Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
Baby takze mam to konecne vybavene. Snad som sa o nic neodrbala. Cize este raz, pri dietatku starsom ako 6mes mame narok iba na jeden pridavok, 24e nieco a po materskej rodicovsky ano?nic ine? Dakujem 🙄♥️
@berginkan aku formu NRS mate?
@tulipan43 to hej to viem
@rebekarebekova adopcia
@tulipan43 40eur mesačne,či rocne?😁😁
@zuzlicek44 je to kúsok nad 40 a mesačne, alebo sa to môže aj vyplatiť raz rocne
@tecko28 ďakujem pekne.🙂 to je daňový bonus na dieťa áno?
@zuzlicek44 ano
@sofinaa Prvý krok? Pevne sa rozhodnúť (nielen citovo, ale aj rozumovo), že chceme obaja dieťatko prijať a dať mu všetko ako vlastnému, že stoj čo stoj sa budeme snažiť prekonať všetky prekážky na tejto ceste (o ktorých vieme, ale hlavne o ktorých sme ani netušili, že prídu).
A ďalší krok, zháňať info (UPSVAR, internet, osobne od ľudí, ktorí tým už prešli).
A ďalší - začať bojovať... lebo podľa mňa je to boj a musíš ho vybojovať hlavne po psychickej stránke, lebo hlavne tam je najväčší tlak pri tom všetkom.
ALE... kto vydrží, čaká ho nádherná odmena - malý anjelik, ktorý mu to všetko vynahradí svojou láskou 😍😘
ja si tiež myslím, že je to veľký boj, skuska, momenty miernej sikany a ponizenia, ci to bude stat za to uvidim za par tyzdnov 🙂
@miriam439 miriam439 Nie vždy to musí byť boj , ale áno treba sa pripraviť že to nieje jednoduché, pri staršom všetko šlo ako po masle od krátkeho čakania v poradovniku cez telefonát, personál v pôrodnici, úradníkov, súdov proste akási konštelacia hviezd nám do cesty podsuvala super ľudí ktorí sa dopĺňali no na parádu a pri dcérke des , hrozné jeden zadrhel za druhým možno si niektoré tu spomínajú ako som písala po ministerstvách a kade tade, určite sa treba pripraviť no občas príde situácia ktorá tak zaskočí že ani Vám nenápadne sa na také pripraviť.

@mimka8899 My sme si mohli podat novu ziadost po predosvojitelskom sude, pisali to tu viacere baby tiez. Ale vo vasom pripade je to uplne ina situacia podla mna kedze mala je manzelova pribuzna. A kedze su s manzelom surodenci tak u vas predpokladam nejde o osvojenie, takze musis sa opytat jedine na upsvr, alebo kontaktuj Navrat alebo Usmev. Oni ale aj tak oslovia uprvr aby si boli isti.