Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@evkasus aktualizaciu robite na upsvar? Lebo tam su tie psychologicky casto divne...
Druhe dieta k nam prislo ked som ja mala 43 a muz 48. Nikto to neriesil.
Nenechajte sa odbit, je to jej subjektivny nazor. Zakon neurcuje vek ziadatelov. Urcuje ze vek musi byt primerany, co u vas je.
Žienky prosím Vás...do kedy mi má byť vyplácaný rodičovský príspevok?? Dieťa zverené neodkladným 19.4. 2021 od aprila bol vyplacany RP a pravoplatnosť bola 13.5.2021 ...v zákone je uvedené najdlhšie tri roky od pravoplatnosti rozhodnutia. Ďakujem vopred
@lienocka1988 3 roky od pravoplatnosti prveho sudneho rozhodnutia, to znamena u vas do konca maja 2024. Cize teraz v juni si dostala posledny RP.
@joannita aj mi sme prave dostali dietatko,ja mam 43 a manzel 48
@jennifer130 A môžem sa spýtať ako staré dieťatko?
@evkasus 3.5roka
ahojte idem vas poprosit o radu,neviem si niak poradit stym,mame doma dietatko,prislo nam zo sudu neokladne opatrenie ale ak idem vybavit pas a ine pytaju ze tam mam mat zo sudu razitko. . . .budeme mat dieta v pestunstve,ale vobec neviem co dalej ako pokracovat . . . ako a kedy dat asi dalsiu ziadost o pestunstvo,uplne sa vtom stracam.Moc by som bola vdacna ak by mi niakto poradil ako dalej,dakujem velmi
@jennifer130 na pas ti staci neodkladne opatrenie. Ale asi potrebuju, aby na nom bola vyznacena pravoplatnost.
@jennifer130 s tym neodkladnym opatrenim treba ist na sud a oni ti na nom vyznacia pravoplatnost (opeciatkuju ti ho). S tym uz potom normalne vybavis pas.
tak skusim a uvidim,a prosim vas dalsiu ziadost o pestunstvo nieco do troch mesiacou mi vraveli . .?
@jennifer130 my sme mali v neodkladnom opatreni napisane, ze do 3 mesiacov mame podat ziadost o predosvojitelsku starostlivost (mame osvojenie). Takze predpokladam, ze to tiez mate tak, ze do 3 mesiacov mate podat na sud navrh na zverenie do pestunskej starostlivosti.
@andrea_82 ale neviem od akeho datumu to mam brat . . kedy sme im to poslali ale ak nam prislo to neodkladne alebo ak bude este len pravoplatne . . ja vobe neviem
@jennifer130 precitaj si neodkladne - my tam mame vyslivene napusane, ze do 3 mesiacov od pravoplatnosti neodkladneho
@cavalierka byvanie nemusi byt vlastne. Ale ak chces dieta adoptovat s partnerom, to sa neda. Bud mozete ziadat ako manzelia alebo musis ziadat iba ty sama.
Ahojte, update od nas.
30.5 sme mali hotovu pripravu.
A psychologicka este stale nema napisanu zaverecnu spravu. Takze uz 6 tyzdnov cakame a stojime na mieste.
Ide ma porazit, uz dva tyzdne jej volame neuspesne, poslali sme email q qk sa neozve do stredy tak ideme osobne .
Som zvedava kolko zase budeme cakat na zapis do zoznamu cakatelov.
A teda uz sme takmer v cieli.
@ma5ma na zapis je myslim oficialne 30 dni. Ale zapisuju to spatne. Ked ti pride rozhodnutie postou, treba si ist dat na upsvar vyznacit pravoplatnost 😉
@kikuska_wedge vdaka
Ahojte dievčatá 😊 ide k Vám po radu sú tu ženy ktoré skúsili adoptívné dojčenie ? Kedy ste začali mlieko rozbehnúť? Išlo Vám to ? Rada by som čítala zopár skúseností nakoľko veľmi ma zaujíma táto téma 😊 ďakujem
Ahojte, konečne po 2 mesiacoch sa psychologicka ozvala a v pondelok si ideme pre záverečnú spravu.
Inak u nás “kovbojka” psychologicka nám napísala email že správu síce ma ale čaká na elektronicky podpis od riaditeľky ktorá je ale na dovolenke a teda budeme čakať ešte ďalší týždeň. Tak som na druhý deň volala na úrad či tu riaditeľku niekto zastupuje (bežná prax že úrad nemôže ostat bez zastupovania) a bum ! Telefón mi dvihla sama pani riaditeľka a naša správa je už podpísaná. No tak sa veci majú na našich úradoch že si proste niekto dáva na čas .
Tak dúfam že správa bude napísaná správne a nebude ju musieť opravovať
a potom ju ona ma poslať do BA a tam majú 30 dni na zápis do zoznamu.
Tak teda sme posledný krok pred cieľom .
Upravili sme ešte aj žiadosť že vezmeme dve deti
rómske , môže aj nemusi byt surodenecky pár , 0-5 rokov.
ahojte, skusali ste kontaktovat ine nahradne rodiny v ktorych vyrasta surodenec dietatka, ktore mate doma vy?
Nase ma este dvoch surodencov, ktori su v inych rodinach. myslim, ze by bolo fajn byt s nimi v kontakte, uz len preto, ze su to najblizsi biologicky pribuzni, plus dieta sa moze stotoznit, ze aj niekto iny, ktory mal rovnaky osud ako ja. Pozerala som na ČT Plne hnizdo,.kde psychológ hovoril o tom, že je to pre deti veľmi prínosne.
Kontaktovali ste sa niekto na ine rodiny? Isli ste cez upsvar alebo ste skusili silu soc. sieti?
@krkavcia_mater My sme sa skontaktovali, a myslím, že je to super, už aj deti vedia, že sú súrodenci od bruškovej mamky.. sme tri rodiny ( 4 súrodenci )
@krkavcia_mater ja by som rada, lebo na tie deti casto myslim, ale nas je z utajeneho porodu. Jedine, co vieme, ze nas maly je z osmej gravidity. Boh vie, kde su ti ostatni. ☹
@andrea_82 No ved toto, ze aj mne napadne, ze co je s tymi detmi. Aj moja je z 8.tehotenstva.
@krkavcia_mater aj naša Viki je z 8.tehotenstva🙂

@evkasus nie je to veľa k nám prišiel malý keď ja som mala 44 a muž 46