Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@rebekarebekova mal 2 mesiace ked k nam prisiel, ale len par dni, ked sme za nim boli prvykrat v porodnici. Tam sme mali stastie na sestricky a este aj obcianske zdruzenie, ktori sa fakt snazili zaznamenat rozne veci, ci uz fotky, noviny z dna ked sa narodil, pletenu hracku, naramok kt. mal na ruke, oblecenie ktore mal na sebe, ked sme sa videli prvykrat,atd. Potom aj z profi nam poslali fotky a my sme robili vela videi a fotiek. Ja si myslim, ze tak nejak cez tie fotky na to pojdeme a prirodzene pridu otazky. Asi to kazda vycitime kedy je ten spravny cas a chvila a najdeme sposob. ❤️
@wodanka maleho sme prvy x videli ako 1 mesacneho a vobec to nebola laska na prvy pohlad. Vsetci mi hovorili, nechod do toho, to musis citit hned..... Ale ja som vedela ze pri ziadnom to nebude hned, na to som az prilis racionalna, najskor mi pracuje hlava az potom srdce. Prislo to po 2 tyzdnoch co sme ho mali doma a odvtedy ho lubim kazdy den viac a viac. Je to moja osudova laska ❤️😁
Tym chcem len povedat, ze nie, nemusi to prist hned. Uprimne si to neviem ani predstavit, ved potrebujes trosku cas na to aby si sa zalubila.
@wodanka ono sa aj vravi že najprv mas to dieťa rád,potom ho začneš ľúbiť a potom by si zaňho polozila aj život 🙂
Určite sú to ale pekne pocity hneď od začiatku...
@rebekarebekova to si pekne nazvala prichodiny❤️,ja ešte neviem čo dať ako sviatok naviac,či prvý deň keď nám ho ukázali,alebo posledný rozsudok-nove meno.Ale asi to necháme od kedy je pravoplatne náš,tak ten deň -srdiečkove narodeniny.
@wodanka kolko je uz u profi? U jednej? A kolko bola s bio?
Nemozem nenapisat.. az ma zamrazilo, kolke ste nepocitili tu uzasnu neochvejnu chemiu na zaciatku. Ze ste nevedeli od prveho momentu, ze Toto je to dieta.
Ani ja. A na ceste z prvej interakcie som plakala, pretoze manzel malu chcel a ja som bola presvedcena, ze aj ja si musim vyt ista od zaciatku. Ze tak je to spravne. Odkial som to mala? Z pripravy?
Samozrejme ani stres u mna, pretvarka aka son dokonala len aby som presla "vyberkom" a neuspesna snaha upokojt placuce dieta, ktore ma prvy raz videlo, tomu nepridali..
Ale vdaka Bohu som tomu dala druhu sancu a prislo rozhodnutie a poton laaaaska. 🥰🥰🥰
U kazdeho je to ine, kazdy to inak preziva , je v inom momentalnom citovom rozpolozeni. My sme sli deti pozriet az potom, co sme si boli takmer na 100% isti, ze ich chceme. Nechceli sme ich vystavovat zbytocnemu obzeraniu nazivo, bez vnutorneho presvedcenia, ze ich chceme. Boli to prve deti po styroch rokoch na cakacke, ktore nam boli predstavene. Dokonca sme ani foto nechceli vidiet ale len nastudovat spis aby sme neboli ovplyneni emociami. Zo spisu bolo hned jasne, ze to nebude ideal. Ale fotky aj napriek tonu, ze sme vidiet nechceli nam tetusky na UPsvar podstrcili a bolo vymalovane. Dokonca 2 videa nam pustili. Bilo sa v nas racio, cihajuce problemy ale to chvenie tam proste bolo uz na prvy krat. O tyzden sme ich boli pozriet na zivo. Ked starsia otvorila dvere detskeho domova, usmievala a tesila sa od ucha k uchu, rozplakala som sa. Muz mal tiez na male. Druhe bolo este mimco ale aj napriek tomu vobec neplakalo a nechalo sa odo mna prebalit aj uspat. Po prvej interakcii bolo jasne, ze skoncia u nas. Potlacili sme vsetky pochybnosti a ked sme videli tie podmienky, v ktorych tie chudence boli, nemohli sme dopustit aby tam zostali nadalej. Bola to zmes pocitov co sa nedaju opisat ..cez strach, radost, lutost, vzrusenie.. total emocny mis mas.
@rebekarebekova s bio nebola vôbec, išla rovno z pôrodnice do profi a u tej je doteraz
@wodanka kedy by mala byt dalsia interakcia?
@rebekarebekova až po 14.6. nakoľko má psychologička z centra dovolenku.
Ja som po prvej interakcii vobec nebola rozhodnuta (esteze moj manzel bol 🙂); na tretej interakcii to uz ale bolo moje dieta a odrevala som si, ked ju brali prec.
@jesienka22 ja tiež uvidím, aky bude ďalší priebeh. Do ďalšej interakcie určite ideme, dnes sme si aj dohodli jej termín.
Baby, prosím, potrebujete na interakcie Covid test?

@wodanka ako dlho od zapisania ste čakali kým sa vam ozvali?🙂