Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@floriss146 my sme v poradovníku 1,5 roka. Pomaly budeme riešiť aktualizáciu.
@tulipan43 to nemyslíš vážne!!! Pomenili sa ževraj nejaké veci...no neviem presne aké
...jedine tak to vidím,že to chcú (tu aktualizáciu) kôli tomu,ako by naša psychologická povedala :"aby sme sa porozprávali o tom čo predchádzalo rozhodnutiu o pozastavenie,čo sa zmenilo a ako sa situácia u vás vyvinula,že či už je ten správny čas byť ďalej v zozname"...
🙊🙊
Akurát riešime nanovo zapísané do zoznamu....(ach...)
@zuzlicek44 asi tak ako píšeš. Trvajú na svojom, ak sa nám nepáči vyradia nás. Celé choré 😥😥
@tulipan43 Ak by sa ti dalo a chcelo, nenapisala by si, aky ste videli konkretny dopad na mladsieho synceka, ze ste sa rozhodli pre odklad? Dakujem!
@berginkan sudy v Ba su katastrofa. Nam chceli vytycit pojedko (navrh sme podavali v aprili 2019) az niekedy na februar-marec 2020, ale nejak sa nam to podarilo popohnat a mali sme to teraz v novembri. Viac menej ale len vdaka nahode.
Male mesta su v tomto ovela rychlejsie, predosvojitelsky sud v malom meste nam vytycili do 3 mesiacov.
Ahojte, pytam sa kvoli kamaratke, ktora ma dieta v predosvojitelskej starostlivosti - ma dieta narok na Opakovany prisoevok pre dieta v NRS? Ak ano, od kedy prosim?
Dakujem 😉
Dievčatá ako je na tom BA? Aké obdobie zaradenia je teraz na rade?
@rebekarebekova nie tento príspevok patrí len dieťaťu zverenemu do pestúnskej starostlivosti alebo náhradnej rodinnej starostlivosti.
Pri predosvojitelskej starostlivosti mu nepatrí keďže je to skôr skúšobná doba pred osvojenim.
Patril by mu jednorazový príspevok ale dieťa nemôže mať viac ako 6 mesiacov.
@bosorkabb dakujem moc ❤
@tulipan43 vydrzte 😘
@floriss146 prepáčte, že sa sem zamotam, čítam, že ste z TN, konecne som našla niekoho odtiaľto 🙂 My sme mali v auguste sme opakovanie po vyše 2 rokoch, takže v poradovniku sme skoro 2.5 roka, ak dobre počítam.
@kikuska_wedge myslis poradovnik? Vy mate tusim tiez poloromske babo ze? My tiez a sme zaradeni maj 2019, ale nevolala som na upsvr, podla mna si este pockame.....ak budes mat ale info pls daj vediet..
@very_sad moja známa teraz pred mesiacom po 4,5 roku čakania.
@rebekarebekova vydržíme

@berginkan ďakujem