icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

joannita
2. okt 2020

@lenkakrska ty si odkial?

evkasus
2. okt 2020

Žienky, žiadosť o jednorázový príspevok pri zverení dieťaťa do náhradnej starostlivosti môžem žiadať až po právoplatnosti predosvojiteľského súdu? Aktuálne máme právoplatné iba predbežné opatrenie a na základe toho mi to pracovníčka na úrade odmietala prijať. Máte podobnú skúsenosť. Treba teda skutočne počkať na predosvojiteľský súd?

miriam439
2. okt 2020

@rebekarebekova Ja si myslím, že áno, ten príspevok je pre dieťa, takže dve deti = dva príspevky. No pestún dostane len 1 príspevok.

rebekarebekova
2. okt 2020

@evkasus vies co, podaj to. Ja som si a nim mega uzila a × krat nemali pravdu. Aj som sa odvolala raz a zrazu sa opravili.
Ide o to, aby si to stihla. Kolko ma male a kedy bude asi pravoplatnost?

rebekarebekova
2. okt 2020

@miriam439 vdaka ti 🙏, pestun ale az po rodicaku, ze? My by sme chceli dovtedy uz osvojit. 🤗

joannita
2. okt 2020

@evkasus nepamatam presne, ale nezda sa mi ze sme cakali do predosvojitelskeho sudu. Podla mna na zaklade predbezka (asi pravoplatnost) na to dali.
Ked premyslam nad tym, takner s istotou nam dali ten prispevok po predbezku.

joannita
2. okt 2020

@evkasus miriam439 to potvrdila, v linku je to jasne napisane. Treba to ukazat tej trube na urade

evkasus
3. okt 2020

@miriam439
@rebekarebekova
@joannita No ja som sa s nou tolko dotahovala (mysliac si, ze som v prave) ze mi nakoniec tu ziadost zobrala, sle s poznamkou, ze uvidi sa, ci mi to schvalia. Potom trosku zmiernila slovnik. Ale ked som videla, ako bludi v tych jej navodoch a ma pomylene pojmy, ktore sa tykaju procesu, tak som mala pocit, ze ona fskt nevie, ako to ma byt. Chcela, aby som jej mailom poslala aj navrh na predosvojitelsku, ktory sme podali. Tak som jej to poslala aj s tym linkom, ktory uviedla miriam, aby si pani citala. Tak uvidime. Maly ma mesiac a pol.

joannita
3. okt 2020

@evkasus ano presne, musela som im ukazat ze sme podali navrh na predosvojitelsku. Teraz som si spomenula. Urcite vam to schvalia 💪

berginkan
3. okt 2020

@evkasus ake stare mate dietatko?

evkasus
3. okt 2020

@berginkan mesiac a pol

bitalka
3. okt 2020

@evkasus mozem sa opytat ake mate babatko a poziadavky? Ktory kraj a kolko ste cakali? Dakujem velmi pekne a drzim palce s babom ♥️

lenkakrska
3. okt 2020

@joannita Žilinský kraj

miro100
5. okt 2020

@tecko28 ďakujem a teším sa s vami z malej slečny 😉. Viem že je to beh na dlhé trate😔 ale výsledok potom stojí za to 😉

djura
5. okt 2020

Tak v stredu máme posledné sedenie u psychologičky, a dnes ešte maľujeme detskú izbičku... nakolkoľko netuším či dostaneme dcérky alebo synov alebo teda dcéru a syna dávame len bielej farby... najradšej by som šla a vykupila všetky krasne tapety, koberčeky a postielky... ale vôbec nič nemám kúpene ešte hádam je to v poriadku, i keď mame v požiadavkách novorodenca neviem čo sa môže udiať tak čakame s nakupmi.

andrea_82
5. okt 2020

@djura fíha, vy ste to zobrali naozaj útokom. 🙂 My sme v poradovníku už 2 roky, ale detskú izbičku teda ešte nezariaďujem.

djura
5. okt 2020

@andrea_82 aano, nechcem ostat prekvapena a riest potom taketo veci ked bude treba rozmaznavat deti 🙂

joannita
5. okt 2020

@djura vy robite teraz pripravu a uz zariadujes detsku? Ale to vies ze budes cakat v poradovniku dost dlho hej?
Ake mate poziadavky?

djura
5. okt 2020

@joannita jasne ukoncujeme pripravu, sme v TT kraji a poziadavku mame dvojicky, alebo novorodenec a surodenec. Jasne ze viem ze budeme cakat preto nezariadujem len malujeme a teda tak no stavana skrina ale ziadne postele doplnky.

joannita
5. okt 2020

@djura aha tak tak v TT sa kratko caka. Aj ked tak 2 roky to asi bude predpokladam. Ale stale lepsie ako 6 rokov v Ba ze 😁👍

berginkan
5. okt 2020

@djura podarene 😃 ja som bola poverciva. Nic sme nemali dokopy.

joannita
5. okt 2020

@berginkan veru ani my. 3 dni predtym nez sme si maleho doniesli, sme vsetko zhanali. (na naliehanie mojich kamosiek, ze halo uz si dojdi po ten kocik, postielku.... Atd😁) Ja som sa stale bala ze to nevyjde, ze sa nieco pokazi, ze si to bio rozmylsi..... a mne ostanu oci pre plac v zariadenej detskej izbe

jesienka22
5. okt 2020

@joannita Ja som nic nechystala, lebo by som sa nevladala na to cele to cakanie pozerat. Zvladli sme to potom tiez tusim za 3 dni. Aj mi veru chybal potom ten cas tehotenstva, ked si buduca mamicka kadeco nastuduje, ale kym sme nemali dieta, tak som jednoducho nemohla. Tak som potom studovala za pochodu 🙂. Nastastie som uz mala synovca a neter, tak som aspon o zakladnych veciach s babom mala prehlad.

hariet
5. okt 2020

My sme tiez nic dopredu nechystali ale aj preto, ze sme nikomu nepovedali, ze cakame na adopciu 😁 Potom sme vsetko pripravili, ked sme cakali na schvalenie neodkladka😊 ale je pekne sprijemnit si cakanie aj zariadovanim izbicky, to urcite🙌🏻

ellen2016
5. okt 2020

@djura super, aspon budes mat o starost menej👏 prakticka zienka - dvojicky doma a montovanie skrin🤔 ajajaj. vela roboty & nervov vas caka hlavne s papierovackami, takze ja kvitujem. od telefonatu k momentu ze babato je doma je to zvacsa par tyzdnov, cize kopa casu na oblecenie (to aj babo nejake dostane). najdolezitejsi je kocik a postielka. pri dvojickach to moze ist rychlo🤞 ....a potom uz len mojkacky🥰 a rodicovske povinnosti😉

djura
6. okt 2020

... tak nejako si to aj ja predstavujem 😀 napisala som si zoznam rychleho nakupu ak budem v panike aby som vedela reagovat 😀
Vajco-do auta,Postielka, plienky, zavinivacky,jedlo, flase, cumliky, krem na ritu, odsavacku na soplik, kefku na vlasky, dupacky.
Jasne ze priebezne doplnam 😀
Dakujem za podporu dievcataaaaa

juliagas
6. okt 2020

@djura ako sa to všetko pekne číta, tuším aj ja začnem pomaly 😂😂

djura
6. okt 2020

@juliagas vy uz dlho cakate? Aky kraj?

juliagas
6. okt 2020

@djura ale kdeee ved sme si písali ss pred nedávnom 😊 mi mame ešte pred sebou 2 sedenia a zápisu nás do čakateľov TT kraj 😊