icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

Strana
z1368
andrea_82
Včera o 14:59
@michaelis

Ahojte, idem sa trošku posťažovať a vyrozprávať sa.. sme rok zaradení do poradovnika, cela príprava trvala další rok od podania žiadosti a mne príde to čakanie extrémne dlhé… chcela by som zmeniť prácu ale neviem stále si hovorím že načo keď nám už možno zavolajú.. neviem sa pohnúť ďalej, praca ma nebaví no nová sa hľadá ťažko, bývame v okrese kde je skoro najvyššia nezamestnanosť - aj teraz dochádzam do práce 25 km čo mi nevadí rada šoférujem.
Sme momentálne asi na 17 mieste, BB kraj.
Ako sa od toho oslobodiť a nečakať? Nemyslieť na to.. ako ste to mali vy?

Sorrko za takú depresiu

@michaelis predpokladam, ze vam pri zaradeni do poradovnika povedali pribliznu dobu cakania. Nam to s pripravou cele trvalo 6 rokov a teraz spatne mam pocit, ze to ubehlo celkom fajn. Nezite zivot, ze "co ak". Robte veci, ako pridu. Ak chces zmenit pracu, hladaj novu. Ak chces ist na dovolenku, rezervuj ju. Nakoniec to mozno bude uplne inak, ako si naplanujes. My sme tiez mysleli, ze babo pride az dalsi rok na jar a nakoniec sme uz cez leto isli do Chorvatska s 3-mesacnym babom. 🙂

anonym_2e709e
Včera o 16:07
@michaelis

Ahojte, idem sa trošku posťažovať a vyrozprávať sa.. sme rok zaradení do poradovnika, cela príprava trvala další rok od podania žiadosti a mne príde to čakanie extrémne dlhé… chcela by som zmeniť prácu ale neviem stále si hovorím že načo keď nám už možno zavolajú.. neviem sa pohnúť ďalej, praca ma nebaví no nová sa hľadá ťažko, bývame v okrese kde je skoro najvyššia nezamestnanosť - aj teraz dochádzam do práce 25 km čo mi nevadí rada šoférujem.
Sme momentálne asi na 17 mieste, BB kraj.
Ako sa od toho oslobodiť a nečakať? Nemyslieť na to.. ako ste to mali vy?

Sorrko za takú depresiu

@michaelis to ešte veľmi krátko čakáte....musíš žiť život akoby nič, lebo sa zbláznis. Zamestnaj sa niečím iným, zmeň tú prácu nečakaj.
Určite budete ešte niekoľko rokov čakať, nemarni svoj čas trápením sa.
My sme čakali na každé dieťa vyše 4 roky.

michaelis
Včera o 16:31

No práveže povedali že do dvoch rokov sa zvyknú ozvať každému, lenže napríklad oproti minulému roku sa to spomalilo a teda riadne. A snažím sa zamestnávať si hlavu niečím iným, sťahovali sme sa do nového domu, mala som plno práce aj v robote aj doma no stále sa cez deň myšlienkami k tomu zatúlam a jednoducho ma to prevalcuje…

anonym_2e709e
Včera o 16:45
@michaelis

No práveže povedali že do dvoch rokov sa zvyknú ozvať každému, lenže napríklad oproti minulému roku sa to spomalilo a teda riadne. A snažím sa zamestnávať si hlavu niečím iným, sťahovali sme sa do nového domu, mala som plno práce aj v robote aj doma no stále sa cez deň myšlienkami k tomu zatúlam a jednoducho ma to prevalcuje…

@michaelis aké máte požiadavky?

michaelis
Včera o 16:47
@anonym_08481e

@michaelis BB kraj som tiez, ide to strašne pomaly, za pol roka sme sa posunuli o 2 miesta...vždy ked zavolam o poradie, tak mi povedia, že minimálne dva roky budem čakať, úplne vás chápem, ja 5 rokov riešim dieťa, najskôr bio, ktoré sa nepodarilo a teraz adopciu. Stále som tomu prispôsobovala život.. nejdem lebo čo ak.. stále v bludnom kruhu. A teraz si hovorím idem, skúšam nové veci.... aspoň mi čas rýchlejšie prejde

@anonym_08481e nenapíšeme si cez súkromnú správu?

michaelis
Dnes o 04:10
@anonym_2e709e

@michaelis aké máte požiadavky?

@anonym_2e709e do jedného roka, na pohlaví nezáleží, môžu byt aj dvojičky, menšie zdravotne komplikácie, majoritne etnikum ale môže byt aj otec neznámy aj z anonym pôrodu aj z hniezda.. myslím že taká klasika

anonym_2e709e
Dnes o 06:56
@michaelis

@anonym_2e709e do jedného roka, na pohlaví nezáleží, môžu byt aj dvojičky, menšie zdravotne komplikácie, majoritne etnikum ale môže byt aj otec neznámy aj z anonym pôrodu aj z hniezda.. myslím že taká klasika

@michaelis áno klasika. Len to majoritné etnikum....to je tak na cca 4-5 rokov minimálne. Aj nám hovorili že 2 roky a boli z toho 4 a to len vďaka tomu, že sme zmenili na poloetnicke.
2 roky biele dieťa je nereálne, možno jedine v Trnave kde sa krátko čaká ..

Strana
z1368