Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@butterfly333 takáto sedačka určite nie je vhodná pre novorodenca 🙏. Su kvalitne veľké vajka, aj pre vedie deti. Toto je vhodné ako následná sedačka po vajci a podľa mňa, až keď pevne sedí
@skeblicka777 aha ďakujem za info tak idem pohľadať alebo nevieš mi prosím poradiť približne akú kúpiť?
@butterfly333 my sme sice len na nejakom 30 mieste ale určite začneme nakupovať veci skôr, neviem si predstaviť to riešiť všetko potom naraz 🙂 takze univerzálne veci univerzálnej veľkosti a farbe určite nakúpime skôr a plienky a cumle fľaše a oblecko až potom keď budeme vedieť aké veľké dieťatko je.
Ja si myslím že ak ti to spríjemní čakanie tak prečo nie?
Kľudne postieľku, paplonik, nejaké deky, látkové plienky, doplnky, vaničku, nábytok do izby myslím že môžeš 😌
@michaelis no sme uz na 5mieste a posúvame sa o 2.miesta mesačne tak.aj pani na urade povedala ze do cca do jesene bude bábo. Tak dufam ze ano. Ešte v praci som to vedeniu nepovedala len vedúci vie keďže sme riešili pripravu a chodila k tej psychologičke tak som brala dovolenku. Postielku aj matrac mame som kupila aj deku nejaku kozmetiku tu babylov tak sa to tuším volá..Nábytok v izbe mame postavili sme nový dom teraz byvame rok takže izbu ma ale aj tak bude s nami v spalni v postieľke.
@skeblicka777 aha ďakujem za info tak idem pohľadať alebo nevieš mi prosím poradiť približne akú kúpiť?
@butterfly333 píšeš, že čakáte na novorodenca, teda máte vek koľko 0-3 mesiace?čiže určite kúp vajko, poviem ti takto, radšej Cybex vajco z bazáru, ako hento 0-12 rokov. Ja by som sa išla poradiť do detského obchodu, píšeš tt kraj, určite nájdete nejakú dobrú predajňu alebo je skupina na Facebooku, vozime v aute alebo také niečo a tam ti poradia ešte aj pre konkrétny typ auta.
@michaelis no sme uz na 5mieste a posúvame sa o 2.miesta mesačne tak.aj pani na urade povedala ze do cca do jesene bude bábo. Tak dufam ze ano. Ešte v praci som to vedeniu nepovedala len vedúci vie keďže sme riešili pripravu a chodila k tej psychologičke tak som brala dovolenku. Postielku aj matrac mame som kupila aj deku nejaku kozmetiku tu babylov tak sa to tuším volá..Nábytok v izbe mame postavili sme nový dom teraz byvame rok takže izbu ma ale aj tak bude s nami v spalni v postieľke.
@butterfly333 ja este dodam radu, ze ak mas vyhliadnuty kocik, tak pozri ci k tomu vysnenemu kociku budu k vajicku aj adaptery. Mozes potom vajce nakliknut na konstrukciu a nemusis prekladat dieta (hlavne ak ti konecne zaspalo 😂)
@butterfly333 píšeš, že čakáte na novorodenca, teda máte vek koľko 0-3 mesiace?čiže určite kúp vajko, poviem ti takto, radšej Cybex vajco z bazáru, ako hento 0-12 rokov. Ja by som sa išla poradiť do detského obchodu, píšeš tt kraj, určite nájdete nejakú dobrú predajňu alebo je skupina na Facebooku, vozime v aute alebo také niečo a tam ti poradia ešte aj pre konkrétny typ auta.
@skeblicka777 ano presne tak uz pozeram niečo pozriem mame v HC aladin predajňu kocikov tak pozriem niečo Ďakujem
@butterfly333 ja este dodam radu, ze ak mas vyhliadnuty kocik, tak pozri ci k tomu vysnenemu kociku budu k vajicku aj adaptery. Mozes potom vajce nakliknut na konstrukciu a nemusis prekladat dieta (hlavne ak ti konecne zaspalo 😂)
@kikuska_wedge no nieco mam pozreté tie kočíky no je ich strašne moooc tak sa v tom strácam no paci sa mi značka roan kinderkraft valero.
@kikuska_wedge alebo je dobre kupit 3 kombináciu uz aj s vajíčkom?
Ešte sa spýtam ked kúpim to vajíčko pasuje ku každému kočíku ked budeme mat k tomu adaptéry?
@evkasus ja to mam uplne rovnako ako ty. Tiez podobne s tym bruchom som mu povedala, ze v inom (nie v mojom), ale nejak mi neskor povedal, ze ja som sa aj tak tebe narodil🥲 Tiez este neviem celkom ako toto ponat, pre mna je on 100% moje milovane dieta a uz sa mi zda aj divne, zeby sa on original narodil niekomu inemu😀 Ale- zatial to neriesi. U nas este figuruje anonym porod, nevieme vobec nic a toto este neviem co bude, lebo ja mu nemam ani co tajit. Ak niekto ma nejake skusenosti ako to deti prezivali v puberte, kludne napiste..
@hariet môj syn má 14 rokov. On teda okolo 10. Roka veľmi riešil prečo je adoptovaný. Veľa si poplakal a v škole mal aj problémy. Veeeľa sme spolu o tom rozprávali, dokonca sme začali pátrať po bio.rodičoch. Trvalo to dlho...ale potom prišlo lepšie obdobie. Teraz sa už na to nepýta, ale vidím na ňom, že nie je s tým úplne vyrovnaný.
Dcéra, 12r., tá to až tak veľmi neriešila. Trochu sa pýtala a chcela vidieť svoju biologickú sestru. Ale žiadne väčšie problémy.
Každý to má asi inak.
Ale treba sa pripraviť, že bude treba veľa trpezlivosti a lásky. V tých ťažkých chvíľach som si vždy pripomínala tie najkrajšie...tie keď k nám prišiel.
@kikuska_wedge môžem sa ešte spýtať ked pozeram kočíky napríklad 3 kombinácia ja tam aj adaptér na vajíčko ale už ten systém do auta nieje to sa kupuje zvlášť?
@hariet môj syn má 14 rokov. On teda okolo 10. Roka veľmi riešil prečo je adoptovaný. Veľa si poplakal a v škole mal aj problémy. Veeeľa sme spolu o tom rozprávali, dokonca sme začali pátrať po bio.rodičoch. Trvalo to dlho...ale potom prišlo lepšie obdobie. Teraz sa už na to nepýta, ale vidím na ňom, že nie je s tým úplne vyrovnaný.
Dcéra, 12r., tá to až tak veľmi neriešila. Trochu sa pýtala a chcela vidieť svoju biologickú sestru. Ale žiadne väčšie problémy.
Každý to má asi inak.
Ale treba sa pripraviť, že bude treba veľa trpezlivosti a lásky. V tých ťažkých chvíľach som si vždy pripomínala tie najkrajšie...tie keď k nám prišiel.
@dia6 a aj ste nieco vypatrali? Resp tiez bol z anonym porodu? Lebo neviem, ci vobec pri tychto detoch je sanca sa dopatrat k nejakym odpovediam.
Aj my mame lepsie a horsie obdobia, nas ma dost problem so zmenami vo vseobecnosti a aj je uzkostnejsi. Ja to pripisujem skor tej ranej traume, aj ked ho mame skoro z porodnice.
Baby čo sa stane ak niekto si nestihne spraviť aktualizáciu? Nieje to môj prípad len sa pýtam
@kikuska_wedge môžem sa ešte spýtať ked pozeram kočíky napríklad 3 kombinácia ja tam aj adaptér na vajíčko ale už ten systém do auta nieje to sa kupuje zvlášť?
@butterfly333 asi myslis isofix. Neviem ci je ho konkretne k tejto autosedacke mozno dokupit. Ak nie, tak sa sedacka priputava pasom. Ja by som taku nechcela. Jednak je to menej bezpecne a za druhe ak chces vybrat vajicko z auta musis to zakazdym priputavat. Ak mas system isofix, tak ta zakladna ostava v aute a vajicko sa do nej len naklikava.
Myslíte že táto autosedačka by mohla byt? Páči sa mi že je od narodenia až po 12r ako píšu že rastie s dieťatkom alebo nejakú inú?
@butterfly333 v kazdej diskusii o sedackach som citala, ze tieto univerzalne sedacky nie su dobre. Ved logicky nemozu dobre vyhovovat aj malemu novorodencovi aj 12-rocnemu dietatu. Navyse nizka cena odraza aj kvalitu.
Myslíte že táto autosedačka by mohla byt? Páči sa mi že je od narodenia až po 12r ako píšu že rastie s dieťatkom alebo nejakú inú?
@butterfly333 prosim, o autosedačke sa poraď v skupine deti v aute na FB alebo na instagrame.
@butterfly333 prosim, o autosedačke sa poraď v skupine deti v aute na FB alebo na instagrame.
@krkavcia_mater ďakujem pozriem sa tam
@dia6 a aj ste nieco vypatrali? Resp tiez bol z anonym porodu? Lebo neviem, ci vobec pri tychto detoch je sanca sa dopatrat k nejakym odpovediam.
Aj my mame lepsie a horsie obdobia, nas ma dost problem so zmenami vo vseobecnosti a aj je uzkostnejsi. Ja to pripisujem skor tej ranej traume, aj ked ho mame skoro z porodnice.
@hariet náš syn bol tiež odjakživa taký citlivý na všeličo. Pritom by to človek na neho nepovedal. Vždy je skôr za machra medzi kamarátmi.
On nie je z anonymného pôrodu. K nám prišiel keď mal 1 rok. A vypátrali sme mamu, ale trvalo to vyše roka...a šli sme cez jeho dospelú biologickú sestru, ktorá nás sama vyhľadala na FB. Inak by sme ju nenašli, na úradoch nám nepomohli.
Ale nakoniec sa s tou mamou stretnúť nechcel...vraj je pre neho cudzia. Bohužiaľ sme ale zistili, že otec umrel. To syna trochu sklamalo.
Pri anonymnom to bude asi ešte ťažšie, ale pre syna bolo dôležité to, že som sa aspoň snažila.
Ahojte baby prosím vás ma akom mieste ste boli ked vam zavolali že majú pre vás dieťa a kedy ste začali kupovat veci pre babo a chystať.
@butterfly333 my sme veci nakupovali až keď sme vedeli že máme dieťa, pri prvom synovi sme stihli všetko pokúpiť za dva dni a za ďalšie dva pripraviť všetko doma ❤️ pri druhom už sme samozrejme mali veci doma, ale musela som dokupovať menšie oblečenie a aj ostatné veci pre bábätko, dopredu by som ja osobne nič nekupovala.
@butterfly333 do roka minimálne vo vajíčku, aj my máme túto sedačku po prvom a druhý syn, má rok a 2 týždne a ešte stále je vo vajíčku.
@butterfly333 teda túto značku máme my, sú dosť podobné 😉
Ahojte baby prosím vás ked vam volali o babo ale nemali ešte.spis za ako dlho vám potok volali že uz maji spis a môžete ísť babo pozrieť?
Ahojte baby prosím vás ked vam volali o babo ale nemali ešte.spis za ako dlho vám potok volali že uz maji spis a môžete ísť babo pozrieť?
@butterfly333 cca za týždeň, najprv volali, či sme na Slovensku, bolo leto, či nie sme na dovolenke niekde, že majú pre nás deti( dvojičky) ale, že ešte nie je spis, potom za týždeň už bol, bol piatok, dohodli sme stretnutie na pondelok, najprv úrad, potom pôrodnica, v utorok sme dávali návrh na súd, v štvrtok bolo neodkladne opatrenie, v piatok sme brali deti z pôrodnice.
@butterfly333 cca za týždeň, najprv volali, či sme na Slovensku, bolo leto, či nie sme na dovolenke niekde, že majú pre nás deti( dvojičky) ale, že ešte nie je spis, potom za týždeň už bol, bol piatok, dohodli sme stretnutie na pondelok, najprv úrad, potom pôrodnica, v utorok sme dávali návrh na súd, v štvrtok bolo neodkladne opatrenie, v piatok sme brali deti z pôrodnice.
@striga8658 ďakujem
@butterfly333 tak ste si to privolali 🥰 tesim sa s vami
@butterfly333 tak ste si to privolali 🥰 tesim sa s vami
@michaelis ďakujem 😘
Ahojte, tak dnes opäť sme oficiálne podali žiadosť o zaradenie žiadateľo 🙏❤️🙏
Tak sa tešíme na psychologiu bude to krásna cesta za ešte kasnejším cieľom.
Sme v TT kraji, čaká niekto v TT kraji?
Ahojte, tak dnes opäť sme oficiálne podali žiadosť o zaradenie žiadateľo 🙏❤️🙏
Tak sa tešíme na psychologiu bude to krásna cesta za ešte kasnejším cieľom.
Sme v TT kraji, čaká niekto v TT kraji?
@djura idete si pre druhe?

Ahojte baby prosím vás ma akom mieste ste boli ked vam zavolali že majú pre vás dieťa a kedy ste začali kupovat veci pre babo a chystať.
@butterfly333 my sme sice len na nejakom 30 mieste ale určite začneme nakupovať veci skôr, neviem si predstaviť to riešiť všetko potom naraz 🙂 takze univerzálne veci univerzálnej veľkosti a farbe určite nakúpime skôr a plienky a cumle fľaše a oblecko až potom keď budeme vedieť aké veľké dieťatko je.
Ja si myslím že ak ti to spríjemní čakanie tak prečo nie?
Kľudne postieľku, paplonik, nejaké deky, látkové plienky, doplnky, vaničku, nábytok do izby myslím že môžeš 😌