icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

butterfly333
10. sep 2025
@helga18

@helga18 a ako dlho uz čakáte?

nikola545
11. sep 2025
@helga18

Ahoj, my sme čerstvo zapásaní 🙂
@nikola545

@helga18 super držím palce od kedy ste ?

helga18
11. sep 2025
@butterfly333

@butterfly333 len v auguste naa zapisali.

krkavcia_mater
16. sep 2025

Ahojte, tie čo máte osvojené dieťa a ste poistencami Dôvery, viete si dieťa pridať do aplikácie (ako sa dajú pridať vaše biologické)? Mne povedali dnes, že nemôžem, dieta má mat svoj mobil mail a zvlášť aplikáciu, čo je teda komplikované, zvlášť, keď potrebujeme online kartičku poistenca..

butterfly333
16. sep 2025
@krkavcia_mater

Ahojte, tie čo máte osvojené dieťa a ste poistencami Dôvery, viete si dieťa pridať do aplikácie (ako sa dajú pridať vaše biologické)? Mne povedali dnes, že nemôžem, dieta má mat svoj mobil mail a zvlášť aplikáciu, čo je teda komplikované, zvlášť, keď potrebujeme online kartičku poistenca..

@krkavcia_mater tiež ma to zaujíma chcela som volat do dôvery.

butterfly333
16. sep 2025

Môžem sa spýtať som na MD od 2.9. 2025 budu mi v praci posielať danovy bonus či nie počas MD

nikadomi
16. sep 2025
@krkavcia_mater

@krkavcia_mater po úplnom osvojení, keď už mali kartičky poistenca na naše priezvisko, tak až vtedy som si och vedela pridať do appky

kikuska_wedge
16. sep 2025
@butterfly333

Môžem sa spýtať som na MD od 2.9. 2025 budu mi v praci posielať danovy bonus či nie počas MD

@butterfly333 DB ti vyplacat nebudu, kedze nemas prijem. Nech si ho uplatnuje manzel.

helga18
16. sep 2025
@butterfly333

@butterfly333 nás len teraz v auguste zapísali....takže ževraj 4 roky

janka2769
17. sep 2025
@krkavcia_mater

@krkavcia_mater my sme to prednedávnom tiež riešili, keďže zatiaľ máme maličkú po predosvojitelskom sude, nahlásili sme zatiaľ všetky zmeny, čo boli doteraz. Pri predpisoch liekov mi posielaju sms. Po osvojitelkom súde môžeme riešiť tiež appku, aj keď nie sme ich poistencami.

butterfly333
17. sep 2025
@kikuska_wedge

@butterfly333 DB ti vyplacat nebudu, kedze nemas prijem. Nech si ho uplatnuje manzel.

@kikuska_wedge no len manžel je živnostník takže tam to asi nepôjde.

butterfly333
17. sep 2025
@helga18

@butterfly333 nás len teraz v auguste zapísali....takže ževraj 4 roky

@helga18 v Nr kraji sa asi tak dlho čaka no ja som TT kraj tam do dvoch rokov a u nas to bolo presne 2r.teda mesiac pred

butterfly333
17. sep 2025
@janka2769

@krkavcia_mater my sme to prednedávnom tiež riešili, keďže zatiaľ máme maličkú po predosvojitelskom sude, nahlásili sme zatiaľ všetky zmeny, čo boli doteraz. Pri predpisoch liekov mi posielaju sms. Po osvojitelkom súde môžeme riešiť tiež appku, aj keď nie sme ich poistencami.

@janka2769 a čo treba a kam nahlasovať?

janka2769
17. sep 2025
@butterfly333

@janka2769 a čo treba a kam nahlasovať?

@butterfly333 my sme boli osobne na pobočke, dali sme všetky rozhodnutia zo súdu čo sme mali doteraz. Máme doniesť aj právoplatnotne rozhodnutie o predosvojitelskom sude, a potom o osvojeni. A môžeme riešiť appku. Zatiaľ sme sa dohodli s tým žeo posielajú sms ohľadom predpisov liekov od dr. Keďže maličká ma obvodnú dr. dalej od nás. (Tiež budeme riešit zmenu doktora...)

andrea_82
17. sep 2025
@butterfly333

@kikuska_wedge no len manžel je živnostník takže tam to asi nepôjde.

@butterfly333 samozrejme, ze pojde. Danovy bonus si ale uplatni az v danovom priznani a vyplatia mu ho raz rocne.

butterfly333
18. sep 2025
@andrea_82

@butterfly333 samozrejme, ze pojde. Danovy bonus si ale uplatni az v danovom priznani a vyplatia mu ho raz rocne.

@andrea_82 ďakujem

michaelis
5. okt 2025

Ahojte, mna by zaujímalo že v akom veku ku vám prišlo dieťatko ak ste mali požiadavky do 1 roka?
Sú tu mamičky aj take ktoré dostali úplne mini babo ešte z pôrodnice?

nikadomi
5. okt 2025
@michaelis

Ahojte, mna by zaujímalo že v akom veku ku vám prišlo dieťatko ak ste mali požiadavky do 1 roka?

@michaelis ahoj. prvy mal tri a pol mesiaca a druhá 6 týždňov..

andrea_82
5. okt 2025
@michaelis

@michaelis nas mal 26 dni, ked sme ho brali z nemocnice. Prvy raz sme za nim boli, ked mal 7 dni.

evkasus
5. okt 2025
@michaelis

@michaelis My sme si brali 2 deti z pôrodnice.

striga8658
5. okt 2025
@michaelis

@michaelis naše dvojky mali 14 dní, keď sme ich prvýkrát videli a 21 dní, sme ich brali z pôrodnice, tiež sme mali požiadavku dieťa do 1 roka

ja1986
5. okt 2025
@michaelis

@michaelis obe deti máme z pôrodnice ❤️

butterfly333
6. okt 2025
@michaelis

@michaelis ja mam čerstvú skusenost 18.8.2025 nam volali že majú pre nas chlapčeka mal práve 3dni ked nam volali týždeň mal ked sme ho boli pozriet a 14dni ked sme išli domov z pôrodnice bola som tam snim aby tam neboli sam kym neboli papiere zo súdu.

michaelis
7. okt 2025
@butterfly333

@michaelis ja mam čerstvú skusenost 18.8.2025 nam volali že majú pre nas chlapčeka mal práve 3dni ked nam volali týždeň mal ked sme ho boli pozriet a 14dni ked sme išli domov z pôrodnice bola som tam snim aby tam neboli sam kym neboli papiere zo súdu.

@butterfly333 to je krásne, bolo to bábätko z utajeného pôrodu?

tulipan43
9. okt 2025
@butterfly333

@butterfly333 Tebe nie, musí si o daňový bonus požiadať manžel

janetinka27
10. okt 2025
@michaelis

@michaelis ahoj, my sme mali poziadavku do 1 roka, ponukli nam dvojky 8mesacne, ale v ten den mi prisli zle zdravotne vysledky a cakala ma liecba, takze sme museli odmietnut a dalsie babo uz bolo z porodnice, malo 5 dni pri prvej navsteve

djura
12. okt 2025

Ahojte, oficiálne máme prípravu za sebou a čakáme na list o zapísaní do zoznamu čakateľov...
Božinku milujem a zároveň neznesiem ten pocit čakania, ale máme priestor na "plány". Synček plánuje spoločnú izbu, ja planujem kočík a tatino autosedačky vo farbe 🙈🙊🙉
Prajem aj vám krásny zvyšok víkendíku 🙏
Zn: TT kraj ❤️

anonym_08481e
12. okt 2025
@djura

Ahojte, oficiálne máme prípravu za sebou a čakáme na list o zapísaní do zoznamu čakateľov...
Božinku milujem a zároveň neznesiem ten pocit čakania, ale máme priestor na "plány". Synček plánuje spoločnú izbu, ja planujem kočík a tatino autosedačky vo farbe 🙈🙊🙉
Prajem aj vám krásny zvyšok víkendíku 🙏
Zn: TT kraj ❤️

@djura ako dlho sa čaká na zapísanie do zoznamu? My máme prípravu za sebou, na správu od psychológa sme čakali 2 týždne. A teraz čakáme na zapísanie do zoznamu.

djura
12. okt 2025
@anonym_08481e

@djura ako dlho sa čaká na zapísanie do zoznamu? My máme prípravu za sebou, na správu od psychológa sme čakali 2 týždne. A teraz čakáme na zapísanie do zoznamu.

@anonym_08481e do 30 dní, ale pri prvom sme za 2 týzdne dostali rozhodnutie.

kikuska_wedge
12. okt 2025
@anonym_08481e

@anonym_08481e 30 dni. Ale nas zapisali spatne k datumu podania