Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@pellka lebo biomatka nepodpisala suhlas. Teda upsvar musi v prvom rade cez sud umiestnit dieta do cdr.
@pellka musi prebehnut sud o pozbaveni rodicovskych prav a osvojitelnosti. Kym nezbavia sudnou cestou matku prav, to ze podpisala v nemocnici ze sa ho vzdava, je v podstate len zdrap papiera.
S druhym dietatom nam trvalo az vyse 6 mesiacov kym bolo osvojitelne kedze matka nepreberala postu a cele sa to tahalo.
Ahojte chcela by som poprosit o radu. Mám momentálne na hosťovačke dieťa z centra. Dnes sme si vyzdvihli predbezne NO ale na materskú mozem nastúpiť až keď budem mat oficiálnu preberacu správu z centra kde drobec patrí. Oficiálnu správu z centra nám vydajú až keď NO bude právoplatne. Ako dlho môže trvať kým nadobudne právoplatnosť? Ďakujem za rady 🙏🏼🙄
@sabina1996 nám pri oboch deťoch bolo uznesenie právoplatné cca do dvoch mesiacov od súdu (vykonateľnosti). Prvé 4.9 a právoplatné 21.10 a druhé 7.3 a právoplatné 4.5.
Dobrý deň čaká tu niekto aktuálne na dieťaťko- trnavský kraj?Prosím ozvite sa mi do správy.Ďakujem😉
@domik80 môžem sa spýtať na akom mieste si?
@domik80 aj my čakáme v Trnave pred mesiacom sme boli na 100mieste a vy ste na ktorom?
@ivanka2201 kedy ste podávali žiadosť ak sa smiem spýtať.
@butterfly333 Dobrý deň,áno ....vraj 26 je nesprostredkovaných pred nami z toho 7mi majú inú požiadavku alebo sú dočasne pozastavení tak z toho dedukujem snád správne že sme cca 19ti?Hovoria to podobne aj vám takto??Póvodne sme v júni 2022 kedy sme boli zapísaný začínali na čísle 76.
@zuzka208 Do zoznamu žiadateľov sme boli zapísaný v auguste
@zuzka208 a vy tiež čakáte v trnavskom kraji?
@ivanka2201 ahoj kiež by sme už čakali,ale my ideme podávať žiadosť tak som chcela vedieť približne že ako sa to posúva 🤔
@zuzka208 žiadosť sme podávali v decembri potom nasledovala psychologicka príprava az po jej ukončení sme boli zaradený do zoznamu žiadateľov
@ivanka2201 kde ste si robili prípravu?A ako dlho Vám trvala?
@domik80 my sme pred mesiacom dokončili pripravu čakáme na papiere a tie posledne.
@zuzka208 prípravu sme robili v Senici na úrade práce a trvala cca pol roka
@butterfly333 a my sme koncom júla ukončili prípravu a už máme všetky papiere doma. Začiatkom augusta sme zaradený do zoznamu
@ivanka2201 pani z Upsvar mala v auguste dovolenku boli sme 2 páry tak ze to spracuje a v septembri nás zavolá ten pár ide zajtra a nám ešte nevolala mam jej zavolať? Snáď sme prešli bez problémov.
@butterfly333 skúste jej zavolať a dohodnúť sa, určite ste prešli, my sme tam boli pred dovolenkou lebo nám hovorila ze ide na dovolenku že sme to stihli
@ivanka2201 my sme boli v Piešťanoch na Upsvar
@butterfly333 aha tak to my sme boli v TT
Ahojte zienky, prosím vás o ake príspevky vieme požiadať keď nám bola schválená predsvojitelska starostlivosť ? Dieťatko ma 4 mesiace, doteraz bol u profi Maminy.
Klasicky materská, prídavky viem ale čo napríklad kočíkove, pripadne Jednorazový príspevok dieťaťu pri jeho zverení do náhradnej starostlivosti. Ďakujem ❤️
@ivka26101993 pokial malo dieta menej ako 6m v dden, ked ste podavali prvy navrh na sud o zverenie (co asi malo pidla toho co pises) mate narok na prispevok pri zvereni dietata cca 800e.
To je vlastne take to "kocikovne" pre adoptivnych rodicov.
@ivka26101993 presne, kocikovne je ten jednorazovy prispevok, tak sa to oficialne vola. My sme ho dostali uz po podani navrhu na predosvojitelsku, este maleho v predosvojitelskej nemame, cakame na sud. Ziadala som vdaka info tu od dievcat. Nam povedali, ze musime stihnut podat do 6-tich mesiacov dietata.

Ahojte tak by ma zaujimalo preco niektore deti niesu hned volne na adopciu napriek tomu ze sa matka dietata vzda uz v nemocnici ??
ale su v nemocnici dlhsie a nasledne v profi rodine?