toto bola doslova bitka u nás doma 😀

    Už by toho bolo aj dosť a predsa ešte tam niečo zostalo. Ako posledné sme si nechali sladký bochník s hrozienkami a mandlovou posýpkou. Ja by som to zjednodušila, že to bola vianočka, len nebol to ten zapletaný "korbáč", ale iba bochník, no na chuť to vplyv nemá. Je to jemné ľahké a lahodné pečivo. Najchutnejšie mi to prišlo s kyslejším domácim ríbezlovým lekvárom, ale aj čistá či s maslom bola fajn. Môžete vyskúšať každý inak podla svojho gusta 😀

    Sľúbila som rebríček obľúbenosti, tak tu ho máte.

    Začnem najskôr sebou:

    1. miesto: makový závin

    2. miesto: okrúhle koláčiky plnené makom

    3. miesto: škvarkové pagáče

    Môj muž sa rozhodol takto:

    1. miesto: banánový chlebíček

    2. miesto: makový závin

    3. miesto: tie okrúhle koláčiky všetky, ale asi najviac tvarohové

    A nemenej dôležitý poradný hlas môjho syna: 

    1. miesto: koláčik s marhulovým lekvárom 

    2. miesto: makový závin a makový koláčik sa delia o spoločné miesto

    3. miesto: banánový chlebík 

    Ale aby to bolo spravodlivé určili sme si aj, komu čo chutilo najmenej:

    Ja - banánový chlebík

    Muž - škvarkové pagáče

    Syn - tiež škvarkové pagáče

    Ešte by to možno chcelo nejaké zhrnutie na záver.

    Vo všeobecnosti chcem pochváliť všetky tieto testované bezlepkové výrobky od firmy Penam, že je to čerstvé pečivo s relatívne krátkou zárukou. To relatívne je tam preto, že je to dobre zabalené a ozaj sú chutné a čerstvé aj v posledný deň záruky, ktorá je niekolko dní. Chuťovo a hlavne konzistenciou môžu konkurovať ktorémukolvek lepkovému pečivu, čo je ozaj výnimočné. Myslím, že každý si nájde pre seba niečo, čo mu ozaj zachutí, lebo je z čoho vyberať.

    Negatívum je, že hoc som prešla viac obchodov, tak buď nemali vôbec nič od nich alebo len 1-2 výrobky a našla som to namiešané v regáli s lepkovým pečivom, teda keby som nehľadala cielene, určite si to tam nevšimnem, že je to bezlepkové. Toto, žiaľ, asi nejde velmi pripísať na vrub priamo firme Penam, ale predajcom ☹

    Riešilo sa aj zloženie, toto som si ja preštudovala tiež a nejak nemám voči tomu výhrady. Všetko je pekne rozpísané na obale, alebo si môžete pozrieť aj priamo na ich stránke: https://www.penam.sk/vitacelia/

    A čo dodať na záver?

    Ja aj další 2 členovia našej domácnosti sú spokojní, že sme objavili nové pečivo, ktoré hlavne na výlety budem aj rada kupovať, ak ich objavím niekde v obchode. Určite môžem smelo odporúčať a stojím si za svojím, že majú, ozaj chutné vláčne a lahké pečivo, ktoré ulahodí snád každému brušku. Samozrejme treba brať ohlad aj na vlastné chute, kto čo má rád, no isto si každý pri dobrej vôli nájde svoj obľúbený produkt z tejto bezlepkovej rady Vitacelia 😀

    Úplne na koniec chcem poďakovať za túto možnosť testovania.

    agentka017
    10. jún 2019    Čítané 485x

    Svet BEZLEP(k)U

    Moj smutný príbeh bezlepkáča začal hneď po svadbe v roku 2015, keď sme prišli o bábätko a lekár nám povedal, že aj to mohlo byť príčinou potratu 😞

    Odvtedy som sa snažila stravovať bezlepkovo, ako sa len dalo, aby k nám bocian priletel čím skor 🙂

    Bezlepková stravá je drahá!

    Áno, aj napriek predpísaným potravinám z lekárne to stojí dosť peniažkov, aj keď si môžte požiadať o príspevok od štátu a posielajú cca 30 € mesačne, a musíte spĺňať pár podmienok.

    Aleeee... v jeden pekný deň som otvorila modrého koňa a tam na mňa vyskočila ponuka testovania výrobkov od pekární Penam - Vitacelia - na bezlepkové potraviny.

    Potešila som sa a skúsila šťastie napísaním len jedného príspevku, pričom ma nakoniec vybrali.

    O pár dní zazvonil kuriér s balíčiskom ako svet plným lakociniek v podobe bezlepkových koláčikov, oškvarkových pagáčov, chlebíka, makovníka a báječnej vianočky. Hneď som sa pustila do koláčikov s marhuľovou náplňou a boli také mäkké ako vankúšiky. Podobali sa moravským koláčom.

    Na drúhy deň ráno som sa potešila ,že nebudem mať opäť vajcia ale bezlepkový makovník. Ako som ho začala krájať zo začiatku maku nebolo nič, ale ako som sa blížila k stredu maku pribúdalo a nakoniec opäť maku nikde.Takže tam by som ho prijala ešte viac nech je cítiť, že je to makovník.

    Na ďalší deň sme mali naplánovaný výlet, kde som len hodila pagáče do ruksaku a kým sme liezli na kopec sme ich všetky zjedli a chutili aj manželovi, ba aj nášmu psíkovi.

    Večer bol už chladnejší, tak čo je lepšie ako schovať sa pod deku a dať si horúce kakao s vianočkou a hrubou vrstvou masla? Tá vianočka bola bomba,s kvelá chuť mäkkučká... Mňam 🙂 Pre mňa najlepší výrobok.

    Poznáte to, príde neskoro ohlásená návšteva a čosi treba na stôl dať, ponúknuť ich, a tak mi napadlo, že mám banánovo-orieškový chlebík ,tak som ho len tak nakrájala ku kávičke. Bol tip-top.

    Opäť mäkký a veľmi chutný.

    Na koniec všetkých ochutnávok som si nechala chlebík, ktorý obsahoval aj nejaké tie semienka a tiež bol veľmi chutný. Hodil sa naozaj ku všetkému.

    Všetky výrobky boli skutočne chutné, ale čo sa týka zloženie tých pár éčok, by tam ani nemuselo byť a niektoré ingrediencie by sa tiež mohli vypustiť 👎

    Preto by som prosila výrobcov o prehodnotenie zloženia všetkých výrobkov.

    Ďakujem ešte raz,že ste ma vybrali na testovanie 

    petka2016
    8. jún 2019    Čítané 335x

    Chutný týždeň bezlepkáča s Vitacelia

    Minuly týždeň som mala možnosť ako celiatik skúšať a testovať výrobky od Penam - Vitacelia. 

    Najprv som ani nevedela, či sa vôbec do testovania zapojiť, keďže som pečivo úplne vylúčila zo života, kvôli tomu, že mi tie vakuované chleby s polročnou zárukou nechutili. 

    Tak som sa do toho pustila. Sladkým veciam sa ťažko odoláva, preto som začala koláčikmi. A tie si ma získali. Koláče tvarohové, makové, marhuľové... Verím, že tieto si vždy nabalím do kabelky niekam so sebou. 

    Sladká dobrota tam tiež bola, banánový chlebík. Skôr som to brala ako koláčik, lebo nie som zvyknutá na sladké chleby.

    Škoda by tiež bola nespomenúť mandľový chlebík, tiež mal zaujímavú chuť a tiež si ho rada ešte kúpim. 

    Bohužiaľ, v tomto teste som si našla aj niečo, čo mi nechutilo, a to boli oškvarkové pagáče. Pravdu povediac, ani som to veľmi dojesť nevedela, na mňa neskutočne slané.

    A tiež makový zavinovač. Nie, že by mi nechutil, ale nikdy som ho predtým nemala rada, či už klasický domáci alebo kúpený. No rodina si, naopak, na ňom veľmi dobre pochutila...

    Ale čo viem ako bezlepkáč s istotou povedať je, že chlieb od Vitacelia je najlepší bezlepkový chlieb, aký som jedla. A myslím to vážne, pretože za 11 rokov som tie chleby naozaj asi všetky vyskúšala, od najlacnejšieho až po najdrahší, a verím už dnes, že tomuto chliebíku ostanem verná. Ak budem mať chuť na chlieb, tak len tento, lebo viem, že lepší asi nenájdem. Mňa si získal, má 10 bodov z 10, je to môj favorit. Aj keď cenu by som skôr prijala do 3€, ale, bohužiaľ, jeho cena sa pohybuje nad 3€, je to rozdielné podľa predajní. 

    Týmto chcem poďakovať, že som sa mohla ako celiatik do tohto testu zapojiť. Bol to pre mňa úžasný týždeň s výrobkami Vitacelia...

    dominikakoll
    8. jún 2019    Čítané 264x

    Bezlepkové hodovanie

    Poďme si prečítať moje dojmy z bezlepkového hodovania 🙂

    Koláčik s čučoriedkami bol naozaj chutný. Mäkkučký a šťavnatý. Aj náplne má dostatok. Takisto aj tvarohový, marhuľový, ale top bol pre mňa z týchto malých koláčikov makový. 

    Bochník s hrozienkami chutil takmer ako vianočka. Natrieť masielkom a k tomu džem. Mňam. Naozaj veľmi chutný, nebol ani suchý a aj kôrka bola chutná. Mohlo by v ňom byť trošku viac hrozienok. 

    Klasický makovník. Cesto mäkučké, plnky dostatok. No bol trocha viac sladký, ako by dom chcela. Inak ku kávičke či na výlet super jedlo.  

    Chlebík, ale naozaj chlebík. Je mäkký a plný semiačok. Ľahko si naň človek natrieť, na čo má chuť a vôbec sa nedrolí. 

    Pagáčiky boli plné zemiakov a oškvarkov. Na vrchu boli posypané rascou, ktorej mohlo byť trocha viac. Na chuť boli výborné, no pre lepšiu chuť ich bolo fajn dať na chvíľku zohriať do rúry. 

    Banánový chlebík. Ten musím povedať, u mňa nemal vôbec úspech. Chuťovo výborný, ale veľmi mi tam vadilo veľa orieškov v ceste. Inak výborný a možno, ak by som si ho natrela krémom, ako je písané na obale, tak by mi chutil viac. 

    Tieto všetky výrobky, ktoré som mala možnosť testovať, majú svoje plusy i mínusy. Tak na začiatok bezglutenový pšeničnú škrob. Výrobky z neho sú vždy chutnejšie ako z rôznych tých kukuričných a iných zmesi, ale nie každý celiatik ho znáša. Pre mňa bolo vo všetkom dosť veľa cukru, no najviac v makovníku. Tam by bolo naozaj potrebné trošku menej toho cukru. Inak mi naozaj tieto výrobky chutili a aj manžel, neceliatik, ich ochutnal a usúdil, že sú chuťovo podobne. Teším sa, že máme také chutné výrobky v obchodoch a môžme si dopriať aj sladké dobroty, ktoré tu dlho neboli. Ďakujem firme Penam za možnosť sa dobre najesť a zamlsať si na koláčikoch. A zostáva len dúfať, že svoj sortiment budú rozširovať. 

    petka2016
    Správa bola zmenená    5. jún 2019    

    #test_vitacelia
    #recenzia
    Dnes som vyskúšala oškvarkove pagáče .. nikdy pred tým som nejedla ani klasické ani bezlepkove a pravda je aj tá že ja osobne si to ani nekúpim nejako to nie je asi tá moja chuť na mna divná chuť ... je moc ťažko porovnať bezlepkove s klasickými keď že som to pred tým nejedla ale nie je to tá moja nota ale verím že niekomu chutia
    V komente sú fotky nahraté ako to vizera 😉

    #test_vitacelia
    #recenzia
    Už som aj trocha prejedena z toho pečiva ale nič neľutujem hlavne to že viem ze výrobky od penam môžem odporučiť a hlavne ja vždy si na nich pochutiť, už len ich nájsť v obchode ...
    Dnes som si dala koláč s marhuľovou náplňou a dodávam že ani ten nesklamal

    (3 fotky)

    #test_vitacelia
    Na tento chlebík som sa veľmi tešila a nesklamal 🙂naozaj veľmi chutný 👍

    #test_vitacelia
    #recenzia
    Dnes som si do prace zabaliľa tieto úžasne raňajky koláče s tvarohovou náplňou
    Ppchutila som si to pečivo je naozaj veľmi mäkká ako keby bolo ráno čerstvo upečené 😉

    #test_vitacelia
    Napečenô 😆
    keď vám dojde neohlasená návšteva môžte ju ponúknuť týmto skvelým banánovo-orieškovým chlebíkom 👍ani len netušili,že je bezlepkový 🙂

    #test_vitacelia
    #recenzia
    Tak dnes som sa rozhodla podeliť sa rodinou o makové sisky a makovnik ...
    Ani mi neverili že je to bezlepkove 😂
    Po 5 minútach sme mali tanier prázdny

    Soboty sú dni keď si dokážem dopriať normálne raňajky či už vajíčka zeleniny a podobne... no dnes sa mi podarilo vstať asi ľavou nohou a nemám chuť nič si na raňajky pripraviť okrem silného pressa a otvoriť makovnik ... musím uznať že pre nás bezlepkaroch sú take to rýchle pečiva a koláčiky luxus. Lebo nie je ľahké také niečo vôbec zohnať v obchode. Aspoň ja mám s tým problem.
    Ohľadom makovnika mna si až tak nezískal, asi preto že nie som až taký favorit maku ale pečivo je veľmi chutne viem si to prestaviť ako kakaovník myslím že ľuďom čo majú radi mak by chutil aj keď ja som to musela troska častejšie zapíjat ale to má pri bezlepkovom výrobku neprekvapilo má u mna asi také 8 body z 10 😉
    Pekne ranecko prajem
    #test_vitacelia
    #recenzia

    Od Januára fungujem bez pečiva ... no bol to vážne pôžitok dať si dobrý chlebík na raňajky a hlavne stíhať ich aj zjesť.
    Tento chlebík odporúčam všetkými 10 tími nedá aa ani len porovnať s ostatnými vakuovanymi bezlepkovymi chlebami
    #test_vitacelia
    #recenzia

    (2 fotky)

    #test_vitacelia
    Včerajší chladný večer nemohol dopadnút inak ako pod dekou a dobrým jedlom...
    Tááákže “VIANOČKA” s kopou masla a kakavkom 😆
    Nejedla som to už ani nepamätám a bola to bomba v ústach 👍zatiaľ najlepší výrobok pre mňa 😋

    #test_vitacelia
    Dnes sa veľmi ťažko vstávalo z postele ale keď som si spomenula,že bude na raňajky bezlepkové pečivko-hneď to išlo ľahšie 🙂
    Ochutnala som bezlepkový makovník,ktorý mohol mať oveľa viac maku ☝️
    Samozrejme sa zjedol celý keďže dopomohla aj dcérka 👧🏻

    (2 fotky)

    Aj vy kočky máte rana keď sú raňajky pre Vás luxus, ktorý si nemôžete dovoliť ?
    Ja mám často take rána že som hore od 6 rána okrem pochlipávania kávy sa dostanem k raňajkám až niekde v práci okolo 9-10 hodiny už ani neviem či sú to raňajky alebo desiata.
    Dnes mám raňajky od #vitacelia
    Rýchle, praktické ....
    Hodila som do kabelky vyložila dieťa v škôlke a utekala do roboty ....
    Teraz nemám ľudí tak si stíham v práci pochutnávať na tomto bananovom chlebíku...
    Vôňa má troska prekvapila neviem či je to len môj pocit ale trocha mi divne vonial, ale možno su to len moje pocity
    Chuť je veľmi dobrá troška sa mrvi viac, ale pri bezlepkovych výrobkoch som na to zvyknutá
    Myslím že aj tento chlebík si má získal ešte si ho nájdem v obchode a pozriem cenu😉
    #test_vitacelia
    #recenzia

    #test_vitacelia
    #recenzia

    Dnes som mala to šťastie ja a bola som vybraná na testovanie výrobkov Vitacelia.

    Na tieto výrobky som sa veľmi tešila, keďže sú to bezlepkové výrobky o to viac som sa na nich tešila.
    S tou chorobou celiakiou/ bezlepkou som sa stretla keď som mala 15 rokov dnes je to už 11 rokov čo žijem a touto chorobou.
    Naučila som sa s tým žiť a dnes to beriem ako životný štýl nie ako chorobu...
    veľmi sa teším že sa trh s bezlepkovymi potravinami stále rozširuje a výrobky od Vitacelia k ním patria. Dnes som sa rozhodla ako prvé odtestovať koláče s čučoriedkovou náplňou.
    Moje pocity ?
    Mňam !
    Mäkkučké cesto ako keby od babičky, a kombinácia s kávou bola úžasná naozaj som si dobre pochutila.
    Tento prvý výrobok dnes má u mňa 1*
    Takže tieto koláčiky odporúčam mäkké, sladké a voňavé.
    😉

    (2 fotky)

    #test_vitacelia

    Dnes ma kuriér prekvapil darčekom z MK a priniesol balíčisko ako svet a v ňom “lakociniek”kde ich hocikde niet 🙂

    Otvorím krabicu a ovalí ma vôňa veľká
    a zrazu na mňa žmurká koláč a na ňom marhuľová plnka 😋

    Po dobrom obede dám si ho hneď a kávičkou uhasím smäd ☕️

    V ústach výbuch chuťový,
    neobanuješ keď ho otvoríš 👍

    (3 fotky)
    konik_testuje
    26. máj 2019    Čítané 2498x
    Image title

    Vaše skúsenosti s Penam Vitacelia

    Aj vám sa zbiehajú slinky, keď si pomyslíte na čerstvý chlieb či sladké koláče? No má to jeden háčik – nekamarátite sa s lepkom? Všetky tieto dobroty si už nemusíte odopierať. Máme pre vás chutné riešenie v podobe bezlepkových dobrôt Vitacelia, ktoré si zamilujete na prvé ochutnanie.

    Čo budeme testovať

    Svet bezlepkového pečiva je revírom značky Vitacelia od pekární Penam, ktorá sa vyznačuje súhrou chuti, jedinečnosti, hravosti a dizajnu. Sortiment bezlepkových produktov tak dostal celkom nový rozmer.

    Nielen v prírode to začína v tomto období zelenieť, prineste zelenú značku Vitacelia aj do svojej kuchyne a za rodinný stôl. Potešíme vás bezlepkovým balíčkom výrobkov, v ktorom si celkom určite nájde „to pravé orechové“ každý jeden z vás:

    Vitacelia bezgluténové koláče – klasické makové, tvarohové, čučoriedkové či marhuľové s posýpkou? Ani to nie je problém, v bezlepkovej verzii chutia rovnako výborne. Už vám stačí iba šálka čaju či kávy, a máte postarané o zážitok pre všetky zmysly.

    Vitacelia Chlebík Celio s ľanovými a slnečnicovými semienkami je správna voľba na raňajky, desiatu alebo ako príloha k jedlu. Chlieb je skrátka základ, ktorý sa dá pripraviť na sto rôznych spôsobov a ulahodí tak každému.

    Vitacelia Banánový bezgluténový chlebík je mäkký, nadýchaný, s lahodnou chuťou a vôňou zrelých banánov, doplnený chrumkavou lieskovo-orieškovou posýpkou. Vychutnajte si ho samotný alebo si ho dotvorte podľa vlastnej fantázie.

    Vitacelia Bochník bezgluténový sladký s hrozienkami posypaný chrumkavými mandľovými lupienkami poteší všetkých priaznivcov, ktorým chýba pečivo podobné vianočke či jemnému mazancu.

    Vitacelia Závin bezgluténový s náplňou makovou je z kysnutého cesta bez lepku a obsahuje až 40 % náplne. Kvalitu výrobku potvrdila aj Rada pekárov a cukrárov Slovenska, ktorá závinu v súťaži DANUBIUS GASTRO udelila titul Vynikajúci nový výrobok 2017.

    Vitacelia Oškvarkové pagáče s poriadnymi oškvarkami a rascovým posypom potešia všetkých milovníkov tejto pochúťky, ktorí si ich museli pre problémy s lepkom odopierať. Už veru nemusíte.

    Koho hľadáme

    Hľadáme 10 žien, ktoré sa stretli s celiakiou alebo preferujú bezlepkovú stravu. Či už sa toto obmedzenie v strave týka ich samotných alebo ich detí. Ženy, ktoré hľadáme, by si mali rady pochutnávať na sladkom či slanom pečive a mali by si s radosťou vychutnávať spoločné rodinné chvíľky pri chutných raňajkách. O chutné testovanie by sa mali s radosťou podeliť s ostatnými mamičkami a narobiť nám tak poriadne chúťky 🙂

    Ako sa zapojiť

    Ak by vás potešil takýto chutný balíček čerstvých bezlepkových výrobkov, stačí sa zapojiť jednoduchým napísaním komentára. Prezraďte nám, prečo siahate práve po bezlepkových výrobkoch, a popíšte nám, ako u vás vyzerajú také spoločné rodinné raňajky a čo na vašom stole určite nesmie chýbať.

    Čas na zapojenie máte do nedele 26.5.2019 a v pondelok 27.5.2019 vyberieme 10 žien, ktoré potešíme a oslovíme internou poštou.

    Držíme vám palce a tešíme na vaše komentáre,

    konik_testuje

    Dnes sa stretávame s množstvom alergií či potravinových intolerancií. Či už sa týkajú priamo vás alebo niekoho z vašej rodiny, čo je tým najväčším strašiakom pri výbere stravy?

    A) Lepok
    B) Laktóza
    C) Orechy
    D) Citrusy alebo iné ovocie
    E) Našťastie môžeme jesť všetko rad za radom 😉

    Každú odpoveď potešíme 3 srdiečkami ❤

    Ak ste odpovedali A), testovania bezlepkových výrobkov Vitacelia je niečo pre vás, zapojte sa: https://www.modrykonik.sk/blog/konik_testuje/article/vase-skusenosti-s-penam-vitacelia-f2papj/ 🙂

    #test_vitacelia

    Čerstvý chlieb, koláče so šťavnatou plnkou alebo makový závin? K tomu hrnček teplého kakaa či šálka dobrej kávy, a máte raňajky ako lusk ☕ Bez ktorého pekárenského výrobku si neviete predstaviť svoj život? Za každú odpoveď vás čaká odmena v podobe 3 srdiečok ❤

    A) Chlieb
    B) Sladké koláče s plnkou
    C) Vianočka
    D) Pagáče
    E) Makovník

    Už čoskoro vás čaká testovanie s Penam Vitacelia, ktoré poteší všetkých bezlepkových milovníkov sladkého i slaného pečiva ;)

    #test_vitacelia