icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

juliagas
20. aug 2020

@tecko28 a tak nestresujem ale stresujem 🤣🤣 no lenže nám povedali ze na úrade len ako pracujú oni... A ja keď skončím v práci o pol 4 tak vieš ako sa dostavím na prípravy? 😞

rebekarebekova
20. aug 2020

@juliagas ved priprava memusi byt len cez upsvar. Zisti moznosti v Usmeve a Navrate.

tecko28
20. aug 2020

@juliagas tak ako pise @rebekarebekova ak sa nedohodnete na urade, neda sa ti v ich pracovnej dobe je tu moznost neziskoviek

juliagas
20. aug 2020

@rebekarebekova
@tecko28 ja viem ze sa da aj inde ale s manželom chceme robiť prípravu výslovne na úrade, ale neviem ci sa bude dat sními dohodnúť neviem koľko tieto sedenia trvajú atď sme úplne na začiatku ešte len pri žiadostiach a papieroch atď.

rebekarebekova
20. aug 2020

@juliagas nerozumiem, preco?

juliagas
20. aug 2020

@rebekarebekova no koli tomu hlavne aby sme to nemuseli absolvovať skupinovo.... A na úrade to ide rýchlejšie a ešte ktovie kedy začínajú v neziskovkach ďalšiu prípravu na úrade vraveli ze až od januára pravdepodobne

rebekarebekova
20. aug 2020

@juliagas to nie je vzdy pravda, ze je to rychlejsie..
A nerozumiem pristupu, ze horekovat, ze urad nestihate a sucasne ine moznosti zavrhnut.
A ver mi, ze pri ado budete musiet vela krat hooorsie veci pretrpiet a zatat zuby ako skupinovu pripravu. 🌞

juliagas
20. aug 2020

@rebekarebekova ved určite že nás čaká kade čo, ale tak hádam sa nejako dohodneme na úrade a keď nie budeme musieť zvážiť bohužiaľ aj iné možnosti

aliziana
20. aug 2020

@juliagas my sme mávali na úrade väčšinou cca v čase obeda

joannita
20. aug 2020

@juliagas co ja viem tak v neziskovkach trva priprava vzdy kratsie. Nam trvala 3 mesiace. A ked nemas inu moznost, tiez nerozumiem preco to riesis. Bola by som vdacna za pripravu v navrate alebo v usmeve.

rebekarebekova
20. aug 2020

@juliagas este ma napadlo, ze ta cela dlha priprava s jednou osobou musi byt tiez pekne narocna. A este ked schytate nejaku nie najmilsiu.. 🙈🤷‍♀️

juliagas
20. aug 2020

@rebekarebekova ved áno aj to bude určite náročné, ale môj muž chce aby sme mali tu prípravu vo dvojici 😊 ale tak nejako to zvládneme nie sme prvý ani posledný 😊

berginkan
20. aug 2020

@juliagas navrat robi individualne

juliagas
20. aug 2020

@berginkan ale návrat je iba v Bratislave ci?

bosorkabb
20. aug 2020

@berginkan návrat robí skupinové, prvé dva dni. Potom individuálne. Robili sme cez nich prípravu.
@juliagas návrat je aj v iných mestách. Pozri ich stránku.

mmag
20. aug 2020

@juliagas
My sme robili prípravu v Návrate v Žiline. Mali sme jedno skupinové sedenie- ostatné individuálne. Nemôžem si Navrat vynachváliť. Sestra robila prípravu na úrade a nerobila ju sama, ale ešte s jednou pani- čiže nemusí to byť individuálne. A keď počula, aká bola naša príprava- ticho závidela.

aniele
20. aug 2020

@juliagas Aj v BB, Žiline,... Treba pozrieť. A sú tam fajn ľudia. Nielen, že robia prípravu, ale podporujú náhradné rodiny aj neskôr. Majú kadejaké programy, rôzne zacielené, podľa potrieb a problémov, víkendové pobyty, terapie pre deti... A skupinové sedenia sú užitočné.

juliagas
20. aug 2020

@mmag tak samozrejme ze každý povie to co jemu vyhovuje a s čím bol spokojny no ale ja to hlavne aj riešim koli tomu ze do prace budem musieť chodiť a muž robí na zmeny tak sa musíme nejako zosúladiť a co som si aj zisťovala od známych tak v TT by nemal byt nejaký problém sa dohodnúť so psychologickou tak uvidíme... Tu sa aj jedna hlavne o mňa keďže pracovna doba bude od pol 8 do pol 4 a úradné hodiny sú také aké su no ale uvidíme ci sa dohodneme alebo nie a chcem aj manželovi vysť v ústrety.... 😊

mmag
20. aug 2020

@juliagas Nechcela som povedať, že by príprava v Návrate musela byť najlepšia. Napísala som len svoje skúsenosti; je veľa takých, ktorí boli veľmi spokojní aj s prípravou na úrade. Je každého osobným rozhodnutím kde ju absolvuje. Takze veľa šťastia kdekoľvek a skoré naplnenie túžob 😉

tulipan43
20. aug 2020

@juliagas v Trnave su najkratšie čakacie doby co viem, do dvoch rokov sa čaká na biele, zdravé novorodeniatko. Ak Vám nevadí etnikum aj skôr

berginkan
20. aug 2020

@bosorkabb ved aj my. Tie dva dni to je nic, kedze usmev robi iba skupiny. Nie, je aj inde

juliagas
20. aug 2020

@mmag ďakujem krásne ❤️

juliagas
20. aug 2020

@tulipan43 jeeeeeej ste ma potešili ❤️😘 no ale ja radšej rátam viac ako menej človek nikdy nevie 😊 ale samozrejme by som sa moc potešila keby to trvá len tak krátko 😊

berginkan
20. aug 2020

@tulipan43 wau. To je riadne kratko. Urcite? Ved inde je to aj 5 rokov

berginkan
20. aug 2020

@juliagas no ja som si to vybavovala v praci tak, ze som sla cez pracovnu dobu. Uvadzala som rozne dovody. Vacsinou sme to ale mali pred pracou o 8 rano, niekedy cez obed.

ereska
20. aug 2020

@juliagas no na úrade väčšinou len v čase pracovných hodín no keby ste robili v splne alebo v návrate tam sa dá aj poobede no platí sa to

ereska
20. aug 2020

A už si presne nepamätám okolo 26 hodín sme odchodili na úrad tak nejako

rebekarebekova
20. aug 2020

@berginkan pekne rozdiely, co?

berginkan
20. aug 2020

@ereska 26 hod musis. A nie vzdy sa zato plati
@rebekarebekova riadne 😯

zibi
21. aug 2020

baby , ta ziadost na ten 500 e prispevok to je tato? tycz 517 ? je k tomu aj v pdf ziadost...
mam matersku a pridavky, na nic ine nemam narok?
na ten opakovany prispevok maju narok len pestuni ci ?

Maloleté nezaopatrené dieťa zverené do náhradnej starostlivosti v zákonnom zastúpení náhradného rodiča si uplatňuje u platiteľa žiadosť o:

jednorazový príspevok dieťaťu pri jeho zverení do náhradnej starostlivosti [ PDF 140.7 kB] v sume 517,59 Eur
jednorazový príspevok dieťaťu pri zániku náhradnej starostlivosti [ PDF 147.8 kB] v sume 954,74 Eur
opakovaný príspevok dieťaťu zverenému do náhradnej starostlivosti [ PDF 180.0 kB] v sume 142,98 Eur mesačne.