stenly_l
    31. máj 2021    Čítané 42x

    Náš týždeň s Kinekusom

    Kým som bola vybratá na testovanie produktov Kinekus, pravdu povediac som značku ako takú veľmi nepoznala, skôr mi niekde v podvedomí rezonovala z reklám v telke a rádiu. Keď mi prišiel spolu s balíčkom domov milý dopis, zistila som, že sa jedná o rýdzo slovenský reťazec, ktorý je na trhu už 30 rokov, a ktorý podporuje hlavne lokálnych dodávateľov. Tešila som sa na môj testovací týždeň.

    Smaltovaný pekáč

    Ako prvý prišiel na radu pekáč. Pekáč je dostatočne veľký na prípravu obeda pre 5-člennú rodinu a napriek tomu, že vyzerá robustne, má nízku hmotnosť a dobre sa s ním manipuluje. Pokrievka zabezpečí rovnomernú a rýchlejšiu prípravu pokrmov, mäso je šťavnaté, zelenina bola dostatočne upečená, ale nebola rozvarená. Celkovo mu nemám čo vytknúť. Určite by som doň investovala. 

    Hodnotenie: 5⭐️ / 5

    Grilovacia Panvica

    Grilovacia panvica Ambition s rozmermi 28 x 28 cm s nepriľnavým povrchom je výborný pomocník do kuchyne. Svojím rozmerom je dostatočne veľká, a napriek tomu je veľmi ľahká a manipulácia s ňou je bezproblémová. Samotná rukoväť je veľmi príjemná na dotyk a panvica vďaka nej v ruke nekĺže ani v prípade, keď máte mokré ruky, čím máte varenie plne pod kontrolou. Čo sa týka samotného povrchu panvice, tak jeden fakt je, že sa jedlo na panvicu nepripeká a nelepí, čo využijú hlavne milovníci rýb, kedy sa im nebude mäso z ryby trhať pri otáčaní. Čistenie samotnej panvice je veľmi jednoduché aj napriek faktu, že panvica nemôže ísť do umývačky riadu. Pre čistenie postačuje jednoducho mäkká hubka a trocha saponátu. Potom už len stačí opláchnuť a panvica je ako nová. Táto panvica si určite našla miesto v našej kuchyni.

    Hodnotenie: 5⭐️ / 5 

    Mlynček na strúhanku SKVELER

    Ako už samotný názov výrobku napovedá, je to mlynček na strúhanku. Na ostatné veci nie je moc použiteľný, aj keď má 5 vymeniteľných bubnov. Mlynček najlepšie zvláda pomlieť staré pečivo na strúhanku, prípadne čokoládu, orechy, syr a iné tvrdšie veci. Pri pokuse nastrúhať uhorku na Tzatziki, sa mlynček, aj napriek výmene bubna pre jemné strúhanie za bubon pre hrubšie strúhanie, premenil skôr na odšťavovač, ako na všestranne použiteľného pomocníka do kuchyne. Mrkva dopadla trocha lepšie ako uhorka, a to možno vďaka tomu, že je o čosi tvrdšia. Ale rovnako ako pri uhorke, sa medzi bubon a telo mlynčeka dostala časť nenastrúhanej zeleniny. Následne sme vyskúšali ešte nakrájať uhorku na kolieska. Bohužiaľ, vyzeralo to skôr, ako keby ste ho dali nakrájať malému dieťaťu s príborovým nožíkom. Čo sa týka samotného prevedenia mlynčeka, plus dostáva za to, že je celý z nerezu a veľmi jednoducho sa čistí. Zostavenie mlynčeka bolo jednoduché a intuitívne, problém však nastal pri upevnení na pracovnú dosku alebo na stôl, kedy rám mlynčeka neumožnil upevniť mlynček na pracovnú dosku o hrúbke 3,5 cm.

    Hodnotenie: 3⭐️ / 5

     #test_kinekus #recenzia #skusenosti_kinekus10

    bubiadany
    31. máj 2021    Čítané 49x

    KINEKUS u nás doma

    Nakoľko sa u nás veľa varí a experimentuje v kuchyni, testovanie „kuchynských pomocníkov" od Kinekusu bolo ako splnený sen. Okrem 3 výrobkov na testovanie, nám do balíka pribalili aj super darčeky a vychytávky, ktoré sa u nás na 100 % využijú. Boli to silikónové pokrievky, silikónové nite na viazanie potravín a sada rukavíc.

    Prejdime ale k testovaným veciam.

    • GRILOVACIA PANVICA

    Super veľká a priestranná panvica na grilovanie s nepriľnavým povrchom je pekná  na výzor a naozaj príjemná rúčka „Soft Touch" poteší aj náročnejšie gazdinky. Je vhodná aj na indukčné varné dosky a jej umytie po použití je doslova bleskové, keďže sa na ňu naozaj nič neprilepí.

    Skúšala som na nej pripraviť mäso, rybu, ale aj zeleninu. Bola som s ňou naozaj veľmi spokojná. Ako negatívum by som spomenula chýbajúcu pokrievku, ktorú by som uvítala. Pri použití olej stekal na strany panvice, akoby bol stred vypuklý. Napriek tomu, že je dosť ťažká, pracovalo sa mi s ňou dobre.

    • MLYNČEK NA STRÚHANKU 5v1 značky Skveler 

    Tento celonerezový mlynček slúži na zeleninu, ovocie, syry, orechy,č okoládu...

    My sme ho vyskúšali pri mletí suchých rožkov na strúhanku, jabĺk a mrkvy do šalátu, a strúhaní zemiakov a cukín do placiek.

    Účel splnil pri všetkých testovaných druhoch, umývanie po použití bolo však o niečo zdĺhavejšie, kešže má dosť medzierok a škár. Ako ďalšiu nevýhodu musím spomenúť aj ostré hrany mlynčeka.

    Veľkým plusom sú gumené chrániče na upínaní, takže si nepoškodíte stôl / plochu, kde ho pripevníte. 

    • SMALTOVANÝ PEKÁČ s pokrievkou

    Hoci je pekáč fakt veľký (objem 5,6 litra), je ľahučký a veľmi dobre sa s ním manipuluje.

    Presne takýto pomocník nám chýbal vo výbave. Zmestí sa doň kura, kačka aj menšia hus.

    V pekáči sme si robili marinovanú krkovičku, ktorá sa veľmi dobre prepiekla, nevysušila a bola fakt jemnučká.

    Všetky testované výrobky by som si kúpila a môžem ich len odporúčať.

    Veľkým plusom výrobkov je cenová dostupnosť a dobrá kvalita.

    Určite do predajne KINEKUS  zavítam aj osobne, aby som mohla dokúpiť šikovné vecičky a vychytávky za rozumné ceny, ktoré nám ešte chýbajú.

    Veľmi pekne ďakujem KINEKUSU a MODRÉMU KONÍKOVI za možnosť testovať praktické veci do domácnosti.

    #test_kinekus #recenzia #skusenosti_kinekus10

    misinka0611
    31. máj 2021    Čítané 84x

    Kinekus - pomocníci do kuchyne

    V uplynulých týždňoch som vďaka Kinekusu a Modrému Koníku mala možnosť testovať troch pomocníkov do kuchyne a to: 

    - Smaltovaný pekáč 

    - Multifunkčný mlynček 

    - Grilovacia panvica

    Smaltovaný pekáč: Myslím si, že pekáč patrí do kuchyne každej správnej gazdinky. Rozmery pekáča sú 38 x 28 cm, výška 18,5 cm a objem 5,6 l, takže v ňom nieje problém pripraviť obed pre celú rodinu. Zmestí sa doňho celé kurča, alebo menšia hus. My sme si v ňom upiekli prešpikované bravčové mäso v marináde s rozmarínom a zemiakmi. S pekáčom som bola spokojná, nemám mu čo vytknúť, a preto ho hodnotím kladne. 👍

    Hodnotenie: 5⭐️ / 5

    Multifunkčný mlynček Skveler: Druhým pomocníkom do kuchyne bol multifunkčný mlynček Skveler. Bohužial, mlynček ma, narozdiel od pekáča či panvice, až tak neohúril. Vyskúšala som v ňom nastrúhať syr na pizzu a jablká na pité. Medzi bubon a telo mlynčeka sa dostával syr a tým pádom z neho aj nenastrúhaný vypadával. Mlynček má celonerezové telo, z hornej aj dolnej strany chrániče na stôl, takže zničenie a poškriabanie stola nehrozí. Sľubuje namletie orechov, strúhanie čokolády, tvrdých syrov a zeleniny, jemné aj hrubé krájanie zeleniny a ovocia na plátky, mletie strúhanky. Pozitívne hodnotím myšlienku menenia bubnov a tým urýchlenie práce v kuchyni. 

    Hodnotenie: 4⭐️/ 5

    Grilovacia panvica Ambition: Posledným testovaním kúskom bola grilovacia panvica s nepriľnavým povrchom. Panvica už od pohľadu vyzerá kvalitne. Rukoväť je potiahnutá jemným povrchom, preto sa dobre a príjemne drží v ruke. Jemné drážky na jej povrchu zaručujú „efekt grilovania". Ja som sa rozhodla ju vyskúšať na grilovanom Camembert syre s hranolkami. Grilovaný syr sa neroztiekol ani nepripiekol, takže s výsledkom som bola spokojná a, rovnako ako pekáč, by som ju odporučila. Kladne hodnotím aj vnútorný povrch s imitáciou kameňa.

    Hodnotenie: 5⭐️ / 5

    #test_kinekus #recenzia #skusenosti_kinekus10

    bejbi777
    30. máj 2021    Čítané 67x

    Kinekus u nás doma.

    Na testovanie výrobkov Kinekus som sa veľmi tešila, keďže pri troch našich detičkách mám pocit že som v kuchyni celý deň, čiže nový pomocníci, a teda takýchto sme doma ešte nemali, sa určite zídu a deti vždy radi pomáhajú. A týmto ďakujem Modrému koníku za toto voňavé  testovanie.

    Na testovanie nám prišli 3 výrobky a to:         

    Smaltovaný pekáč

    Mlynček na strúhanku Skveler 5 v 1

    Grilovacia panvica Ambition 

    Smaltovaný pekáč máme doma iba bez pokrievky, a preto tento od Kinekus nám teda padol veľmi vhod. Má ideálnu veľkosť pre našu 5-člennú rodinu v rozmere  27 cm x 38 cm  a výške 18,5 cm. Má krásny dizajn, na bokoch pekáča sú praktické rukoväte.  Napriek tomu, že vyzerá mohutne, je ľahký a manipuluje sa sním ľahko. Určite sa v nom dá upiecť výborná kačka alebo kurča, na ktoré sa najbližšie chystám.

    Ja som piekla zatiaľ iba slaný koláč - špargľové quiche s bylinkami, ktorý sa v pekáči dobre upiekol, neprilepoval sa, spodok pekáča som iba potrela olivovým olejom. Umýval sa veľmi rýchlo bez námahy.

    Za cenu 19,90 € tento pekáč určite odporúčam a určite ho kúpim ako darček niekomu v rodine.

    Mlynček na strúhanku Skveler 5 v 1  je to mlynček prvotne určený na strúhanku, ale obsahuje rôzne nástavce s využitím na mletie orechov, strúhanie zeleniny, na krájanie zeleniny a strúhanie tvrdého syra a čokolády.

    V prvom rade mu musím vytknúť že sa nedá pripevniť všade. My sme doma dlho hľadali, kam ho vôbec pripevníme - ide pripevniť iba na max. 3 cm.

    Bubny sa veľmi ľahko montujú, je nerezový, a teda ja som sa pri prvom umývaní porezala na vnútornej časti, kde nerez nebol celkom dobre upravený. Deti (7 a 5 rokov) na ňom mleli keksíky na koláčik. Pomleli sa veľmi rýchlo a ľahko, aj sa to dobre vyčistilo.

    Vyskúšali sme aj strúhanie surových zemiakov a cukiny na prípravu zeleninový placiek, čo šlo trošku tažšie a spoza bubnu vychádzali veľké časti zemiaku. Umýval sa ale fakt ľahko.

    Pri cene 20 € v obchode Kinekus, by som si tento výrobok nekúpila. :/

    Grilovacia panvica Ambition  

    Má ideálny rozmer 28 x 28 cm. Má špeciálnu úpravu povrchu rukoväte „Soft Touch” a krásny minimalistický kameninový vzhľad. Je ťažšia, čo mne veľmi vyhovuje. Nemám rada, keď do panvice trošku buchnem a hneď lieta po indukčnej doske. 

    Vyskúšali sme na nej robiť hamburgerové mäsko kúpené u lokálneho mäsiara. Použila som len kvapku oleja a vďaka nepriľnavému povrchu sa mäsko krásne upieklo a nepripaľovalo sa. Panvica sa umýva fakt ľahko a rýchlo.

    Panvica je veľmi kvalitná a pri cene 28,99 € v obchode Kinekus ju určite odporúčam.

    #test_kinekus #recenzia #skusenosti_kinekus10

    zirafa112
    30. máj 2021    Čítané 55x

    Varenie s Kinekusom

    Mala som možnosť zapojiť sa do testovania s Kinekusom. Zo začiatku som mala obavy, či to je to dobrý nápad, keďže som so značkou Kinekus nemala žiadnu skúsenosť, no keď mi prišla správa, že som bola vybratá do testovania, veľmi som sa potešila. 

     Balíček obsahoval: 

    • Dvojdielny smaltovaný pekáč
    • Mlynček na strúhanku 
    • Grilovacia panvica s nepriľnavým povrchom

    Dvojdielny smaltový pekáč musím sa priznať, že z pekáča som nadšená najviac. Mala som obavy, či sa zmestí do rúry, a čo s jedlom, keď sa upečie, ale boli to zbytočné obavy. V chladničke nezabral veľa miesta. Pôsobí mohutne, ale zmestí sa všade. Je ľahký, a naozaj sa sním skvele manipuluje. Je to jeden z mála riadov, ktorý rada umyjem práve preto, aký je ľahký na to, ako mohutne pôsobí. Počas testovania som v ňom piekla americké zemiaky s kuracím mäsom a cibuľkou, zapekané cestoviny s brokolicou a zapekané kuracie prsia so syrom. Jedlo bolo šťavnaté a neprihorelo zospodu. 

    Najviac som ocenila veľkosť pekáča, keďže som doteraz zapekala cestoviny s brokolicou v jánskom skle, kde som musela všetko zmiešať v hrnci, až potom dať do skla. V pekáči od Kinekus som si všetko pohodlne zmiešala, a tak dala zapiecť, čo mi ušetrilo riad aj čas. Za ďalšie plus považujem, že na zakrytie jedla som nepotrebovala alobal, ale použila som pokrievku z pekáča. 

    + Plusy:

    • Priestrannosť
    • Jedlo neprihára
    • Má pokrievku 
    • Zmestí sa všade
    • Je ľahký 

    - Mínusy 

    • Žiadne

    Mlynček na strúhanku je mlynček 5 v 1 pretože má 5 bubnov:

    1. Na strúhanie extra tvrdého syra a mletie strúhanky
    2. Na jemné mletie (orechov, strúhanie čokolády, tvrdých syrov, zeleniny a ovocia)
    3. Jemné mletie a strúhanie zeleniny a ovocia
    4. Hrubé strúhanie zeleniny, ovocia a surových zemiakov
    5. Na krájanie zeleniny a ovocia na plátky

    Keďže nemáme doma žiadneho pomocníka na mletie orechov, tak my mlynček prišiel ako skvelý pomocník na testovanie. Mali sme doma už pomleté orechy od maminy, takže som nestihla mletie orechov na mlynčeku ešte otestovať. Otestovala som strúhanie syra, zemiakov a ovocia na plátky. Strúhanie syra s mlynčekom išlo ľahko, zvládli to aj moje deti - 3 roky a 5 rokov. Veľmi ich to bavilo a ja som sa nemusela báť, že si porajbú prsty na strúhadle. Mlynček si poradil aj so zemiakmi. Išlo to niekedy ťažšie, ale zvládol, čo som ocenila, pretože ma konečne nebolela ruka. S mlynčekom je to pohodlnejšie. Za mínus považujem, že som ho nevedela pripevniť o kuchynskú dosku ani kuchynský stôl, pretože boli širšie než priestor na montovanie mlynčeka, ale zmestil sa na stôl, čo majú deti na kreslenie, čiže sa našlo miesto, len mimo kuchyne. 

    + Plusy 

    • Nehrozí porajbanie prstov 
    • Je 5 v 1

    - Mínusy 

    • Nedá sa pripevniť všade

    Grilovacia panvica s nepriľnavým povrchom. Musím povedať, že ako je napísané, tak aj je. Na panvici nám jedlo neprihorelo, krásne sa spravilo, mäso bolo šťavnaté a chutné. Dokonca mi nechýbala ani pokrievka. Čo mňa potešilo najviac je, že jedlo vyzeralo na panvici naozaj pekne. Panvica je dosť veľká, viete v nej spraviť aj tri rezne naraz. Čo je nevýhodou, že na našom šporáku môžem robiť len jedno jedlo, pretože zaberá veľa miesta. Mne osobne to nevadí, pretože mi ide o kvalitu výrobku, ako bude jedlo pripravené a na tejto panvici bolo jedlo pripravené na výbornú. 

    + Plusy

    • Nepriľnavý povrch
    • Je veľká, takže sa dá robiť napr. viac rezňov naraz
    • Žiadne

    - Mínusy

    • Žiadne

    #skusenosti_kinekus #test_kinekus #recenzia

    8domcatko888
    30. máj 2021    Čítané 57x

    Ako sme testovali kinekus

    V prvom rade by som sa chcela veľmi pekne poďakovať za možnosť testovať výrobky od Kinekus. Toto je presne to, čo mi v kuchyni chýbalo a ja sa nesmierne teším, že som dostala takúto možnosť. 

    Ako prvý sme testovali smaltovaný pekáč. Musím priznať, že som sa naň veľmi tešila, keďže u nás v kuchyni presne takýto pekáč chýbal. Pekáč je veľmi priestranný, naše kuriatko sa v ňom aj strácalo, ale musím neskromne uznať, že bolo chuťovo úžasné. 🙈 Nabudúce určite vyskúšam kačicu. Je veľmi ľahký, čo mne osobne vyhovuje a najviac ma potešil vrchný diel, keďže doteraz som musela používať vždy alobal. Pekáč odporúčame a u nás doma bude mať odteraz verné miesto. 

    Ako druhý sme testovali „mlynček na strúhanku". Mlynček má 5 nástavcov, takže okrem strúhanky sa na ňom dá postrúhať aj syr, čokoláda alebo pokrájať zelenina. Musím priznať, že mňa mlynček veľmi sklamal. Keďže strúhanku si doma nevyrábame, mlynček som otestovala na syre a zelenine. Mne osobne prišiel veľmi ľahký a pri točení sa mi hýbal a to sme ho s manželom pripevnili k stolu veľmi dobre. Strúhanie syra zvládol ale celkom dobre. Problém bol pri umývaní, len tak, pod vodou, sa to opláchnuť nedalo, a tak sme ho museli čistiť špáradlom. Teda jeho čistenie mi dalo trikrát toľko práce a ja osobne si nabudúce radšej rozmyslím, či na ňom budem strúhať syr. Na strúhanie zeleniny som sa ale veľmi tešila, a keď som videla na krabičke tú krásne nakrájanú uhorku, tak som to musela hneď vyskúšať. Realita bola ale iná. Mlynček mi uhorku namiesto krájania potrhal. Mňa osobne teda mlynček veľmi nezaujal. 

    Ako poslednú sme testovali grilovaciu panvicu. Tej som sa neskutočne potešila. Hneď ako prišla, som skúsila kuracie mäso na spôsob gyros. Jediná nevýhoda pri varení bola, že olej mi stekal na boky panvice a nezostával mi v strede. Inak je panvica veľmi priestranná, aj keď mne osobne príde dosť ťažká, na varenie je úžasná. A jej dizajn je tiež nádherný. Dá sa umývať len ručne, ale je to rýchlovka, takže ja už sa teším, kedy budem v nej znova variť. 😉

    Na záver by som chcela ešte raz poďakovať za takúto možnosť a aj za darčeky, ktoré nám prišli a už teraz sú u nás využité na maximum. 

     #test_kinekus #recenzia
    #skusenosti_kinekus10

    tratatundra
    30. máj 2021    Čítané 54x

    S Kinekusom v kuchyni

    Hrnček var, stolček prestri sa… Takto kuchyňa, žiaľ, nefunguje a rozprávkové chute pre svoje chuťové poháriky si musíme vykúzliť sami. Našťastie, na trhu nie je núdza o pomocníkov do kuchyne, ktorí nám varenie spríjemnia či uľahčia. Také pokúka aj firma Kinekus, ktorá dbá na kvalitu za rozumnú cenu, podporuje lokálnych dodávateľov a výrobcov.

    Nepatrím medzi gazdinky, ktoré musia mať doma nevyhnutne všetky moderné vychytávky. Veľkú časť mojej kuchynskej výbavy tvoria také tie staré dobré klasiky. Ručný mixér, jánske sklo, ručný mlynček na mäso…

    Smaltovaný pekáč Kinekus

    Po smaltovanom pekáči som už pokukovala dlhšie. Niekoľko smaltovaných nádob na varenie už doma mám. Sú, dokonca, podedené už po niekoľko generácií. Hrnce po prababičke majú jednoducho šmrnc. :-P Preto som od pekáča od Kinekusu mala veľké očakávania! A nesklamal. Prekvapivo veľký, ľahký, s prakticky umiestnenými rukoväťami. Vlastne ani neviem, či som na ňom našla nejaký nedostatok. Pri rozmeroch 27 x 38 x 18,5 cm (hĺbka x šírka x výška) a objeme 5,6 litra, sa do pekáča pohodlne vojde martinská hus, či menšia morka na Vianoce (áno, my jeme na Vianoce morku, keďže veľa ľudí z rodiny neje rybu). Keďže nie je sezóna kačiek a husí, my sme si v pekáči upiekli pekné veľké kuriatko s pár stehnami navyše, lebo deti milujú “držadlové mäsko”. V zakrytom pekáči sa kuriatko upieklo rovnomerne, zostalo šťavnaté, voňavé, mäsko sa oddeľovalo od kosti… Jednoducho, nebíčko v papuľke. 

    TIP: Ja pečiem kura tak trochu “inak”. Milujem voňavé jedlá a zároveň aj takzvané jedlá z jedného hrnca. Preto pod kuriatko vždy nakrájam nejakú zeleninku. Najradšej mám kombináciu cibule, cesnaku, stopkatého zeleru a mrkvy. Mäsko upečené na tejto kombinácii je prevoňané cibuľou a zelerom, nasladlé od mrkvičky. Jednoducho MŇAM!

    Za cenu 19,90 € môžem pekáč odporučiť všetkými desiatimi. Na e-shope Kinekus ho dokonca zoženiete ešte v o kus väčšom prevedení s objemom 11 litrov.

    Plusy:

    🍗 Veľký objem.
    🍗 Nízka hmotnosť
    🍗 Možnosť použiť oba diely ako samostatný pekáč
    🍗 Príjená cena
    🍗 Ľahká údržba
    🍗 Prakticky umiestnené rukoväte
    🍗 Český výrobok

    Mínusy:

    🍗 Žiadne

    🍗🍗🍗🍗🍗 Pekáč si odomňa vyslúžil 5 z 5 kuracích stehienok. 


    Mlynček na strúhanku Skveler 5 v 1

    Na tento mlynček som bola veľmi zvedavá. Úprimne, doma som podobný nikdy nemala a pamätám si ho len z detstva, keď sme s mamkou každú nedeľu mleli staré rožky na strúhanku. V prvom momente som zostala sklamaná, keďže prvé, čo som chcela “pomlieť”, bola uhorka na šalát a ani s použitím dvoch chlapov a hrubej sily sa nám nepodarilo mlynček rozobrať a vymeniť v ňom bubon za iný. V tomto súboji nám bolo nápomocné až technické mazivo WD 40, vďaka ktorému sme boj doviedli do víťazného konca a mlynček rozobrali.
    Ak však čakáte chválospevy, tak ste na zlej adrese. Mlynček je zrejme určený primárne na mletie strúhanky. Túto disciplínu zvláda na jednotku s hviezdičkou, to sa mu musí uznať.

    Rovnako dobre tento druhý nástavec zvláda mletie orechov, nastrúhanie čokolády, a tvrdšej zeleniny (napríklad mrkvičky na šalát). Sklamaním bol pre mňa bubon na krájanie zeleniny na plátky. Plátky ale nie sú úhľadné, ako by si človek predstavoval. Funkčný účel teda bubon splní, ale estetično po ňom nechcite. To isté platí vlastne pri všetkých typoch strúhania zeleniny týmto mlynčekom.

    Čo musím oceniť je celonerezové telo, ktoré vyzerá kvalitne a až na neprerezaný závit, ktorý bol dôvodom, prečo som nevedela v prvý moment mlynček rozobrať, nie je prevedeniu, čo vytknúť. Oceňujem aj klasický spôsob uchytenia na stôl za pomoci skrutky.

    Z môjho pohľadu sa jedná o priemerný produkt, ktorý síce ničím neohúri, zároveň však neurazí a na e-shope Kinekus ho dostanete za 12,99 €, čo je, podľa mňa, cena adekvátna.

    🍗🍗🍗 Mlynček na strúhanku si teda vymlel 3 z 5 kuracích stehienok.


    Grilovacia panvica Ambition

    Testovanie s Kinekusom mi splnilo taký drobný sen. Okolo grilovacích panvíc som chodila už pár rokov a vždy som sa otočila na päte s otázkou: “A potrebujem ju?” Doma mám kontaktný gril, takže vlastne nie, nepotrebujem. Každopádne, čistenie grilu je celkom otrava, pričom umyť túto panvicu s nepriľnavým povrchom ide ľavou zadnou. Fakt. Trošička saponátu, mäkká strana hubky a panvica je opäť ako nová. Zohrieva sa rovnomerne, jedlo sa na nej nepripaľuje. Má ideálny rozmer 28 x 28 cm.

    Gazdinky iste ocenia možnosť použitia na indukčnej varnej doske, a ak ste rozmaznané, tak aj špeciálnu úpravu povrchu rukoväte “Soft Touch”. Ja teda rozmaznaná som a panvica sa fakt príjemne drží. 😀

    Cena 28,99 € ma celkom prekvapila. Nie som si istá, či by som takú sumu investovala do “no name” panvice. Je to zrejme ale dané tým, že mám tendenciu mať predsudky voči neznačkovým veciam, hoci môžu byť vážne dobré.

    Niekoho by mohol odradiť poľský výrobca, a tiež fakt, že panvica nie je vhodná do umývačky riadu.

    🍗🍗🍗🍗🍗 Grilovacia panvica si u nás vyslúžila 5 z 5 kuracích stehienok.

    Predajne Kinekus majú na Slovensku už tradíciu. Jedná sa o sieť predajní, e-shop a veľkoobchod s domácimi potrebami do kuchyne i s vybavením pre záhrady a dielne. Firma Kinekus uprednostňuje slovenských a českých dodávateľov a ponúka tak kvalitné produkty za férové ceny.

    Celkovo hodnotím produkty od Kinekusu ako super voľbu, ak chceme dostať za rozumný peniaz rozumnú kvalitu. Bez váhania by som nákup odporučila. 

    Ďakujem týmto Kinekusu aj Modrému koníkovi za možnosť testovania. <3

    #test_kinekus #recenzia #skusenosti_kinekus10

    mimusha3
    29. máj 2021    Čítané 126x

    Pomocníci v akcii

    Ako štvornásobná mamina a žena nielen v domácnosti, sa mám čo obracať, aby bolo u nás každý deň uvarené minimálne jedno jedlo. A tak som privítala možnosť testovať nasledovné výrobky:

    Mlynček na strúhanku, ktorý má vo svojej výbave veľmi ostrých päť celonerezových bubnov na mletie strúhanky či strúhanie extra tvrdého syra, na jemné mletie, jemné strúhanie, hrubé strúhanie či krájanie zeleniny a ovocia na plátky. Využijete ho aj pri spracovaní ovocia, zeleniny, syrov, orechov, či čokolády. Mlynček je značky Skveler, ktorá prináša skvelé veci pre domácnosť. 

    Mlynček som mala možnosť vyskúšať ešte v deň, kedy mi balík produktov kuriér priniesol, keďže som mala v úmysle uvariť našu obľúbenú zeleninovú polievku s ovsenými vločkami.

    Použila som bubon na hrubé strúhanie, práca mi šla od ruky a mlynček všetko nastrúhal. Trošku mi však vadili veľké kusy zeleniny, ktorú akosi nebol ochotný nastrúhať. V polievke sa však zjedla i tá .

    Tiež som ho použila pri rozomletí suchých rožkov na strúhanku, nastrúhaní čokolády na palacinky, či syra na mäso. So všetkým si hravo poradil, no čistenie po strúhaní syra mi dalo zabrať,pretože mlynček, ktorý ku mne prišiel, totiž nemal dobre postláčané hrany a tak sa syr skryl i do tej najmenšej štrbinky, a keďže, ako napríklad pri zelenine, ho nestačilo opláchnuť pod tečúcou vodou, musela som ho pracne - pomocou špáradla a vatovej tyčinky, vyčistiť. Čistenie prebehlo úspešne, no počas umývania som zistila, že hrany sú dosť ostré a je tu pri čistení mlynčeka možnosť porezania sa na nich.

    Čo sa mi však na mlynčeku páčilo boli gumené chrániče na kostre mlynčeka, vďaka ktorým som sa nemusela báť poškriabania stola. 

    V testovacej sade bola aj dizajnovo veľmi pekná grilovacia panvica Ambition s nepriľnavým povrchom, ktorá má tvar štvorca s rozmermi 28 x 28 cm a rukoväť potiahnutú jemným povrchom „Soft Touch". Je vhodná na všetky typy povrchov vrátane indukcie, vnútorný povrch je sivej farby v imitácii kameňa. 

    My máme doma zatiaľ ešte plynový varič, ale panvica zvládla vysmažiť, či ugrilovať jedlo tak, ako sa na novú panvicu patrí. Trošku mi vadil zápach „novoty“ aj po druhom použití, hoci som panvicu pred každou a, samozrejme, po každej príprave jedla dôkladne umyla. Tiež mi veľmi chýbala pokrievka, napríklad, keď som opekala krkovičku, ktorú som vo finále posypala syrom. Na to, aby sa syr dôkladne rozpustil som musela použiť pokrievku z iného kuchynského pomocníka. Ďalšou (ne)výhodou bolo, že hoci je panvica grilovacia, trošku oleja pri príprave mäsa som použila, mala som však pocit, akoby bola v strede vypuklá, pretože všetok olej mi stiekol zo stredu ku krajom. Plusom tejto panvice bolo veľmi jednoduché čistenie, v štýle opláchneš a hotovo. 🙂

    Pri testovaní prišiel rad aj na dvojdielny smaltovaný pekáč vyrobený u našich českých susedov. S objemom 5,6 l , výškou až 18,5 cm a rozmerom 38 x 27 cm je všestranným pomocníkom. Upečiete v ňom poriadny kus mäsa, hravo si poradí aj husou či kačkou. 

    Mňa tento pekáč presvedčil najmä kvôli tomu, že som mala možnosť vyskúšať ho na chalupe a piecť v ňom v ručne postavenej rúre bez možnosti regulovania teploty. Doteraz som vyskúšala v tejto rúre piecť v troch rôznych pekáčoch a každý sa počas pečenia vykrivil, no tento dvojdielny pekáč to ustál a vyslúžil si u mňa prvé miesto zo všetkých testovaných výrobkov. Mäso sa v pekáči rovnomerne upieklo, vo vnútri ostalo šťavňaté a zvrchu krásne chrumkavé.  

    V závere sa chcem Modrému koníkovi i spoločnosti Kinekus poďakovať za možnosť zapojenia sa do testovania.

    #skusenosti_kinekus10

    danielaj
    27. máj 2021    Čítané 50x

    Moje testovanie s Kinekusom

    Správa z Modrého koníka, že som bola vybraná na testovanie produktov Kinekus, ma, ako vášnivú kuchárku, nesmierne potešila. Veď koho by aj nie. Kuriér priniesol obrovský balík, v ktorom boli testované výrobky: smaltovaný pekáč,  grilovacia panvica a mlynček na strúhanku. 

    Prvým testovaným výrobkom bol mlynček na strúhanku. Strúhanku a orechy zvládol na výbornú.  Ale čo sa týka strúhania zeleniny,  tam výrazne zaostal za mojím očakávaním. Mrkvu ešte zvládol postrúhať na drobno celkom slušne, ale uhorku doslova "žuval", o úhľadných kolieskach som mohla iba snívať. Takže ho budem využívať iba na mletie strúhanky alebo orechov, koniec koncov na tento účel bol pravdepodobne vyrobený, súdiac podľa jeho názvu. 

    Ako druhý prišiel na rad smaltovaný pekáč. Musím povedať, že veľkosť a ľahkosť tohto pekáča ma prekvapila. Pri jeho veľkosti by som očakávala ťažkú nádobu, ale pekáč je ľahučký a veľmi dobre sa s ním manipuluje. Škoda, že testovanie neprebiehalo v zimnom období, vedela by som si v ňom predstaviť do chrumkava upečenú kačku alebo hus a k nej kapustu s domácou knedľou alebo lokšami. Ja som v nej piekla marinovanú krkovičku s medvedím cesnakom. Mäsko bolo rýchlo upečené a zostalo veľmi šťavnaté. Tento pekáč sa stal mojou srdcovkou a bude mojim veľmi častým pomocníkom v kuchyni.

    Poslednou testovanou bola grilovacia panvica. Panvica je super, robila som na nej rýchlu večeru: kuracie mäsko so sušenými rajčinami, rukolou, balkánskym syrom a špagetami. Mäsko bolo behom pár minút hotové, šťavnaté. Ešte som na nej robila bravčové steaky so zeleninou, volským okom, ako príloha boli domáce hranolky a ryža. Jedinou nevýhodou je, že panvica nemá pokrievku. Inak ju používam veľmi často. 

    Ďakujem Modrému koníku a Kinekusu za možnosť otestovať tieto výrobky. Prajem všetko dobré a veľa spokojných zákazníkov.

    #skusenosti_kinekus10 #test_kinekus #recenzia

    #test_kinekus

    Nedeľný obed v podaní testovanej panvice..Rozhodla som sa urobiť bravčový steak so zeleninou a volským okom s ryžou a domácimi hranolkami. Panvica sa rýchlo rozohreje, dlho drží svoju teplotu aj po odstavení z varnej dosky, mäsko bolo rýchlo prepečené, šťavnaté. A zase musím napísať, že mi chýbala pokrievka. Inak som spokojná a panvica bude mojim častým pomocníkom v kuchyni.
    Dobrú chuť k nedeľnému obedu.

    (5 fotiek)
    mimusha3
    Správa bola zmenená    23. máj 2021    

    Už neviem u koho som na tento cesnakovo mozarellovo slaninový chlebík natrafila, ale ďakujem ❤️
    Pred hodinou bol a už nie je 🤤
    #test_kinekus
    #recenzia

    (2 fotky)
    zirafa112
    Správa bola zmenená    20. máj 2021    

    Môj obľúbený losos a rýchla večera je na stole. Testovanie panvice od #test_kinekus

    (2 fotky)
    danielaj
    Správa bola zmenená    19. máj 2021    

    #test_kinekus

    Včera mi.prišla panvica na testovanie, tak som už nevydržala dlhšie čakať a musela som ju vyskúšať. Tak som len tak narýchlo, keď som prišla z práce, osmahla kuracie prsia so sušenými rajčinami a rukolou. K tomu cestoviny, balkánsky syr a rýchla večera bola na svete. Panvica je super, veľká, robustná, mäsko bolo rýchlo hotové, šťavnaté. Jediné, čo mi k nej chýba je pokrievka.

    (3 fotky)

    Dnes to budú kačacie prsia s pomarančovou omáčkou.
    Otestujem novú panvicu
    #test_kinekus

    bubiadany
    Správa bola zmenená    18. máj 2021    

    KINEKUS nám poslal aj takéto super vychytávky-silikónové pokrievky.U nás 100% využiteľné.Môžte ich "natiahnuť" na nespotrebovanú časť zeleniny,na misku,hrniec....ja som si prekryla aj pohár aby mi na terase do limonády neprišla neželaná návšteva,včela.
    #test_kinekus

    mimusha3
    18. máj 2021    Čítané 53x

    "Mňamková krkovička"

    Keďže k testovacej sade od spoločnosti Kinekus bola aj grilovacia panvica, pripravila som dnes absolútne nezdravú "mňamkovú" krkovičku. Na prípravu trochu náročnejšia, ale úspech zožala.

    Krkovičku som naklepala, blanky narezala, potrela prelisovaným cesnakom, jemne sypla grilovacím korením a tiež jemne osolila. 

    Krkovičku som nechala odpočívať a medzitým som si trošku-nie do chrumkava osmažila plátky slaniny. Na slaninovom výpeku som opražila na polkolieska nakrájanú cibuľu. 

    Na opraženie krkovičky som použila už vyššie spomínanú grilovaciu panvicu. Oleja veľa netreba, pretože panvica má nepriľnavý povrch, mäsko som z oboch strán opekala 4-5 minút. Po opečení som na mäso navrstvila: opečenú cibuľku, slaninu a prikryla plátkom čedaru. 

    Nevýhodou tejto panvice je, že nemá pokrievku, preto som použila najväčšiu okrúhlu pokrievku, ktorú som doma mala, aby sa na, mäse rozpustil syr. 

    Ako prílohu som urobila smažené zemiaky líznuté korením na americké zemiaky. 

    Pubiši si pochvaľovali. Myslím, že ešte párkrát do konca roka toto jedlo urobím. 

    Ako som si ja obľúbila tento pekáč od #test_kinekus . Piecť v ňom je radosť a moje obľúbené zapekané cestoviny s brokolicou. Je to rýchlovka a naozaj mňamka.
    Kto si prosí recept? 👌💯👇

    (2 fotky)

    #test_kinekus
    Dnes nám prišla náhradná panvica a aj darčeky, silikonové pokrievky vyzerajú super 👌

    #test_kinekus
    Včera som tu videla viac recenzií na tento mlynček, tak som sa rozhodla, že ešte večer ho skúsim keď si budem robiť šalát😉 Vyskúšala som na ňom nakrájať zeleninu aj postrúhať syr. . Ale musím sa priznať, že som od neho čakala viac a úprimne tak troška aj sklamal.. Viac ale napíšem neskôr v článku 😉

    #test_kinekus

    Dnes som testovala pekáč od Kinekusu. Škoda, že toto testovanie neprebiehalo na jeseň, vedela by som si v tomto obrovskom pekáči predstaviť veľkú do chrumkava upečenú domácu kačku alebo hus. Pečené kuriatko sne mali minulý týždeň. Tak som dnes do pekáča naukladala plátky marinovanej krkovičky s medvedím cesnakom. Pekáč je úplne super, je veľký a pritom veľmi ľahký, mäsko sa upieklo rýchlo, bolo šťavnaté, nič sa neprilepilo. Určite ho budem používať veľmi často. Hlavne na tie domáce kačky, husi a kuriatka. Takýto veľký pekáč mi v mojej kuchynskej výbave chýbal. Mam síce veľký kameninový, ale ten je veľmi ťažký a zle sa s ním manipuluje. Tak sa už teraz teším na tú domácu kačku s kapustou a knedľou.

    (4 fotky)
    misinka0611
    Správa bola zmenená    16. máj 2021    

    V testovaní na rad prišiel mlynček. Tento mlynček má 5 bubnov a sľubuje viacúčelové využitie. Dokáže jemne namlieť orechy, čokoládu, nastrúhať najemno alebo nahrubo zeleninu/ovocie, taktiež ju nakrájať, alebo namlieť strúhanku.
    My sme ho dnes otestovali na tvrdom syre, kedže na obed bola pizza a na tomto pokrme máme radi veľa syru. Mlynček uľahčil prácu a behom malej chvíľky a žiadnej námahe sme mali plnú misku syru. S rozobratím mlynčeka sme sa však vytrápili, hlavne muž. Pri druhom rozoberaní však už tento problém nenastal.
    #test_kinekus

    #test_kinekus
    Nový pomocník v kuchyni,deti a priateľ šli bokom a ja varím s KINEKUSOM

    Well done. Tak zo včerajšieho obedu neboli nakoniec len pekné fotky. Všetko dopadlo ako malo. S pekáčom som veľmi spokojná, na úspechu mu pripisujem značnú časť zásluhy 😉 #test_kinekus

    (2 fotky)
    8domcatko888
    Správa bola zmenená    16. máj 2021    

    #test_kinekus
    Tak dneska vyskúšame pekáč😉
    Krásnu nedeľu prajeme s kinekusom a Nathankovim kuriatkom 😂🙈

    Ak si myslíte, že to "WéDéčko" sa na fotku dostalo omylom, tak by som vás z toho rada vyviedla. Ani ja, ani dvaja statní chlapi tento zázrak nerozchodili bez jeho pomoci.
    Na obed som totiž chcela robiť uhorkový šalát a použiť mlynček na nastrúhanie uhorky. Problém ale bol nedorezaný závit a teda som ho proste nebola schopná rozobrať a vymeniť nástavec. A ani môj brat a tato... Proste sa s nami mlynček nebavil. 😳
    Bude teda musieť počkať na svoju premiéru. Ale už je aspoň spojazdnený...

    #test_kinekus