icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

joannita
25. nov 2019

@mimka8899 My sme si mohli podat novu ziadost po predosvojitelskom sude, pisali to tu viacere baby tiez. Ale vo vasom pripade je to uplne ina situacia podla mna kedze mala je manzelova pribuzna. A kedze su s manzelom surodenci tak u vas predpokladam nejde o osvojenie, takze musis sa opytat jedine na upsvr, alebo kontaktuj Navrat alebo Usmev. Oni ale aj tak oslovia uprvr aby si boli isti.

bosorkabb
25. nov 2019

@wodanka tiež sme nemali problém zapísať sa do poradovnika na druhé dieťa a to sme prvú ani nemali vtedy osvojenu.

wodanka
25. nov 2019

@bosorkabb no a my sme kvôli tomu mali rok zdržanie, kým nás znova zapísali

bosorkabb
25. nov 2019

@wodanka na Slovensku funguje čo úrad to vlastné pravidlá.

tanuska28
Autor odpoveď zmazal
bosorkabb
25. nov 2019

@tanuska28 áno dá. Aspoň v BA určite.

tanuska28
25. nov 2019

@bosorkabb vďaka

berginkan
26. nov 2019

Baby takze mam to konecne vybavene. Snad som sa o nic neodrbala. Cize este raz, pri dietatku starsom ako 6mes mame narok iba na jeden pridavok, 24e nieco a po materskej rodicovsky ano?nic ine? Dakujem 🙄♥️

joannita
26. nov 2019

@berginkan ano moj maly ma 18m a dostavam len rodicovsky prispevok 220e (od januara 370) a rodinne pridavky cca 24e.
My ho mame od 2mesiacov tak sme dostali aj jednorazovy prispevok cca 500e.
Viac nic, snad sa nemylim....

tulipan43
26. nov 2019

@berginkan aj na daňovú úľavu máte narok

rebekarebekova
26. nov 2019

@berginkan aku formu NRS mate?

berginkan
26. nov 2019

@tulipan43 to hej to viem
@rebekarebekova adopcia

berginkan
26. nov 2019

@joannita dakujem. Aspon ze nas stihne ten zvyseny rodicovsky ;)

gelinka75
26. nov 2019

@tulipan43 prosim ta aku danovu ulavu myslis?

tulipan43
26. nov 2019

@gelinka75 tu čo si uplatňuješ ty alebo tvoj manžel v práci, pre deti do 6 rokov je to cez 40 eur

gelinka75
26. nov 2019

@tulipan43 aha to viem, dik, uz to muz riesil v praci

joannita
27. nov 2019

@tulipan43 tu ulavu mozu mat obaja rodicia ci?

tecko28
27. nov 2019

@joannita len jeden rodic si ho moze uplatnit

zuzlicek44
27. nov 2019

@tulipan43 40eur mesačne,či rocne?😁😁

tecko28
27. nov 2019

@zuzlicek44 je to kúsok nad 40 a mesačne, alebo sa to môže aj vyplatiť raz rocne

zuzlicek44
27. nov 2019

@tecko28 ďakujem pekne.🙂 to je daňový bonus na dieťa áno?

tecko28
27. nov 2019
tulipan43
27. nov 2019

@zuzlicek je to presne 44,34 eur bud mesačne alebo raz za rok pri zúčtovaní dane 44,34x12

sofinaa
27. nov 2019

@pimpa ahoj mozem sa opytat aky prvy krok ste urobili k adopcii

miriam439
28. nov 2019

@sofinaa Prvý krok? Pevne sa rozhodnúť (nielen citovo, ale aj rozumovo), že chceme obaja dieťatko prijať a dať mu všetko ako vlastnému, že stoj čo stoj sa budeme snažiť prekonať všetky prekážky na tejto ceste (o ktorých vieme, ale hlavne o ktorých sme ani netušili, že prídu).
A ďalší krok, zháňať info (UPSVAR, internet, osobne od ľudí, ktorí tým už prešli).
A ďalší - začať bojovať... lebo podľa mňa je to boj a musíš ho vybojovať hlavne po psychickej stránke, lebo hlavne tam je najväčší tlak pri tom všetkom.
ALE... kto vydrží, čaká ho nádherná odmena - malý anjelik, ktorý mu to všetko vynahradí svojou láskou 😍😘

ja1986
28. nov 2019

@miriam439
👌 👌👌 super odpoveď

mana85
Autor odpoveď zmazal
teleskop
29. nov 2019

ja si tiež myslím, že je to veľký boj, skuska, momenty miernej sikany a ponizenia, ci to bude stat za to uvidim za par tyzdnov 🙂

mana85
29. nov 2019

@miriam439 miriam439 Nie vždy to musí byť boj , ale áno treba sa pripraviť že to nieje jednoduché, pri staršom všetko šlo ako po masle od krátkeho čakania v poradovniku cez telefonát, personál v pôrodnici, úradníkov, súdov proste akási konštelacia hviezd nám do cesty podsuvala super ľudí ktorí sa dopĺňali no na parádu a pri dcérke des , hrozné jeden zadrhel za druhým možno si niektoré tu spomínajú ako som písala po ministerstvách a kade tade, určite sa treba pripraviť no občas príde situácia ktorá tak zaskočí že ani Vám nenápadne sa na také pripraviť.

berilka
29. nov 2019

@denka40 ďakujem