icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

evadek
26. aug 2020

@joannita dakujem.

joannita
26. aug 2020

@zibi a aky je to sud? Predosvojutelsky? Dieta uz mate doma? No v prvom rade sa neboj, ked nejavi zaujem, podla mna sa na sud ani nedostavi. Maloktora pride na sud.
To znamena, ze ked ma prist na sud, ze este nieje pozbavena rod. Prav? , ano je to kriticka doba, ked si to moze rozmysliet, ale ako pisem ked nejavi zaujem neboj sa.
Aj ja som sa bala, ake zbytocne. U0lnu istotu mame az po poslednom sude, toto je treba si uvedomit, ale naozaj malokedy sa stane ze by si to rozmysleli.

zibi
26. aug 2020

@joannita áno, súd o predosvojitelsku
No tiež si myslím, že ktovie co dojde
Vôbec nejaví záujem, nič..
Tak sa nemusím báť?

joannita
26. aug 2020

@zibi nie neboj sa 😁 ako som pisala, po pravnej stranke ma sancu rozmysliet si to az do posledneho sudu (aj tam to vsak nieje len tak, mala by to tazke a dost) po predosvojitelskom sude vsak uz mozes byt kludna. Ak sa vsak neozyva, vibec nemaj obavy, to uz by sa ozvala ze chce dieta. Na sud podla mna na 99% nepride.

zibi
26. aug 2020

@joannita vdaka

sticker
evkasus
26. aug 2020

@miriam439
@berginkan Dakujem. Hlavne mi ide o to, co potrebujem zdokladovat v praci. Riaditel vie davnejsie, ze mozem odist z tyzdna na tyzden. Takze s tou mesacnou lehotou oznamenia si nerobim problem. Skor papierovo, nerada by som, aby v praci vedeli nieco viac o identite dietata. Takze v praci staci dat moje pisomne oznamenie a dat im podpisat ziadost o materske, ktoru potom predlozim socislnej poistovni?

joannita
26. aug 2020

@evkasus v praci urcite nedavaj nic co sa tyka dietata. A ked budu chciet, odvolaj sa na GDPR. A ak budu vyslovene vyzadovat, daj LEN k nahliadnutiu rodny list, pripadne sudne rozhodnutie, za tvojej pritomnosti. Ziadne fotenie, nic. Trvaj na svojom. Ja som nedala nic o malom, ved v sudnom rozhodnuti je meno matky a vsetky udaje. Zial viem ako to funguje vo firmach kde je klebetna personalistka🤦‍♀️
V ziadnom pripade.

berginkan
26. aug 2020

@evkasus to ale ma kazdy zamestnavatel inak. Ja som nic nepotvrdzovala. ani matersku neriesila, iba nahlasila a oni si to uz poriesili. Potom treba doniest papier az zo socialky ked sa riesi rodicak o trvani materskej. Tak je to u nas. A rozhodnutie iba nahliadli a tam nic nie je take, ved to si ani meno nestihne pozriet

lili153
27. aug 2020

Neodkladko nam zamietli... Nvm co teraz... Ak to pojde klasicky je to na dlho😪

joannita
27. aug 2020

@lili153 ja toto nepochopim preco zamietaju neodkladka. Ved do kelu vdaka tomu mozu ist zeny na matersku 🤦‍♀️ nepapem 🤦‍♀️

lili153
27. aug 2020

@joannita ja nvm vobec co teraz... Mala aj keby tu mohla byt tak ja musim do prace.. To ma do buducej rodiny chodiť cez vikendy?! Ved nas nebude ani poznat. Je síce malinka ale cíti to ze ckuse mebi prostredie a ľudí. Zufala som stohto

11simca16
27. aug 2020

@lili153 Ahoj, vyhovaraju sa, že dieťa nie je v ohrození života. Aspon nam to sudkyna zdôvodnila tak.Tak sme ju poprosili o co najskorší termín. Vyhovela. Mali sme štastie.

lili153
27. aug 2020

@11simca16 nieje vraj potrebne okamzite riesenie situacii a ze starostlivost je zabezpečená... A este nieje vyslovena osvojitelnost

11simca16
27. aug 2020

@lili153 no aj to je pristup...Je to hrozne

lili153
27. aug 2020

@11simca16 nvm ci da odvolať alebo co. Nvm

11simca16
27. aug 2020

@lili153 davali ste si len neodkladne?Viem, že u nas to boli dve žiadosti v jednom.

lili153
27. aug 2020

@11simca16 ano my snme este nemohli dat predosvojitelsku lebo mala este nema vyslovenu osvojitelnost

11simca16
27. aug 2020

@lili153 nad pestunstvom ste neuvažovali, než sa to vyrieši?Toto môže trvať dlho. Dieťa by malo byť u vas.

lili153
27. aug 2020

@11simca16 nvm ako a ci by sa to dalo zmenit... Mne by to uz bolo jedno len keby bola uz doma malá

11simca16
27. aug 2020

@lili153 Skus este raz v Ded zajsť za riaditelom.Kedy ste mali prve stretnutie s malou?

lili153
27. aug 2020

@11simca16 v polovici jula

11simca16
27. aug 2020

@lili153 Ja som bola za riaditelkou aj som volala na sud.Maly mal 18 mes a ked som ho vracala do Ded plakala som s nim. Bolo to hrozne.

joannita
27. aug 2020

@lili153 aha tak potom preto nevyhoveli, oni vraj nikdy nevyhoveju ked davas navrh len na neodkladko. Tym ze nieje osvojitelny este, tak to by asi nikde neodklepli...

lili153
27. aug 2020

@joannita mozno.. Ale potom nechapem ako si niektore zeny mozu brat miminko domov rovno z porodnici..

jesienka22
27. aug 2020

@lili153 neplatene volno a hostovsky pobyt by vam to mohli vyriesit. To neplatene volno si prever, aby si nestratila narok na matersku. Nam najskor nechceli dat hostovsky, ale nakoniec sa dali presvedcit.

lili153
27. aug 2020

@jesienka22 hostovsky mame kazdy druhy tyzden.. A ked bude mala uz pravne voľna mozem dat 2 v 1?

jesienka22
27. aug 2020

@lili153 skuste si dohodnut natrvalo a kazdy druhy tyzden ju chodit ukazat do DD

janakjk
27. aug 2020

Ahojte, NR kraj niečo nové?

hariet
27. aug 2020

@lili153 ahoj, to mi je luto, a kolko ma mala? My ked sme si maleho brali na neodkladko, museli sme len cakat aby uplynulo tych 8 tyzdnov, osvojitelny este nebol, ale aj tak nam vyhovel sudca. V navrhu sme uvadzali,ze je v jeho najlepsom zaujme, aby bol co najskor umiestneny do rodiny atd. - . Inak DeD bol z toho dost mimo, ze nam vyhoveli, hustili nam do hlavy, ze nemame sancu, ze musime cakat na osvojitelnost a ze to par MESIACOV este potrva. 🙄 Nic sme s nimi neriesili a isli sme si za svojim.

lili153
27. aug 2020

@hariet no nam praveze vraveli aby sme to skusili... Uvadzali sme aj my ze v zaujme malej aby bola cim skor u nas.. Nepomohlo... Zajtra ma 2 mesiace.