icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

andrea_82
9. okt 2020

@wodanka ja to chápem tak, že záleží od teba, kedy ti rodičovský ukončia. Môžeš byť na rodičovskom 3 roky od skončenia materskej. Čiže keď nechceš zostať bez peňazí, môžeš nastúpiť hocikedy v decembri.

joannita
9. okt 2020

@wodanka pozri si kedy bolo neodkladko pravoplatne a od toho datumu 3 roky. Vykonatelnost neodkladka nieje relevantna....

joannita
9. okt 2020

@wodanka presne ako pise @andrea_82 Zalezi to od teba, kedze ako som pisala na rodicaku mozes byt aj dlhsie. Takze kedy ty oznamis navrat do prace, vtedy nastupis.
Ked ches byt presne 3 roky od pravoplatnosti tak plati co som napisala vyssie.

skatys
9. okt 2020

@cigaretka5 ...doniesli sme si 3-mesačné dvojičky - párik....príprava a samotné čakanie trvalo cca 4 roky....od momentu, keď sme sa dozvedeli o možnosti vziať si dvojičky až po okamih, keď sme si ich doniesli domov, prešlo 5 dní 🙂...

rebekarebekova
9. okt 2020

@djura no wau.. odvaha.

tanuska28
11. okt 2020

Ahojte, spisujem neodkladne opatrenie a na konci som uviedla aj covid 19, zhorsujucu sa pandemicku situaciu. Kontrolovala mi to cez email pani uradnicka, toto mi odtial vymazala...asi ze sa to tam nehodi k neodkladnemu...tak som si vravela ze to tam nedam, ale zase mi to vŕta v hlave, že mozno aj to moze zavázit k schvaleniu?? Co myslite?

zuzlicek44
11. okt 2020

@tanuska28 čo približne tam je? Záleží veľmi ako to je napísane...

tanuska28
11. okt 2020

@zuzlicek44 tak v neodkladnom je ako striedanie prostredia zle vplyva na jeho priaznivy psychicky vyvoj atd.a na konci som dala ze aj s ohladom na meniacu sa a zhorsujucu pandemicku situaciu s covid19 moze tento cely proces byt spomalený a preto je v zaujme maloleteho toto neodkladne. Mozno to naznacenie spomalenia procesu moze sud urazit preto mi to vymazala...

hariet
11. okt 2020

@tanuska28 to o spomaleni by som tam nedala, ale ja by som tu pandemicku situaciu spomenula v tom kontexte ako si napisala aj ty. Zas moze tam byt vyjadrena aj tvoja osobna obava, to je moj nazor, nemusi to byt napisane cisto technicky. Snad sa k tomu skusenejsie baby vyjadria este.

tanuska28
11. okt 2020

@hariet nakoniec som to tam spomenula.
Este prosim vas jedna otazka. Vsetko ma byt 3x Original vypis z registra trestov mam len jeden, dalsie dve stacia kopie ? A eše - Z práce mi poslali príjem len emailom a to mam vytlačené, neviem ci si mam zajst este pre originál...

zuzlicek44
11. okt 2020

@tanuska28 ja by som to dala ale v tom zmysle že ochrana dieťaťa pred covid nakoľko keby bolo s vami je len s vami a takto sa okolo neho moze točiť veľa ľudí a tým je väčšie ohrozenie.nakolko v rodinnom prostredí je menšia pravdepodobnosť...

gelinka75
11. okt 2020

@tanuska28 my sme davali vsetko 4x a raz to vratili opeciatkovane, ked bude nieco chybat a chcu dodat tak v predvolani napisu ake doklady este treba predlozit

tanuska28
11. okt 2020

@gelinka75 dakujem

bosorkabb
12. okt 2020

@tanuska28 áno všetko 3 krát, raz originál zvyšok kópie. Príjem stačí vytlačené čo ti poslali s práce.
A dobre si spravila že si ten Covid spomenula, nieje to na škodu.

djura
12. okt 2020

Prosim vas baby "neodkladne opatrenie" kedy sa podava najskor?

juliagas
12. okt 2020

Ahojte chcem sa spýtať tie ktoré ste v príprave zastavili vám prípravu? Ci?

tanuska28
12. okt 2020

@djura po skončeni interakcii s dietatkom najskor. My sme mali aj 2 pobyty u nas a až potom

tecko28
12. okt 2020

@djura treba pocitat aj s tym, ze nie kazde CDR umoznuje hostovsky pobyt, takze po minimalne 3 interakciach ked budete rozhodnuti

rebekarebekova
12. okt 2020

@djura ak bude moznost hostovskych pobytov, idealne az po par tyzdnoch, aby ste mali cim argumentovat v navrhu.
Vy uz ste tak daleko?

djura
13. okt 2020

@rebekarebekova ale kdeze, zarial čakame na hodnotenie psychologičky, sme po priprave. Len zbieram informacie. Stale sa snazim ziskat prehlad ohladom papierovaciek ak uz budu deti unas. Mám čo studovat stale :-/
Ďakujem za odpovede 😉

janakjk
13. okt 2020

Ahojte ,neviete ako pokračuje nitriansky kraj?

milionar
14. okt 2020

@janakjk ja som volala včera..od 15.7. sme sa posunuli o 4 miesta..

djura
14. okt 2020

...Tak ak by sa nam pošťastilo novorodených dvojičiek akehokoľvek pohlavia som pripravená 🤩🥰 ale samozrejme vyrábam ešte jeden typ "usínačka"
- chapadielka chobotničky v tomto prípade upokojujú novorodenca keď ich žmolká v rúčke pretože mu pripomína pupočníkovú šnúru a klky ako v maternici ♡

rebekarebekova
14. okt 2020

@djura no tie su nadherne.

hariet
14. okt 2020

@djura krasne🥰 aj nas maly dostal uz v porodnici podobnu chobotnicku, ktoru zas pre deticky vyrabali v klube dochodcov. ❤️

evkasus
Autor odpoveď zmazal
djura
15. okt 2020

@rebekarebekova dakujem pekne

djura
15. okt 2020

@hariet ano je to v kurze teraz 🙂 dakunem

skatys
15. okt 2020

@rebekarebekova Detičky sme veľmi chceli...všetko čo potrebovali, bolo len veľmi ich ľúbiť...

alexwarring
15. okt 2020

Žienky ahojte, chcem sa len informačne spýtať, ak sú tu nejaké z Vás z okresu NZ, ako dlho ste celkovo čakali od zapísania do zoznamu až po telefonát, že pre Vás majú bábätko/dieťatko? Veľmi pekne ďakujem.