Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
My sme NR kraj, čakáme od roku 2015, od júla. Bábätko ešte nemáme. Naše požiadavky boli vek do 1 roka, biele. Čakáme, že každú chvíľu, že môžeme byť kontaktovaný. Rok 2015 sa teraz vybavuje.
dúfam, že každú chvíľu budú volať. Minulý týždeň sme pripravili postieľku a monitor dychu. Ostatné veci kúpime, podľa veku dieťatka (požiadavka 0-1 rok) Od augusta na moje miesto nastupuje nová kolegyňa, to dúfam už budem na MD. Z môjho pohľadu nekupujte dopredu nič! Lebo sa na tie veci budete dlho pozerať a bude Vám smutno (moja skúsenosť)
@denka40 zalezi od poziadaviek, nie? Nam uz dieta ponukli a to sme ani v poradovniku este oficialne neboli, len sme ukoncili pripravu, cakalo sa len na zaradenie do poradovnika cca 2 dni, aby sme dostali povolenie na kontakt. Uz som pol roka mohla mat chlapceka doma. A nezabudaj na to, ze sa hlada rodina pre dieta a nie rodine dieta. Soc. pracovnicky su tiez len ludia a vela veci sa riesi subjektivne podla ich pohladu na vec. Mame aj velmi volne poziadavky. Momentalne neriesim, len som stale zvedava ako sa to posuva. Ja som len v septembri nastupila do prace po rodicovskej dovolenke, maly je v obdobi vzdoru, takze netlacim na pilu, ale ked pocitim, ze uz je spravny cas, tak im pokoj nedam.
@kattyb ja ked som voolala minuly tyzden..tak mi povedala, ze na dovolenku mozem kludne ist a mam zavolat v oktobri..ale asi jej vela ludi z tych prvych miest vola, ci este mozu na dovolenku..lebo ja som sa jej nic take nepytala a odpovedala automaticky..ste 32 v poradi a na dovolenku este mozete ist 🙂
@berginkan nam teraz trvalo takmer mesiac kym nas zaradili do zoznamu od aktualizacie. Sme Ba. Zaciatkom maja sme robili aktualizaciu (na druhe dieta) a zaradeni do zoznamu sme boli na konci maja.
Trva kym si poposielaju upsvr a usmev medzi sebou postu, kym psychologicka spracuje spravu.....atd
Dobrý deň je tu niekto z hlohoveckeho kraja aká je čakacia doba na novorodenca.
@butterfly333 HC patri pod TT kraj a tam sa caka asi najkratsie. Moja kamoska cakala na bieleho novorodenca 4,5 roka ale nejaka baba tu prednedavnom pisala ze v TT kraji sa caka tak 2 roky. Uprimne ale velmi tomu neverim. Kazdopadne kiezby mala pravdu. Ak by si chcela aj romske, poloromske tak samozrejme doba je ovela kratsia, tak okolo roka - dvoch. Zalezi aj na obdobi. Uz ste zapisani?
Príprava ukončena a teraz asi prichádza to najhoršie... čakanie... žiaľ sme prešovský kraj 😣
@berginkan u nas to zvyknu soc pracovnicky aj posielat postou, tych 24h sa mi nezdalo ako zdrzanie. Dokonca nie kazdemu da hned psychologicka spravu hned o ruky, my sme si par minut na nu cakali, kym dopisala, aby sme ju zaniesli. A vzhladom na tie cakacky co su je nepodstatne kedy je papier v ruke, zaradenie je dnom ukoncenia pripravy

Nr kraj. Teraz ide dopradu o jedno miesto. Vsetko zalezi od podmienok,ano. Mi sme boli na 11 miesto ked nam volali. 😊