Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
Ahojte, je tu niekto kto caka v Trnavskom kraji?
Ahojte, je tu niekto kto caka v Bratislavskom kraji?
@nikoleta177 ahoj, my cakame od juna 2019, momentalne sme 207 mieste na osvojenie ale pridavame si aj pestunstvo (tam este neviem, kolkati budeme), cakame na romske dieta do veku 12mesiacov.
@nikoleta177 ano vela nas je tu z Ba co cakame
@nikoleta177 áno
Ahojte baby. Ja som z po kraja boli sme zapísaní v roku 2017 momentálne sme na 96.mieste
@nikoleta177, my sme teraz okolo 190, ale poziadavky mame rovnake ako @ninquewen (romske dieta do veku 12mesiacov) takze hadam to bude tento rok, nam prave teraz vraveli ze na pestunstvo to ide rychlo. Ale uz nejdeme menit.
@ninquewen kolko mate odhadovane cakanie pri pestunstve?
@rebekarebekova ahoj, pisala som vyssie, ze este neviem, cakam ze nam to povedia na UPSVARe, ked dokoncime aktualizaciu 🙂
@q13 neukázalo mi otázky ci je dieťa z anonymného pôrodu.. Len keď som pozrela vyhodnotenie tam boli
@q13 aký je rozdiel medzi neplodnosťou a problémom splodiť bio dieťa?
@kikuska_wedge no ze sa nedari aj ked uplna prekazka nie je.
@johanka121 tieto otazky su len ak ste oznacili ze ste uz adoptovali dieta.
@q13 no dala som aj ze už máme adoptovane aj ze čakáme a neukázalo mi ich
@johanka121 prepac neviem to momentalne nastavit aby sa nepreskocili otazky ak zadas viac moznosti, ale pokusim sa to este neskor upravit.
@q13 ten dotazník nespĺňa ani nič. Nesedí to vôbec. A druha vec ked ide sa robiť dotazník píše sa na základe čoho a kto ho robí...
@johanka121 už som opravil zobrazovanie otazok, @bykaterina prepač ak ti to nevyhovuje, prípadne mi napiš do správy pripomienky, možno zapracujem.
Ahojte... Niekto z prešovského kraja? Na akom mieste ste? Ako dlho sa čaká na poloromske dieťatko do 3 rokov?
Dievcata mozno mi niektora poradite este predtym ako pojdem na UPSVAR. V novembri 2019 sme mali aktualizaciu na osvejenie. Teraz rozmyslame to zmenit aj na pestunstvo s moznostou adopcie. Co mi k tomu treba? Mam uz jedneho suhaja osvojeneho naho sme cakali 2roky aj 2 mesiace, takze celkom v pohode.

@rebekarebekova áno tak to nakoniec skončilo 😊ale keďže sme mali pôvodne žiadosť o pestunstvo...tak pojednávanie bolo o pestunstve. Po tých prvých dvoch pojednavaniach (zbavenie RP a meno) sudkyňa zmenila pestunstvo na osvojenie. A keďže už u nás malý bol par mesiacov na hostovskom, tak len doratala do tých 9 mesiacov a asi mesiac na to sme mali hneď aj osvojitelsky súd.