Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@molly22 tak dnes to prišlo, volali mi z úradu, že majú pre nás dievčatko z utajeného pôrodu. Zajtra ju pôjdeme s manželom pozrieť. Potrebujem povzbudiť, že to zvládneme, nejako sa neviem zbaviť strachu z toho, že sme na druhé dieťa už starí :(
@anonym_84279e môžeme osobne popísať
@molly22 tak dnes to prišlo, volali mi z úradu, že majú pre nás dievčatko z utajeného pôrodu. Zajtra ju pôjdeme s manželom pozrieť. Potrebujem povzbudiť, že to zvládneme, nejako sa neviem zbaviť strachu z toho, že sme na druhé dieťa už starí :(
Ahoj dievčatko na osvojenie to je ideálny sen a ešte z utajeného pôrodu wau. Sestra ma chlapca 10 mesačného na osvojenie ale to je riaden rozdiel oproti našej malej . My nemusíme vydať k nej toľko energie čo segra. Tak druhé babo chceme iba dievčatko, nech sú dve .😀
Ahoj dievčatko na osvojenie to je ideálny sen a ešte z utajeného pôrodu wau. Sestra ma chlapca 10 mesačného na osvojenie ale to je riaden rozdiel oproti našej malej . My nemusíme vydať k nej toľko energie čo segra. Tak druhé babo chceme iba dievčatko, nech sú dve .😀
@molly22 my máme prvého chlapca a ten je od narodenia až doteraz ako živé striebro, plný energie, pohybu, takže ak by malo dievčatko trochu menej energickosti, budem len rada 🙂
@molly22 pozor, nikde nie je zarucene, ze dievcatko bude kludne. Mam neter, ta robi vsetky mozne sporty a je za dvoch chalanov. Nas starsi syn bol oproti nej ovela kludnejsi.
@molly22 pozor, nikde nie je zarucene, ze dievcatko bude kludne. Mam neter, ta robi vsetky mozne sporty a je za dvoch chalanov. Nas starsi syn bol oproti nej ovela kludnejsi.
@andrea_82 veď to áno, temperament dieťa sa prejaví až časom. Ja som len chcela povedať, žeby som bola rada keby ho má trochu menej. Ale od syna som už riadne vytrenovana, tak zvládnem aj druhé také 😀
@andrea_82 veď to áno, temperament dieťa sa prejaví až časom. Ja som len chcela povedať, žeby som bola rada keby ho má trochu menej. Ale od syna som už riadne vytrenovana, tak zvládnem aj druhé také 😀
Aj ja som bola ako dieťa živel, tak mňa už nič neprekvapi. Ale mať dobré dieťa je na nezaplatenie.
@anonym_84279e máme 9 mesačné dievčatko a je nezastaviteľná 🤣 štvornožkuje, stojí pri nábytku už aj pár krokov spraví, spinká 2x denne hodku a celý deň ide ako keby mala non stop nabité energizery 🤣🤣
@anonym_84279e máme 9 mesačné dievčatko a je nezastaviteľná 🤣 štvornožkuje, stojí pri nábytku už aj pár krokov spraví, spinká 2x denne hodku a celý deň ide ako keby mala non stop nabité energizery 🤣🤣
@hencsiii koľko máš rokov, ak sa smiem spýtať. A ako to zvládaš?
@anonym_84279e A kolko mate rokov?
My sme druhe dostali ked som mala 44.
@anonym_84279e A kolko mate rokov?
My sme druhe dostali ked som mala 44.
@evkasus aj ja mám za pár dní 44. Ako to zvládaš?
@evkasus aj ja mám za pár dní 44. Ako to zvládaš?
@anonym_84279e No zvládam. Sú dni keď si hovorím, že dokelu fakt ten vek už je cítiť, aj spochybnenie príde a ustarostenosť. Ale ide to a máme z dcérky obrovskú radosť. A to sme ju dostali ako predčasniatko priamo z pôrodnice, čiže obavy tam boli veľké, dlho trvalo kým sa rozjedla. Ale je to nádherné a veselé dievčatko. Už má rok a pol.
Môj záver pre teba je taký, že dá sa to, je to krásne aj keď možno niekedy si zastonáš v niektorých situáciách ale nemenila by som.
@anonym_84279e No zvládam. Sú dni keď si hovorím, že dokelu fakt ten vek už je cítiť, aj spochybnenie príde a ustarostenosť. Ale ide to a máme z dcérky obrovskú radosť. A to sme ju dostali ako predčasniatko priamo z pôrodnice, čiže obavy tam boli veľké, dlho trvalo kým sa rozjedla. Ale je to nádherné a veselé dievčatko. Už má rok a pol.
Môj záver pre teba je taký, že dá sa to, je to krásne aj keď možno niekedy si zastonáš v niektorých situáciách ale nemenila by som.
@evkasus dakujem za povzbudenie. Najväčšiu obavu mám z toho, ako budem v noci vstávať. Prvý syn neprespal celú noc do svojich zhruba 5 rokov a bolo to veľmi náročné. Keď som konečne prespala celú noc, ani sa mi veriť nechcelo. Teraz je to s ním super, už je dosť samostatný a parťák na všetko 🙂
Ahojte, takmer po 12tich rokoch čakania, sa narodilo to naše bábätko. Či čakáte rok ,tri, osem alebo dvanásť, vždy ten telefonát bude taká "šoková terapia". 🙂. Za tie roky to človek trilión krát prehodnotí, ale nakoniec keď sa pozrie na to drobátko, všetko je tak ako má byť....
Ahojte, takmer po 12tich rokoch čakania, sa narodilo to naše bábätko. Či čakáte rok ,tri, osem alebo dvanásť, vždy ten telefonát bude taká "šoková terapia". 🙂. Za tie roky to človek trilión krát prehodnotí, ale nakoniec keď sa pozrie na to drobátko, všetko je tak ako má byť....
@bejulik blahoželám, akurát som na vás myslela že či ste dostali už skôr bábo, keď žiadne príspevky neboli. Ale klobúk dole pred tou výdržou čakania. A tešíte sa z 👶👧: alebo boy: ?
@bejulik blahoželám, akurát som na vás myslela že či ste dostali už skôr bábo, keď žiadne príspevky neboli. Ale klobúk dole pred tou výdržou čakania. A tešíte sa z 👶👧: alebo boy: ?
@molly22 ďakujem. Nádherný chlapček. Úprimne, už sme boli v stave, že prenecháme miesto ďalšej rodinke, ale jediný pohľad na bábätko a bolo rozhodnuté.
@bejulik Aj u nás to tak bolo, podľa fotiek nič moc ale kontakt priamo s malou bol emotivny, hneď bolo rozhodnuté a už je naša 💓
@molly22 presne. Aj nase fotky boli na figu, este sa pani na urade ani nedali zmensit na obrazovku, tak nam ich len tak posuvala na monitore. Ale ja som uz vedela od viacerych dievcat tu, ze na fotky sa nemam spoliehat, ze babo chcem urcite vidiet nazivo.
Ahojte, mám na Vás otázku, hlavne tie, ktoré ste /boli/ SZČO, začali ste poberať materskú a zároveň ste mohli naďalej vykonávať podnikateľskú činnosť? Bolo mi povedané na SP, že akonáhle začnem poberať materské, nemôžem mať žiadny iný príjem, dokonca podpíšem čestné vyhlásenie. Má niekto skúsenosť? Ďakujem.
Ahojte, mám na Vás otázku, hlavne tie, ktoré ste /boli/ SZČO, začali ste poberať materskú a zároveň ste mohli naďalej vykonávať podnikateľskú činnosť? Bolo mi povedané na SP, že akonáhle začnem poberať materské, nemôžem mať žiadny iný príjem, dokonca podpíšem čestné vyhlásenie. Má niekto skúsenosť? Ďakujem.
@bejulik materske sa neda poberat s prijmom, rodicak ano. Ja som sice nebola SZCO, ale zostala som pracovat, koli vyssiemu rodicaku som na mesiac nastupila na matersku a nasledne som sa vratila do prace a namiesto materskeho poziadala o rodicovsky a ten sa dal poberat popri zamestnani
@bejulik materske sa neda poberat s prijmom, rodicak ano. Ja som sice nebola SZCO, ale zostala som pracovat, koli vyssiemu rodicaku som na mesiac nastupila na matersku a nasledne som sa vratila do prace a namiesto materskeho poziadala o rodicovsky a ten sa dal poberat popri zamestnani
@tecko28 ďakujem za vysvetlenie.
@bejulik áno, ja som musela podpísať čestné vyhlásenie.
@bejulik no neviem. Moj muž normálne dalej podnikal počas jeho MD a zarábal. Len musel podpísať niečo také, že dieťa má v celodennej starostlivosti. Rok 2023.
@hencsiii koľko máš rokov, ak sa smiem spýtať. A ako to zvládaš?
@anonym_84279e ja mám 30 rokov, a celkom dobre stále sa snažím vymysliet nejaky program, chodime na hojdanie, plavanie, kočikovat a vselico mozne 😀doobeda uvarim upracem a poobede mame aktivity. A už aj oficialne cakame na druhe babo 😊

@anonym_84279e
@anonym_84279e Ahoj, my máme vek presne ako ty s manželom. Mame osvojené jedno dieta má 18 mesiacov a sme zařáděny v zozname a čakáme na druhé babo. V pohodě tak to chceme, aby prvé nebolo na světě samo ak tu už nebudeme.😀