icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

tulipan43
5. dec 2019

@berginkan ďakujem

andrea_82
5. dec 2019

@floriss146 my sme v poradovníku 1,5 roka. Pomaly budeme riešiť aktualizáciu.

berginkan
5. dec 2019

@teleskop no asi fakt zacnem. Moja pravnicka povedala ze keby mala menej rokov tak sa do toho pusti tiez. Ale ze uz teraz sa jej nechce.

zuzlicek44
5. dec 2019

@tulipan43 to nemyslíš vážne!!! Pomenili sa ževraj nejaké veci...no neviem presne aké
...jedine tak to vidím,že to chcú (tu aktualizáciu) kôli tomu,ako by naša psychologická povedala :"aby sme sa porozprávali o tom čo predchádzalo rozhodnutiu o pozastavenie,čo sa zmenilo a ako sa situácia u vás vyvinula,že či už je ten správny čas byť ďalej v zozname"...
🙊🙊
Akurát riešime nanovo zapísané do zoznamu....(ach...)

tulipan43
5. dec 2019

@zuzlicek44 asi tak ako píšeš. Trvajú na svojom, ak sa nám nepáči vyradia nás. Celé choré 😥😥

bosorkabb
5. dec 2019

@tulipan43 to počujem prvý krát. My sme mali aktualizáciu a následne cca za 2 mesiace sme pozastavili. A žiadne problémy nerobili. Bolo to v BA.

jesienka22
5. dec 2019

@tulipan43 Ak by sa ti dalo a chcelo, nenapisala by si, aky ste videli konkretny dopad na mladsieho synceka, ze ste sa rozhodli pre odklad? Dakujem!

joannita
5. dec 2019

@berginkan vy cakate na ktory sud? Predosvojitelsky alebo osvojenie?
A ked ste kontaktovali sudcu, pomohlo to?

berginkan
5. dec 2019

@joannita zatial mame iba neodkladne. No to este uvidime

joannita
5. dec 2019

@berginkan sudy v Ba su katastrofa. Nam chceli vytycit pojedko (navrh sme podavali v aprili 2019) az niekedy na februar-marec 2020, ale nejak sa nam to podarilo popohnat a mali sme to teraz v novembri. Viac menej ale len vdaka nahode.
Male mesta su v tomto ovela rychlejsie, predosvojitelsky sud v malom meste nam vytycili do 3 mesiacov.

11simca16
6. dec 2019

@tulipan43 ak to urobila Trnava, tak jedna znama robili aktualizaciu po 6 mes.Naozaj by ich vyradili.

rebekarebekova
6. dec 2019

Ahojte, pytam sa kvoli kamaratke, ktora ma dieta v predosvojitelskej starostlivosti - ma dieta narok na Opakovany prisoevok pre dieta v NRS? Ak ano, od kedy prosim?
Dakujem 😉

kikuska_wedge
6. dec 2019

Dievčatá ako je na tom BA? Aké obdobie zaradenia je teraz na rade?

bosorkabb
6. dec 2019

@rebekarebekova nie tento príspevok patrí len dieťaťu zverenemu do pestúnskej starostlivosti alebo náhradnej rodinnej starostlivosti.
Pri predosvojitelskej starostlivosti mu nepatrí keďže je to skôr skúšobná doba pred osvojenim.
Patril by mu jednorazový príspevok ale dieťa nemôže mať viac ako 6 mesiacov.

rebekarebekova
6. dec 2019

@bosorkabb dakujem moc ❤

tulipan43
6. dec 2019

@11simca16 áno Trnava. V utorok ideme psychologičke a vôbec sa mi teda nechce.

rebekarebekova
7. dec 2019

@tulipan43 vydrzte 😘

tecko28
7. dec 2019

@tulipan43 Ahoj, tiez ta velmi povzbudzujem, aby ste zotrvali a vydrzali. Verim, ze vysledok bude stat za to. Chapem, ze je toho na vas vsetkych teraz vela, mate tazke obdobie a posledne co potrebujete je taketo "ponizovanie" od uradu.

very_sad
Autor odpoveď zmazal
very_sad
7. dec 2019

@floriss146 prepáčte, že sa sem zamotam, čítam, že ste z TN, konecne som našla niekoho odtiaľto 🙂 My sme mali v auguste sme opakovanie po vyše 2 rokoch, takže v poradovniku sme skoro 2.5 roka, ak dobre počítam.

wodanka
7. dec 2019

@very_sad aj ja patrím pod TN úrad

joannita
7. dec 2019

@kikuska_wedge myslis poradovnik? Vy mate tusim tiez poloromske babo ze? My tiez a sme zaradeni maj 2019, ale nevolala som na upsvr, podla mna si este pockame.....ak budes mat ale info pls daj vediet..

very_sad
7. dec 2019

@wodanka a ako dlho ste už v zozname?

wodanka
7. dec 2019

@very_sad prvé dieťatko sme dostali po 4,5 roku a teraz sme rok aj dačo zapísaní druhý krát

marcelarefat
7. dec 2019

@very_sad moja známa teraz pred mesiacom po 4,5 roku čakania.

tulipan43
7. dec 2019

@rebekarebekova vydržíme

tulipan43
7. dec 2019

@tecko28 ďakujem, určite to nevzdáme 💖

very_sad
Autor odpoveď zmazal
very_sad
Autor odpoveď zmazal
ereska
7. dec 2019

@very_sad aj my z TN čakáme 3 roky 10 mesiacov vo februári nás čaká ďalšia aktualizácia