Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@wodanka Ahoj , naša dcérka mala dva roky keď odchádzala už od druhej profi , brali sme si ju do osvojenia , bola na profi dosť naviazaná, sme stále v kontakte aj sa stala pred časom krstnou dcérke, často ju spomínala aj celú profi rodinu , stali sa akoby súčasťou našej rodiny, presne o tom je profesionálne rodičovstvo dieťa si tak buduje vzťah učí sa viazať na jednu osobu /rodinu tým by mal byť prechod do rodiny jednoduchší, jednoduchší po čase, čím je dieťa staršie tým je to ťažšie pre neho. Nemusí prísť hneď reakcia u dieťaťa na zmenu , no príde a aj po rokoch. záleží od povahy dieťaťa, prístupu profi rodiny a Vás.
Ak sa jedná o pestu môže aj nemusí to byť náročnejšie väčšinou deti ak niesu ešte právne voľné a môžu len pestunsku st. Tak majú "rodinu ktorá sa zaujíma" a to bude treba akceptovať a zas je možné že sa len úrad nečinil.
@berginkan ono to niekedy tazko tak urcit ze ako dlho izolovat, ze? Tak snad to uz vas syncek zvladol ❤
@tecko28 ďakujem, zatiaľ sme rozhodnutí do toho ísť. Zaujima ma ešte, že prečo sa tak dlho čaká, kým sa posunie dieťa z profi rodiny do pestúnskej. Napr. toto dieťa bio matka nekontaktovala viac ako 5 mesiacov. Prečo ho teda Ded nepostupil skôr? Co je za tým? Určite sa na to budem pýtať, len ma zaujíma aké boli dôvody u iných.
@wodanka som zvedava, co ti povedia, napis potom prosim.
@xenapena v ktorom kraji čakáš??
@bambulienka25 ????? Ake hiv? Asi si si pomylila temu....
Ahojte, kolko sa aktualne caka v NR na poloromske alebo romske dietatko? Caka niekto z vas aktualne na dieta do 3 rokov?
@wodanka nam prave pred mesiacom konecne pozbavili matku prav a vyslovili osvojitelnost ale kedze stale nie je pravoplatne to rozhodnutie, co moze trvat zase aj 2-3 mesiace, tiez nemozeme adoptovat. Ziadost o osvojenie ale uz je na sude aj tak podana 3 mesiace. My mame dieta na neodkladko rok a este ani vytycenie pojednavania na zverenie do pestunskej neprebehlo. To je skratka realita. Az kym rodic preukazatelne 9 mesiacov nejavi zaujem o dieta moze sa podat navrh na osvojitelnost.
@bambulienka25 😁😁😁 vobec neviem o com pises 🤷 Ale nevadi ved nemusime to riesit.
@bambulienka25 aky vyznam ma a preco sem tahas vyse 2 roky stare veci vytrhnute z kontextu? O co ti ide?
@bambulienka25 ved ok, ale myslis, ze to niekto riesi po takej dlhej dobe?
@bambulienka25 no ako tiez som prekvapena preco to vytahujes. Ale ok ja si stojim za svojim, hiv positiv dieta by som si nikdy neadoptovala (ty si kludne adoptuj) Na to mam prilis rada svoju rodinu aj seba, aby som nas ohrozila. A toto odkial mas ze hiv pozitivne dieta nemoze niekoho nakazit? 😮
A viesco....pre mna je to velmi tazka diagnoza, pretoze sa na nu zomiera, aj ked viem ze zivot sa da teraz pekne predlzit ale dakujem pekne.

@rebekarebekova tak myslime si, ze izolacia mala trvat dlhsie. Myslim ze tie dva mesiace by boli akurat my sme ho skor nosili medzi dospelych aj ho natahovali, vymklo sa nam to z ruk lebo sa zdalo ze je s tym ok. No neskor sa ukazalo ze to nebolo dobre a museli sme zopakovat cas len s nami.