icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

kikuska_wedge
19. okt 2023

@krkavcia_mater nič sa nepokazí, na to ani nemysli

11simca16
21. okt 2023

@krkavcia_mater moc sa teším s vami

janka2769
22. okt 2023

Ahojte, viete aké je aktuálne poradie v BB kraji. Ďakujem

sonkasrnka
22. okt 2023

Ahojte, neviete prosím povedať ako dlho sa približne čaká v BA na biele 1-3 ročné dieťa? Prípadne sa dá žiadať o dieťatko aj v inom kraji?
Ako je to napr. v TN? Veľmi pekne vás prosím o nejaké info. Zaujímalo by ma, či na bábätko sa čaká menej alebo viac? ĎAKUJEM 🩷

andrea_82
22. okt 2023

@sonkasrnka my sme v TN cakali na bieleho novorodenca 5 rokov. Ale ziadat musis v kraji, kde mas trvaly pobyt, pridu aj na kontrolu domov, tak by si v tom kraji mala aj byvat.

sonkasrnka
22. okt 2023

*** prípadne aj staršie dieťa 3-5rokov , viem, že sú s tým spojené iné problémy, ale zaujíma ma, či nemá ešte niekto takéto dieťa doma a koľko čakal🙂

sonkasrnka
22. okt 2023

@andrea_82 ďakujem 🙂) ah, áno rozumiem, len tak mi to napadlo, sme v stave kedy sa v horizonte pár rokov chceme sťahovať do domu... to je také ťažké toľko rokov "plánovať" dopredu

všetko dobré prajem 🙂

kikuska_wedge
22. okt 2023

@sonkasrnka ziada sa podla trvaleho pobytu. Ak mate tu moznost, zmente si ho podla toho, kde sa caka kratsie. V BA je to v sucasnosti 7 a viac rokov. Zavisi to od veku, etnika atd. TN neviem ako na tom je. Dlhodobo je vsak najlepsie na tom Trnava.

sabina1996
22. okt 2023

KE kraj rómske babo cca do roka 🙄🙂

sonkasrnka
22. okt 2023

@kikuska_wedge ďakujem 🙂 musíme sa nad tým ešte zamyslieť, škoda, že to nie je tak 3roky to by sa dalo...

@sabina1996 ja s rómskym nemám problém, ale pracujem s deťmi.... takže poznám viacero takýchto detí pod rukami... veľmi ich mám rada, ale rodičov maximálne obdivujem 🙂)

joannita
22. okt 2023

@sonkasrnka treba si podat ziadost cim skor, nech vam ide cas....Va Ba sa caka velmi dlho, na biele 1 az 3 rocne tych cca 7rokov 😐
Poloromske cca 3 roky.
V com si myslis ze je problem s romskymi detmi? Ano su temperamentne (mam 2 poloromske), ale myslim ze adoptovane deti vseobecne su trosku problematickejsie, aj biele...
Ak mate obavy z farby pleti, tak skuste poloromske, vacsina tychto deticiek su uplne biele. A teda musim este podotknut, ze biele deti su vacsinou deti narkomaniek, alkoholiciek a prostitutok, romske su zdravsie 🤷‍♀️
TT kraj je najlepsi, tam sa na biele caka cca 2 roky...

sonkasrnka
22. okt 2023

@joannita nie nie farba pleti mi nevadí🙂) a samozrejme to nemajú na čele napísané... aj môj ex bol poloróm, aj s nimi robím... len sa bojím v puberte🙂 aj bývalý bol číslo v mladosti... :D ale máte pravdu, polorómske by bola možno cesta... máte pravdu, že tie biele sú často od tých najasociálnejších:(( tak v tom tápam...
vy ste v akom veku adoptovala? súrodenci? tri roky by bola akurát doba... ah. ďakujem vám za infošky🩷

joannita
22. okt 2023

@sonkasrnka prveho sme si priniesli ked mal 2 mesiace a druhu dceru 6 mesacnu. Obaja maju uplne bielu pokozku...dcera dokonca svetle vlasy. Niesu surodenci biologicki.
No, puberty sa obavame vsetci 😄 ako som pisala, aj biele osvojene dieta bude v puberte pravdepodobne trosku problematickejsie, ale s tym musi clovek ratat ked ide do adopcie vseobecne. To sa ale budete ucit aj na priprave, ze pri osvojenom dietati je ta vychova trosku ina a aj tie nase ocakavania sa nie vzdy naplnia (co sa ich spravania tyka).

poppychor
23. okt 2023

Ahoj BA kraj dosť dlho. Teraz to budú dva roky čo čakáme. Začínali sme na čísle 280 a teraz sme 200 na poloromske sme na 60 mieste. A vôbec netuším koľko ešte budeme čakať. 😭

joannita
23. okt 2023

@poppychor 😮😮 fuha po 2 rokoch je 60 parov este pred vami na poloromske, tak ako vidim stale sa to zhorsuje 🤦‍♀️ to je tak na 2 roky este minimalne boze.

sabina1996
23. okt 2023

Dievčatá my už babo mame síce ale brnklo mi to do oči na fb skupine…. Potom sa tu môže čakať aj roky keď toto sa deje….

joannita
23. okt 2023

@sabina1996 no je to otras, ale to nema s poradovnikom a cakanim nic spolocne, ona nelegalne ponuka svoje dieta a truba netusi ze je to trestny cin....

poppychor
23. okt 2023

@joannita ani nehovorte 😭😭😭 pani mi povedala že asi dva tri roky ešte určite na poloromske.

joannita
23. okt 2023

@poppychor paneboze 🤦‍♀️ tak to sme mali este stastie, ze sme to stihli ked sa na poloromske cakalo "iba" 2,5 roka. Uz je to raz tolko 🤦‍♀️

kinyo3112
24. okt 2023

Ahojte,

práve s manželom vypĺňame žiadosť, budúci týždeň by sme ju chceli ísť podať do TT.
Moja otázočka: plánujem dať výpoveď na konci októbra. Je to veľký "problém" že budem nezamestnaná tých pár mesiacov počas prípravy?

janka2769
24. okt 2023

@kinyo3112 ahoj, tiež som nezamestnaná, a v našom kraji to nebol problém, u nás stačil manželov príjem, keďže podniká.

nikadomi
24. okt 2023

@kinyo3112 nebude to problém. Tiež som tak bola..

kinyo3112
25. okt 2023

ďakujem upokojili ste ma 🙂
rozhodujeme sa kde absolvovať prípravu na úrade v TT nám odporučili Jakubíkovú Annu - ÚPSVaR PN, máte niektorá skúsenosť? ako prebieha, ako dlho približne trvá príprava?

butterfly333
25. okt 2023

@kinyo3112 v auguste sme tam skončili pripravu pani Jakubíková je super milá príjemná a pekne to vysvetľuje za mňa je ona super. Najprv sme boli asi 3x po 1,5 h robili testy potom to vyhodnotila to sme boli každý zvlášť po jednom. Potom v júni zacala príprava od 8h do 15 h v auguste sme skončili.

tulinka85
2. nov 2023

Dievčatá ja som už v koncoch.. vo februári 2023 sme posielali na súd do BA kvôli osvojeniu... v lete nám prišla prvá odpoveď, že to prevezme súd v Trnave, po mesiaci a pol opäť že to naspäť preberá súd v BA. Od vtedy nič žiadne info tak že skúsme zavolať a zistiť kedy sa to už posunie a dozvedeli sme sa, že naše spisy stratili, nikde vraj nie sú... Volali sme súd BA aj TT aj Piešťany, každý sa na každého vyhováral a nikto nevie kde sú naše spisy.. máme vraj nanovo poslať. Ako stretli ste sa s tým ? Už chceme aby to všetko skončilo a bolo uzavreté a ťahá sa to neskutočne.... Sme už zúfalí ..

joannita
2. nov 2023

@tulinka85 boze 🤦‍♀️ nie nestretla som sa s tym, ale viem ze sudy si takto alibisticky pohadzju spisy, ale ze to stratili 🤦‍♀️ porazilo by ma.
Hlavne vo februari ste to posielali este na vas okresny sud v Ba podla bydliska, ale cca od april/maj sa sudy v Ba menili na mestske sudy a rodinne veci pojednava uz len Mestsky sud Ba 2, takze oni to este posielali tam, takze dalsia cesta spisu.
Drzim palce

kikuska_wedge
2. nov 2023

@tulinka85 skus na tomto odkaze zadat spisovu znacku. Malo by ti to vyhodit, kam vas presunuli. https://www.justice.gov.sk/sudy-a-rozhodnutia/o...

fankafanny
Autor odpoveď zmazal
pellka
8. nov 2023

Ahojte kocky fakt sa tu…Nikomu nestalo aby si bral dieta z porodnice domov..na hostovsky pobyt
Neschvaluju to porodnice vobec?? 🙄🙄

andrea_82
8. nov 2023

@pellka uz sme ti pisali, ze porodnice na to nemaju kompetenciu. Oni nemozu rozhodovat za dieta.