Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@vargatomas1 ďakujem 🤍
@yukki možem mat par otazok? môzem aj spravu? dakujem
@vargatomas1 jasné
Ahojte dievcata,idem si po radu . . .kolko krat mozem odmietnut dietatko ked mi ho ponuknu . .?teda nie ze by sme nechceli ale bolo to nad nase poziadavky a zdravotny stav . . .aj ked mi je to luto ale viem co sme v ramci nasich moznosti schopny prijat,dakujem za precitanie
@jennifer130 my. Sme odmietli 2 chlapov, az potom si vzali nasho. S druhym sme odmietli zniva jedneho.
Nieje tam ziadny limit.
@jennifer130 ahoj, limit není, pri prvom synovi sme odmietli dvoch a tretí bol náš Filip, a teraz pri druhom dnes štvrtý krát sme odmietli 😔
@ja1986 Alkohol je riziko, my sme vyslovene nechceli dieta od matky co pila, ale osud to zariadil inak;) a mame doma 7 rocnu sikovnu slecnu presne od takej maminy (bezdomovkyna, pila vino a fajcila). Nasa mala nastastie nema ziadne zavazne tazkosti, jej mozog funguje tak ako ma, ale FAS sa dokaze prejavit v sirokom spektre (od tazkosti v budovani vztahov, klamanie az po vazne poruchy pozornosti, pamati atd.). Je to riziko, ale to je pri vsetkych ❤️ aj bio deti. My by sme ju nevymenili za nic na svete😉
@kikuska_wedge dakujem velmi pekne za prejavenu ochotu. Nakoniec som to uz napisala.. poslal mi Navrat an CDR vzor, tak podla toho.
Je lepsie zaniest na sud osobne tieto navrhy?
@krkavcia_mater ano
Dnes sme si vypočuli rozsudok, že sa naša malinká stáva našim osvojencom a budeme v rodnom liste zapísaní ako rodičia ❤ Ten kameň, čo mi spadol zo srdca, bolo počuť až do neba.
@kikuska_wedge Gratulujem maminka, tatino 🙂
@kikuska_wedge blahoželám, ako dlho ste na malú čakali? Ste BA kraj?
@sabina1996 my sme krstili na základe neodkladného a nebol s tým problém, pán farár veľmi ústretový.
@tulipan43 áno už sme boli za ním a nemal s tým problém
@aliziana ano Ba kraj a cakali sme 3 roky
@ja1986 mohla by som sukromnu spravu . . dakujem
@jennifer130 áno jasné 😉
Dobrý deň, stalo sa vám, to, že začali ste adopciu systém. Anonymný pôrod, matka nemá o dieťa záujem.vsetko je v poriadku.a v ťažkej chvíli sa matka pochváli dedkovi svojho partnera, a ten podá žiadosť o určenie otcovstva? A vy ste na začiatku, bez dieťaťa, a musíte čakať. Môže toto otec urobiť? Je to pre mňa strašne sa s tým vysporiadať.
@borka31282 mrzi ma to, nestava sa to casto, ale stava sa to. Musi to byt pre teba velmi tazke. Urcite vas to neposunie na zaciatok, ale coskoro vas oslovia s dalsim dietatkom. Co vsak nic nemeni na tom, ze si smutna a citis pocit straty. Chapem ale aj pohlad toho otca, ak o situacii nevedel, tak je od neho spravne, ze sa chce dietatka ujat a vychovat ho.
@borka31282 je mi to velmi luto😢
Ahojte chcela by som sa opytat kedy ste dietatu mohli dat urobit cestovny pas?
Caka nas prvy sud v januari
a teraz neviem ci az po pravoplatnosti mozem dat robit alebo aj skor dakujem 🙂

Ja, staršiu, FAS. No i horšie sa mohlo stať.