Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@amienne No to fakt super nápad, aby toto zisťovala polícia po susedoch a ešte bez toho, aby uviedla dôvody. To čo by boli za spoľahlivé informácie, keby natrafili napríklad na suseda, ktorý vás neznáša (aj keby bezdôvodne) a parádne by vás očiernil? 😱
Pokiaľ viem, takéto informácie o vašej povesti a spôsobe života sa vyžadujú od vášho obecného či mestského úradu.
@amienne paneboze to je masaker toto, nie ja som to este nepocula. A nechapem, keby ste sa aj hadali tak co? Nedaju vam dieta? 🤦🏼 My sa niekedy hadame s muzom a veru aj nahlas, proste mame talianske manzelstvo, ale taky je nas sposob a samozrejme nie pred malym. Ale aj napriek tomu sme dobri rodicia, len si proste potrebujeme veci poriadne vydiskutovat 😂
A hadaju sa takmer vsetci hlavne....len to nepriznaju. No aj ja som v soku. A tiez by som si to pozistovala, aj susedov obehala, aj na urade a policii sa informovala.
@amienne Takto to nefunguje , políciu si môže prizvať kolízny opatrovník a aj k tomu musí mať odôvodnenie pri šetrení v teréne , sused musel podpísať svoju výpoveď a ak by to šlo do spisu tak máte nárok do neho nahliadnuť a overiť si to. Pokiaľ nič nepodpisoval tak mohlo ísť o preverenie len "po známosti" možno obecný úrad, ale pre potreby súdu by nemohli uvádzať prizvanie polície. Ešte ma napadlo že ak by šlo o oficiálnu výpoveď do zápisnice tak boli povinní informovať suseda čoho sa to týka.
@rebekarebekova my sme tak preskočili predosvojitelsku a hneď sme mali osvojenie. Sám sudca nám to navrhol a odročil pojednavanie o dva týždne, sby sme mohli doložiť nejaké potvrdenia ešte.
@bosorkabb teraz budem fakt za blbu, ale kde a ako malej zmenim trvaly pobyt? Vsak ona nema ziaden "papier" kde by tento udaj mala uvedeny..
Som myslela ze dieta ma automaticky trvaly pobyt v mieste bydliska matky..
@rebekarebekova podla mna ma. Aj nas ma a este nie je nas. A kde to chces menit?
@rebekarebekova myslim nas trvaly. Pisem jak madar
@rebekarebekova zmeníš na mestskom, obecnom úrade. Stačí k tomu rozsudok. My sme tak menili.
@rebekarebekova ak uz ju mate osvojenu tak staci na mestskom urade dat novy rodny list, ak nemate tak rozsudok. My sme cakali az na osvojenie aby sme menili trvaly, aby sme nemuseli davat rozsudok na MU. Predsa len su tam vserky citlive informacie....
@rebekarebekova ano u vas na urade. Ano pisala som ze my sme menili az po osvojeni, nemuseli sme tak davat ma miestnom urade sudne rozhodnutie ale len novy rodny list.
@rebekarebekova my sme menili počas pestunstva, dôvod bola škôlka a súdne pojednávanie o osvojenie. Chceli sme súd v mieste bydliska. Rozsudok sme len doniesli na nahliadnutie ani to nečítali.
@berginkan ano vsade sa uvadza vasa adresa lebo sa tam dieta zdrziava, aj ja som uvadzala vsade jeho trvaly ako nasu adresu (aj kvoli poste aby nedaj boze neposielali nieco neviem kam - napr. Jeho bio matke, jej poslali totiz karticku poistenca 🤦) Potom si to ale zmenite aj oficialne.
@berginkan no super, drzte sa
Naozaj odporucam vsetkym zaujimat sa kde je vas spis kym nevytycia pojednavanie. My sme stratili takmer 4 mesiace co cestoval hore dole.
baby ako ste sa pri spise rozhodli ze toto dietatko je to správne? videli sme spis ddievcatko je velmi pekné avsak mama má mentalne postihnutie po 2.rocniku navstevovala speciaalnu skolu....

@luciskooo Košice už vytýčili pojednávanie?
Je možné voči preloženie podať námietku ale konanie to zdrží. A nemusia vám vyhovieť. Ja by som pretrpela to cestovanie. Záleží na vás.