icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

milionar
8. mar 2020

@kattyb ano..spominam si..cakate na dievcatko...my mame bez urcenia pohlavia..ale iba do jedneho roka..a vy tusim do 3..

klaudiahu
8. mar 2020

Ahojte, mozete poradit, posmelit? Buduci týždeň zaciname pripravu na osvojenie a vobec neviem co nas čaká. Na co sa pripraviť, na co si dat pozor. Sme uplne na začiatku a precitala som skoro celu diskusiu tu ale nic konkretne som sa nedozvedela.Mam obavy co ak nieco pokasleme, co ak sa budeme javit nerozhodne aj ked my s manželom vieme ze toto by bol nas splneny sen. Moc vam dakujem aj ked len za povzbudenie

tulipan43
8. mar 2020

@klaudiahu ahoj, hlavne buďte sami sebou, budete hovoriť o tom aké dieťa by ste chceli a prečo, o etniku, o rodinných vzťahoch, o inakosti ako su gejovia a lesby, čo si o tom myslite a veľa ďalších tém. Netreba sa toho báť tieto sedenia Vám veľa dajú, napr. Iný náhľad. My sne robili aj nejaje testy ale su v pohode, kreslili sme a vypĺňali taký test. Bude chcieť s každým hovoriť zvlášť. Držte sa nech Vám to rychlo ubehne

hariet
8. mar 2020

@klaudiahu ahoj, nemas sa coho bat. Nemaj ocakavania, vela zalezi od odbornosti danej psychologicky, ktora vas bude pripravovat. U nas na SLovensku nie su nejake prisne kriteria na adopciu, pokial ste normalni ludia bezuhonni, ktori maju v pohode vztah a idu do toho s uprimnym srdcom, bude to dobre. Treba byt trpezlivi co sa tyka pripravy, je to natiahnute na niekolko mesiacov, zalezi vsak od zvyklosti daneho uradu. Nerozhodnost alebo pochybnosti su normalne pocity, idete do niecoho uplne noveho a kazda jedna tu. Podporujte sa s manzelom a teste sa, ze na zaver, ak vytrvate, vas caka to vase dietatko. Drzim palce. 🙂

nikolletta
10. mar 2020

@jenoveva .Pri aktualizácii na osvojenie sme absolvovali požadované hodiny/počet ti upresnia/ a pripísali do žiadosti pre úrad možnosť pestúnskej starostlivosti. Pridali sme aj požiadavky a predstavu o dieťati a všetko🙂

berginkan
13. mar 2020

Tak pojednavanie zrusene. Dalo sa to cakat. Nevadi, dufajme ze toto rychlo prehrmi

gelinka75
13. mar 2020

aj my mame pojednavanie zrusene

zuzlicek44
13. mar 2020

@berginkan
@gelinka75
Kedy ste mali termín prosím?
😩😩😩

tecko28
13. mar 2020

@berginkan
@gelinka75 my sme mali pojednavanie v utorok, posledne ktore prebehlo, ked sme odchadzali uz mal sud oznam na vstupnych dverach, ze sa od stredy pojednavania rusia.

gelinka75
13. mar 2020

@zuzlicek44 vcera sme mali mat o osvojeni, cakame, cakame a dalej cakame...aale co sa da robit, chranime sa aj takto

berginkan
13. mar 2020

@zuzlicek44 buduci piatok

mojaznama
14. mar 2020

Ženy, krásna téma, rozbiehame novú webovú stránku, mali by ste záujem napísať 0eibeh na túto tému, určite tak pomôžete ostatným ktorý pomýšľajú s adopciou. Ak sa rozhodnete, napíšte mi, budem sa tešiť 🙂🙏😉

xenapena
16. mar 2020

@cigaretka5 od 12.2.20 som zaradená do zoznamu čakateľov na adopciu - viem ešte budem veľa čakať , ale uvedomila som si jednu vec ... byt rodičom z nás robí silných ľudí .. rodič musí veľa zvládať ... preto ten čas čakania využijem na to o.i. aby som sa stala silnejšia ... schopná riešiť náročné problemy a neočakávane situácie

santamonica
18. mar 2020

Taka som stastna, tak po 14. mesiacoch sme stihli pojednavanie / jedno z poslednych /
, mame maleho v predosvojitelskej starostlivosti, tak aspon to.....sice peciatku vykonatelnosti asi tak skoro nedostaneme, ale co uz......prosimvas, mame narok na nejaky bonus na dieta, ktore sme mali doma na neodkladne opatrenie a brala som matersku a rodicovsku minuly rok? dakujem

rebekarebekova
18. mar 2020

@xenapena neber to ako rypanie - ale ako to chces spravit?

santamonica
18. mar 2020

@santamonica ten bonus myslím na daňovom priznaní, lebo neviem, či mam dat, že dieťa áno, keď ešte nieje osvojeny. Dikes

zuzlicek44
18. mar 2020

Dievčatá včera sme mali súd,už len počkať na papiere + právoplatnosť a môžeme vybavovať rodný list ❤️❤️❤️

anina1211
18. mar 2020

@santamonica daňový bonus dostaneš,my sme mali nárok od prvého mesiaca a malý bol u nás na neodkladne

xenapena
18. mar 2020

@rebekarebekova každý sme individuálny, každý sa dobre pozná a pre každého to znamená niečo iné 🙂čiže nedám ti žiadnu odpoved ....

berginkan
18. mar 2020

@zuzlicek44 no super. Tak ste to stihli 🙏♥️

zuzlicek44
18. mar 2020

@berginkan trpla som naozaj že ako to dopadne,či nám nezrušia...

joannita
18. mar 2020

@zuzlicek44 blahozelam ❤️ vam to cele rychlo prebehlo, ci sa mi to len zda? Sa mi zda ue len prednedavnom ste dostali dieta 😁 uteka to rychlo asi....

zuzlicek44
18. mar 2020

@joannita dakaujeme. Trvalo to rok necelý 🙂

joannita
18. mar 2020

@zuzlicek44 tak potom ano, mala som pravdu, velmi rychlo 👏 Predpokladam ze ste mali sudy v mensich okresnych mestach, tam to ide rychlo 👍 nie ako v bratislave

zuzlicek44
19. mar 2020

@joannita no to áno...v malých mestách to ma aj výhody ale aj nevýhody. V tej ba to musí byť hrozné 🥺🥺
A to žiadne známosti nikde nemáme..čo.sa.dalo.sme rýchlo podali
( predosvojitelsku aj osvojenie,nečakala som ani týždeň navyše)
🙂

lili153
21. mar 2020

Ahojte žienky ako to teraz ide co sa týka adopcie? Všetko je pozastavené?

berginkan
21. mar 2020

@zuzlicek44
@joannita Nam uz dali na maj. Ci bude neviem :(

zuzlicek44
21. mar 2020

@berginkan bude,uvidíš 🙏🙏

berginkan
21. mar 2020

@zuzlicek44 no. Ked to tak sledujem, dva mesiace sme isto v peknej kasi. Takze uvidime.

lili153
21. mar 2020

No nás by mali zapísať teraz do zoznamu a podla pani psychologicky keby nebol tento hnusný vírus by sme dostali dieťa do mesiaca ale keďže sa deje toto myslím ze su uzavreté aj detské domovy aj úrady aj súdy.. Všetci pracujú v obmedzenom režime a co sa da odkladajú.... Tak sme sa tešili.. Som stoho nešťastná 😪